Kotimaa Maahanmuutto Uutiset

Maahanmuuttovirasto: Yli 20 000 Ukrainasta paennutta on saanut tilapäistä suojelua Suomesta – päätöksen saa nyt nopeasti

Venäjän hyökkäyksen jälkeen Suomessa on jätetty 23 781 tilapäisen suojelun hakemusta. Päätöksiä hakemuksiin on 18.5. mennessä tehty 20 622, kerrotaan Maahanmuuttoviraston julkaisemassa tiedotteessa.

 

Suomi myöntää tilapäistä suojelua Venäjän hyökkäyksen takia Ukrainasta paenneille. Hakemukset tehdään poliisille tai rajavartiolaitokselle. Maahanmuuttovirasto vastaa päätöksenteosta.

– Päätöksenteko on nyt hyvin nopeaa silloin, kun tehdyssä hakemuksessa on kaikki tarvittavat tiedot päätöstä varten sekä valokuva oleskelulupakorttia varten. Jos aiemmin puhuttiin viikoista, niin nyt puhutaan päivistä, kertoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen.

Lähes kaikki päätökset (20 427) ovat myönteisiä. Pieni osa hakemuksista on rauennut (195) hakijan peruutettua hakemuksensa.

Tilapäisen suojelun hakemusten päivittäiset määrät ovat alhaisempia kuin sodan alkuvaiheessa. Poliisi ja rajaviranomaiset rekisteröivät tällä hetkellä päivittäin noin 100-300 tilapäisen suojelun hakemusta. Maaliskuun puolessa välissä hakemuksia jätettiin yli 1 200 päivässä. Ukrainan kansalaiset ovat jättäneet suurimman osan tilapäisen suojelun hakemuksista (23 482).

Automaatio vauhdittaa tilapäisen suojelun hakemusten käsittelyä
Keskeinen keino tilapäisen suojelun hakemusten käsittelyn nopeuttamisessa on ollut osa-automaation käyttöönotto.

Maahanmuuttovirasto ei käytä automaatiota turvapaikkahakemusten käsittelyssä, koska päätöksenteko vaatii aina yksilöllistä selvittämistä. Tilapäistä suojelua myönnetään rajatulle kohderyhmälle, eikä siihen sovelleta yksilöllistä harkintaa suojelun tarpeesta kuten turvapaikanhakijan kohdalla.

– Osa-automaation onnistuneen käyttöönoton myötä päiväkohtaiset tilapäisen suojelun päätösmäärät moninkertaistuivat, mikä on näkynyt sotaa paenneille käsittelyaikojen huomattavana lyhentymisenä, kertoo Lehtinen.

Maahanmuuttovirasto on jo pidempään hyödyntänyt osa-automaatiota muiden oleskelulupahakemusten ja kansalaisuushakemusten käsittelyssä. Virasto käyttää päätöksenteossaan osa-automaatiota, koska lainsäädäntö ei tällä hetkellä mahdollista täysin automaattista päätöksentekoa. Osa-automaatio tarkistaa luvan kriteerien täyttymistä ja muodostaa päätösehdotuksen automaattisesti käsittelijän tarkastettavaksi ja vahvistettavaksi.

Fakta: Tilapäinen suojelu Ukrainasta paenneille

– Tilapäistä suojelua haetaan Suomessa poliisilta tai rajaviranomaiselta. Tämän jälkeen Maahanmuuttovirasto myöntää tilapäisen suojelun oleskeluluvan.

– Työnteon voi aloittaa heti, kun poliisi tai rajaviranomainen on rekisteröinyt tilapäisen suojelun hakemuksen.

– Tilapäistä suojelua voidaan myöntää Ukrainan kansalaisille, jotka eivät voi palata takaisin Ukrainaan Venäjän hyökkäyksen takia.

– Suojelua voidaan myöntää myös niille Venäjän hyökkäyksen takia paenneille EU:n ja Schengen-sopimuksen ulkopuolisten maiden kansalaisille ja kansalaisuudettomille, jotka ovat oleskelleet laillisesti Ukrainassa ja joiden paluu lähtömaahan turvallisesti ja pysyvästi ei ole mahdollista.

– Suojelua voidaan myöntää myös ukrainalaisten ja Ukrainassa kansainvälistä suojelua tai vastaavaa kansallista suojelua saaneiden perheenjäsenille, jos perheside on muodostettu Ukrainassa ennen Venäjän hyökkäystä.

– Ukrainasta paennut saa suomalaisen henkilötunnuksen, kun hänelle myönnetään tilapäistä suojelua.

