Eurooppa Muu maailma Politiikka

Medvedev: Zelenskyin ehdot tulitauolle periaatteessa mahdoton toteuttaa

Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 4.0) / kremlin.ru.

Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on sanonut, että Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin asettamat tulitaukoa koskevat ehdot ovat mahdottomia toteuttaa. Hän kirjoitti tästä Telegram-kanavallaan.

 

Medvedevin mukaan Zelenskyin esittämät ehdot ovat ”idioottimaisen kategorisia ja periaatteessa mahdottomia toteuttaa”.

Hän kiinnitti huomiota siihen, että Ukrainan presidentti ”vaatii tekemään Donbassista ja Krimistä jälleen ukrainalaisia, ikään kuin hän ei tuntisi niiden asukkaiden tahtoa”.

”Ultimatum kuulostaa mukavalta vain paperilla. Ja se annetaan yleensä pikemminkin vahvuuden kuin suoranaisen heikkouden lähtökohdasta. Voiton hetkellä, ei tappion. Silloin toimitaan selvin päin, ei psykoosilääkkeiden vaikutuksen alaisena”, Medvedev kritisoi.

Aiemmin Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja sanoi, että Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat eivät palaudu Ukrainalle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti 24. helmikuuta, että hän oli päättänyt toteuttaa ”sotilaallisen erikoisoperaation” Donbassin suojelemiseksi vastauksena LNR:n ja DNR:n johtajien esittämään avunpyyntöön.

Päätös toteuttaa sotilasoperaatio johti Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten uusiin pakotteisiin Venäjää vastaan.

 

Lähde: Gazeta.ru

67 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Kuvassa oleva oikeanpuoleinen persona non grata, määrää mitä vasemmalla oleva persona non grata saa sanoa, ja tuloksena on konsensus siitä että natsit hyökkäsi Venäjälle ja nyt pitää kostaa Ukrainalle, kun Suomi ja Ruotsikin meni mukaan sille puolelle vaikka oltaisiin voitu olla persona non gratan komenneltavissa. Itämerelle ei olisi tullut ydinaseita vaan aseen ytimiä, eli laukaisualustoja valvomaan ettei puhuta pahaa venäjästä joka sentään pelastaa taas maailmaa natsismilta, väittäen jopa juu****ia natseiksi. Muistaako kukaan sitä, ettei natseja olisi ellei sille olisi tilausta olemassa, ja persona non grata luo sille tilauksen siinä kuin Lähi-Idän aavikkoheimotkin luulottelemalla että länsimaiden pitää kumartaa itään.

Ja sitten varisverkoston politrukeille kysymys, Maksetaanko teille taksa yksittäisten sanojen vai lauseiden perusteella, ja paljonko on ruplan tämänhetkinen kurssi suhteessa euroon tai dollariin joita väitätte kuihtuneiksi valuutoiksi. Miettikää huolella paljonko maailmassa on ihmisiä jotka haluavat euroja tai dollareita, ja suhteuttakaa se luku niihin joille ruplan arvo tarjoaa tuskin lämmintä kättä.

juha II

Niin. Länsi kun varastaa kaikki mikä lasketaan dollareissa ja euroissa. Ei edes muistisairas Bidenkään olisi niin tyhmä ettei vaatisi raaka-aineista, jotka ovat laadultaan riippumattomia maaiman tilanteesta maksua muuna kuin ruplina.

Alkukantainen viha, jota parhaiten on ilmentänyt Adolf Hitler Venäjän poliittista johtoa vastaan, joka on täysin irrarationaalista kuten ”hullu-uhollakin” on. Ei edes hyödytä asianomaista itseään, koska se ei prosessoidu mihinkään hyödylliseen ja konkreettiseen toimintaan kuin korkeintaan Yhdysvalloissa BLM:n ja antifan ”rauhanomaisiin mielenosoituksiin”. Se ei muuta tosiadsiallista tilannetta Ukrainassa ja Venäjällä miksikään, vaikkan repisi p..seensä veririekaleiksi.

