Eurooppa Muu maailma

Maailman väkiluku 8 miljardia tammikuun 1. päivänä – määrä kasvoi 75 miljoonalla viime vuonna

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / CC0.

Yhdysvaltain väestölaskentatoimiston 28. joulukuuta julkaisemat tiedot osoittivat, että maailman väestö kasvoi 75 miljoonalla ihmisellä viime vuoden aikana ja oli uudenvuodenpäivänä yli kahdeksan miljardia ihmistä.

Census Bureaun lukujen mukaan maailmanlaajuinen kasvuvauhti vuonna 2023 oli vajaa 1 prosentti, ja vuoden 2024 alussa maailmassa odotetaan 4,3 syntyvää ja kaksi kuolevaa joka sekunti.

Yhdysvalloissa vuoden 2023 kasvuvauhti oli 0,53 prosenttia eli noin puolet maailmanlaajuisesta luvusta, kun maahan lisättiin 1,7 miljoonaa ihmistä, niin maan väkiluku oli uudenvuodenpäivänä 335,8 miljoonaa.

Brookings-instituutin väestötieteilijä William Frey sanoi: ”Jos nykyinen tahti jatkuu vuosikymmenen loppuun, 2020-luvusta voi tulla Yhdysvaltain historian hitain kasvukymmenys, jolloin väestön kasvuvauhti on alle 4 prosenttia 10 vuoden jaksolla 2020-2030.”

Tällä hetkellä hitaimmin kasvava vuosikymmen oli 1930-luvun suuren laman jälkimainingeissa, jolloin väestön kasvuvauhti oli 7,3 prosenttia.

”Kasvu voi tietysti hieman kiihtyä, kun poistumme pandemiavuosista. Mutta olisi silti vaikeaa päästä 7,3 prosenttiin”, Frey lisäsi.

Lähde: Big News Network

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ilmastohätätilasta ei tietoakaan.

Ilkka

Etsi kuvasta yksi valkoinen, ja voita matka Liberiaan..

Peter Kreisler

En löydä, mutta voitto sekin että ei tarvitse lähteä Liberiaan.

John Quiman

Eivät varmaan valita, että tuo paikka olisi liian valkoinen. Liian mustaksi eivät koskaan sano mitään paikkaa. Valkoinen afrikassa on kamala haitta ja musta Euroopassa on rikastavaa monikulttuurisuutta.