Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Israel raivoissaan Saksalle lupauksesta pidättää Benjamin Netanjahu kansainvälisen sotarikostuomioistuimen asettaman etsintäkuulutuksen takia

Kuva: Wikimedia Commons.

Saksa sanoi ”noudattavansa kansainvälisiä lakeja,” kysyttäessä, pidättäisivätkö he Israelin pääministerin.

Kansainvälinen sotarikostuomioistuin (ICC) julisti hiljattain Israelin pääministerin, Benjamin Netanjahun, etsintäkuulutetuksi sotarikolliseksi palestiinalaisiin kohdistuneiden raakuuksien takia, mikä jo itsessään vihastutti Israelin. Nyt juutalaisvaltio on raivoissaan Saksalle kansleri Olaf Scholzin luvattua tilaisuuden tullen pidättää Netanjahun tilaisuuden tullessa.

Kun Scholzin puhemieheltä, Steffen Hebestreitiltä, oli kysytty, aikoisiko Saksan hallitus noudattaa ICC: määräystä pidättää Netanjahun, vastaus oli ollut: ”Tottakai. Noudatamme kansainvälisiä lakeja.”

Los Angelesin Simon Wiesenthal keskuksen dekaanina toimiva rabbi, Abraham Cooper, oli kommentoinut Saksan linjausta sanoen: ”Menee yli ymmärryksen, että yksikään hallitus Saksassa pidättäisi demokraattisesti valitun juutalaisvaltion pääministerin verisyytösvalheille perustuen. Sen pitäisi sen sijaan pidättää kaikki antisemitistit, jotka hyökkäilevät juutalaisia vastaan maassa. Ei enää ikinä!”

Scholzin hallinnot lausunto Netanjahun pidättämisestä on tietenkin saanut myös kritiikkiä ”Saksan epäonnistumisesta sisäistää holokaustin läksyt.”

Saksa tunnetaan ICC:n vakaumuksellisena tukijana ja rahoittajana. Netanjahu sanoi ICC:n asettaman etsintäkuulutuksen hänestä, sekä Israelin puolustusministeristä, Yov Gallantista, olevan malliesimerkki siitä, ”Miltä moderni antisemitismi näyttää.”

Lähde: Fox News

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Niimpä, siis tarkoitti, ”sisäistää” kyömynenien valehistoria.

Uusimmat uutiset