Kotimaa Urheilu ja liikunta

KalPa jatkaa pudotuspeleihin – Sportin taso ei riittänyt

Kuva: Rawpixel

KalPa jatkaa SM-Liigan pudotuspeleihin, Sport kaatui Vaasassa lukemin 4-2.

Toinen karsinnoista saatiin päätökseen Vaasassa, kun KalPa varmisti tiensä pudotuspeleihin. Vaasan Sport jäi jälleen kerran ilman karsintavoittoa. Päävalmentaja Risto Dufvan sekä Sport-ikoni Erik Riskan taipaleet jääkiekon parissa ovat tulleet päätökseen. KalPa sen sijaan jatkaa matkaansa kohti pudotuspelejä, joissa vastaan luistelee Tampereen Ilves.

Sarjan ensimmäinen ottelu pelattiin Kuopiossa viime perjantaina. Ottelun alku pelattiin tiukasti tasalukemissa, kunnes Sportin Axel Holmström avasi maalihanat toisessa erässä iskien vaasalaiset 1-0 johtoon. Sportin johto ei kestänyt pitkään, sillä kokenut puolustaja Aleksi Elorinne ampui lukemat tasoihin vain kolmetoista sekuntia Holmströmin maalin jälkeen. Kolmannen erän lopussa Sportin pakka hajosi täysin. Oliver Kapasen ja Benjamin Korhosen maalit ratkaisivat ensimmäisen ottelun isännille. Viimeinen niitti lensi tyhjään maaliin Jesper Mattilan toimesta. KalPa oli kotona vahvempi lukemin 4-1.

Sunnuntai vei taisteluparin Savosta Pohjanmaalle. Äänekkään vaasalaisyleisön tukemana kotijoukkue Sport aloitti ottelun vahvasti. Valtteri Hietanen teki avausmaalin heti ensimmäisen erän alussa. Ottelun toinen erä viivästyi hieman jään olleen heikossa kunnossa. Ongelma kuitenkin ratkaistiin ja peli sai jatkua. Sportin ruotsalaiset järjestivät seuraavan maalin, kun Carl Mattssonin laukaus löysi tiensä KalPan verkkoon. KalPa ei pitkään Sportin johtoa katsellut. Matyas Kantner toi keltapaidat maalin päähään, ja pian kapteeni Tuomas Kiiskinen löi lukemat ylivoimalla tasoihin. Kolmannessa erässä Sportin ylivoimapeli ei kyennyt jatkamaan vaasalaisten kautta. Oliver Kapanen ja Benjamin Korhonen olivat jälleen ottelun ratkaisijoita KalPan voittaessa loppulukemin 4-2.

Sarja päättyi KalPan puhtaaseen 2-0 voittoon. Ensimmäistä karsintavoittoa saadaan Vaasassa vielä odottaa. Risto Dufva ja Erik Riska ratsastavat auringonlaskuun KalPan jatkaessa taivaltaan kohti Kanada-maljaa. Vastassa seisoo yksi mestarisuosikeista, runkosarjassa toiseksi yltänyt Tampereen Ilves. Lukko ja TPS pelaavat ratkaisevan ottelunsa maanantaina Raumalla kello 18:30. Länsirannikon voittajaa odottaa Tampereen Tappara.