Eurooppa Maahanmuutto

Liettua maksaa laittomille siirtolaisille 1000 euroa Irakiin palaamisesta

Valko-Venäjän ja Liettuan rajalla. Lavoriškės - Kotlovka. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Petr Magera.

Liettuassa on arvioitu, että tarjoamalla 1 000 euron kertamaksu laittomille siirtolaisille on kaikin puolin kannattavin ratkaisu koko maalle ja yhteiskunnalle.

Suurin laittomien siirtolaisten ryhmä, joka murtautui Liettuan ja Valko-Venäjän rajan yli viimeisimmän siirtolaiskriisin huipulla, on palautettu Bagdadiin.

98 irakilaiselle tarjottiin 1 000 euron kertamaksua lennolle pääsystä. Liettuan sisäministeriön mukaan kaikki lähtivät vapaaehtoisesti.

”Arvioimme, kuinka paljon yksi maahanmuuttaja maksaa meille”, sanoi Liettuan sisäministeri Agnè Bilotaite. ”Yhden maahanmuuttajan peruskustannus on 11 000 euroa vuodessa. Meille on luonnollisesti paljon kannattavampaa tarjota etuutta, ostaa lippu tai järjestää lento, jolloin meillä on vähemmän haasteita ja muita ongelmia.”

Siirtolaiskriisin alkamisen jälkeen Vilna on karkottanut yli 500 Valko-Venäjän kautta tullutta laitonta siirtolaista. Liettuan pakolaiskeskuksissa on edelleen yli 3 000 ihmistä.

”Meidän on mietittävä, mitä teemme, kun pakolaiskeskuksissa vietetty aika on ohi”, sanoi Liettuan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja Tomas Vytautas Raskevičius. ”Puhutaan kotouttamisesta. Muuten he yrittävät päästä muihin Euroopan maihin.”

Puola, Latvia ja Liettua sekä EU, Yhdysvallat ja muut länsimaat syyttivät Aleksandr Lukašenkon hallitusta laittomien siirtolaisten käyttämisestä poliittisten ongelmien ratkaisemiseen. Minsk ja Moskova syyttävät Eurooppaa kriisistä ja siirtolaisten kohtalosta.

Valko-Venäjän Punaisen Ristin mukaan noin 600 ulkomaalaista toivoo pääsevänsä EU:hun rajalla sijaitsevassa säilöönottokeskuksessa.

 

Lähde: Euronews

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
sampsa valli

suomi maksaa 1500 euroa + 6000 euroa omaan kotimaan yrityksen perustamiseen

juha II

Eihän tuolla rahalla nosta sievää pyllyään edes yksikään Au pair.

Ilkka Forsten

Ratkaisu on vähän sen tyylinen ettei sillä mitään ratkaista, ei ainakaan pysyvästi. Johan EU:n rajoilla on notkunut niitäkin mitkä ovat saaneet yhdestä maasta rahaa, lähteneet vuodeksi sinne ” mihin ei voi millään palata kuolematta jo lentokentällä, ”ja taas ollaa käsi ojossa pyrkimässä toisten pöytään.

FIXIT

aivan kuten pussihousujen sukuhaara, matkustetaan tukirahojen perässä suomen ja ruotsin väliä jatkuvasti, kupaten kumpaakin maata.

Totuutta kehiin

Ei näiden ”voimavarojen” ylläpidosta ole muuta kuin rasitteita maalle missä ne notkuu.

Seant

Ei ihme, että lähtevät sillä he ei saa siellä täyshoitoa loppuelämäksi, yleensä näissä maissa on 3 kk, jonka jälkeen elanto hankittava, kun he ovat sinne saaneet turvapaikan, niin sitä ei niin muuteta toiseen maahan, paitsi muuttamalla nimi ja kokeilla esim Suomen lepsua migriä.

jep

Naapurivaltioissa toimitaan, toisin kuin täällä, jossa vain tumput suorina ihmetellään maailman menoa.

rauha meidän ajaksemme

Suomi pitää miltei kaikki tänne päässeet, sillä pakolaisten vastaanotto on kehitysapua, nimittäin ”käänteistä” kehitysapua. Sillä saa nyökkäyksiä EU:lta ja YK:lta.
Ennen resussit vietiin kohdemaihin,
Nykyään avuntarvitsujat lennätetään tänne Kelan konttorin penkille istuskelemaan.

Ilkka Forsten

Pekka ” perätuupparin ” airlines toimii aina, sitä ei rajoita mikään. Al-Holista löytyy yhä ” orpolapsia ” äiteineen, ja Afganistanin lähetystössä palvelleita imeväsiä puolestaan Kabulista. Merivesien korkeusvaihteluita säikähtäneitä kauko-idästä, kuten Pakistanista, joka on hyvin lähellä hukkumista sillä globaali ilmaston lämpeneminen sulattaa pohjois ja etelänavan jäätiköt ennätysvauhtia. Tiibetissä ollaan pakokauhun vallassa kiivetty Mount Everestin rinteille pelastusliivit kaulassa, ja tiettävästi Samoan saaret on jo jääneet kokonaan veden alle.

