Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Islamistinen terrori-isku Pariisissa

Jihadistilippu. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Wouter Engler.

Yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui islamistisessa veitsi-iskussa lauantai-iltana Pariisin keskustassa Quai de Grenellen ympäristössä Eiffel-tornin lähistöllä.

Ranskalaisten mediatietojen mukaan kuollut mies oli saksalaisturisti ja toinen haavoittuneista oli ulkomaan kansalainen.

Poliisin otti kiinni epäillyn, joka oli puukottanut ohikulkijoita ja huutanut islamilaisia iskulauseita ennen pidätystä. Hyökkääjä kertoi poliisille olevansa pettynyt Gazan tilanteesta sekä muslimien kuolemista Afganistanissa ja Palestiinassa.

Poliisilähteiden mukaan tekijä oli tiettävästi radikaalin islamin kannattaja ja kärsi mielenterveyshäiriöistä.

Hyökkääjä on saanut vuonna 2016 neljän vuoden tuomion toisen iskun suunnittelusta.

Ranskan pääministeri Élisabeth Borne kiitti X:ssä viranomaisia rohkeudesta ja ammattitaidosta. Hän kirjoitti, ettei Ranska anna koskaan periksi terrorismille. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kirjoitti X:ssä lähettävänsä osanottonsa terrori-iskussa kuolleen omaisille ja läheisille.

Terroristijärjestö Hamasin ja Israeliin välinen sota on lisännyt jännitteitä Ranskassa, jossa on suuret muslimi- ja juutalaisväestöt.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Samalla kun Macroon lähettää osanottonsa surmatun omaisille, edes hivenen lohtua maanosan kansalaisille olisi ilmoitus, että kaikki maassa loisivat ählämit, olipa tervepäinen tai pösilö, poistetaan maasta pikavauhdilla, vaikka väkisin.