Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Kirjastoista ”lämpöpankkeja”

Pixabay

Brittiläisen Library Connected- järjestön tekemän kyselyn mukaan 60% Englannin ja Walesin kirjastoista on halukas osallistumaan suunniteltuun ”lämpöpankki”-projektiin.

Syyskuussa tehtyyn kyselyyn osallistui noin viisikymmentä kirjastonjohtajaa.

”Lämpöpankkien” on tarkoitus torjua talvella uhkaavan energiakriisin seurauksia tarjoamalla ihmisille, esimerkiksi kirjastoissa, lämmittelypaikka. Erityisesti projekti on tarkoitettu uhatussa asemassa oleville, kertoo The Guardian -sanomalehti. Tämä tarkoittaa lähinnä asunnottomia, maassa laittomasti oleskelevia, mutta myös ihmisiä, joilla ei ole varaa kotiensa lämmitykseen.

Projektiin osallistuvat kirjastot haluavat myös tarjota pulassa oleville asiakkaille kuumia juomia, sekä talousneuvontaa. Kysytyistä kirjastonjohtajista 4% odottaa saavansa Ison-Britannian hallitukselta lisää määrärahoja lämpöpankkiprojektiin osallistumiseksi.

Moni kirjasto myös luopuu myöhästymismaksujen perimisestä helpottaakseen rahavaikeuksissa olevien lainaajien tilannetta. Tämän toivotaan lisäävän kirjaston asiakkaitten määrää.  Hukatut tai rikotut kirjastolainat sen sijaan tulee ainakin toistaiseksi korvata.

Lähde The Guardian, Library Connected

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lare

Suomessahan voisi kokeilla sellaista, että ALKO:ista tehtäisiin yleisiä lämmittelypaikkoja. Siellä voisi tarjota pulaan joutuneille paleleville kansalaisille myös kuumia toteja. ALKO:oon voisi myös tilata lehtiä, että kansalaiset viihtyisivät paremmin odotellessaan lauhempia ilmoja ja parempia päätöksiä poliitikoilta. Itse valitsisin lempipaikkani sieltä kossuhyllyjen tienoilta.

Rudi

Suuri osa arskoista, näistä metsien miehistä, luulisi oletettavasti päässeensä taivaaseen kun Alkon avuliaat tätöset kantaisivat höyryäviä toteja ja itse saisi valita hyllystä totiinsa terästykset.

juha II

Noh. Onhan tämä, jos jotain hyviä puolia yrittää etsiä tästäkin ”menestystarinasta”. on se, että ylenmäärin pilalle menneet ihmiset vuosikymmeniä kestäneiden ”lihavien vuosien” (suhteellista) jälkeen nykyihmiset joutuvat laittamaan arvojärjestyksen uusiksi arkisessa eläässään.

Kun on kylmä ja nälkä ei siinä aivan ensimmäiseksi tule mieleen miljoona sukupuolta tai ”mielenpahoitukset” jostain hyvin marginaalisesta asiasta. Enkä tarkoita nyt ilakoida kenenkään kustannuksella, mutta Suomen viime sotien ajan kokemukset leipäkortteineen ja säännöstelyineen ovat olleet täyttä ufoa ja lasten silmienpyörittelyn aihe kun sodan puutteen läpieläinen vanhempien ikuiset saarnat lautasen tyhjäksi syömisestä ja ruuan kunnioittamisesta.

Meni pitkälle 1950-luvulee kun sodan jälkeen Suomeen saapui ensimmäinen kahvi laiva ulkomailta Helsingin satamaan. Se oli suuri juhlahetki korviketta särpineille suomalaisille, joka oli kuin joulu keskellä kesää. Siitäpä lähtien suomalaiset ovat juoneet eniten kahvia maailmassa. Ruotsalaisten ankein hetki oli WWII:n aikana kun appelsiinit loppuivat.

Rudi

Taas tulemme näkemään kuinka tämä uusavuton katuja valtaava isänmaan toivojen luontoporukka ovat ensimmäisiä joilla elämä romahtaa jos sattuu tulemaan kylmä ja sähkökatkoja. Kun teleoperaattoreiden varavoimat kyykähtää ja netti pimenee, ja kun kaupat on kiinni yhdessä ravintoloiden kanssa niin voi sitä valitusta ja uhriutumisen määrää. Suurin hätä silloin jos uhkakuvat toteutuu on se että mistä saadaan riittävästi auttavaa porukkaa huolehtimaan näistä panikoivista nykyhipeistä joista puolet on mielenterveyspotilaita ilman mitään poikkeustilojakaan.

