Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Kiina kutsuu COVID-laboratoriovuodosta esitettyä teoriaa valheeksi WHO:n raportin jälkeen

Kiina hyökkäsi perjantaina poliittisesti motivoitua teoriaa vastaan, jonka mukaan koronaviruspandemia olisi saattanut saada alkunsa vuodosta kiinalaisesta laboratoriosta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö WHO suositteli erittäin painokkaasti, että on tutkittava tarkemmin, voiko syy olla laboratoriossa sattunut onnettomuus.

Ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian torjui myös syytökset, joiden mukaan Kiina ei olisi tehnyt täyttä yhteistyötä tutkijoiden kanssa. Hän sanoi, että Kiina suhtautuu myönteisesti tieteeseen perustuvaan tutkintaan mutta torjuu kaikenlaisen poliittisen manipuloinnin.

Hän myös toisti vaatimuksensa tutkia ”erittäin epäilyttäviä laboratorioita, kuten Fort Detrickin ja Pohjois-Carolinan Yhdysvalloissa”, joissa Kiinan väitteiden mukaan Yhdysvallat kehittäisi koronavirusta bioaseeksi. Kiina ei ole esittänyt väitteiden tueksi mitään todisteita.

”Laboratoriovuototeoria on täysin Kiinan vastaisten voimien poliittisista syistä keksimä valhe, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa”, Zhao sanoi päivän tiedotustilaisuudessa.

”Olemme aina tukeneet ja osallistuneet tieteeseen perustuvaan maailmanlaajuiseen viruksen jäljittämiseen, mutta vastustamme päättäväisesti kaikenlaista poliittista manipulointia”, hän sanoi ja toisti Kiinan pitkäaikaisen selityksen viruksen alkuperän lisätutkimusten viivyttämisestä tai hylkäämisestä.

Zhao sanoi, että Kiina on ”osallistunut merkittävästi virusten jäljittämiseen ja jakanut eniten tietoa ja tutkimustuloksia”.

”Tämä kuvastaa täysin Kiinan avointa, läpinäkyvää ja vastuullista asennetta sekä sen tukea WHO:n ja neuvoa-antavan ryhmän työlle”, hän sanoi.

WHO:n torstaina julkaistussa raportissa esitetty kanta on jyrkkä käänne YK:n terveysjärjestön alkuperäiseen arvioon pandemian alkuperästä. Monet arvostelijat syyttivät WHO:ta siitä, että se hylkäsi liian nopeasti tai vähätteli laboratoriossa tapahtuneen vuodon teoriaa, joka sai Kiinan viranomaiset puolustuskannalle.

Viime vuonna Kiinaan tehdyn tiukasti valvotun vierailun jälkeen WHO totesi, että on ”erittäin epätodennäköistä”, että koronavirus olisi voinut levitä ihmisiin Wuhanin kaupungissa sijaitsevasta laboratoriosta. Monet tutkijat epäilevät, että koronavirus siirtyi lepakoista ihmisiin mahdollisesti jonkin toisen eläimen välityksellä.

WHO:n asiantuntijaryhmä totesi kuitenkin torstaina antamassaan raportissa, että ”keskeiset tiedot” – jotka selittäisivät, miten pandemia alkoi – puuttuvat edelleen. Tutkijat sanoivat, että ryhmä ”pysyy avoimena kaikelle tieteelliselle todistusaineistolle, joka tulee saataville tulevaisuudessa, jotta kaikki järkevät hypoteesit voidaan testata kattavasti”.

Taudin alkuperän selvittäminen eläimistä vie yleensä vuosia. Tutkijoilta kesti yli vuosikymmen ennen kuin he löysivät lepakoiden lajin, joka oli SARSin (COVID-19:n sukulainen) luonnollinen varanto.

Asiantuntijaryhmä totesi myös, että koska laboratorio-onnettomuudet ovat aiemmin aiheuttaneet joitakin epidemioita, teoriaa ei voida sulkea pois. He sanoivat, että Kiina ei ole esittänyt WHO:lle tutkimuksia, joissa olisi arvioitu mahdollisuutta, että koronavirus olisi peräisin laboratoriovuodosta.

Uusi raportti on osoitus Kiinan autoritaarisen kommunistijohdon ja WHO:n välisestä entistä riitaisammasta suhteesta. Aluksi WHO:ta oli syytetty liiallisesta kunnioituksesta Pekingiä kohtaan, erityisesti Yhdysvaltain entisen presidentti Donald Trumpin hallinnon taholta.