 

Maahanmuuttovirasto

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Finlay Bevan

Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai http://ladydahmer.fi/ siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Timppis

Heteromiehen piti kirjoittaman mutta olkoon sitten vaikka oletetun.stana kele ttu .😬👌

Timppis

Ja eikun takaisin kotiin jokainen voi ottaa kainaloihinsa molempiin yhden sompuhusuliinin niin on hyvä.se tekee valkoisen verojamaksavan töitätekevän heteromien niiiiin onnelliseksi.🙋

Karummat oltavat

En oikein käsitä miksi ne on täälä enää kun Kiovaankin on muuttanut jo miljoona ihmistä takaisin. Nythän jos koskaan tarvitaan väkeä jälleenrakennukseen. Ai niin… Mutta nämähän taitaakin olla elintasopakolaisia. Ans kattoo mitä ne sanoo Suomen sateisesta kesästä ja tulevasta talvesta. Heh,,, On aika eri meininki kuin tuola lämpöisessä etelässä.

Havainto- totta vai tarua-

oletko huomannut

valtamedia pommittaa esim

korona ja Nato asiaa niin kauvan kun se saa tahtonsa läpi

tai huomaa mokanneensa pahasti
Zubier – Ali

ja nämä liberaali keskusta kokoomus viher vasuri SDP poliitikot
joita valtamedia ei vahdi vaan nuolee

korruptoituu tähän sairaaseen aivo pesuun vallan himoissaan

ESIM Tänään
mihin ne Nato lööpit hävisivät kuin salamana ja miksi
EHKÄ SYY
Sauli Niinistö Ymm keskustelee sanoma-konsernin johtajien kanssa ja sopii
että kaikki lööpit Natoillaan niin kauvan kunnes ,,,,,,,
ja kun Sauli,,,ja ne muut ,,,,,,saavat unelmansa melkein maaliin
ilman mitään kansan demokratian aitoa mandaattia

ja niin samana päivänä loppuu myös valtamedian nato lööpit kuin seinään
siis kuka tätä maata johtaa valtamedia vai nämä liberaali demokratian harmaat broileri poliitikot
suomen kansan aito mitattu mielipide tai demokratia
se ei ainakaan ole

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=xb_2AnnehAI
No Suomea ja suomalaisia kehutaan kommenteissa mutta miten ällöä että ”oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista”-tutti typpyräinen (tahallaan pienillä kirjaimilla) siinä kertoo miksi ollaan liittymässä Natoon….eikö todellakaan löytynyt ketään sopivampaa haastateltavaa mutta tuohan on joka paikassa änkeämässä esiin.Alkoi etomaan….

ville vallaton

Oma kansa ensin ei todellakaan sovi tutti typpyräiselle ja Mikkonen ei sisäministerinä halua kertoa totuutta kuinka monta todella ukrainalaista on tullut. Saharan eteläpuoleiselta alueelta on tullut tietojen mukaan tuhansia ja heidät on otettu avosylin vastaan, rahaa riittää!

Jukka

Tottakai rahaa riittää! Kuoppasiin teihin ei riitä tietenkään, koska rahaa menisi ihan turhaan omalle kansalle.

Jukka

Nytkö vasta alkoi etomaan? Tytti on tupprutellut jo pitkään järjettömyyksiä. Esim että Suomen edun ajattelu on vahingollista. Minun mielestä tuo on maanpetoksellista. Eikö jokaisen äänestäjien valitseman edustajansa tärkein tehtävä ole meidän edun ajo.
Tytin mielestä oman kansan etu on jopa vahingollista!

Kata

No toki olen sen lukenut jo viime vuonna..mutta että tässäkin videossa tuli vastaan se sai kyllä lähes oksentamaan…paraskin kansansa edustaja,yäk!Mairea naama ei auta,tutti tunnetaan jo!

ike

Tytin oikea paikka on valtakunnanoikeus.

Letunviuhake

”Voi kun meillä olisi jo valmiina sähkötuoli näille tämän maan törkeistä rikoksista omaa kansaa kohtaan tehneille ministereille, sekä kaikille virkamiehille jotka ovat näihin rikoksiin osallistuneet 3 vuoden ajan”. Mutta taitaa meiltä loppua sähkö tästä maasta ennenkö kaikki olisi käyneet tuolissa istahtamassa kun rupee olemaan noi siirrot ja sähkönhinta aivan tapissa! Voisikohan Eu vakka järjestää jonkun tukipaketin tänne Suomeen niin saataisiin tuomiot täytäntöön ja loppuun suoritettua? 🤔😂

ike

Voisikohan noilla suomen antamilla rahoilla esim. Italiaan, ostaa suomessa ruokaa ja majoitusta vaikka kodittomille, no ei voi. Italia tarvitsee nitä enemmän vaikka ”energiaremontteihin”. Kuka näistä suomen ääliöistä on edes käynyt Italiassa muulla kuin etukäteen valtion kustantamalla matkalla. Kaikki tietävät että Italia on Jonkunlainen oopperan ja elokuvan suuri maa mutta näin halpaan ei kuitenkaan pitiäsi mennä. No Suomi menee. Olen odottanut jonkinlaista muutosta jo 70 vuotta. Nähtäväksi jää. En enää voi salata EU:n ajatuksia saada lain tasolle ihmisten oikeutta vapaaseen sanaan. Kaikki tuo tulee johtamaan sisällis-sotaan. Voin jo ajatella miten Sanna tuohon vastaa. Ei tämä nyt ole iso juttu, puhalletaan vai yhteen SDP-hiileeen. Hänen ei pitäisi olla missään jukisessa tehtävässä.Miljardeja jo meni.