Minua ei kiinnostaisi mitenkään heidän sotansa, koska se EI ole MEIDÄN sota. Ja niin on ennen valtioviisaasti pienen maan ulkopolitiikkaa hoidettu, mutta nyt ajat ovat toiset ja eurooppa on sotahulluja täynnä, jotka aivan kaikki haluavat ”Totalitääristä sotaa”!!!

Kun yksittäisten ihmistenkin parisuhde rikkoutuu avoimeksi vihanpidoksi niin kannattaneeko sen antaa mennä sivullisena ihon alle?

Nyt kun nykyihmiset saavat maistaa sodan luomaa kiihkoa. Ei heille valaistu se, että tuolloin ilma on täynnä yhtä paljon kuin on rautaakin sotapropagandaa. Kaikki mikä tuutista tulee nielaistaan kuin pöllö myyrän karvoineen päivineen edes ihmettelemättä sitä kuinka primitiivistä kielenkäyttöä kasvatetaan päivästä toiseen tavalla, joka lähentelee kaikkia mielikuvituksen rajoja ja kaikki hulahtaa kuin suolesta läpi.

Sitäpaitsi ”suuren maailman” asiat eivät ole koskaan niin yksinkertaisia kuin se ”puru”, jonka VALTAmedia mätystää hienoksi kuon äidit ennen sylivauvojen suuhun nurkkajumalan hartaalle kuulijakunnalle.
Eikä sen ole tarkoituskaan olla monimutkaista kun on sodasta tai apina rutosta kyse. Kaiken pitää olla vähäsanaista toistoa kuten ”EI natseja Helsinkiin. Ei natseja minnekään!!!”

Se, että Suomen politiikasta vastaa nyt lauma nulikoita ja wanha mies, joka ei omaa muuta kuin oman päänsä, jota hän ei edes itse pyöritä. Vaan aivan toiset tahot, jotka eivät ole Suomen kansa eikä Suomen etu.
On aivan sama minkä niminen p..kele missäkin on kun Suomen valtiolaiva on sellaisten voimien ohjauksessa, joille se on vain väline eikä arvo sinänsä!

ville vallaton

On hienoa nähdä täysjärkisen kirjoituksia tässä nuorten nulikoiden leikkikehässä!

John Quiman

Jännästi täysjärkisyys on monille synonyymi omasta mielestä oikealle mielipiteelle.

Ilkka Forsten

Olen kiitollinen saamastani huomiosta, sillä itse en olisi kehdannut ylistää kirjoituksiani.

John Quiman

Ukrainan sota ei tosiaan ole meidän sota, mutta se vähentää riskiä sille, että vastaava sota tulisi Suomeen, etenkin, jos Ukrainaa autetaan pärjäämään venäläisten hyökkäystä vastaan ja jos ukrainalaiset voivat vapauttaa Itä-Ukrainen ja Krimin Venäjän miehityksestä.

Venäläismieliset eivät tätä kyllä tajua, koska heidän mielestään Venäjä on hyvyyden tyyssija ja Venäjä on oikeutettu vaikka teloittamaan koko Ukrainan kansan, jos Venäjä kokee sen itselleen edulliseksi.

Ainoa todellinen sotahullu löytyy Venäjältä ja se näkyy käytännön ratkaisuissa.

Suomen halukkuus kohentaa kykyään puolustaa Suomea ei ole sotahulluutta, eikä sodan lietsontaa. Se on järjellistä varautumista johonkin mikä saattaisi tapahtua, etenkin, jos puolustuksessa on heikkouksia.

Suomea todellakin johdetaan Schwabb-nuorten pääkonttorilta käsin. Syy on tosiaan nuorissa kokemattomissa ja hyväuskoisissa, jotka voi ostaa lupaamalla hienoa uraputkea. tuskin edes ymmärtävät mitä tekevät maalle ja kansalle näillä nykyisillä päätöksillään. Samaa älyttömyyttä harrastettiin jo aikaisempien hallitusten taholta, kuten esim. 2015, kun rajat pidetiin auki loiseläjille. Sanoivat, että ei voi estää ja myöhemmin nauroivat kansalle, että ähäkutti olisipa voinut estää, mutta emme estäneet ha ha haa. Itse asiassa ongelma alkoi kehittyä, kun 90-luvulla somalit laskettiin Suomeen Venäjältä, joka olisi ollut ihan turvallinen maa heille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Medvedev on juoppo ja horisee kännissä.

