Kotimaa Politiikka

Krista Kiuru on huolissaan joulunpyhien päivystysten tilanteesta – potilasturvallisuus on vaarantumassa

Krista Kiuru, 2020. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0).

Yhteispäivystysten ruuhkautuminen on herättänyt huolta eri puolilla Suomea. Tilannetta käsiteltiin eilen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) johtamassa tilaisuudessa, johon osallistui erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluista vastaavia henkilöitä tulevilta hyvinvointialueilta.

Kiurun mukaan kokouksessa kävi selväksi, että samoja haasteita on koko maassa, vaikka Etelä-Suomessa tilanne on vaikeampi kuin pohjoisessa.

– Kyllä tilanne on vakava. Nimenomaan siksi, että myös valvovat viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että potilasturvallisuus on vaarantumassa, Kiuru sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa tilanne on kaikkialla jatkumoa jo kesällä alkaneesta päivystysten ruuhkautumisesta. Tilanteen toivottiin helpottuvan kesälomakauden päättyessä, mutta näin ei käynyt, vaan tilanne paheni entisestään. Jo elokuussa järjestettiin asiasta kriisikokous silloisen perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin (vas.) johdolla.

– Valitettavasti toivottuja muutoksia ei ole kentällä kovin paljon kuitenkaan saatu aikaan. Isoin haaste meillä on tällä hetkellä se, että potilaita ei saada siirrettyä päivystyksestä jatkohoitoon ja toisaalta myöskään erikoissairaanhoidosta ei saada palautettua perusterveydenhoidon vuodepaikoille, Kiuru sanoo.

Hoivapaikkoja ei ole riittävästi

Jo elokuun kokouksessa yhdeksi ongelmaksi todettiin myös vanhusten hoivapaikkojen riittämättömyys. Kiuru sanoo olevansa huolissaan siitä, vähentyvätkö ympärivuorokautiset hoivapaikat entisestään.

– Tällä hetkellä hyvinvointialueilla käydään isoa kamppailua siitä, kuinka paljon ympärivuorokautisen hoivan paikkoja tarvitaan ylipäätään jatkossa. Pelkään, että tämä kehitys on kulkemassa nurinkuriseen suuntaan hoitajamitoituksen sijasta sen vuoksi, että vanhuspalveluissa on merkittävää kustannusten nousua tiedossa.

Kiurun mukaan toinen hoivapaikkoihin liittyvä haaste liittyy siihen, että niissä työskentelee hyvin vähän hoitajia, erityisesti iltaisin ja öisin, ja siksi huonokuntoiset asukkaat lähetetään usein päivystykseen. Hänen mukaansa hoidon pitäisi tulla sitä tarvitsevien luo nykyistä useammin.

– Kun hyvinvointialueet aloittavat, pitäisi välittömästi luoda tällaisia liikkuvia yksiköitä, joilla palveltaisiin vanhuspalvelun yksiköitä, jotta iäkkäiden ei aina tarvitsisi hakeutua päivystykseen.

Resurssipula ja korona ovat aiheuttaneet myös vaikeuksia

Päivystysten vaikean tilanteen taustalla ovat myös resurssiongelmat. Kiuru puhuu koko sosiaali- ja terveydenhuollon hoito- ja hoivavajeesta, joka on osittain johtunut korona-ajasta, hoitajien työtaistelutoimista ja hoitajapulasta. Esimerkiksi osastoja on suljettu sekä säästösyistä että henkilöstövajeesta johtuen.

Kiurun mukaan suljetut yksiköt pitäisi nyt saada avattua mahdollisimman pian.

– Tätä asiaa ei auta hoitaa millään muulla kuin sillä, että meillä olisi hyvinvointialueilla riittävä rahoitus siihen, että me emme hoitaisi tätä potilasmäärää jatkossa alijäämällä, vaan sille osoitetulla rahoituksella, hän sanoo.