Kaikki sai alkunsa Keski-Kiinan Wuhanista

Koronavirus on tappanut maailmanlaajuisesti yli 6,3 miljoonaa ihmistä, pakottanut kymmeniä maita pandemiarajoitteisiin ja horjuttanut maailmantaloutta. Se havaittiin ensimmäisen kerran Keski-Kiinan Wuhanin kaupungissa loppuvuodesta 2019, ja se yhdistettiin aluksi perinteisiin markkinoihin, joilla myytiin villieläimiä ruoaksi.

Kiinaa syytettiin hitaasta reagoinnista ja epidemian laajuuden peittelystä. Vasta sitten se sulki koko Wuhanin kaupungin ja ympäröivät alueet ensimmäisenä sarjassa ankaria toimenpiteitä, joita kutsuttiin nimellä ”zero-COVID” ja jotka jatkuvat edelleen, kun suuri osa muusta maailmasta on jälleen avautumassa rajoitteiden jälkeen.

Viime kuussa WHO kutsui ”zero-COVID” -periaatetta kestämättömäksi ja viittasi siihen, että tieto viruksesta on lisääntynyt. Lisäksi WHO katsoi, että se tulisi kalliiksi taloudelle ja kansalaisoikeuksille. Kiina torjui kritiikin ”vastuuttomana”.

Kiinaa syytettiin myös siitä, että se johti disinformaatiokampanjaa, jossa väitettiin, että virus oli havaittu muualla ennen Wuhanin taudin puhkeamista. Lisäksi esitettiin muita teorioita, joiden tarkoituksena oli kääntää huomio pois Kiinasta.

Associated Pressin tutkimuksissa kävi ilmi, että jotkut WHO:n johtavat sisäpiiriläiset olivat turhautuneita Kiinaan ensimmäisen tautiesiintymän aikana, vaikka WHO ylisti Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä. He olivat myös järkyttyneitä siitä, miten Kiina pyrki tukahduttamaan COVID-19:n alkuperää koskevan tutkimuksen.

Zhao näytti vihjailevan, että Kiina torjuisi kaiken kritiikin tai epäilyt.

”Viruksen alkuperää koskevan tutkimuksen on noudatettava tieteellisiä periaatteita, eikä siihen saa puuttua poliittisesti”, Zhao sanoi.

Lähde: AP

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Niin ja tosta Bill Gatesistä vielä sen verran.
Katsokaa oikeasti mitä se tyyppi on tehnyt.
Se ei ole käynyt edes collegea läpi, mutta se on lääkekokeillulla tappanut pieniä vauvoja mm afrikassa ja Intiassa.
Ne on hakennu koprvauksia vuosikymmenet, mutta ei ole saanu mitään.
Rikkosin varmaan jotain lakia jos sanosin mitä haluisin tolle nörtille tehdä..

juu

Labpratoriosta se covid-19 lähti, mutta syylliset löytyy USA:sta.
Bill Gates etunenässä.
Kaikki leimataan ”salaliittoteoriaksi” vaikka ovat itse sen myöntäneet.
Ihan tarkoituksellinen oli koko ”korona-pandemia”, toki olivat pettyneitä ettei ollutkaan kovin tappava tauti, mutta sehän hoitu sillä että väärennettiin kuolinsyitä.

Ilkka Forsten

Niin. Jos henkilöllä ei ollut yhtään rokotusta kun jäi junan alle, hän kuoli virallisesti koronaan. Jos hänellä oli rokotus, mutta yli kolme kuukautta vanha, ja jäi siitä huolimatta junan alle se katsottiin pitkittyneen koronan alkuvaiheeksi sekundäärivaikutuksineen. Jos junaa ei ollut rokotettu, oli kyseessä koronan aiheuttama tasoristeysonnettomuus mistä seurasi että kaikki junat piti rokottaa kahteen kertaan.. Jotenkin näin se meni, ja kansa nauroi selkäkeikkanaurua kunnes huomasi, ettei enää pääsekään tässä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ottamaan joka-iltaista keppanaansa kantakuppilaan. Pääministeriä asia ei koskenut, ja puhelinkin unohtui kotiin. Toinen lähti pelaamaan lätkää, ja sanoi että mitään tartuntaa ei ollut vaikka oli samassa huoneessa P. Haaviston kanssa, jolla oli korona sillä hetkellä. Selitykseksi riitti ettei tartunnalle altistunut ” kokenut ” olleensa samassa tilassa kuin haavisto. Kuten huomaat, vaikka olisit samassa huoneessa rykivän ministerin kanssa, pääset vastuustasi sanomalla ettet koe olleesi paikalla. Ja kun sitten alkoi sota Ukrainassa, katosi koko koronapandemia saman tien, joskin tilalle on astumassa apinarokko mitä vastaan ei ole toistaiseksi yhtään junaa rokotettu. Tämän huomioiden voi siis hypätä veturin eteen, ja saa kuolintodistukseen merkinnän, ” mahdollisesti apinaruttoinen tapaus, koronaakin epäillään. ”

juu

Suosittelen lukemaan/katsomaan semmonen kuin spars pandemic 2023-2025.
Ja vetaa sitä sitten mitä maailmassa tapahtui 2019-2021
Koko homma oli täysin suunniteltu.