John Quiman

Ei suinkaan mahdotonta toteuttaa. Krim ei liittynyt Venäjään millään muulla tavalla kuin Venäjän miehityksen ja sen jälkeen Venäjän kontrolloiman kansanäänestysfarssin avulla. Samoin Itä-Ukrainan alueet Venäjä miehitti 2014 ja kontrolloi täysin järjestämäänsä kapinaa. Noilla alueilla ei ole Venäjän miehityksen jälkeen ollut vapaasta sanasta edes tynkää jäljellä. Kaikki viestintä on alusta asti ollut Venäjän ehdoilla ja täysin venäjämielistä propagandaa.

Täysin mahdollista lähteä Ukrainasta ja lopettaa tuollainen valehtelu, millä oikeutetaan Ukrainan valloittamista osittain, kun eivät kokonaan pystyneet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kessu

Ei neukut mitään rauhaa todellisuudessa hae. Pelkkää teatteria. Sekopäissään haluavat tuhoata toisen valtion maan tasalle, mitä uittua sellaisella p..kaksi tuhotulla maalla sen jälkeen tekevät. Liikaa on taas vodkaa hörpiskelty, delirium eli juoppohulluus iskenyt humettiin?

Joppe

Ei Ukraina halua rauhaa, USA käy Ukrainan avulla ja suostumuksella sotaa venäjää vastaan. Vain hyväuskoiset ymmärtämättömät naiset säälii ukrainalaisia, joiden kimppuun on kuulemma hyökätty raasti ja ilman syytä.

Juha

Kyllähän tämä on USAn ja EUn etu jotta heidän proxy-sotansa jatkuu loputtomiin. Dollari ja Euro ovat niin mädäntyneet jatkuvilla elvytystoimilla ym petoksilla ja ryöstöillä. Rahan määrää on lisätty tolkuttomasti viimeiset 10 vuotta joten on selvää että inflaatio iskee tuulettimeen ja sitä on saanut naamalleen ne jotka eivät ole tähän odotettuun asiaan varautuneet.

Inflaatiohan on ryssän vika. Ostappa tankki täyteen bensaa tai muovipussi täyteen ruokaa.. niin sen sijaan että kiroat nukkehallituksemme ja EU kommunistit alimpaan hel#ettiin niin nyt lampaat syyttääkin Putinia.. koska näin heidät on aivopesty.

Inflaatio vain jatkuu ja kiihtyy.. joten proxy-sotakin jatkuu ja lajenee. Tämä apinatautikin täytyy tuoda kuvioihin että lampaat saadaan paimennettua ja lisää geenimanipulaatiota tulee ja lammaslaumalle muka laumasuojaa… mutta teurastamo odottaa määkijäkansaa..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Ilkka Forsten

Sanoin jo kerran että jätä ne pienet suppilosienet rauhaan siinä pihanurmikolla, niistä aiheutuu hallusinaatioita. Bensiini EI maksanut ennen sitä ryssän hyökkäystä 2.473 € / litra, joten kannattaa miettiä mistä hinnanmuodostus johtuu.

Hh1488

Makso se yli 2e litra jo ennen sitä

Ilkka Forsten

Siitä noususta vastasi vain ja ainoastaan ilmastohätätilaan juuttuneet vihreät ja sosialistit. Todellinen nousu alkoi vasta kun punakone ohjattiin ylittämään rajaviivat, siis myöskin ” puolueettoman ” Valkovenäjän kautta.

ville vallaton

Ukraina ei todellakaan halua rauhaa ja jokainen väite neuvotteluista joissa pyrittäisiin sopimukseen on vain näyttelemistä. Henry Kissinger totesi Zelenskylle, että Venäjälle on luovutettava alueita ja pyrittävä todella rauhaan mahdollisimman pian jotta ukrainalaisten kärsimykset loppuisivat ja talous saataisiin kuntoon. On syytä huomioida, että Kissinger on Zelenskyn kanssa samaa etnistä alkuperää!