Kiuru on jo aiemmin ehdottanut 700 miljoonan euron lisärahaa tämän hoitovelan rahoittamiseksi.

Päivystysten nykytilanteeseen myös korona on tuonut omat haasteensa. Kiuru sanoo pelkäävänsä ”erityisesti seuraavan kolmen viikon tilannetta, sillä lomasesonki on alkamassa ja koronatilanne tulee todennäköisesti pahenemaan”.

Hän huomauttaa, että ”koronapotilaita on nyt perustasolla ennätysmäärä ja myös erikoissairaanhoidossa on hyvin paljon. Samaan aikaan terveydenhuollon henkilöstöllä on paljon sairauspoissaoloja.”

– Oma huoleni on se, että olemme vasta hyvin vähäisesti suojautuneet muun muassa rokotuksilla tällä kertaa aikaisempiin kausiin verrattuna. Koska korona aiheuttaa ison paineen myöskin palvelujärjestelmälle, Kiuru sanoo.

Kriisi on ratkaistava alueellisesti

Kiurun mukaan akuuttiin kriisiin on haettava apua kunkin alueen omista haasteista käsin. Tämä oli hyvinvointialueille perjantaina annettu keskeinen tehtävä.

– Toivomme, että heti vuodenvaihteen jälkeen hyvinvointialueiden johto ottaa tämän päivystyksen järjestämisen ja siihen liittyvät isot rakenteellisetkin kysymykset vakavasti. Jokaisella alueella selvitetään, millä tavalla näistä päivystyksen ongelmista päästään eroon, hän sanoo.

Kiuru huomauttaa, että kun palvelut siirtyvät vuodenvaihteessa uusille hyvinvointialueille, niin hoitolaitoksissa ei pitäisi enää olla tehty erilaisia sopeuttamistoimia osaoptimoinnin nimissä.

Perjantain kokouksessa keskusteltiin esimerkiksi perustason päivystyksen nostosta.

– Itse toivoisin, että Suomessa pohdittaisiin sitä, onko päivystyksen keskittämisessä jopa menty jo liiankin pitkälle, Kiuru sanoo.

Seuraava tapaaminen hyvinvointialueiden kanssa on sovittu tammikuulle.

– Nyt on tehtävä kiireesti ja paljon.

Lähde: STT, Karjalainen

49 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
PISA kahdella ässällä

Muistaakseni hän opetusministerinä toisteli sanaa ”digiloikka”.
Kyseinen kännykänlääppiminen peruskouluissa on tiettävästi heikentänyt ainakin lukutaitoa.

Anomaster

Kuvittelevat jotain mahtavaa koulutukseen ja sitten uskovat sen kuvittelun olevan totuus ja muuttavat koko koulutuksen kuviteltuun parempaan. Pitäisi hyvin varovaisesti tehdä pieniä kokeiluja ja etsiä toimivinta, ilman kiirettä, eikä kuvitella.

Ilkka

Me olemme Kiurun mukaan vasta hyvin vähän rokottautuneet aiempiin kausiin verrattuna.. Hmmm ja hmmmm.. Voisiko ministeri kiuru sanoa miksi rokote ei koskaan toimi kuin pari kuukautta, minkä jälkeen tarvitaan aina uusi kierros jota seuraa uusi kierros ? Kun tämä covidhumppa alkoi moni otti rokotteen koska kuvitteli, että se on kuten rokotteet yleensä. Suoja tulee vähintään vuodeksi kuten kausi-influessarokotteen kohdalla tapahtuu. Tämä mikä lie litku jota nyt taas pitäisi topata ihmisten suoniin ei voi olla hyväksi kenellekään.

