Kotimaa Rikos

Kuopio: maahanmuuttajien katujengiä epäillään ryöstöistä ja pahoinpitelyistä

Kuopion oikeus- ja poliisitalo. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / Paju~commonswiki.

Kuopiossa poliisi on paljastanut erittäin vakavan rikossarjan, jossa katujengin epäillään syyllistyneen useisiin ryöstöihin ja pahoinpitelyihin. Rikosten vyyhti alkoi purkautua, kun poliisille tuli tieto törkeästä ryöstöstä Kuopion keskustassa viikko sitten. Tutkinnan edetessä ilmeni, että kahdeksan epäiltyä oli osallistunut rikokseen, joista kolme päätekijää on sittemmin vangittu tutkintavankeuteen.

Ryöstön yhteydessä epäiltyjen kerrotaan uhanneen uhria aseen näköisellä esineellä, joka myöhemmin paljastui kuula-aseeksi, ja käyttäneen väkivaltaa. Poliisi tutkii tapahtumaa myös huumausainerikoksena, sillä tapaukseen liittyy huumeiden käyttöä. Kaikki vangitut ovat täysi-ikäisiä nuoria, joilla on maahanmuuttajatausta, ja osa pidätetyistä alaikäisistä on vapautettu odottamaan esitutkinnan valmistumista.

Tutkimuksissa paljastui, että epäilty porukka on mahdollisesti syyllistynyt useampiin väkivallantekoihin Kuopiossa viime kuukausina, ja poliisi on löytänyt heidän hallustaan väkivaltaisia videoita, koska jostain syystä nämä rikolliset nerot ovat kuvanneet toimintaansa. Näiden videoiden perusteella epäillään, että toiminta on ollut katujengimäistä, missä on käytetty joukkovoimaa uhrin pelotteluun ja pahoinpitelyihin. Rikoskomisario Anu Aro Itä-Suomen poliisista korostaa, että näissä tilanteissa on tyypillisesti menty isolla porukalla yhtä uhria vastaan.

Kuopion alueella on havaittu viime vuosina lisääntynyt katuryöstöjen määrä, jotka usein liittyvät huumekauppaan tai muuhun laittomaan kaupankäyntiin. Näissä ryöstöissä on ilmennyt, että tekijöinä on toiminut usein porukka, joka tehostaa ryöstön vaikutusta. Poliisi pelkää, että tämä voi johtaa ennätyksellisen pahaan ryöstöjen vuoteen Kuopiossa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja pyytää tekojen uhreiksi joutuneita nuoria ja nuoria aikuisia ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Monet pahoinpitelyistä ja ryöstöistä on kuvattu videolle, mutta kaikkia uhreja ei ole vielä tunnistettu. Poliisi toivoo, että uhrit ilmoittautuvat, jotta voidaan edetä rikosten selvittämisessä ja saattaa tekijät vastuuseen teoistaan.

Lähde: Savon Sanomat

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Fiat rape culture, pereat Savolax.

Ilkka

Olen järkyttynyt uutisesta. En voi sanoin kuvailla miten pahaa oloa tunnen valkoisuudestani ja siitä, etten ole osoittanut ymmärrystä hädänalaisia jengejä kohtaan, koska heitä suojelee joka tapauksessa jakamattomat ihmisoikeudet ja SDP:n / vihreiden tarjoama ymmärrys. Mitä olisinkaan valmis maksamaan siitä että voisin tuntea edes yhden päivän ajan itseni tasa-arvoiseksi mustan toppahuulen kanssa ?

Ismo Meinander

Kuopiossa vielä pari vuotta sitten asuneena pidin sitä silloin vielä suhteellisen suomalaisena pitäjänä, jos kohta tulevat ongelmat oli jo nähtävissä. Jo vuosituhannen alussa ihmettelin paikallisbusseissa notkuvia musliminaisten laumoja kakaroineen, ja pari vuotta sitten näitä erinäisiä jengejä alkoi myös näkymään.

Se on hyvä tietää, että ihanuus, unelma ja etninen värinä on nyt saapunut myös Savon perukoille ja harmaat sekä tylsän lupsakat savolaiset siirtyvät pian menneisyyteen.

John Quiman

Nauttikaamme luvatusta oikeauskoisten tuomasta rikkaudesta ja paratiisista.

Ei riitä, että maksetaan niiden elämä, pitää vielä sen päälle kestää niiden tuomia vitsauksia.

Kauko Aalto

Maahanmuuttajien? Mistä valtioista nämä maahanmuuttajat ovat kotoisin. On rehellisten maahanmuuttajien halveksimista, suojaamalla näiden rikollisten identiteettiä, yleistämällä nämä kaikkiin maahanmuuttajiin.

John Quiman

Monesti tilastoissa puhutaan maahanmuuttajista ikään kuin yhtenä samanlaisena joukkona, vaikka somali ja saksalainen tai vaikka virolainen ovat hyvin eri asia. Haluavat piilotella eräiden ryhmien tuomia ongelmia tarkastelemalla maahanmuuttajia yhtenä massana.