Ilkka Forsten

Kissinger oli mestariluokan valehtelija jo Nixonin aikaan, ja en oikein usko että kissinger kehottaa ukrainaa luovuttamaan alueitaan venäjälle. Ei hän kehottanut nixoniakan antamaan Etelä- Vietnamia pohjoiselle,

John Quiman

Mestariluokan valehtelija eli laadukas poliitikko.

Lieväasteinen

Henry Kissinger on 99-vuotias. Paljonko painoarvoa seniilin puheilla on tai kuka oikeasti puhuu Kissengerin puolesta?

Ilkka Forsten

Puhesyntetisaattori. Mutta on se toinekin kipapää, Soros julistanut kantansa asiaan, ja yllätys yllätys, hän ei puolusta putinia vaan Ukrainaa.

Lieväasteinen

Puhesyntesaattori ”Made in Kremlin”.

Sosiopaatteja

Zelenskyllä on jossain jo joku parempiosaisten työpaikka tarjolla. Ei se muten pitkittäisi maanmiesetnsä kärsimystä. Ja se vuden 2021 hyökkäyskäsky Kirmille, sekin oli vai Venäjän arsytystä. Ei Ukrainalla ollut pienintäkään mahdollisuutta saada sitä itselleen. Saati Donbasin tai Luhanskin autonomisia itsehallintoalueita.

No, nyt on Ukrainan j..talaiset levitetty tasaisesti eurooppaan. Ja saas nähdä mitä ne seuraavaksi keksivät. Se kun on niin agressiivinen kansa ettei osaa elää sulassa sovussa muiden kansas. Ainakin nämä kasaarij..talaiset. Niiden lipunkin kuva tulee ammoisista pakanallisista rituaaleistaan.

Nyt kun katsoo niin oli aikoinaan suuri vahinko että Venäjän tsaari antoi niille mahdollisuuden kääntyä johonkin uskontoon. Olisi pistänyt sileäksi vaan koko kasaariyhteiskunnan. Nyt ei olisi tätäkään konfliktia.

Natoon

Ryssät menivät sen punaisen viivansa yli, josta ei ole paluuta entiseen. Ukraina on menettänyt niin paljon, että nyt ei ole enää paljon väliä muulla kuin ryssän tuholla Ukranan rajojen sisäpuolella missä puna-armeijan ryssällä ei ole mitään oikeutusta elämään.

gameover

Kyllä sitä voi sääliä ukrainalaisia ihan kunnon miehenäkin. Sääli että usa onnistui operaatiossaan käyttää ukrainaa/ukrainalaisia aseena geopoliittisessa pelissään jonka tarkoituksena on luonnollisesti usan globaalit intressit.
Sääli että natsi larppaajat saivat niin paljon valtaa ukrainassa. Sääli että mikään länsimaa ei tosissaan halunnut estää ukrainan sisällissotaa ja kohdennettua laaja-alaista terrorismia ja siitä aiheutunutta venäjän väliintuloa.
Pitää muistaa että eurooppalaiset tarkkailijat myös myönsivät itä ukrainalaisten siviilien massiiviset tappamiset ukrainan armeijan toimesta. Aikaisemmin myös on tehty monia dokumentteja ukrainan natsi larppi joukoista ja niiden rikollisista johtajista/taustoista sekä niiden länsimaisesta rahoituksesta. Ei enään vaan nyt selitellään ja piilotellaan.
Mutta kaikista isoin sääli on että n.90% länsimaalaisista on täysiä tyhjäpäitä omaan napaan tuijottelijoita. On monia oikeistolaisia, natsi sympaattisia ja nationalistisia ryhmittymiä jotka kilpaa kehuvat länsimaalaisia kuinka erinomaisia ja hyviä ihmisiä olemme verrattuna muihin maailman ihmisiin. Ja vaikka se ehkä joskus olisikin pitänyt paikkansa, ei se sitä takuulla enään ole. Länsimaalaisten laatu on laskenut kuin lehmän häntä kiihtyvällä tahdilla. Eikä sen johtopäätöksen vetämiseen tarvitse tukeutua omiin tuntemuksiin vaan tietoon, tilastoihin ja tutkimuksiin.

