Eurooppa Muu maailma Politiikka

Israelin mukaan koronatoimia vastustavat mielenosoittajat lietsovat antisemitismiä.

Kuva: Pixabay.

Torstaina vietettiin kansainvälisen holokaustin muistopäivää, jonka kunniaksi Israelin hallitus laati raportin holokaustin vääristelystä ja vähättelystä koronatoimia vastustavien mielenosoittajien keskuudessa.

 

Israelin hallitus totesi torstaina 27.1. kansainvälisen holokaustin muistopäivän kunniaksi laatimassaan raportissa, että “koronatoimia vastustavat mielenosoittajat, jotka vertaavat itseään juutalaisiin natsien vainossa, lietsovat maailmanlaajuista antisemitismiä”.

“Tällaisista holokaustisista kielikuvista on tullut ‘laajalle levinneitä’. Nämä olivat yhdessä Israelin toukokuussa Gazassa käymään sotaan liittyvien väkivaltaisten mielenosoitusten kanssa keskeisiä tekijöitä juutalaisiin kohdistuneiden fyysisten tai verkkohyökkäysten taustalla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa viime vuonna”, todetaan Diaspora Ministeriön 152-sivuisessa raportissa.

Useat yhdysvaltalaiset ja brittiläiset poliitikot ovat viime kuukausina joutuneet pyytämään anteeksi ehdotettuaan, että rokotus- tai rajoituspolitiikka muistuttaisi Hitlerin hallintoa.

Jotkut pandemian rajoittamista vastustavat mielenosoittajat ovat käyttäneet keltaisia tähtiä, kuten Euroopan juutalaiset 2. Maailmansodan aikana.

“Tällaiset näytöt osoittavat, että tosiasiallinen tietämys kansanmurhasta on heikkenemässä. Jotkut korona-agitaattorit ovat ‘kuluttaneet ja levittäneet antisemitistisiä salaliittoteorioita’, joiden mukaan juutalaiset ovat vastuussa kriisistä ja käyttävät sitä sortoon, maailmanlaajuiseen ylivaltaan, taloudelliseen hyötyyn jne.,”raportissa sanottiin.

Diaspora-asioista vastaava ministeri Nachman Shai totesi, että “holokaustin vääristely tai vähättely” on itsessään antisemitismiä ja voi joskus johtaa juutalaisten todelliseen vaarantamiseen.

”On ihmisiä, jotka ovat niin täynnä vihaa, että kun he kohtaavat tällaisia mielikuvia, he voivat ajautua tekoihin”, hän sanoi Reutersille.

Juutalaisten etujärjestöt etsivät aktiiviseti antisemitismiä verkosta

Yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon järjestö Combat Antisemitism Movement (CAM) kertoi, että vuosina 2020 ja 2021 se oli löytänyt 63,7 miljoonaa sitoutumista – osallistumista, jakamista tai ”tykkäämistä” – verkkokeskusteluissa, joissa pandemia yhdistettiin holokaustiin.

Israelin tärkein holokaustin muistopaikka Yad Vashem on kehottanut maailman johtajia vastustamaan tällaista keskustelua, ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on ilmeisesti kuunnellut tätä kehotusta. Hän sanoi maanantaina, että keltaisen tähden mielenosoitukset ovat ”tuomittavia”.

”Korona toi holokaustin vähättelyn huippukokoukseen”, sanoi Yad Vashemin puheenjohtaja Dani Dayan. ”Tällaiset asiat, joita poliitikot ja julkisuuden henkilöt joskus tekevät, ovat halveksuttavia, ja Yad Vashem vaatii hyvin selkeästi näitä henkilöitä sanoutumaan irti teoistaan,” hän julisti.

Israelin entinen päärabbi Israel Meir Lau, jonka vanhemmat ja veli kuuluivat niihin kuuluisaan “kuuteen miljoonaan juutalaiseen, jotka natsit tappoivat, ja joka itse selvisi lapsena keskitysleiriltä”, vetosi Reutersin haastattelussa henkilökohtaisemmin.

”Jättäkää sana ’holokausti’ holokaustille – ja vain sille”, hän vaati.

 

Lähde: Reuters

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Totuus esille

Sensuuri rehottaa tälläkin sivustolla, kun edes raamatunlausetta ei saa siteerata!

Hh1488

Taitaa pelottaa tilanne jossa valheet paljastuvat. Siitä ei varmaan hyvä seuraisi

Minervan Pöllö

T

Minervan Pöllö

Testi

Ilkka Forsten

Fakta ainakin Yhdysvaltojen osalta on, että seemiläisheimoon kohdistuvat hyökkäykset ja agression osoitukset on tulleet mustalta väestöosalta. Valkoiset ei ole olleet asialla. Ja millä tavalla rokotevastaisuus olisi antisemitismiä laajemmassa kontekstissa, ei tule toteen näytetyksi, paitsi ehkä siinä tapauksessa että rokovalmistaja Pfizer on kipapäisten firma. Sitä voi siis vastustaa kolmesta syystä. 1) Siksi että ei hyväksy pakkorokotuksia rokotteilla mitkä ei toimi. 2) Siksi että firman omistaa kipapäät, ja 3) Siksi että antisemitismikortilla ratsastaminen alkaa kyllästyttämään kun kipapäät ei kanna mistään vastuuta, mutta ottaa kyllä rahan vastaan vaikka tyhjästä.

Se että ruumiinpesuvettä markkinoidaan tehokkaana koronalääkkeenä saattaa toki nostaa mieleen ajatuksen seemiläiskansan perimään liittyvästä tavasta, huijata aina kun mahdollista, ja siirtää vastuu muiden harteille. Mutta silti kyseessä ei ole antisemitismi, sillä tuo määre ei kuvaa asiaa oikealla tavalla. Antisemitismi tarkoittaa kaikkien seemiläiskansojen vastaisuutta, Näitä ovat Lähi-idän arabikansat, siis myöskin kipapäät, mutta jos heistä ei pidä on kyse kipapäitä kohtaan tunnetusta epäluulosta ei antisemitismistä.

Propagandaministeri J.Göbbels otti asian puheeksi jo vuosikymmeniä sitten, ja tuolloin harvinaisen moni ymmärsi pointin, toisin kuin tänä päivänä. Nyt elämme maailmassa joka näkee kaikkialla seemiläiskansan vainoamista, vaikka sitä ei ole kuin äärimmäisen harvoin todennettavissa, saati siinä muodossa että siitä syntyisi uuninluukkujen kolinaa. Sikäli kyllä olemme ainakin Suomen hallituksen osalta täysin kipapäiden vastaisia, että suosimme arabien lisääntymistä. Ihme ettei kukaan ole vielä ilmaissut huolta tästä ilmiöstä, vai onko taas kyse jakamattomista ihmisoikeuksista joita jaetaan kuin vappusatasia, ainakin silloin kun jakotilaisuudessa on kaikki ne osapuolet joille kipapäiden turvallisuus on ihan sivuseikka ?

Irma

J-sanat ovat ihmiskunnan syöpä josta pitää päästä eroon. Holokaustihuijausta keppihevosena vuosikymmenestä toiseen käyttämällä tämä sairas, vallanhimoinen,ahne ja häikäilemätön sekä rikollinen jumalan kiroama roskakansa saa tahtonsa läpi aina ja kaikessa. Sille asiantilalle on laitettava piste viipymättä.

Ikuiset jankkaajat

Holo-holo-holo sillä täytetään joka kolo. Mistä ollaan hiljaa? Kun varastetaan viljaa. Holo-holo-holo-domor.