Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Matteo Salvini sanoo tehneensä palveluksen Italialle estämällä siirtolaisia merellä ollessaan ministerinä

Matteo Salvini. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Kasa Fue.

Edellisen hallituksen sisäministeri Matteo Salvini, joka on nyt jälleen virassa, voidaan tuomita jopa 15 vuodeksi vankilaan 147 siirtolaisen, myös alaikäisten, ”sieppaamisesta”.

Italian varapääministeri Matteo Salvini sanoi perjantaina, että hän oli ”tehnyt Italialle palveluksen pysäyttämällä espanjalaisen Open Arms -järjestön siirtolaisaluksen merellä elokuussa 2019 ollessaan sisäministerinä edellisessä hallituksessa.”

”Katson, että tein hyödyllisen palveluksen maalle. Otan täyden vastuun siitä, mitä olemme tehneet, ja sen tulokset ovat ennennäkemättömiä (…) paitsi ihmiskaupan torjunnan osalta myös ennen kaikkea pelastettujen ihmishenkien osalta”, hän ilmoitti oikeudenkäynnissään Sisilian Palermossa, jossa on määrä selvittää, estikö hän ”laittomasti” siirtolaisten maihinnousun satamassa.

Lähde: Le Parisien

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kaukaa haettu on tuo syytös sieppaamisesta. Maalla on oikeus kieltää jotain laivaa tuomasta maahan jotain rupusakkia, joka on muka pelastettu, mutta ei viety lähimpään satamaan, vaan kyyditettiin Välimeren yli pohjoiseen, kauas lähimmästä satamasta.

Mutta vihervassupolitiikkaahan tuo on, eli totuus ei ole olennaista, vaan ideologia on.