Ilkka Forsten

Ugh ! Varisverkoston pääpropagandisti on puhunut…

Hh1488

Kumpi siellä nyt niitä siviilejä on tappanut, nsdap vai Ukrainan armeija. ei nyt oikein aukea.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Henri Hirn
Ilkka Forsten

Koet siis että itäinen perimä on parempaa ja miesaineskin toista maata kuin lännessä. Hmmmm. Ihmeen paljon niitä on kuitenkin ehtinyt kaatua, vaikka sotaa on käyty vasta reilut kolme kuukautta. Varovaisen arvion mukaan enemmän kuin Afganistanissa yhdeksän vuoden aikana. Se on kyllä saavutus, jos mietitään että punakoneen piti olla voittamaton silloin, ja voittamaton nyt.

Mikä siinä on väärin jos ” natsilarppaajat ” sanovat olevansa muita kansoja parempia. Väittäähän putinkin että venäläiset ovat ydinjoukkoa vaikka näyttää vahvasti siltä että yhä ollaan ottamassa pataan 6 – 0 ihan rehelliselläkin laskutavalla. Putin ei pysty enää millään muulla voittaman sotaansa, kuin määräämällä liikekannallepanon, joka ei sitten enää sujukaan niin kuin kremlin käsikirjoittajat ovat kuvitelleet.

Musikka alkaa oivaltamaan että nyt vedätettiin, eikä erikoisoperaatio ollutkaan muuta kuin yhden diktaattorin näyttämisen tarpeeseen luotu esitys. Sotatilan julistaminen vaatii kuitenkin sen, että joku on hyökännyt venäjälle, jota ei ole tapahtunut, ja jos tapahtumatonta asiaa käytetään syynä mobilisaatioon, se onkin sitten yksi sotarikos lisää entisten jatkoksi. Ei ole venäläisillä toivoa seuraavaan sataan vuoteen päästä osalliseksi länsimaiden tuottamasta hyvästä, se on tyytyminen siihen tasoon mikä oli neuvostoliiton elintason mittarina, eli pullo vodkaa ja limppu muun ollessa tavoittamattomissa. Tuskin siitä ilahdutaan jos vaan muistetaan että muutakin oli tarjolla, ja elämä maistui mukavalta Mc Donaldsin tarjoilun myötä. Sanottakoon nyt tasapuolisuuden nimissä, etten minä pidä kyseisen firman tuotteista, ne maistuu kaikki suunnilleen samalta, ja maksaa tolkuttomasti määräänsä nähden. Muutama hassu chicken nuget ja pahvimukillinen Colaa ei juuri kulinaristista aistimusta tarjoa. Vatsakaan niistä ei täyty, koska olen saanut rahallani vain pienen rasiallisen pierunkuoria ja sokerivettä kofeiiniin sekotettuna.

Piikkilampaat

Se ottaa tuo ryssämaa alkuaukkaineen omaan maahansa Ukrainassa olevat ryssät sillä maa ei heille kuulu milliäkään.
Missään maassa ei ole niin tolloja ja terroristeja vallassa kun venäjällä.

Puolueeton

Zelenkisti🥱

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Loistava termi . Saako tuota lainata?

Piikkilampaat

Et käytä oikeaa nimimerkkiä.
Muuta se suoraan putinistiksi.

Natoon

24.2. ryssistä tuli pelkkää saastaa! Mitä ihmettä siellä perheissä ajatellaan, kun poitsu lähtee sotaharjoitukseen ja palaa vieraalta maalta arkussa jos yleensäkään palaa. Jos ajatellaan, että Ukrainassa on tuhottu n. 1000 tankkia niin niiden miehistöistä n.3000 on hajonnut atomeiksi. Valtavat tappiot ja asiaa vähätellään vielä puhumalla erikoisoperaatiosta ja sotarikokset ja kansanmurha jatkuu. Sota-sanan sanomalla saat 15v vankilatuomion. Noiden elukoiden kanssa ei ikinä pidä olla missään tekemisissä.

ville vallaton

Kun olet noin hyvin asioista tietävä, niin kerropa meille uteliaille kuinka monta ukrainalaista sotilasta on kaatunut ja kalustoa tuhoutunut!

ja sitten...

