Muu maailma Rikos

Kemiallinen kastraatio ei tarpeeksi ankaraa – Kazakstan aikoo poistaa pedofiilien sukuelimet kirurgisesti

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay (CC0).

Kazakstan aikoo kirurgisesti poistaa pedofiilien sukuelimet. Päätös tehtiin valitusten jälkeen, että kemiallinen kastraatio ei ollut tarpeeksi ankara rangaistus.

Toimenpide suoritetaan rangaistuksena vakavimmista rikoksista pedofiliarikoksista. Poliitikkojen mukaan kemiallinen kastraatio ei estä uusia pedofiliarikoksia, joten keinojen on oltava kovemmat.

Elnur Beisenbaev, kansanedustaja ja hallitsevan Amanat-puolueen toimeenpaneva sihteeri, sanoi hallituksen olevan ”selkärangaton” ja suosivan pedofiilejä, koska se ei vaadi ”kirurgista kastraatiota”. ”Valitettavasti lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia tapahtuu yhä useammin”, hän sanoi viitaten kemialliseen kastraatioon – joka alentaa miesten libidoa injektoitavilla anti-androgeenilääkkeillä – ei ole tehokasta. ”Päästämällä raiskaajan vapaaksi, annamme heille mahdollisuuden uusia rikoksensa”, hän lisäsi.

Kazakstan on toteuttanut pedofiileille pakollisen kastraation useiden vuosien ajan. Pedofiileja on näytetty Kazakstanin televisiossa kertomassa tuskaansa pakotetun kastraation jälkeen. Yksi sanoi: ”Tiedän, että se on haitallista keholleni. Tiedän, että se vaikuttaa terveyteeni tulevaisuudessa.” Toinen sanoi: ”Nyt kadun, että tein tällaisen rikoksen.”

Järjestelmän kriitikot kuitenkin sanovat, että pedofiilit ovat edelleen vaarallisia vapautuksen jälkeen ja jopa kemiallisen kastraation jälkeen. Ihmisoikeusaktivisti Dina Tansari sanoi, että rangaistuksetta jättäminen synnyttää uusia rikoksia. ”Mikään kemiallinen kastraatio ei auta… Meidän on otettava huomioon, että tässä toimenpiteessä käytettävä lääke on hyvin helppo poistaa kehosta. Lääkärit sanovat, että sen vaikutus voidaan neutralisoida alkoholilla. Uskon, että tämä on julkisten varojen tuhlausta.”

Sisäministeriön apulaisministeri Igor Lepikha sanoi kirurgisen kastraation olevan ”kiistanalainen”. ”Etiikan ja inhimillisen näkökulman kannalta se on todella monimutkainen”, hän sanoi. ”Lisäksi, kun puhumme näiden rikollisten elinikäisestä vankeudesta – silloin ei ole mitään järkeä [kastraatiossa].”

Lähde: Daily Mail

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Suomessa tuskin onnistuu pedofiilien oikeudenmukainen rangaistus, siis rangaistus joka poistaa mahdollisuuden uusia rikos. Meitä kun velvottaa nämä kansainväliset ihmisoikeussopimukset, jotka eivät velvoita suojelemaan pedofiilien uhreja. Pyyhitään takapuolemme näillä sopimuksilla kuten monet muutkin valtiot tekevät suojellakseen väestöään.

 

Kalle Pelttari

Suomessakin tehtiin kirurgisia kastraatioita vielä 50-60 luvulla. Olen sen verran vanha, että muistan yhden kaverin, jolle oli tehty tämä toimenpide. Aika totinen poika. Yksi toinen raiskasi mykän 60-vuotiaan naisen ja ei muuta kun pallit pois, heppi taisi jäädä sitä kusemista varten. Saivat siihen aikaan myös aina muutaman vuoden kuritushuonetuomion. Varmaan homma muuttui sitten joskus 70-luvulla. Toisaalta ei minulla olisi mitään sitä vastaan, vaikka nykyisillekin raiskaajille annettaisiin vastaava tuomio. Suvakit varmaan menettäisivät yöunensa, kun heidän kultapojiltaan vietäisiin se arvokkain.

Ilkka

Kun vankeinhoidosta alkoi vastaamaan herra nimeltään K.J. Long tuli koko rangaistuslaitoksesta pelkkä hoivakoti. Hän aloitti sen hyysäämisen sanomalla ettei kovat rangaistukset muuta mitään, mutta ymmärrys ja vangin ahdistuksen tukeminen tuottavat paremman tuloksen. Niin näyttää tuottaneen, ja sitä on ylläpitäneen vihervasemmiston toistuva nillitys jakamattomien ihmisoikeuksien tärkeydestä.

Marko Kristian

No länsimaissa ainakin on tuomiot täysin naurettavia.
Voit kiduttaa ja tappaa vaikka 10 ihmistä ja tuomio on sellanen että jos olet vaikka 30-vuotias niin pääset 40-vuotiaana vapaaksi.
USA:ssa on se hyvä puoli että pahimmat rikolliset saa oikeasti elinkautisen, ja siihen päälle 400 vuotta ”without parole” eli ei mahdollisuutta vapauteen koskaan.
Ei ne uhritkaan enää ikinä herää henkiin, niin miksi sitten pitäisi murhaajan saada uusi tilaisuus?

Ilkka

Ja mitä meillä sanotaan ? Tapaukset ovat yksittäisiä eikä tekijän tule kohdata ihmisarvoa alentavaa oikeuskäsitystä. Meidän tulee suvaita, sillä näytämme ” kunnianhimoista ” esimerkkiä jota koko maailma seuraa. Ei saa yleistää, ei saa profiloida, ei saa toiseuttaa eikä missään nimessä loukata tekijän nauttima oikeusturvaa. Uhrin pitää maksaa, hän on omalla käytöksellään, pukeutumisellaan tai muutoin vihjannut olevansa suostuvainen mihin tahansa ja sen lisäksi hänellä on kytköksiä äärioikeistoon, joka on ankarasti sanktioitu rikos koska siinä halutaan tehdä pahaa rauhallisille ihmisille rotuun, uskontoon tai ihonväriin liittyen.

Marko Kristian

Olet oikeassa ja väärässä.
Kyllä kaikki tietää ketkä syyllistyy esimerkiksi lasten hyväksikäyttöön moninkertaisesti muihin nähden.
Ongelma on vain että jos se sanotaan ääneen, niin ihmiset alkaa tietää mistä on kyse.
Enää se ei olekaan Stubbin sanoin rikkautta.

Ilkka

Kerrankin olemme samaa mieltä. Ihmisten silmät on aukeamassa. PS:n kannatusluvut kohoavat kaiken aikaa ja demarien laskee. Niinkin ihmeellinen yhtälö on nyt näkyvissä että nuoret naiset ovat PS:n kannattajia enemmän kuin miehet. Aiemmin oli asia päin vastoin.