Silloin rokotehuuman huippuvaiheessa moni alkoi kysymään tätä samaa asiaa jota minäkin tässä kysyin, miksi pitää rokottaa monen kertaan, ja joku THL:n älykkö selitti naama vakavana ettei siinä ole mitään ihmeellistä, rokotetaanhan lapsetkin monta kertaa ollessaan pieniä. Kyllä, pitää paikkansa, mutta ei viittä kertaa samalla rokotteella vajaan kahden vuoden aikana. Jos lääketehdas todella tekisi tehokkaan rokotteen, se ei olisi mikään yhtenään piikitystä tarvitseva prosessi. Käsittääkseni rokote hyväksyttiin nopeutetulla aikataululla, minkä yhteydessä Pfizer ilmoitti ettei yritys kanna vastuuta MAHDOLLISISTA haitoista, jos jotain ilmenee, valtiot ovat vastuussa asiasta koska ovat ostaneet rokotteet ja jakaneet ne kansalle. Voiko enää tämän suorempaan vetää itseään pois kaikesta vastuusta, tuskin. Ja kun tätä piti erikseen julistaa se kertoo siitä että valmistaja tiesi haitat jo etukäteen Koko juttu oli maailmanlokan vedätys jolla rahastettiin miljardit kassaan, peloteltiin ihmiset vauhkoiksi joita on helppo hallita ja määräillä, ja todennäköisesti myöskin nopeutettiin poistumaa joka puolestaan sopii oikein hyvin sunnitelmiin vaihtaa väestö.

Jäitä hattuun

Niin, nämä ”koronarokotteethan” eivät täytä edes rokotteen määritelmää!

Ne eivät anna immuniteettia, eivät suojaa tartunnalta eivätkä estä tartuttamasta tautia eteenpäin.

Niinpä USA:n viranomaiset joutuivatkin kaikessa hiljaisuudessa muuttamaan rokotteen virallista määritelmää, jotta nämä Pfizerin ja Modernan kehittämät mRNA-ruiskeet voitaisiin markkinoida ”rokotteen” nimikkeellä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Anomaster

Tuo, että määritelmää muutettiin, itse asiassa jälkeenpäin, on hyvin paljastavaa. Kyseessä on poliittinen projekti, ei terveydellinen, koska se ei täyttänyt terveydellisen projektin vaatimuksia millään tavalla. Eikä mitkään suojatoimetkaan, kuten maskit ja sulkutilat, ole olleet terveydellisin syin perusteltuja. Koko projekti on poliittinen.

Jäitä hattuun

Mitä tulee näiden ”koronarokotteiden” valmistajien vastuuseen tuotteen aiheuttamista terveyshaitoista, olennaista on huomata että mitään vastuuta ei valmistajalla ole:

– USA:ssa lääketeollisuus on jo vuonna 1986 tehnyt liittovaltion hallinnon kanssa sopimuksen, joka vapauttaa rokotevalmistajat kaikesta vastuusta koskien niitä terveyshaittoja, joita rokotteet ihmisille aiheuttavat. (Tämä sopimus saatiin aikaan lääkefirmojen määrätietoisen lobbaamisen tuloksena.)

– Muut maat joutuivat näitä amerikkalaisia ”koronarokotteita” ostaessaan allekirjoittamaan sopimuksen, joka antaa tuotteen valmistajalle täyden vastuuvapauden. Eli aiheutuupa näistä ”koronarokotteista” kuinka paljon ja kuinka vakavia haittavaikutuksia tahansa, valmistajalla ei ole mitään juridista velvollisuutta suorittaa minkäänlaisia korvauksia, eikä sitä voida haastaa tästä asiasta edes oikeuteen. (Myös Suomen hallitus allekirjoitti tällaiset paperit.)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Anomaster

Siksipä rokotteiden testaamiset ovat olleet puutteellisia siitä lähtien.

Kaikki kritiikki kokeellisia koronrokotteita vastaan on tukahdutettu mahdollisimman tarkoin. Väittävät, että kyseessä on tieteen tuote ja siihen tulee luottaa. Samalla kuitenkin vaientavat tieteellisen keskustelun estämällä huipputiedemiestenkin vapaan sanan, jos ne eivät kannata rokotusprojektia ja muita ”turvatoimenpiteitä”.