Niin, ja paljon mielenkiintoisempi tieto olisi paljonko amerikkalaisia, brittejä, saksalaisia, suomalaisia ja ruotsalaisia. Sekä paljonko läntistä sotatraviketta on tuhottu.

Natoon

Paljon vähemmän kuin ryssien sotatarvikkeita!

Ilkka Forsten

Mene katsomaan, sinulle on kuitenkin ihan turha antaa mitään lukuja. Kommarina olet yhä siinä uskossa että Putin voittaa leikkinsä.

Natoon

Ne voit kaivella sieltä Moskovan Tiltun tiedotteistasi.

ville vallaton

Kun tiedät osoitteen, laitapa tänne kaikille tiedoksi, vai oletko vain UPI.in Aaltolan trolli!

Piikkilampaat

Miltä maistuu ryssän peräkarvat?

Tajuisitpa edes

Oot sä kyllä täys imbesilli.

Ilkka Forsten

Tillisilli onkin parempaa uuden perunan kanssa.

Lieväasteinen

Impisilli on sama kuin neitsytsilli ja kun iktyofiliaan mennään, niin mieleen muistuu eräs Putin, joka oli pari tuntia sukeltamassa hauen perään ja kukaan ei tiedä tarkasti, mitä hän on siellä hauen kanssa harrastanut vai raiskasiko hän ko. kalan. Mutta kun hän lopuksi sai sen, suuteli hyvin intohimoisesti:

http://lovi-rubky.ru/wp-content/uploads/2013/07/putin_kiss.bmp

Natoon

Että Tiltulle pitää vielä osoitteitakin kertoa, kun ne löytyvät Tiltun korvien välistä ja harhaisesta todellisuudesta.

ville vallaton

Olet todella harhoissa jauhaessasi Tiltusta. Itse olet varsinainen ”Hoo Hoo”!

Ilkka Forsten

Käyttäkäämme virallista lyhennettä 88.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Ilkka Forsten

Paljon, mutta ei olisi ollut tarvetta ellei ryssä olisi jälleen kerran halunnut sotaa.

Lare

Mikä ammattiurputtaja se tämä Ilkka ”forsten” Lipasanen on? Melkein joka toinen mielipide on häneltä, eikä missään järjen häivää.

Jussiboy

Onkos sinun kommenteillasi mitään arvoa; huikeaa tietämättömyyttä ja uskollista venäjän propagandan toistamista. Haluat varmasti samanlaisen nukkehallituksen myös Suomeen ja silloin sinulle aukenisi onnenmaa. Vai aukenisiko lainkaan.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ilkka on +60v matuihin kyllästynyt kantasuomalainen , kuten minäkin .

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ilkan kommentit viikatemieslogolla oli Iljan aikana MV-lehden parasta A-ryhmää.

Ilkka Forsten

Kiitos, mukavaa että muistat minut ja alkuperäisen logon. Käytin sitä kun vielä olin ” naamakirjassa ” mutta sitten kun naamakirjan omistaja lakkasi ymmärtämästä huumoria, vaihtui logo ja alusta toiseen.

Silloin päästelin kieltämättä ihan sata lasissa niitä kommentteja, koska Ilja oli siinä mielessä super-reilu kaveri, ettei hän koskaan poistanut yhtään kirjoitustani, mutta sitten ” sukkerperi ” hikeentyi ja laittoi banaanit kerta toisensa jälkeen päälleni, ja oli pakko hetkeksi hiljentää tahtia. Kun sitten lopulta aloin tulla takaisin, oli iljan kohtalo sinetöity josta olen todella pahoillani. MV – Lehti oli parhaina päivinään todella painonsa arvosta kultaa.

