Kotimaa Maahanmuutto

Maahanmuuttovirasto kilpailuttaa uusia vastaanottokeskuksia

Kuvakaappaus: YouTube.

Maahanmuuttovirasto on käynnistänyt vastaanottokeskustoiminnan kilpailutuksen 2.2.2024. Tarjousten jättämisen määräaika on 29.2.

Kilpailutuksen tavoitteena ei ole lisätä vastaanottokeskusten määrää vaan saattaa päätökseen vuonna 2022 alkanut vastaanottokeskuskapasiteetin kilpailuttaminen.

– Virasto kilpailuttaa vastaanottokeskuksia kahdeksalle osa-alueelle. Kilpailutettavat keskukset ovat asuntopohjaisia ja laitospohjaisia vastaanottokeskuksia, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi.

Kilpailutus kohdistuu seuraaville alueille:

Mikkeli tai Savonlinna
Imatra tai Hamina
Rovaniemi
Kristiinankaupunki tai Närpiö
Joensuu, Kitee tai Liperi
Uusikaupunki tai Salo
Raahe tai Kempele
Kokkola

Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo optioineen neljälle vuodelle on 300 miljoonaa euroa. Hankinnan lopullinen summa määräytyy esimerkiksi vastaanottokeskusten asiakasmääristä ja siitä, kuinka pitkään vastaanottokeskukset ovat toiminnassa. Nyt hankittavissa yksittäisissä vastaanottokeskuksissa majoituspaikkamäärä tulee olemaan 300. Sopimukset tulevat olemaan toistaiseksi voimassa olevia.

Kilpailutuksessa hankitut vastaanottokeskukset on määrä avata 1.7.2024.

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Mitä jos vaan käännytettäisiin samointein kaikki huijarit, niin ei tarvitsisi tämmöisiäkään miljardikuluja?
Toinen vaihtoehto että kun tulet hakemaan turvapaikkaa, niin saat tasan sen ruuan mitä tarvitset elääksesi, ja katon päänpäälle.
Mihinkään ei pääse liikkumaan vapaasti niin kauan kuin prosessi on kesken. Ja kielteisen päätöksen jälkeen ohjataan välittömästi pois maasta, jos olet tullut maarajan yli niin takaisin sinne mistä olet tullut.

John Quiman

Voisin järjestää ja hoitaa telttakylän edullisesti.