Eikä koronarokotteiden sisältämistä aineistakaan saa tiedottaa vapaasti. Rokotteissa tapaa olla paketissa mukana tuoteseloste, jossa lukee mm. mitä se sisältää. koronarokotteessakin on tuoteseloste, mutta se on valkoinen arkki, jossa lukee, että ”tietoisesti tyhjä”.

Jos kyseessä olisi jokin rehellinen projekti, ei vapaata keskustelua estettäisi, ei tiedemiesten, eikä kansalaistenkaan.

juu

Tuota noin.
Olisikohan ensimmäiseksi kannattanut perua se hoitajien pakkorokotus, kun nyt jopa rokotteen valmistajat myöntää että se ei yhtään estä tartuntaa tai jatkotartuntaa.
En halua kellekään olla pahansuopanen, mutta onneksi en ottanut yhtään piikkiä.
Sitten vaan mietitään että mistäs tämä järjetön ylikuolleisuus ympäri maailmaa johtuu?
Sitä että rokotteilla olisi vaikutusta asiaan, ei voi edes ajatella.

juu

Ja sanotaan viel, että kyllä painostettiiin joka paikasta että pitäsi käydä rokote ottamassa.
Enpä käynyt. En pistä heroiniakaan ni miks tommosta laittasin.

Jäitä hattuun

Aika monilla työpaikoilla rupeavat nämä rokottamattomat työntekijät olemaan jo suuressa arvossa.

Nämä piikitetyt kun ovat vähän väliä sairaslomalla, koska ”koronarokote” on heikentänyt merkittävästi heidän immuunipuolustustaan, ja lisäksi moni on saanut kiusallisia oireita itse ”rokotteistakin”. Jotkut ovat näihin jopa kuolleet.

Rokottamattomat sen sijaan ovat pysyneet yhtä terveinä ja työkykyisinä kuin ennenkin.

Taavi Attenporo

Ministeri Ohisalo vaatii metsien ”hiilinielujen pelastuspakettia” (iltalehti.fi)

Suomeen tarvitaan kyllä pikaisia pelastuspaketteja, mutta ei kylläkään ihan ensimmäiseksi jonkin ilmastokysymyksen takia.

Hoitomörkö, inkluusiokäki ja sähkökarhu ovat ainakin kellistettävä ennenkuin menevät taas nyökyttelemään yhtään minnekään.

ike

Suomalaisille tarvittaisiin pelastuspaketti tältä hallitukselta.

sairas maailma

Kiuru tuskin on huolissaan muusta kuin oman hanurinsa jatkuvasta leviämisestä.

Jukka

Ongelmat johtuvat siitä, kun veronmaksajia verotetaan aivan liian helläkätisesti! Ja kun meillä on aivan liian vähän loismatuja!

Yes S. atan!

Onko tämän ukon taustoista tietoja..?

Yes

siis ministerin ukon

Juki

Verotusta pitää korottaa, että voidaan kustantaa enempi palveluja matukatujengeille ja yrittää rahalla kotouttaa niitä tähän mielisairaaseen yhteiskuntaan.

:::

Voi itku missä hallusinaatioissa tuo Krista on! Kunpa vain hänen ihmisvastaiset psykoosinsa rajoittuisivat häneen itseensä, mutta kun pitää sitten mennä pilaamaan viiden ja puolen miljoonan ihmisen elämät.

En kyllä yhtään ihmettelisi jos...

huumetestit vois olla jees, puolisollekin olisi hyvä tehdä…

Ei muuta

Ei hän missään hallusinaatioissa ole. Hän ei näet päätä mitään. Kiuru sanoo ja tekee mitä käsketään kuten kaikki muutkin ”vallassa” olevat. Jos ei tee, tapahtuu aina jotakin ja uusi käsinukke tilalle.

jaska

Tämä sama Kiuru järjesti niin, TV- lupamaksu lopetettiin ja YLE:n ohjelmista maksetaan pakolla verottamalla.

