Eurooppa Muu maailma Politiikka

Kolmas maailmansota on lähempänä: Viron puolustusministeri kehottaa Ukrainaa hyökkäämään venäläisiin kohteisiin

Kuva: Flickr / CC BY-NC-ND 2.0 DEED / NATO North Atlantic Treaty Organization

Naton jäsenmaiden toimittamilla aseilla voidaan pian iskeä kohteisiin eri puolilla Venäjää.

”Ampumatarvikkeiden lisäämisen ja tehokkaamman ilmapuolustuksen lisäksi Ukrainan pitäisi hyökätä sotilaskohteisiin Venäjän alueella”, Viron puolustusministeri Hanno Pevkur sanoi sosiaalisen median sivullaan.

”Ammusten ja ilmapuolustuksen lisäksi kaksi asiaa voi auttaa Ukrainaa saavuttamaan käännekohdan sodan voittamiseksi: lisätä ukrainalaisten taistelijoiden koulutusta (ja) sallia Ukrainan iskeä sotilaskohteisiin Venäjällä”, Pevkur kirjoitti X:ssä.

Viron pääministeri Kaja Kallas sanoi aiemmin, että ”Venäjä provosoituu heikkoudesta, ei vahvuudesta”. Hän kehottaa lähettämään Ukrainaan lisää länsimaalaisia joukkoja koulutustarkoituksiin, ja hänen maansa ja muutkin kehottavat länsimaalaisia joukkoja osallistumaan suoriin taisteluihin Venäjän joukkoja vastaan Ukrainan alueella, jos Venäjä tekee suuren läpimurron.

Baltian maa on myös aiemmin sanonut, että Ukrainan joukkojen kouluttamisen avustaminen ”(Ukrainan) alueella, toisin kuin muualla Euroopassa, ei olisi eskaloitumista”. Hän lisäsi, että ”jo nyt on maita, jotka kouluttavat Ukrainan joukkoja paikallisesti omalla vastuullaan”.

Viron johtaja esittää näitä väitteitä siitä huolimatta, että Vladimir Putin ja Venäjän yleisesikunta varoittavat toistuvasti, että jos länsimaiden joukot ilmaantuisivat Ukrainaan Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa, se merkitsisi maailmansodan aloittamista.

Viime päivinä kansainvälisessä lehdistössä on ilmestynyt useita artikkeleita Viron mahdollisuudesta lähettää joukkoja Ukrainaan. EU:n jäsenmaa ja sen myötä Nato voisi siten sotkeutua Venäjän ja Ukrainan väliseen sotaan. Viro on suunnitellut ottavansa ei-taistelullisia tehtäviä korvaamaan ukrainalaisia joukkoja, jotka voisivat sitten lähteä rintamalle.

Vaikka Venäjän ja länsimaiden joukot ovat aiemmin osallistuneet rutiininomaisesti sijaissotiin, kuten Vietnamin ja Afganistanin sotiin, iskuja ei ole koskaan tehty näitä sijaissotia käyville kotimaan alueille. Suuret iskut Venäjän maaperälle, joihin liittyy länsimaiden aseita, merkitsevät näin ollen sodan massiivista kiihtymistä, ja Venäjä on aiemmin uhannut käyttää ydinaseita, jos sen aluetta uhataan.

Tapaamisessa Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa aiemmin tällä viikolla myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kerrottiin kehottaneen tekemään iskuja Venäjän kohteisiin länsimaisilla aseilla.

Lähde: Remix News

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Alunperin apu oli humanitääeistä apua, sitten puolustusapua kypäriä, suojaliivejä ym, sitten hyökkäysaseita, aina vaan voimakkaampia. Nyt puhutaan joukkojen lähettämisestä ja kannustetaan hyökkäämään Venäjälle.
Oli nyt mitä tahansa mieltä Venäjästä ja Ukrainasta, niin poliitikot ajaa meidätkin sotaan.
Ei venäjällä varmaan ole sotilaita Suomeen lähetettäväksi, mutta sen sijaan ohjuksia kyllä löytyy.

John Quiman

Eivät puhu hyökkäämisestä Venäjälle, vaan iskemisestä sotilas- ja muihin tarpeellisiin kohteisiin hyökkäävän maan alueella, jotta puolustautuva voisi heikentää hyökkääjän voimaa ja suorituskykyä.

Ohjusten ammuskelu Suomeen olisi sodan julistus jo ensimmäisen ohjuksen kohdalla. Siitä seuraisi, että sinne, mistä niitä lähetetään, isketään välittömästi kovalla voimalla. Ilman joukkoja Venäjä ei voi julistaa sotaa, koska pelkästä ohjusten ammuskelusta ei olisi mitään hyötyä.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Olen periaatteessa samaa mieltä kanssasi. Täytyy ottaa kuitenkin pieni varaus. Venäjä on osoittanut että ei se juuri ajattele mikä on johdonmukaista. Sillä on taipumus toistaa omaa mantraansa niin usein että valtaa pitävätkin itsekin alkavat uskoa siihen, kansan kohdalla tuon vielä jotenkin ymmärrän, sikälästen ”tiedotusvälineiden” taso kun on varovasti sanottuna puutteellinen. Siksi venäjällä on taipumus tehdä asioita jotka länsimaista tuntuvat melko järjettömiltä. Ennustaminen on vaikeaa mutta tuskimpa venäjän taipumukset seuraavan sadan vuoden aikana juurikaan muuttuvat, tulee vaan muita vaikuttamisen muotoja, tuhopoltot ja ties mitä. Kyllä se pysyy häirikkönä jos asioihin ei ajoissa puututa. Joskus olen maininnut tuon ”salamitaktiikan”, nyt näette sen käytännössä.

Ilkka Manttari

On kai uusi sodankäynnin muoto että toinen saa tehdä mitä huvittaa ja toiselta suljetaan mahdollisuudet. Ainainen venäjän propagandan muoto: jos reagoitte siitä seuraa sutä sun tätä. No venäjällä on kai varaa siihen kun ei välitetä edes omista ihmisistä eikä kustannuksista.

John Quiman

On ollut suorastaan tyhmää rajoittaa iskuja hyökkäävän valtion alueelle. Siellähän on sotilastukikohtia ja huoltoon liittyviä varastoja jne. Pitää niihin voida iskeä, jotta hyökkääjällä ei olisi jotain suoja-aluetta tukemassa hyökkäystä.

Uusimmat uutiset