Muu maailma Politiikka

Kanadassa hätätilalaki on ensimmäistä kertaa käytössä mielenosoitusten vuoksi – pankkitilit voidaan jäädyttää

Kuva: Wikimedia Commons.

Hätätilalakia käytettiin Kanadassa aiemmin 1970-luvulla.

Kanadassa on otettu käyttöön mielenosoittajia koskeva hätätilalaki, joka antaa viranomaisille laajamittaiset valtuudet.

Tarkoituksena on estää Freedom Convoy -mielenosoitukset.

Laki antaa Kanadan pääministeri Justin Trudeaun hallitukselle mahdollisuuden kieltää matkustaminen, julkiset kokoontumiset ja rajoittaa tilojen käyttöä 30 päivän ajan.

Viranomaisille annetaan lisävaltuuksia pidättää mielenosoittajia, kieltää mielenosoitusten rahoittaminen ja takavarikoida ajoneuvoja mielenosoittajien tekemien sulkujen poistamiseksi.

Mielenosoittajat vastustavat Kanadan koronatoimia, kuten pakkorokotuksia joissakin ammattiryhmissä, muun muassa rekkakuskeilla.

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa on ollut tuhansia mielenosoittajia. Rekat ja muut ajoneuvot ovat tukkineet kadut.

Rekkakuskit ovat sulkeneet myös Yhdysvaltain ja Kanadan rajanylityspaikan Windsorissa.

 

Lähde: CNN, BBC

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Nyt kaikki EU kommunismin kannattajat tarkkana. WEF-jugendin kasvatti pikkucastro DraamaTrudeau toimii juuri kuten esikuvansa Stalin tai isänsä Fidel. Samanlaisia pikkustalineita on WEF/EU istuttanut myös Eurooppaan. Pikkunapoleon MicroMacron Ranskassa, pikkumussolini DraculaDraghi Italiassa ja meilläkin tämä pikkumerkel, joka kerkeää vielä pahantekoon kunhan tuosta varttuu.

Eka Kettunen

Jos nämä Kanadan vastaavat jutut tapahtuisivat Venäjällä, niin jopa alkaisi massiivinen valtamedioiden vuodatus valtion toimista, kuinka ihmisoikeuksia loukataan ja sananvapautta sekä demokratiaa poljetaan lokaan.

John Quiman

Suvakkien mielestä heidän diktaturiansa on demokratian korkein muoto. Kaikki muu diktaturia on demokratian tuho.

Runtiti-pou

Tapahttuhan siellä Venäjällä vaikka mitä ja paljon pahempaa. Silti se on aina kumppani kaikessa mahdollisessa

I'm only assking

Miettiipä hän sitä, miksi käteisnostoja pankista rajoitetaan ja esim. Clas-Ohlson on luopunut käteismaksuista. Pelkästään sulkemalla tili, voidaan yksilö sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle. Ja onko minimalistisessa elämäntyylissä sittenkään takana pelkkä mielenrauha vai se, ettei neuvostyyliin voida selviytyä vaihtokaupan avulla, kun ei ole mitään vaihdettavaa…

John Quiman

Jengi tajuaa tuon, että yhdellä napinpainalluksella voidaan sulkea tilit, eikä ole käteistä, eikä siis ole mitään, vasta sitten, kun se osuu omalle kohdalle. Siihen asti kuvitellaan, että kivaa, kun kaikki käy kortilla.

Mitä ihmisten on vaikeaa tajuta, on, että totalitarismia haluavia on aina. Kun luodaan systeemi, jolla totalitarismi voidaan toteuttaa, joku sen tulee toteuttamaan, väistämättä. Sellaiset ihmiset odottelevat vain tilaisuuttaan ja tällä hetkellä näyttää oikein hyvältä heidän mielestään. Sinisilmäiset kansat jäävät siksi totalitarismin jalkoihin.

Juha

Kyllähän askelmerkit on jo asetettu:
2023 digitaalinen identiteetti, EU covID-passi
2025 digitaalinen €uro, käteisestä luovutaan

Nämä ovat näitä diktatuurin työkaluja, joita tarvitaan ihmisten orjuuttamiseen.

Mutta lampaat saa mitä niille kuuluukin. EU korvamerkkiläpyskä olisi kiva..

eetee

Väärää mieltä ei pidä päästä osoittelemaan meilläkään. Vain pro homostelu, pedari, islamisti ja ilmastoahdistusaiheiset mielipiteet sallitaan.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by eetee
John Quiman

Kun he sanovat, että jokin heikentää demokratiaa, tarkoittaa se sitä, että jokin heikentää heidän diktaturiaansa.

Kata

Tuo on todellakin asian ydin!Näin se on ja Just in märisee yhä demokratian väheksymisestä,mikä karmea ukko!
Tässä se nähdään että kyse ei ole ollut missään muusta kuin pakkokeinoista,korona oli kiva ”sattuma”!

Ruupo Kustaa

Päättäjät voisi joskus miettiä, ihan aikansa kuluksi, että miksi ihmiset osoittaa mieltään. Onko kenties jotain pielessä heidän mielestään. Ja kukahan kumma voisi korjata pielessä olevat asiat, että ihmiset eivät enää olisi kaduilla kertomassa jotta harmittaa vietävästi

John Quiman

Heitä häiritsee se, että kansalaiset kehtaavat vastustaa heidän valtaansa ja politiikkaansa.

Lieväasteinen

Nykyään eliitti haukkuu mielenosoitukset ja mielenosoittajia demokratian vastaisiksi. La démocratie c’est moi (demokratia olen minä). Näin ajattelee Trudeau.

