Eurooppa Politiikka

Macron nimitti juutalaistaustaisen homon Ranskan nuorimmaksi pääministeriksi

Kuva: Wikimedia Commons.

Gabriel Attal, 34, on myös avoimesti homoseksuaali ja toimii tällä hetkellä opetusministerinä. Hän korvaa Élisabeth Bornen, joka erosi virastaan, ja joka on myös juutalaista alkuperää.

Vain reilussa vuosikymmenessä hän on noussut terveysministeriön alaisesta asemasta Ranskan hallituksen johtoon.

Hän syntyi tunisialaisjuutalaiselle isälle ja ortodoksiselle kristitylle äidille, ja opiskeli arvostetussa lakikoulussa Pariisissa ja Le Science Po -yliopistossa.

Vuonna 2019 hän kertoi Libération-lehdelle: ”Isäni sanoi minulle, ’Ehkä olet ortodoksi [kristitty], mutta tunnet itsesi koko elämäsi juutalaiseksi, pääasiassa koska koet antisemitismiä nimesi vuoksi’.”

Attal oli yksi ensimmäisistä ihmisistä, joka tuki Macronia tämän päätettyä asettua presidenttiehdokkaaksi. Virkaan astuttuaan Attal valittiin kansanedustajaksi ja 29-vuotiaana hänestä tuli nuorin ministeri. Hän oli vastuussa nuorisoasioista.

Hänen valitsemisensa edelliseen virkaan aiheutti monissa juutalaista ylivaltaa pohtivia kysymyksiä, jota hän itse kutsuu tietenkin antisemitismiksi.

Konservatiivinen entinen ministeri ja kansanedustaja Philippe de Villiers kirjoitti X/Twitterissä: ”Gabriel Attalin nimittäminen Pap Ndiayen tilalle on kesän katastrofi. Siirrymme wokesta LGBT:hen.”

”Attal on aktivisti ja Bilderberg-ryhmän keskeinen jäsen, hän kannattaa uudelleenkoulutusta. Macron teki työnsä: yhteiskunnan muuttaminen.”

Attal kertoi Gala-lehdelle: ”Todellakin, olen usein kohdannut antisemitismiä valittamatta… Niin monet ihmiset kärsivät syrjinnästä saamatta samaa tukea ja suojaa kuin minä.”

Attal on avoliitossa europarlamentaarikko Stéphane Sejournén kanssa, jota myös Macron on tukenut.

Ranskan eroavan pääministerin Elisabeth Bornen isä syntyi puolanjuutalaisille vanhemmille, jotka pakenivat Ranskaan vuonna 1939 paetakseen kansallissosialisteja.

Attal on neljäs juutalaistaustainen Ranskan pääministeri.

Lähde: The JC

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Onko homppelius nykyisin vahva meriitti etenkin poliittisiin virkoihin?

Suomessakin on homppeli, joka oli ministeri. Nyt se haluaa presidentiksi. Jos se ei olisi homppeli, olisivat äänestäjät katsoneet herra ylioppilaan aivan liian kyvyttömäksi mihinkään ajat sitten. Mutta kun on homppeli, olisi sen kyvyttömäksi katsomista sanottu homofoobiseksi, joten ei sitä voi nähdä, eikä siitä voi puhua.

Marko Kristian

homo homo homo homo ai ku ihanaa olla homo homo homo homo….
Paljonkos se antonio oli vanha kun pekka sitä alko paneskelee?
No ei kai sillä niin väliä sehän on kohta residentti:D

Marko Kristian

Kyseinen homo taas nimitti ”miesystävänsä” ulkoministeriksi.