Muu maailma Politiikka

Irakin lainsäätäjät hyväksyvät lakiehdotuksen, jolla kriminalisoidaan kaikki yhteydet Israeliin

Ali Khamenei (vas.) keskustelee Irakin uskonnollisen šiiajohtajan Muqtada al-Sadrin (oik.) kanssa. Kuva: Wikimedia Commons.

Irakin lainsäätäjät hyväksyivät torstaina lakiehdotuksen, jolla kriminalisoidaan yhteyksien normalisointi ja kaikki suhteet, myös liikesuhteet, Israelin kanssa. Lain mukaan lain rikkomisesta rangaistaan kuolemantuomiolla tai elinkautisella vankeudella.

 

Laki hyväksyttiin, kun 275 lainsäätäjää äänesti sen puolesta 329-paikkaisessa parlamentissa. Parlamentin lausunnossa sanottiin, että laki on ”todellinen osoitus kansan tahdosta”.

Vaikutusvaltainen  šiiamuslimi Muqtada al-Sadr, jonka puolue voitti eniten paikkoja Irakin parlamenttivaaleissa viime vuonna, kehotti irakilaisia lähtemään kaduille juhlimaan tätä ”suurta saavutusta”. Sadat ihmiset kerääntyivät myöhemmin Bagdadin keskustaan huutaen Israelin vastaisia iskulauseita.

Oli epäselvää, miten laki pannaan täytäntöön, sillä Irak ei ole tunnustanut Israelia sen jälkeen, kun maa perustettiin vuonna 1948. Näillä kahdella valtiolla ei ole diplomaattisuhteita. Lainsäädäntöön liittyy myös riskejä Irakissa toimiville yrityksille, joiden todetaan rikkovan lakia.

Yhdysvallat ilmoitti olevansa syvästi huolestunut Irakin lainsäädännöstä. ”Sen lisäksi, että tämä lainsäädäntö vaarantaa sananvapauden ja edistää antisemitismin ilmapiiriä. Lisäksi se on jyrkässä ristiriidassa Irakin naapurimaiden edistyksen kanssa, jonka ne ovat saavuttaneet rakentamalla siltoja ja normalisoimalla suhteet Israeliin, mikä on luonut uusia mahdollisuuksia ihmisille koko alueella”, ulkoministeriön tiedottaja Ned Price sanoi lausunnossaan.

 

Lähde: AP

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Lain säätämisestä oli varmasti niin kova vääntömomentti, ettei edes kansalta kysytty mitään, mutta toisaalta runsaalta 10:lneltä aasilta kysyttiin mielipidettä ja se sai niiltä myänteisen Honk!!!

Antioksennus

Venäjän erikoisasiantuntijana osaat varmaan kertoa toimiiko venäjän totuusministeriö samalla lailla? Tai jopa koko duuma. Mikä on nykyään lastenraiskaajien virallinen nimi? Joko kaikki natsit on tapettu lasten genitaaleista? Koska tässä uutisessa mainittiin israel niin onko se syy siihen, että venäläisten on pakko raiskata niin erikoisjoukkoraiskausoperaatiossa ukrainassa kuin rauhassakin?
Kirjoitit tämänkin kommentin vain siksi, että saisit uskottavuutta venäjän propagandallesi eikö totta?

Ihmettelijä

Tutkiva journalisti Liz C on kirjoittanut Ukrainan osuudesta lapsikauppaan, mutta Suomessa ei haluta näköjään kommentoida tietoa. Toinen tutkiva journalisti, George W taas selvitti ukrainalaisoligarkkien lahjusrahoja USA n pres perheelle, jotta kyllä siellä Ukrainassakin tapahtuu asioita. Asiat, mitä valtamedia pyrkii sensuroimaan, eivät kestä päivänvaloa, mutta hyvä, että jotkut selvittävät niitä.

Sensuroimaton Totuus

Suomeen on saatava sama laki!

Runtiti-pou

Veit jalat suustani

Ilkka Forsten

Niin, ja nyt taas saatiin Irakilaisille geelipäille uusi tekosyy päästä europpaan. Kotona uhkaa varma kuolema jos tekee afääreitä kipapäisten kanssa. Pitaleipuri joutuu maanpakoon myytyään rieskaa siionisteille, on siinä jo pahuutta kerrakseen, voi sentään.

Mina ei voi palata irak,. mina ola huva leipuri, mina ola kova tekemän tyo, muta myytä kepap juudean, ja joutu maanpako..Heti tappa jos mene kotimaa. ihan heti ne tapa minu…

John Quiman

Saddam sai aikoinaan muutaman raketin lentämään Israeliin. Taisi olla Kuwaitin sodan aikaan. Jokunen vieläpä läpäisi torjunnan ja osui johonkin erämaahan. Sitä juhli raivokkaasti koko arabimaailma.

gameover

”sillä Irak ei ole tunnustanut Israelia sen jälkeen, kun maa perustettiin vuonna 1948”. Kuka sen perusti ? Usa sen pakolla perusti palestiinan alueelle. Hitler olisi halunnut israelin/j..talaisvaltion madagaskariin keskelle ei mitään. Jenkit taas halusi sen ehdottomasti keskelle vihamielisiä arabivaltioita ja varmistaa että se tulee hallitsemaan lähialueitaan jenkkien massiivisella tuella. Hmmm. Ehkä jenkit eivät vaan tienneet että arabit/muslimit vihaa j..talaisia.

Tuumailija

Elikkä yhdysvaltoja todella johtavat oligarkiperheet ja hallituksessa työskentelvät sionistit ovat huolissaan kehityksestä jonka omat sukulaiset ovat saaneet aikaiseksi ”luvatussa maassa” heidän tuella ja rahoituksella.
Se olisi normaalimpaa, jos israelilaiset saisivat pommitella syyriaa, irania ja naapurimaita rauhassa, jatkaa etnisiä puhdistuksia kenenkään puuttumatta, ihmisryöstöistä ja salamurhista puhumattakaan.

Islam on se, joka osaltaan estää maiden kehittymisen sillä alueella.

ville vallaton

Irakin johdon ratkaisu on oikea ja ymmärrettävä! Miksi Israel saa salamurhata ja pommittaa ilman kansainvälisen yhteisön tuomiota. Eiko molemmilla uskonnollisilla ryhmillä ole sama Jumala, Allah, Jahve tai Saatana?

Antioksennus

Kuinkas monta ihmistä ne israel on tappanut vaikka euroopassa? Kuinkas monta seksuaalifantasiasi venäjä? Mistä se israel pitäsi tuomiota? Niin joo teillä venäjä nuolijoilla on vasemmiston kanssa sama logiikka.

Uusimmat uutiset