Kirjaston Täti

Espoossa kirjastoista on tehty basaareita, joissa huuto ja mekkala kantaa kauas. Lisäksi Oodissa on kyltti, jossa lukee muistin varasta näin: ”elämisen äänet kuuluvat kirjastoon, niiden kritisoiminen on rasismia”! Kauas on tultu.

Pesunkestävä keeneri

Sairasta touhua!

John Quiman

Älämölö häiritsee niitä, jotka käyttävät kirjastoa siihen, mihin se on tarkoitettu.

On kyllä huikean suvakkimainen kyltti tuo kertomasi. On rasismia antaa pilata kirjaston rauha vain siksi, että häiriköt ovat oikeauskoisia tai muuten tummempia. Siinähän on muutettu ikiaikaisia sääntöjä rodun tms. perusteella.

Jos kritisoi kirjastossa tapahtuvaa älämölöä, ei se kritiikki johdu ihonväristä, vaan metelistä. Metelinpidosta kritisoiminen ei ole rasismia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Meillä oli aika edistyksellinen kirjastolaitos ja yksi osa siitä oli hiljaisuuden vaatimus jotta ihmiset voisivat keskittyä asiaan mitä etsivät. Jos tuo instituutio alennetaan monikulttuuriselle älämölölle niin tervemenoa viimeinen suomalaisen sivistyksen rauhan paikka.

ike

Vielä lisäys. Jos edes jonkinlaista häiriötä. mukaan luettuna lujaäänen puhe, Ihmiset pitäisi heti poistaa kirjastosta. Se ei ole pyyntö, se on vaatimus. No voihan tuo nuoruuteni kirjasto olla jo jotakin muuta. Se on kuitenkin se mihin olen tottunut ja mistä maksan veroja. Jos tehdään muita suuntauksia niin voitaisiinkohan noista veroistakin keskustella uudestaan. Ehkä kirjastot eivät tarvitse noin paljon rahaa.

John Quiman

Bilekeskukset ja seurahuoneet tulee hoitaa yksityisellä sektorilla.

Kata

Näin oli ennen…jos lapsena (kirjastoa tuli jo silloin käytettyä) jotain kaverin kanssa pulistiin niin ”Kirjaston Neiti”,muistan hänet elävästi kaarevine kulmakarvoineen ja röyhelöpaitoineen ja korkokenkineen,niin hänen kulmakarvansa kohosivat entisestään ja hän oli auktoriteetti kuten opettajatkin ja niin sitten hiljaa oltiin!

On perin oksettavaa että kirjastot ovat nykyään kailotuspaikkoja jotta vieraamme tuntevat sielläkin olonsa ihquksi..aivan käsittämätöntä!Ja tosiaan,verorahoilla!

Muistan Kaarina Suonperän ”tapakulttuuriohjelmat”….nyt ne olis varmaankin silkkaa rätsysmiä joidenkin mielestä…Niin katoaa Suomemme pikkuhiljaa kuten tuossa naapurissakin….ei mene kohta Olle i skogen…

Ilkka Forsten

” Sinä maksat ahmed huutaa, niin kuin tanssi matka käy, hölmölään kun pyöräilemme tälle loppua ei näy..”

hiljaisuus !

Olisi kyllä aika paha velliperse-epidemia, mikäli kukaan ei uskaltaisi repiä tuollaista kylttiä seinästä.

Ilkka Forsten

Kohta revitään muutakin kuin kylttejä, aloitetaan vaikka somaleista siinä ei kukaan menetä mitään.

Pera

Eihän kirjastoissa, eli kuten niitä ennen kutsuttiin, lainastoissa mitään kirjoja lueta, ne on nykyään joutilaan poispilatun nuorison hengailupaikkoja ja ns.”sivistyneitten” korkeasti koulutettujen naisten suojatyöpaikkoja. Sitäpaitsi kaikki klassinen kirjallisuus on siivottu pois hyllyistä, siellä on vain esim. Dan Brownia ja Harry Potteria ja sen kaltaista kioskikirjallisuutta, ja tietysti feminististä propagandaa.