Nationalisti

” Kyllä tilanne on vakava. Nimenomaan siksi, että myös valvovat viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että potilasturvallisuus on vaarantumassa, Kiuru sanoo STT:lle.”

Kiuru itse on ollut yksi ahkerimpia piikkilobbareita, katso peiliin, jos syyllisiä haluat etsiä.
Vastenmielinen ämmä.

Kansallismielinen

Minä olen huolissani siitä kun tuollainen Kiuru on hoitamassa asioita.

Neiti Marple

Kyllä nyt voivotellaan. Ministerit eivät pidä vanhempainvapaata, ministerin lapsi ei ole edes yhden vuoden ikäinen. Ministeri pitää itseään niin korvaamattomana ja ei jäänyt hoitamaan pienokaistaan. Linden olisi voinut toimia ministerinä sillä aikaa kun Kiuru on vanhempainvapaalla. On hävytöntä kun ministeri väistää oman lapsensa hoitamisesta. Kiuru on häpeäministeri.
Terveydenhuolto edelleen sakkaa ja on vaarallisessa turbulenssissa. Tämä häpeäministeri pyörittelee peukaloitaan ja voivottelee. Samaan aikaan sairaat kansalaiset yrittävät saada hoitoa sairauksiin, sairaaloiden ympärivuorokautisesta päivystyksestä, perusterveydenhuollosta ei saa asianmukaista hoitoa vaikka kuinka itkisi ja rukoilisi. Tämä häpeäministeri ei edes osaa hävetä.

juu

Mulla tuli tästä mieleen meidän ns. demoktaria.
Täysin asiaa osaamattomat ihmiset laitetaan päättämään koko maan asioista, mikäpä sitä voisi mennä vikaan..

Fahad Pieras

Kun Ruotsi dumppasi kehitysmaalaisia Tornion kautta junalasti toisensa jälkeen, niin muistaakseni tuolloinen Suomen pääministeri totesi että siitä syntyvät kustannukset eivät ole mukamas muualta pois.

Silloin tuli tunne että nuo päättäjäthän valehtelee meille oikein pitkän kaavan kautta.

ike

Kaikki liittyy siihen että rahat eivät riitä. En oikein usko että siihen olisi syy se, että suomen kansalaisia ei veroteta riittävästi. Onkohan vihervasemmistolta unohtunut muutama tosiasia, minulta ei ole. Olisikohan aika jo alkaa katsomaan mihin niitä veroja käytetään. Kaikki kohteet jotka eivät aja suomalaisyten hyvinvointia pitää raakata pois, no muutaman poliitikon voi kuitenkin jättää 😊.

Anomaster

Sillä tavalla ajatellen verojen käyttö puolittuisi heti alkuunsa. Saisi samalla verotuskin puolittua. On rumaa politiikkaa siirtää kansalaisten päätäntävaltaa heidän omista rahoistaan poliitikoille ja lisäksi salailla kansalaisilta, mihin ne rahat menevät. Siinä kansalainen on orja, jonka selkänahasta otetaan mahdollisimman paljon. Kansalainen ei ole vapaa kansalainen, jota kansalaisia edustamaan valitut edustaisivat.

Juha

Huutonaurua. Hohohou merry xmas!

Kyllä tämä on nyt Kristan ihan itsensä aiheuttama kaaos. Vois katsoa peiliin ja erota.

Pinssi-Mika, Huussi-Lasse, Jauho-Sanna ja muut globaalin lääkejättien palkkalistoilla olevat täytyisi siivota ulos tästä täysin mädätetystä järjestelmästä. Eli nk sote-uudistus 2.0 jossa mätäpaiseet ym parasiitit häädetään pois.

