Muu maailma Uutiset

Israel murhasi toimittajia Palestiinassa – Al Jazeeran toimituspäällikön poika kuoli

Auto vaurioitunut pommi-iskussa Israelissa. Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Pexels / CC0 / David Henry.

Al Jazeeran Gazan toimituspäällikön Wael Dahdouhin vanhin poika on kuollut Israelin ohjusiskussa Khan Younisin länsiosassa Gazassa. Al Jazeera on lähi-idän merkittävin media. Iskussa kuoli myös toinen toimittaja.

Toimittaja Mustafa Thuraya myös kuoli hyökkäyksessä, kun heidän matkustamansa ajoneuvo al-Mawasin alueella, jonka Israel on itse julistanut humanitaariseksi alueeksi. Autoon iskettiin ohjuksella. Kolmas matkustaja loukkaantui vakavasti.

Al Jazeeran kirjeenvaihtajien raporttien mukaan Hamzaa ja Mustafaa kuljettava ajoneuvo oli kohteena, kun he yrittivät haastatella aiemmissa pommituksissa olleita siviilejä.

Al Jazeera Media Network tuomitsi voimakkaasti hyökkäyksen todeten: ”Mustafan ja Hamzan salamurha heidän matkallaan suorittamaan tehtäväänsä Gazan kaistalla, vahvistaa tarpeen toteuttaa välittömästi tarvittavat oikeudelliset toimenpiteet miehitysvoimia vastaan sen varmistamiseksi, ettei rankaisemattomuutta tapahdu.”

Uutiseen reagoidessaan Gazan tiedotusvirasto tuomitsi kahden toimittajan tappamisen, tuomiten ”kaikkein voimakkaimmin tämän julman rikoksen”.

Lähde: Al Jazeera

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Mitähän nuo olivat tehneet? Ei kallista ohjusta turhaan uhrata.

Ilkka

Mossad ei roiski mitään sattuman varassa, kaikelle on syy, joten tuskin tässä nyt ” syytön ” joutui kohteeksi. Olisi äärimmäisen turhaa käyttää kallis ohjus pelkän toimittajan ollessa kohteena.