Kata

😀 Voi sinua,sinulla on todellakin sana hallussa!Kiitos taas nauruista!
Ja totta tuo on mutta hauskasti kerrottu!

Ny astuit kakkaan..

Korona mihinkään ole kadonnut paitsi uutisten myyjiltä ja muutenkin tuo juttusi on tällä kertaa puppua, terveisiä ammattilaisilta tuosta vierestä kanssa….

Kata

No eka kuvat keväällä 2020 olivat Kiinasta ja immeiset kaatuivat suorilta jaloilta naamalleen tunks..that’s it ja hiihoo…
Ihmiset suljettiin koteihinsa kun ovet naulattiin kiinni ja yhä vielä avaruuspukuiset hirviöt raahaavat ihmisiä ”jonnekin”…sellaista totalitarismia ja siitä haaveilee aika moni jehu länsimaissakin.

Johan se syrjintä ja työpaikkojen menetyskin tuli ilmi onnellisessa kotimaassammekin…Plandemia.😡

Yrjö

Kiina ja Venäjä ovat USAlle piruja. Tämä on yksi osa USAn poliittista sotaa. Mitä kauemmin olet elänyt, sitä pitempi kokemus sinulla on USAn maailmanvalloituspyrkimyksestä. Ja ajan myötä paljastuneista valheista.

juu

Sekä Kiina että Venäjä on hanurista, mutta USA ei ole yhtään parempi.
Siellä todellakin on se ”deep state” eli julkisuudesta pois olevat miljardöörit jotka lopulta päättää kaiken.
Biden on pelkkä puhuva pää, tosin se seniili ukko ei osaa edes sitä enää 😀

Ilkka Forsten

Missäpä niin ei olisi ? Joka paikassa asioista päättää viimekädessä suuren rahan voimalla operoivat tahot.

Runtiti-pou

Tuo labra oli itse asiassa USA.n eli tekivät yhteistyötä

Ilkka Forsten

No minkä ikäinen olet ?

juha II

Kiina on koko maailman alhaisin valtio, jonka kansainvälisen oikeuden rikoslistastab ei jää ainoatakaan kohtaa rikkomatta karkeasti ja julkeasti osoittaen täydellistä piittaamattomuutta kokonaisen maapallon muiden valtioiden kannalta!

Joku voi luulla, että edellinen on patologisen vihan ja halveksunnan osoitus, mutta tiedäm ne rikkomukset jokseenkin kaikki julkituodut teot, joita CCP eli Kiinan kommunistinen puolue harjoittaa omia kansalaisiaan ja koko maailmaa sekä sen luontoa vastaan täydellisellä vastuuttomuudella.

Rikoslista on niin pitkä etten edes puolia kertomaan.

Ja mikä pahinta. EU:n ja NWO:n unelma on Kiinan malli, jossa yksittäisellä kansalaisella ei ole mitään omaa vaan olet sille joko rasite tai hyötynäkökohta, jonka voi särkeä kuin kananmunan munakkaan valmistamnisra vartenn

Jegros...

Kirjoitat tuota jotta saisit venäjä kirjoituksillesi uskottavuutta, et ole yhdessäkään kommentissasi haukkunut venäjää samoista rikoksista mitä kiina tekee..

Puolueeton

Viruksen karkaaminen labrasta on helppo estää. Jollei olisi, labroista karkaisi usein tauteja.
Melko vankkoja huhuja ja arvioita on kuitenkin virusten kehittämisestä biologisiksi aseiksi, joten voi olla, että jokin valtio päästi kehittämäänsä virusta liikkeelle Kiinan labran lähellä. Joko tutkiakseen tapausta tai aiheuttaakseen vahinkoa.
Tähän viittaa monet huhut, joita syntyi koronataudin levitessä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Ilkka Forsten

Ja Sergei Lavrov kertoo ettei Putinia vaivaa mikään, sen terveempää miestä hän ei ole tavannut. Osittain voi olla totta, sillä sen ” terveempää ” onkin nykyään vaikea tavata kun ei saa lentää edes europppaan.