Isänmaan pettäjät tutkintaan

Ei ole enää varaa meidän suomalaisten terveyspalveluihin, kun matuille on tehty mm. ohituskaistat palveluihin meidän suomalaisten kustannuksella. Vahteran laskelmien mukaan näihin palaa jo 3.200.000.000 euroa meidän veronmaksajien rahaa JOKA VUOSI ja tuokin summa kasvanut tästä ja kasvaa vuosittain jatkossakin. Sairasta touhua!

uusi finlayson

Moni taho väitti tuota Vahteran laskelmaa virheelliseksi.

Kuitenkaan tähän päivään mennessä kukaan ei ole tainnut esittää toista yhtä tarkkaa laskelmaa jonka loppusumma olisi oleellisesti pienempi.
Ainoa on paras silloin kun muita ei ole.

Päättäjätkin kyllä todellisuudessa tietää miten monitahoisesti kelaperäinen maahanmuutto Suomea(kin) rasittaa, mutta kun se pirun YK:n Agenda 2030 edellyttää meiltä solidaarisuutta kemumaita kohtaan !

Jäitä hattuun

Näinhän se tosiaan menee.

On helppo huudella, että Vahteran laskelmat ovat virheellisiä. Tällaiseen huuteluun pystyy lapsikin. Paljon vaikeampaa sen sijaan on osoittaa nuo virheet, joita kyseisissä laskelmissa muka esiintyy.

Merkille pantavaa onkin juuri se, että kukaan ei vielä tähän mennessä ole pystynyt osoittamaan mitään olennaista virhettä Vahteran laskelmissa. Hyvällä syyllä voidaan siis todeta, että ne ovat parasta ja pätevintä tietoa, mitä tästä aiheesta on olemassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Anomaster

Mikä liittyy ns. maahanmuuttajista koituviinkustannuksiin, on salaisuutena samaa luokkaa kuin kaksikielisyyden kustannukset. Niitä ei koskaan lasketa, vaan ne salataan kaikin keinoin.

Letunviuhake

Onnea vaan Kristalle vaaleihin sillä sinun, Ohisalon, Haaviston sekä ROTTA Marinin ei tarvitse olla enää mistään Suomen asioista huolissaan! Sillä te ette kelpaa enää mihinkään tehtävään Suomen sisällä ja toivottavasti ette myöskään missään muuallakaan! Olette ryssineet kaiken mahdollisen mitä voi Suomessa ryssiä joten onnea vaan jatkoon sillä sitä te tulette tarvitsemaan.😂

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Letunviuhake
Peter Kreisler

Eräissä Suomen sairaaloissa pidettiin osastoja tyhjinä odottamassa ”korona epidemian” vuoksi tulevaa potilastulvaa. Poliittisen epidemian vuoksi olisi kaiketi riittänyt pelkkä selittely. Aikaisemmin Krista Kiuru ei tuntunut olevan huolissaan poliittisen koronaepidemian vaikutuksista, vai olivatko ne tarkoituksellista pelottelua, pelkohan estää rationaalisen asioiden analysoinnin. Tästä kertoo myös se, että epidemian (pandemian) määritelmiä muutettiin heti ”epidemian” alkaessa niin, että näennäinen hätätila saatiin aikaiseksi. Kyseessä on siis ”Pelko vaientaa järjen” taktiikka. Huomioitavaa on myös myös se, että maskipakko liittyi valtion ja yhteiskunnan toimesta maskeja toimittavien tahojen toimituskykyyn, sekä että esim. Tampereen moottoritiellä tautia torjuttiin betoniesteillä, jotka sopisivat panssarivaunujen torjuntaan. Tästä voi tehdä johtopäätöksen, että asiasta päättäneet ovat harjoittaneet poliittista teatteria ja kansan manipulointia, tai sitten he ovat täysin asiantuntemattomia.

