Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten kilpailutus saatu päätökseen

Kuvakaappaus: YouTube.

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut uusia vastaanottokeskuksia helmikuussa 2024. Kilpailutuksen tavoitteena ei ollut lisätä vastaanottokeskusten määrää, vaan saattaa päätökseen vuonna 2022 alkanut vastaanottokeskuskapasiteetin kilpailuttaminen.

– Virasto on kilpailuttanut vastaanottokeskuksia kahdeksalle osa-alueelle. Kilpailutetut keskukset ovat asunto- ja laitospohjaisia vastaanottokeskuksia, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi.

Maahanmuuttovirasto huomioi muutoksissa asiakkaiden tarpeet ja pyrkii minimoimaan muutoksista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Vastaanottokeskusten asiakkaille tiedotetaan etukäteen muutoksista. Muutosten myötä osalla asiakkaista saattaa vaihtua vastaanottokeskus, mutta virasto pyrkii varmistamaan, että asiakkaat voivat halutessaan siirtyä asumaan kuntaan ja saamaan siellä tarvittavat palvelut.

– Vastaanottokeskukset on tarkoitettu väliaikaiseen majoittumiseen, kunnes asiakas pääsee muuttamaan kuntaan. Kuntaan siirryttyään asiakkaalla on kaikki samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin kuntalaisilla, Nurmi kertoo.

Tarjouskilpailun voittaneet palveluntuottajat ja alueet
  • Mikkeli tai Savonlinna: Hemcare Oy
  • Imatra tai Hamina: Hemcare Oy
  • Rovaniemi: Hemcare Oy
  • Kristiinankaupunki tai Närpiö: JST Aves Oy
  • Joensuu, Kitee tai Liperi: JST Aves Oy
  • Uusikaupunki tai Salo: JST Aves Oy
  • Raahe tai Kempele: SPR Oulun piiri
  • Kokkola: Kotokunta Oy

Tarjouskilpailu käytiin Maahanmuuttoviraston perustamaan DPS-hankintajärjestelmään hyväksyttyjen palveluntuottajien kesken.

Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo optioineen neljälle vuodelle on 300 miljoonaa euroa. Hankinnan lopullinen summa määräytyy esimerkiksi vastaanottokeskusten asiakasmääristä ja siitä, kuinka pitkään vastaanottokeskukset ovat toiminnassa. Nyt hankittavissa yksittäisissä vastaanottokeskuksissa tulee olemaan 300 majoituspaikkaa. Sopimukset tulevat olemaan toistaiseksi voimassa olevia.

Kilpailutuksessa hankitut vastaanottokeskukset on määrä avata 1.7.2024.

Hankinnassa on menneillään valitusaika.

Lisätietoja:

Vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 434 036

Maahanmuuttovirasto

Lue lisää aiheesta:

Maahanmuuttovirasto kilpailuttaa uusia vastaanottokeskuksia

Vastaanottokeskusten toimintaan tulossa muutoksia

Maahanmuuttovirasto valmistelee vastaanottokeskusten kilpailutuksia

 

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Muslimisällien päiväkotipaikoista käyty kilpailu on saatu päätöksen, tämä on oikea ilmaus. Siis sosiaalit pyörimään ja loisinta alkakoon. Lohtua pitkiin odotusaikoihin ja monien vuosienkin ruikutukseen päästä lopullisesti syöttökaukalolle, lohtua tuo ekstremistiset harrastukset, kaduilla, puskissa ja makuukammareiden hetekoilla. Kehittyneimmät vievät islamin valoa vääräuskoisten kalloon, vaikka AK-47:n  avulla, jos ei viestiä muuten ymmärretä. Onneksi meillä on Eva Biadetin kaltaisia ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia priorisoivasti kunnioittavia ja priorisoivasti ihmisiä rakastavia Äiti Teresan kaltaisia käypäläisiä taivaasta, jotka valvovat, että näitä turvaa etsiviä ihmisiä ei kaltoin kohdella, vaan heidän eteensä tehdään kaikki mahdollinen hyvä. Amen.