Kandahar news:n viimeisin otsikko ilmoitti, että Abbottabadin koraanikoulun ohi lipuneella jäälohkareella oli jääkarhu pentuineen, ja että edellisviikolla Inuiitit meloivat läpi kaupungin ollessaan matkalla valanpyyntiin. Kotipuolesta on kuulemma valaat lähteneet, ja nyt on taitettava pidempi matka traanin takia. Heillä oli ollut hinnattava jäälautta mukana ja sen reunalla nökötti kuusi inuiittipiltiä jääpuikonrippeet sieraimissa, muistona kotikontujen kylmyydestä.

Edellisviikolla Greta Thunberg oli vieraillut kandaharissa suurmuftin luona, ja kertonut miten vastuuttomasti Suomi niminen suurvalta tuhoa ilmakehää, ja epäsuorasti tekee myöskin islamilaisesta kulttuurista lähinnä lauttureiden kulttuuria. Tietojemme mukaan suurmufti olisi jo julistanut fatwan vaikka ei osaa sijoittaa suomea maailmankartalle.

Että näin on maailman asiat eikä olla eletty tätä vuotta kuin kolme päivää. Pahasti on ilmasto lämmennyt sanoi entinen mies, kun kolasi pihaltaan lunta -20 C asteen helteessä.

Kata

😀 Voihan kiitos nauruista…että inuiitit jo valaanpyynissä abbottapaatissa… 😀

Ilkka Forsten

Navigare nessesse est.

Eka Kettunen

Suomessa laittomasti oleville pitäisi perustaa järeästi aidattu sekä vartioitu palautuskeskus jonnekin Lapin erämaahan, josta voi sitten vapaaehtoisesti milloin vain palata kotimaahan. Kotiin palaamista motivoisi myös tonnin bileraha joka olisi täysimääräisenä voimassa ensimmäisenä päivänä ja summa pienenisi satasen per oleilupäivä, tämä nopeuttaisi huomattavasti päätöksentekoa vähäiselläkin älyllä varustetuilla henkilöillä.

Kyseessä ei luonnollisestikaan olisi mikään pakko, vaan kaikki perustuisi vapaaehtoisuuteen, aivan kuten hallituksemme viime aikaisten päätösten kohteeksi joutuneiden työtekijöiden oikeus hankkia toimeentulonsa.

Kata

EI LAPPIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lieväasteinen

Siperiasta voisi vuokrata sopivan kokoisen alueen parakkeineen sekä ammattitaitoisen henkilökunnan.

Ilkka Forsten

Mieluummin EILATTIIN.

Kata

Jooooo!!!!!! 😀

Ilkka Forsten

Kenties ehdottamasi vähemmistöt siirtyvät hoiva-alalle, sillä tarjoamasi taksa on suunnilleen yhtenevä nykyisten palkkojen kanssa. Näin työvoimavaje paikataan,talousbarometri hyppää yli marginaalin ja Ohisalokin on tyytyväinen.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Kata

https://www.foxnews.com/us/rhode-island-vaccine-mandate-covid-positive-employees-works

Nyt ollaan sitten jo tässä…no hoiti se meänki äiti meitä koko perhettä 1957 ja ite oli sairas ja vieraatkin sairaita….silleen sitten niin.Lasaretti oli koko talo.

Tuumailija

Hyvä idea, mutta hieman damokleen miekka. Monellako on ollut paperit mukana mistä todentaa lähtömaa/ ”etnisyys” vai onko ollut maksun vaateena esittää pätevä dokumentti?
Muuten hommassa käy niin, että kohta samat janttarit ovat pyrkimässä maahan syyrialaisina, iranilaisina tai übermench kurdeina, kuittaavat taas tonnin ylläpidon jälkeen.
Tuo vuosikustannus on aika optimaalinen, mutta johtuu varmaan siitä ettei Liettuassa ole samankaltaista hedonistista ja eriarvoistavaa sosiaalijärjestelmää näitä ”pakoloisia” varten kuten suomessa ”oikeusvaltiossa”.

Miksi yleensäkään Irakista tulee porukkaa muuten kuin sosiaalietuuksien vuoksi, sehän on pommitettu demokratiaan, luulisi nyt olevan hyvä olla ”omassa” maassaan ja kehittää sitä.

Ilkka Forsten

Kuokka ja lapio hiertää ikävästi kämmeniä, on mukavampi lukea suuraa KELA:n ja MIGRI:n helmassa.

Tuumailija

Omassa maassa suurusteet lopussa, kuokan ja lapion hiekka hionut puhki joten ei voi leipoa khubz(sh)ittia kun ei kykene viljelemään, naapurin poikakin pissasi kaivoon mutta pojathan on poikia.

Ilkka Forsten

Jos juodaan kemelin ku***ta ja pestään sillä naama sekä kourat,niin ei naapurin pojan urealataus sitä kaivoa pilaa.