patton

Pandemian määritelmää ei ole koskaan täyttänyt Covid-19 vaan kyseessä on ihmiskunnan suurin koe kansojen saattamiseksi eliitin täydelliseen kontrolliin. Kansa on mennyt täydellisesti harhaan, olen kahden viime vuoden aikana haudannut jo 11 tuttuani ”äkillisen ja odottamattoman kuoleman” seurauksena. En ole ottanut yhtään piikkiä ja jos kansaa hieman kiinnostaisi niin selviää WHO:n Tedroksen salaisuus, täysin korruptoitunut, kipapäihin kuuluva sudanilainen. Kaikki Suomessa tehdyt toimenpiteet ovat olleet tarkoin johdettua teatteria minkä seurauksena on ylikuolleisuus ja samaan aikaan ruumishuoneet sairaaloissa ovat täynnä rokotettuja vainajia.

Jussiboy

Onneksi kansa ei mennyt harhaan vaan on ottanut rokotukset. Taidat olla aika vanha iältäsi, kun tuttujakin on kuollut muka rokotukseen. Onko ne varmistuneet oikeuslääketiteellisesti koronarokotuksesta johtuneiksi? Minä ja koko laaja sukuni ja tuttavapiirini ovat ottaneet vähintään kolme rokotusta, minä neljä, ja yhtäkään rokotuksesta johtuvaa kuolemaa ei ole tapahtunut. Minä kysyin pojaltani, joka on lääkärinä keskussairaalassa, että onko teillä ruumishuone täynnä rokotettua vainajia. Ei ole. Huuhaatietoa kaikki tuollainen väite rokotekuolemista. Kuten jo sanoin, että ei minun tuttavapiirissäni ole mitään kuolleisuuden nousua. Missähän ne kuolleet oikein luuraa? Onkohan ne pattonin selän takana.

Jussiboy

Vielä yksi korjaus: whon pääjohtaja on etiopialainen, ei Sudanilainen. Kommentin luotettavuus piilee pienissä virheissä. Eli ei luotettava kommentti.

juu

WHO:n johtaja on poliittinen johtaja.
Sillä ei ole mitään osaamista sen terveydenhuoltoalalta.

Anomaster

Tedros Adhanom Ghebreyesus on Kiinan taskussa oikein tukevasti. Jotkut sanovat, että kun hän avaa suunsa, puhuu Peking. Muutenkin ura Etiopiassa oli osin aika ruma.

Täältä löytyy tietoa urasta:
https://duckduckgo.com/?q=Tedros+Adhanom+Ghebreyesus+corruption&t=h_&ia=news

🤦🏻‍♂️

Jussipojallako lääkäripoika..? Nyt alkaa trolli-jussilla taas sama tuttu tuuban suoltaminen.

patton

Taidat olla niitä THL:n agentteja ja uskot todella että poikasi uskaltaisi kertoa sinulle totuuden. HUS:in kaikissa sairaaloissa ovat ruumishuoneet täysiä ja mitään tietoja ei ole enää saatavilla sillä oikeuslääketieteen laitokset on siirretty itsenäisinä entisten lääninhallitusten alaisina olleina THL:n suojiin, joten mitään puolueetonta okeuslääketiedettä ei voida enää Suomessa harjoittaa. Tunnen alan varsin hyvin ammattini vuoksi ja tiedän lääkärien vaitiolon vaikka hautaustoimistot ovat ylibuukattuja ylikuolleisuuden vuoksi. Kannattaisi tutustua FOX News kautta esim. kuvernööri de Santisin lasuntoihin tai senattori Rand Paulin järjestämään kongressin kuulemistilaisuuksiin koskien rokotteiden haittoja USA:ssa. Suomi on liian pieni väestöpohjaltaan kestämän tätä Resettiä, mutta onnelksi sinä täysin rokotettuna lähdet tältä planeetalta ilmeisesti autuaana saatuasi viidennen tai kuudennen piikin. Kuolleet tuttuni olivat iältään 54v-67v ei yhtään vanhusta ja kaikki hyväkuntoisia ja täysin rokotettuja, viimeisin kuoli 3 pv sen jälkeen kun oli saanut 5.piikin!

