Eurooppa Politiikka Talous

Maanviljelijät ”piirittivät” Euroopan parlamenttia

Brysselin maanviljelijöiden mielenosoitukset laajenivat tänään piirittämään EU-parlamenttia. 1.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Brysselissä on järjestetty tänään suuria maanviljelijöiden mielenosoituksia, joissa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet tyytymättömyytensä poliitikkoihin sytyttämällä tulipaloja ja heittämällä munia Euroopan parlamenttia kohti.

Saksassa laajalle levinneet maanviljelijöiden mielenosoitukset ovat levinneet Ranskan, Espanjan ja Belgian kaltaisiin maihin, joissa tämä yhteiskuntaryhmä osoittaa nyt mieltään.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan noin 1 300 traktoria osallistui tämänpäiväiseen mielenosoitukseen Brysselissä, jonka keskuksena oli Euroopan parlamentti.

Brysselin maanviljelijöiden mielenosoitukset laajenivat tänään piirittämään EU-parlamenttia. 1.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.
Brysselin maanviljelijöiden mielenosoitukset laajenivat tänään piirittämään EU-parlamenttia. 1.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.
Brysselin maanviljelijöiden mielenosoitukset laajenivat tänään piirittämään EU-parlamenttia. 1.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

”Jos rakastat maapalloa, tue niitä, jotka huolehtivat siitä”, luki banderollissa.

Protestointi tapahtui samaan aikaan EU-johtajien huippukokouksen kanssa. Maanviljelijöiden kriisi ei kuitenkaan ole esityslistalla, ja huippukokouksessa keskityttiin Ukrainaan.

Lähde: Fria Tider

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Euroopan valtamedia kertoo näistä Pariisin, Berliinin, Brysselin jne piirityksistä, että syynä on Puolan maanviljelijöiden vastustus Ukrainan maataloustuontia vastaan.
      Uutisointi, jos sitä nyt enää kukaan uskoo, ikään kuin asettaa maanviljelijät toinen toistaan vastaan — jonka seurauksena taas molemmat osapuolet yritetään saada kääntymään valtion puoleen voittaakseen vihollisensa, valtion, joka se heidän todellinen vihollisensa on ja häärää taustalla koko ajan muuttelemassa pelin sääntöjä!

Peter Kreisler

Luulisi nyt suomalaisia lampaita hävettävän. Suomessahan mielenilmauksia ei ole sillä kansa on esivallan pelossa hiljaa ja suostuu palvelemaan sitä isäntää, joka kulloinkin on vallassa. Sanotaan, että kansa saa sellaiset johtajat jotka on ansainnut, näin ainakin Suomessa vaikuttaisi olevan.

Suomessa ei ole ymmärretty sitä, että elämä velvoittaa puolustamaan itseään, kukaan muu ei tarjoa hyvää elämää ilmaiseksi, hyväntekeväisyyttä ei ole olemassa eikä ilmaisia lounaita tarjota.

John Quiman

Kristinusko vakuutti kansalle, että on oltava kuuliainen esivallalle. Hyvin toimi liitto valtion ja kirkon välillä. Vaikka kirkko on heikentynyt ja on kansalle enimmäkseen vain perinteisten seremonioiden suorittaja, elää kristinuskon varjolla kansalle opetettu ajatustapa edelleen ja vahvana.

On kristinuskon opetuksissa hyviäkin asioita, mutta tuo esivallalle kuuliaisuus ei kuulu kristinuskoon, vaan se kuuluu valtion ja kirkon naimakauppaan.

Ismo Meinander

Tismalleen näin! Korona-aikana tuli vastaan joidenkin hihhulien mainoksia, joissa kehotettiin menemään piikille sen vuoksi, että kristitty luottaa AINA esivaltaan. Kunnon lammastelua: juostaan kaikki alas jyrkänteeltä, koska Mikko Kärnä niin käskee!

Peter Kreisler

Kristinuskon periaatteisiin kuuluu alistuminen, uhriutuminen, marttyyrius ja ”toisen posken kääntäminen” eli turpiin ottaminen vastaan taistelematta. Eli jos tuntuu johdonmukaiselta ja muutenkin miellyttää, niin siitä vaan.
Minä kyllä valitsisin jonkun muun opin tai periaatteen.

John Quiman

Ei pidä unohtaa, että länsimaat ovat kristinuskon ajatuksille perustuvia yhteiskuntia. Länsimaat ovat kehittyneimpiä yhteiskuntia niin yhteiskuntina kuin elintasoltaankin. Siksipä kristinusko on tuonut jotain hyvää kaikesta huolimatta, kun tarkastellaan koko maailmaa. Tosin eivät kaikki kristityt maat ole kehittyneitä, mutta jos niissä köyhemmissä käy tutustumassa ajatteluun, on tavallisen kansan ajattelu huomattavasti parempaa kuin esim. islamilaisissa maissa. Kristinuskon positiivisimmat vaikutukset taitavat olla protestanttisissa maissa. Ongelmallisemmissa on merkittävin vaikuttaja katolinen kirkko.

Nyt viimeaikoina länsimaissa on woketuksia ja suvakkilan meininkiä, eli sekoilua oikein yllin kyllin. Nämäpä eivät rakennukaan sille ajattelun pohjalle, jolle länsimaat on rakennettu.

Kristinuskon ajattelu on vaikuttanut kaikkiin, olipa kyse uskovaisista tai ei-uskovaisista. Tätä ei voi kieltää.

John Quiman

Putkosuutimien artikkelin mukaan mielenosoitusten todellinen syy on siinä, että on tuettu Ukrainaa sodassa. Mielenkiintoisella tavalla propaganda saadaan tässäkin asiassa liitetyksi Ukrainan tukemiseen. Onhan se myrkkyä putkosuutimille.

Ismo Meinander

Lieneekö Eurooppa kohta ilmiliekeissä? Tällaisia hengen tulia on ainakin hieno seurata, toivottavasti homma hoituu Sanan Mahdilla.
Sic Semper Tyrannis!

Peter Kreisler

Valitettavasti sanan mahdilla toteutetut vallanvaihdot ovat tuoneet saman tilanteen ja vallanpitäjät, mutta vain eri nimellä. Vallankumous ilman giljotiinia ei toimi.

Ismo Meinander

”What we need is not revolution but a counter-revolution”. – Joseph de Maistre