Timppis

Demokratia on kuopattu jo aikojasitten tilalle on saatu demogafia ja dystopia.

juu

Siitä huolimatta että en ole kuullut kellään olevan mitään ukrainalaisten pakolaisten auttamista vastaan, koska he ovat ihan oikeita pakolaisia.
Niin kuitenkin aina ”heikossa asemassa olevat” laitetaan toisiaan vastaan.
Esimerkkinä nyt vaikka se että oikeasti nälkää näkevät suomalaiset ei saa enää leipäjonosta ruokaa, koska ne ruuat menee ukrainalaisille.
Kyllä sillä saadaan taas vastakkainasettua aikaan kun viedään toisilta se kuiva leipäkin pöydästä.

PIILEVÄ INTENGRAATION ERO

eilen joku matu tuli autollaan merkkaamaan reviirinsa
soittamalla täpöllä jotain muslimi discoa klo 1 yöllä
ujrainalainen pakolainen tuskin tekee samaa
ukrainalaiset eivät voi hillua yöllä sosiaaliturvalla ostetulla autolla
koska he aikovat osallistua kiitokseksi suomen solidaarisuudesta aamulla siivous talkoisiin ympäri maata
Lähes sata ukrainalaista osoitti kiitollisuuttaan Kirkkonummella – järjestivät mahtavan siivoustempauksenKirkkonummelle kokoontui lähes sata ukrainalaista maanantaina siivoamaan puistoaluetta ja muuta ympäristöä.

Irmeli

Paljon on tullut, mutta eipä ole tarvinnut pelätä kotikaduilla, niin kuin 2015 jälkeen. ”Pakolaisella” ja pakolaisella on he####in suuri ero.

Irmeli

Niinhän niitä on tullut. Ja ovat etuilleet juniin, matut ensin tyyliin. Nehän nyt tunnetusti valehtelee asian kun asian, joista heille itselle on hyötyä ja kesivät, että saavat säälipisteitä ja mielenosoituksia/mellakoita aikaan. Kuten esim. Ruotsin ”lapsikaappaukset”.

Jukka

Tietysti tänne tulee muitakin kuin oikeita ukrainalaisia. Hyväksikäyttäjiä on maapallo väärällään. Kun systeemimme on mätä, tulijoita riittää, mutta eihän se vihervassarihallitusta ja kokoomusta häiritse.

Kata

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c6c6babe-e6f3-4dd5-a9d2-bf903ff48b0e

Lisää vatutusta…ei tuo ohjusrotko käy täysillä….ei hyvänen aika.Kuinka loukkaavaa köyhiä ihmisiä kohtaan joilla ei todellakaan ole varaa ostella sähköautoa ja että vaikka vaara uhkaa naapurista niin ilmasto on tärrrrkein.

Ja kansa taputtaa…vaikka on miehistä pula vihreillä kuulemma.Ono se ihme…onhan siellä Atte,Pekka,Ja PP…ainaki.
Omg

Jukka

Vihreitten miehetkö eduskunnassa. Lasku on nopea: yksi. Pekka paukuttaa pakoputki-Antonia tai Teriä, PP on iso vitsi!

ike

No on jonkun maksumuurin takana tuo. Mutta sinut tietäen kuitenkin peukku ylös. En nyt ala tuohon crack- juttuun alkaa. riittää kun sanot että oli asiaa.

Timppis

Ryssiä ne on ukrainalaisetkin.1939.

Jukka

Totta. Raatten tielläkin oli ukrainalaisia.Ryssiä oli isänikin pysäyttämässä Sallan suunnalla Talvisodassa ja Jatkosodassa. Eipä isä heitä juuri erotellut, ryssä kuin ryssä, vintofka kourassa ja piippalakki päässä päälle tunkivat ja Suomea yrittivät vallata.

juu

Eikö muka ihmiset ole vielä oppinut?
”Syyrian sodan takia” tuli eurooppaan miljoonia, joista 99,9% ei ollut koskaan Syyriassa käynytkään.
Afganistanin takia tulee iranilaisia jne.. Miksi Ukraina olisi poikkeus kun hölmöläisten hölmöyttä käytetään hyväksi.

Uusimmat uutiset