Rahat hyötykäyttöön

Tällaisten tilanteiden vuoksi jokaisella pitäisi olla taskussa vähintään se ”toimintatonni”. Silloin pärjää pidemmänkin aikaa kun on rahaa millä toimia. Ja mitä enemmän sitä on, sitä vähemmän tällaiset toimet vaikuttavat kansaan.

Ja jos on oikein nokkela ja rahaa on niin kannattaa maksaa energialaskuja etukäteen. Suomessakin se onnistuu. Kun kerran olet maksanut rahaa puskuriin niin sitä ei sieltä saa pois edes ulosottaja. Pehmentää kummasti ääritilanteita kun tietää että vettä-, sähköä-, ja lämpöä tulee muutaman vuotta senkin jälkeen kun tilit on mahdolisesti jäädytetty. Siinä ehtii tapahtua paljon muutamassakin vuodessa.

Tuumailija

Aikamoinen tavoite tänä päivänä, harvalle onnistuu. Yhä useampi palkansaaja elää yli varojensa sekä velaksi, palkasta ei muistuta kuin tilinauha. Usein syynä on hedonistinen elämäntapa johon ei realistisesti ole varaa.
Vähätuloisilla, monelle eläkeläiselle tai tukien varassa oleville tuo on vain unelma, vaikkei velkaa olisi niin aika pitkälle saa senttiä venyttää että saa varat riittämään edes perustarpeisiin.
Pitkäaikaissairaat ovat vielä tiukemmassa ja epävakaammassa asemassa, lääke joka on kelakorvattava voi kuukauden päästä tippua korvattavien listalta ja siinä sitten maksellaan täyttä hintaa jos mielii toimintakuntoisena tai hengissä pysyä.

juu

Hätätila siellä on lähinnä wefin juoksupoika trudeaulla.
Kyselyjen mukaanhan suurin osa kanadalaisista kannattaa vonvoy protesteja, vielä suurempi osa kannattaa niistä koronarajoituksista luopumista.
Suurimmaksi osaksi tapahtumat ollut rauhallisia ”koko perheen juhlia”, häiriötä aiheuttaneet jotkut hämärät mustapukuiset ryhmät? Todennäköisesti ”false flag” operaatioita joilla saataisiin mielenosoittajia leimattua.
Lisäksi jotkut aivopestyt koronapaniikissa olevat ajelee autoilla ihmisten päälle.
Keräysrahatkin ryöstivät jo liikkeeltä, ja nyt meinaavat ryöstää tavallisten ihmisten omaisuuden.

John Quiman

Luultavasti kanadassa kansan tahto on jo niin selvästi noussut Trudeaun diktaturiaa vastaan, että ei auta Trudeaun kiukuttelut enää. Jos yhden kansannousun pystyy jotenkin estämään, nousee tilalle uusi, joka on ottanut oppia nykyisestä ja on vaikeampi kaataa. Trudeaun diktaturia tulee kaatumaan.

Ilkka Forsten

Tulee aina mieleen se väitetty, joskaan ei oikeasti lausuttu argumentti, mikä Maria Stuart:n suuhun on laitettu. Kun kansa valitti nälkäänsä, ja sitä ettei ole varaa leipään, julisti stuart pontevasti seuraavaa. ” Mitä ne valittaa, jos ei ole varaa leipään, miksi ne ei syö leivoksia ?”

Vaikka tämä on historiallinen feikki, niin siinä piilee jostain syystä hyvin paljon sitä ajatusta mikä on nykyajan poliitikoilla varsin yleistä. Ei käsitetä mitään todellisuudesta, ja kuitenkin tarjotaan ratkaisumalleja joilla ei ole ratkaistavissa mitään.

Eikös joku suomenkin naisministereistä lohkaissut yhtä mahtavan aivopie***n, kun sanoi että jos rahat ei riitä lämmitykseen tai bensaan, niin menkää sossuun. Toisin kuin stuart:n tapauksessa, tämä on oikeasti ilmoille heitetty tokaisu joka näytti erittäin hyvin millä tasolla järki nykyään liikkuu.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Vai oliko Marie Antoinette?
Mutta täyttä asiaa silti!

Ilkka Forsten

Oli, mutta silti lause on käsittääkseni historiallinen feikki ?

Kata

Totta,näin on!

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=eUpRG55ryYM

Nää kaverit ei hevillä lähe minnekään…vaikka olis Trydden hevibändi….

Kristiina

Jotkut tutut jenkit ovat huomauttaneet että jos rekkakuskit nyt painuvat kotiin, ja sen jälkeen tarpeeksi iso osa JÄÄ kotiin eikä kuskaa yhtään mitään vastalauseena – ja heidän saamansa tuki on ehkä sitä luokkaa että se elämiseen tarvittava raha tullaan toimittamaan heille tavalla tai toisella vaikka se sitten vaatisi rahalaukkujen vaivihkaa tuomista yön pimeydessä, ja bitcoinejahan heille on jo kait tulossakin – niin Kanada on helisemässä ehkä vielä pahemmin kuin nyt. Trudeau on ilmeisesti onnistunut suututtamaan koko ajan suuremman joukon kansalaisiaan toimillaan, Convoyn kannatus on kait edelleen kasvamaan päin ja aika pitkälti nimenomaan hänen toimiensa ja puheidensa takia.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=IBz2cLX-NMM
Albertassa jo ollaan tässä…kyllä se vielä on Ottawassakin.

John Quiman

Kun Trudeauski menee liian pitkälle, saattavat poliisit vaihtaa kansan puolelle. Siinä vaiheessa Trudeaski pakkailee laukkujaan ja yrittää päästä lennolle, jos ehtii.

Uusimmat uutiset