Eurooppa Maahanmuutto Talous

Maksukortti käteisen sijaan: Joka neljäs turvapaikanhakija lähtee

Kuva: Wikimedia Commons. © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0.

Thüringenin Eichsfeldin CDU:n piirikunnanjohtaja halusi ensisijaisesti rohkaista sinne majoitettuja turvapaikanhakijoita etsimään työtä. Prepaid-maksukortin käyttöönotto ei kuitenkaan ole herättänyt suurta innostusta.

Kymmeniä turvapaikanhakijoita on lähtenyt Eichsfeldin piiristä Pohjois-Türingenistä viime viikkoina. Bild-lehden tietojen mukaan syynä on piirikunnanjohtaja Werner Henningin (CDU) joulukuussa käyttöön ottama uusi jakelujärjestelmä.

Käteismaksujen sijaan käytössä on nyt maksukortti. Sen avulla turvapaikanhakijat voivat tehdä ostoksia missä tahansa alueella. Käteistä ei kuitenkaan voi nostaa tai siirtää rahaa kotimaahan. Alueelle majoitetuista 600 turvapaikanhakijasta 135 sai aluksi tällaisen kortin.

Näistä turvapaikanhakijoista 92 eli 68 prosenttia hylkäsi kortin. Osa, 35 henkilöä, jopa matkusti takaisin kotimaahansa. Vain 17 henkilöä etsi työtä. 40 henkilöä vaatii edelleen käteismaksua. Koska heitä on siedetty ja he ovat asuneet Saksassa yli puolitoista vuotta, heillä ei ole oikeutta saada luontoissuorituksia.

”Sosiaalitukipetosten ja väärinkäytösten ehkäiseminen ensisijaisesti”

Itse asiassa Henning otti toimenpiteen alun perin käyttöön tavoitteenaan saada enemmän turvapaikanhakijoita pysyvään työhön. Kuka tahansa, joka tekee töitä mutta ansaitsee niin vähän, että hän on edelleen oikeutettu saamaan rahaa viranomaisilta, voi saada loput käteisenä. Ne, jotka eivät tee töitä, voivat saada vain 45 prosenttia rahoista käteisenä. Loput ladataan maksukortille.

”Olemme selkä seinää vasten turvapaikka-asioissa”, CDU-poliitikko korosti. ”Minun on keksittävä jotakin, joka kannustaa kotoutumiseen. Kotoutuminen tarkoittaa työtä. Mutta sillä on oltava lisäarvoa verrattuna sosiaalietuuksiin.”

Turvapaikanhakijoiden samanlainen käyttäytyminen myös toisessa piirissä

Hän torjui väitteen, jonka mukaan turvapaikanhakijoilla olisi vaikeuksia saada työlupaa. Heti kun he saapuvat piiriin, se on mahdollista 14 päivän kuluessa maahanmuuttoviranomaisten luvalla. ”Jos haluan, että kaikki tulevat toimeen keskenään, en saa mahdollistaa sosiaalitukipetoksia ja väärinkäytöksiä ylipäätään”, poliitikko korosti.

Myös Thüringenissä sijaitseva Greizin piiri oli aiemmin päättänyt ottaa käyttöön tällaisen maksukortin. Tämä johti myös turvapaikanhakijoiden poistumiseen maasta. ”Tunnelma maassa on hyvin kiihkeä. Meillä ei ole yhtään sosiaaliasuntoa saatavilla, koska turvapaikanhakijat ovat vuokralla. Ei ole hyvä, jos he kulkevat ympäriinsä useiden satojen eurojen setelit lompakossaan”, piirikunnanjohtaja Martina Schweinsburg (CDU) puolusteli päätöstä.

Lähde: Junge Freiheit

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Maksukortit voidaan nähdä myös kokeiluna keskuspankkirahan käyttöönotosta. Sitä on hyvä kokeilla pakolaisiin, joilla ei muutenkaan mielletä olevan samoja ihmisoikeuksia kuin valkoisella väestöllä.
      Maksukortin avulla hallituksen on mahdollista kontrolloida jokaista «rahan» haltijaa aina sille tasolle asti sallitaanko hänen osta tummaa vaiko vaaleaa leipää kaupasta.

Marko Kristian

Yhdellekään ”turvapaikanhakijalle” ei pitäisi antaa rahaa sentin senttiä.
Jos heidät on pakko ottaa vastaan niin se majapaikka ja ruoka riittää, ja vaatteetkin voisi olla niitä lahjoituksia.
Sillon 2015-2016 kun täällä oli kauhea itku ja mummot kutoi sukkia ”pakolaislapsukaisille”, niin oli paljon niitä vaatekeräyksiä heille myös.
Vokkeihin kun niitä vaatteita toimitettiin, niin ne kaikkihan päätyi sinne vokkien piharoskiksiin, ei heille kelvannut kuin käteinen raha.
Niin ja ruokakin oli tietysti niin pahaa että Irakin sotilaat ihan marssi kaupungilla puurolautaset kädessä valittamassa että eihän tätä voisi syöttää edes koiralle, vaimolle korkeintaan voi tarjota.

John Quiman

Maahanmarssijoiden motiivien epäily on rasismia, kerrottiin meille. Motiiveja ei tarvitse epäillä, sillä ne ovat julkisesti näkyvissä heidän omissa keskinäisissä viesteissä, joissa kyselevät mitä tarinaa kannattaa kertoa, jotta saisi oleskeluluvan ja missä on parhaat edut tarjolla. Hallituksemme epäili, että nämä seikat eivät olleet heidän motiivejaan. Hallituksemme on siis omien sanojensa mukaan rasistinen.

Artikkelin kertoma osoittaa, että edut ja niiden luonne ovat keskeinen seikka matuille. Kun edut eivät miellytä, tulee valitusta ja lähtevät jopa pois maasta. Työ ei kuulu heidän etsimiinsä asioihin. Tärkeää heille on myös, että voivat lähettää ilmaista rahaa kotimaihinsa, jolloin eurooppalaiset maksavat kehitysmaalaisten perheiden elämää kehitysmaissa. Suvakit varmaan hermostuvat, kun tätä ei suosita ja töihinkin yritetään väki saada.

Marko Kristian

Mutta hienoa kun Ahmed Somaliasta tulee Suomeen laittomasti, niin kaikki toimii sen jälkeen.
On ilmainen elämä, kaupungilla saa tehdä mitä haluaa, rikoksista ei tule tuomiota ja kohta on koko perhe ja siskon veljen kaimat kasvattilapsineen Suomessa.
Kaikkinensa rahaa tulee enemmän kuin ministerille kuukaudessa.
Sitten napsahtaa se ikuinen maleskelulupa ja kansalaisuus, voidaan lähteä takaisin sinne turvattomaan somaliaan, kelan rahat kun tunnetusti juoksee sinne asti, niin sitten elellään siellä herroiksi eikä tarvi pakkastakaan enää kokea.
Kaiken lisäksi suomalaiset on niin tyhmiä että pyytää Ahmedia Somaliassa äänestämään Suomen vaaleissa, ja oikeen perustavat sitä varten äänestyspaikkoja.