Letunviuhake

Jussiboy kannattaa ottaa se myös huomioon että vuonna 2020 jolloin tehtiin päätös antaa injektioita jonkun v.. Un nuhan takia, niin kuolleita oli 558kpl keskiarvoltaan 84 vuotiaita, monisairaita sekä ylipainoisia!! Siis luit ihan oikein!! Meillä ei ole missään vaiheessa ollut minkäänlaista kuolettavaa pandemiaa eikä mitään flunssaa kummoisempaa! Se nyt vaan on että heikoimmat ja jo ennestään huonokuntoiset kuolevat ensin ja toi väitetty ”pandemian” hoito ei tarvii yhtään mitään jabeja hihaan!

Peter Kreisler

Jussiboy nimen takaa voi kertoa mitä vain, vaikka ei olisikaan ns. ”kukaan”. Minä ainakin kommentoin omalla nimelläni, sen pitäisi olla Jussiboyllekin selvä, että valtaeliitin agendaa voi toistaa omalla nimellä.

juu

Jussiboy taitaa tosiaan olla trolli?
Mutta jälleen kerran tilastot ei valehtele.
Katsoppa jussi tilastoja.
Paljon vaarallisempi ”variantti” oli pari vuotta sitten, niin jokainen kuolema uutisoitiin, nyt on samalla tilastointitavalla noin 30-50 kuolemaa päivässä eikä ketään kiinnosta.
Mut hei kaikkihan on rokotettu.

Anomaster

Minulla, perheelläni ja tuntemillani ei ole yhtään rokotusta, ei mitään erityisiä tautitapauksia, eikä yhtään kuolemaa. Eikä myöskään mitään turhia myrkkyjä hankittuna rokotuksilla. Jussiboy ei ilmeisesti ole tietoinen siitä, mitä ne rokotteet sisältävät ja että pitkin maailmaa alkaa jo hallinoissakin aukeilla silmät näkemään rokotushuijaus sellaisena kuin se on.

patton

On todella hieno asia täällä sivuilla huomata myös älykkäitä. omilla aivoillaan ajattelevia kansalaisia sillä Jussiboy on todella sitä ryhmää edustava henkilö jollaisten ilmeinen tietolähde on Hybridikeskus tai THL. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että luottamus hallituksen toimiin on suurin niiden ihmisten keskuudesa jotka odottavat innokkaana viimeistä Pfeizer-piikkiä tyyppi-Eutanasia!

Jäitä hattuun

Sinun lääkäripoikasi sanoilla ei ole mitään todistusvoimaa.

Tämä on helposti osoitettavissa sillä tosiasialla, että kuolemien raju lisääntyminen näkyy jo väestötilastoissa.

Olennaista on huomata, että tämä ylikuolleisuusilmiö alkoi kesällä 2021, eli pian sen jälkeen kun laajamittaiset ”koronarokotukset” olivat käynnistyneet.

Merkille pantavaa on, että mitään muuta selitystä tälle oudolle kuolemantapausten lisääntymiselle – sekä samaan aikaan tapahtuneelle syntyneiden lasten määrän romahtamiselle – ei ole kuin nämä ihmisiin piikitettävät mRNA-ruiskeet, joita myös ”koronarokotteiksi” kutsutaan.

Jäitä hattuun

Niin, pandemian määritelmäähän muutettiin vuoden 2009 sikainfluenssan myötä paljon lievemmäksi.

Tämä uusi määritelmä on niin lepsu, että sen mukaan mikä tahansa flunssa voidaan nimetä ”pandemiaksi” jos vain halutaan.

Sanomattakin on selvää, että tämä muutos palvelee erityisesti lääketeollisuuden etuja – ja siinä ohessa myös epärehellisten poliitikkojen etua.