Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Laiton maahanmuuttaja pidätettiin Lanzarotella kolmen 5-7-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Lanzarote, Kanariansaaret, Espanja. Kuva: Pxhere / CC0 Public Domain.

30-vuotiaan epäillyn väitetään lähestyneen alaikäisiä kadulla ja suudelleen heitä suulle samalla kun hän tarttui heidän kaulaansa.

Laiton marokkolainen maahanmuuttaja on pidätetty kolmen 5-7-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Espanjan Lanzarotella, vahvisti paikallinen poliisi perjantaina.

Pahoinpitelyt juontavat juurensa 20. marraskuuta tapahtuneeseen tapaukseen, jolloin 30-vuotiaan epäillyn väitetään lähestyneen alaikäisiä kadulla ja suudelleen heitä suulle samalla kun hän tarttui heidän kaulaansa, kertoo espanjalainen uutistoimisto La Gaceta.

Kahden uhrin isä kertoi poliisille, että hänen poikansa olivat leikkineet ystävänsä kanssa, kun mies kävi heidän kimppuunsa.

Viranomaiset lähetettiin paikalle ilmoituksen saatuaan etsimään epäiltyä, mutta hän oli paennut paikalta.

Yksi lapsista kuitenkin huomasi seuraavana päivänä miehen, joka oli pukeutunut samoihin vaatteisiin kuin edellisenä päivänä. Lasten isä soitti heti poliisille ja piti miehen kiinni, kunnes viranomaiset saapuivat paikalle ja pidättivät hänet.

Myöhemmin poliisiasemalla kävi ilmi, että marokkolainen oli saapunut saarelle laittomasti eikä hänellä ollut oikeutta oleskella Espanjassa. Häntä syytettiin tämän jälkeen kolmesta seksuaalisesta pahoinpitelystä, ja hänet määrättiin tutkintavankeuteen.

Lanzarote on myös yksi Kanariansaarten siirtolaiskriisipesäkkeistä

Muiden Kanariansaarten tavoin Lanzarotesta on tullut Euroopan unioniin pyrkivien laittomien maahanmuuttajien kriisipesäke, sillä tiukentuneet maarajojen valvontatoimet ovat johtaneet siihen, että Espanjan saaristoon on rantauduttu yhä useammin amfibio-tyyppisillä kulkuneuvoilla.

Lokakuussa saarille saapui yli kolmannes koko vuoden laittomista maahanmuuttajista, kun 8 500 ihmistä saapui Espanjan rannikoille Afrikan mantereelta kuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Espanjan poliisiliitto ilmoitti tuolloin, että se oli huolissaan yleisestä turvallisuudesta. Tämä johtui siitä, että partioautoja ei ollut riittävästi, koska kaikki sen henkilöstö oli ohjattu auttamaan uusia maahantulijoita.

Kanariansaarille on nyt saapunut ennätysmäärä laittomia siirtolaisia yhden vuoden aikana, ja se on suurempi kuin vuonna 2006, jolloin kirjattiin lähes 32 000 uutta tulijaa.

Kanariansaarten presidentti Fernando Clavijo sanoi, että luvut ”kuvaavat Kanariansaarten humanitaarista hätätilannetta”.

Lähde: La Gaceta

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Humanitaarinen hätätila jatkuu…jatkuu, koko euroopan alueella, mutta toimet tämän hulluuden lopettamiseksi kummallisen hitaasti eteneen, jos etenevät lainkaan.