Muu maailma Rikos Uutiset

Kongolaiseversteille kuolemantuomio kiinalaisten murhista

Pixabay

Kuusi ihmistä on tuomittu kuolemaan kahden kiinalaisen kaivostyöntekijän murhista Kongon demokraattisessa tasavallassa. Kaksi tuomituista on Kongon armeijan everstejä, ja kaikki kuolemaantuomitut yhtä lukuun ottamatta ovat armeijan henkilökuntaa. Lisäksi neljä muuta syytettyä tuomittiin 10 vuoden vankeuteen.

”Tuomio on varoitus sotavoimien joukoissa oleville mustille lampaille”, sanoi Kongon armeijan tiedottaja.

Murhat tapahtuivat maaliskuussa Iturin maakunnassa. Tuomitut suunnittelivat ja toteuttivat iskun kolonnaan, ryöstääkseen murhattujen kiinalaisten kuljettamat kultaharkot sekä 6.000 USD käteistä.

Kongossa tuomitaan usein rikollisia kuolemaan, mutta tuomiot muutetaan järjestelmällisesti elinkautiseksi vankeudeksi.

Hyökkäykset Kiinan hallitsemia kaivosyhtiöitä ja kiinalaisia työntekijöitä kohtaan ovat tavallisia mineraaleista rikkaassa itäisessä Kongossa. Alueella toimii myös erilaisia väkivaltaisia militioita.

Yhdysvaltojen vaikutusvalta Kongossa ja muualla Afrikassa on viime aikoina vähentynyt. Mantereen mineraalit ovat teknologiateollisuudelle erityisen tärkeitä, ja Yhdysvaltojen vähenevää vaikutusvaltaa ovat korvanneet Kiina, Turkki sekä Intia.

Lähde Al-Jazeera

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Miksiköhän USA on antanut vaikutusvallan siirtyä kiinalaisille ja noille muille? Maailmassahan pelataan vaikutusvallasta jo strategisista syistäkin, niin sotilaallisesta kuin kaupallisesta vaikutusvallasta.

otto suni

USA:n ongelma Afrikassa on valkoisen miehen perintö eli USA:n tulisi käyttää Afrikassa ainoastaan mustaan väestönsä kuuluvia sotilaita ja liikemiehiä. J..laiset tekivät myös buurien elämän helvetiksi Etelä-Afrikassa ja jokainen valkoinen on tapettava. Kiinalaiset omistavat pian suurimman osan Afrikan luonnonvaroista, kuten myös merkittävän osan USA:n teollisuudesta, joten USA on globaalina toimijana antanut tämän tapahtua oman ahneutensa vuoksi!

Ja KEENERI taas!

Ihan oikein ”pesunkestävälle”!