Kuten tiedät kirjoittelin pitkiä, ja ihan kieli poskessa vedettyjä tarinoita milloin mistäkin aiheesta, ja ilja jopa laittoi niitä osaksi virallista julkaisuaan. Ei siis pelkkänä kommenttina vaan ikään kuin osana toimituksen tuotantoa. Pää aukesi sillä jutulla, jossa kerroin kuinka Kittilän apassit jäivät vaille huomiota, ollessaan Enontekijön saamelaiskäräjillä porovarkauksista kun EU ratkoi varkauksiin liittyviä kysymyksiä, eikä Kutturan kylän metrossa ollut vielä sähköjä metrosta puhumattakaan. ( Ei sitä ole siellä vieläkään, mutta sähköt sentään on. )

Kata

Mutta kun ajeltiin aikoinaan kohti pohjoista niin ennen Kutturaa ei saanut puhua kunnes tuli kyltti”Kutturan puhelupaikka”,silloin aukesi keskustelu! 😀

Ilkka Forsten

Tuo Kutturan kylä on muuten olemassa, ja olen käynytkin siellä. Se oli suomen viimeinen kylä johon tuli sähköt, näin muistan lukeneeni. Ivalojoen latvoilla porukka asustelee, lähinnä poromiehiä eikä paikka ole mikään megacity. Muutama talo siinä kaikki.

Vaikka väännän useasti vitsintynkää sikäläisistä, ( Saamelaisista ) ei minulla ole mitään heitä vastaan, poislukien Emmi Nuorgam jolle koko elämäntehtävä tuntuu olevan nillittäminen siitä, voiko etelän turisti omia itselleen neljäntuulen hattua edes matkamuistoksi. Emmi itse käyttää farkkuja ja lenkkareita, enkä muista että Levi Straus olisi ollut edes etäistä sukua saamelaisille, kuten ei Phil Night:kään joka perusti NIKE lenkkaritehtaan.

Tuntuu kummalliselta jos käyttää ajastaan niinkin paljon muiden vaatetuksen arviointiin energiaa, käyttäytymällä kuten ne joita koko ajan arvostelee. Koska emmi haluaa leikkiä reservaatiin tungettua alkuperäisheimoa, niin kai meilläkin on oikeus leikkiä sitä reservaatin ulkopuolella olevaa turistia. Emmi ei käsitä ettei kukaan ole omimassa heidän kulttuuriaan, ainoa asia mitä halutaan on sopiva matkamuisto joka sivumennen sanottuna elättää myöskin ne tunturiapassit. Mikäli emmi suostuu laittamaan ylleen perinneasun ja pitämään sellaista, niin en minä tule sitä pois riistämään. Ja jos hän ei millään halua etelän turistin tuomia rahoja, niin sekin sopii. Minun maailmani ei kaadu vaikka kukaan ei ostaisi yhtään lappiaiheista matkamuistoa, mutta emmin maailma kaatuu, on ne sen verran kiinni etelän turistin tuomista dinaareista.

Apropoo, tässä oli taannoin uutinen jossa jälleen kerran luotiin valtavaa ilmastokatastrofia, ja samaan asiayhteyteen oli liitetty saamelaisten ihmisoikeudet ??? Mitä tekemistä sillä asialla on ilmaston kanssa. Poromiehet ajaa sininen savu perässä pitkin ja poikin tunturinkupeita, ryystävät keppanaa ja jättävät tyhjät tölkit milloin mihinkin. Se ei tuota mitään ongelmaa, mutta kun etelän kantaväestöön kuuluva ajaa maitokauppaan, ollaan tuhoamassa saamelaisten ihmisoikeuksia.. HALOO ! Ja emmi rakas, Hanko ei ole koskaan ollut kolttasaamelaisten pyhä paikka vaikka oletkin selittänyt, kuinka avuton ja puolustuskyvytön heimonne ajettiin pois parhailta porohoitoalueilta sinne Inarin erämaahan. Ette te tänne ensimmäisinä syntyneet, jostain tekin tulitte, ja jos me tulimme myöhemmin niin mitä sitten, meidän jälkeemme on tullut jo kasapäin hottentotteja jotka nekin yrittää väittää suomea omakseen. Näin se vaan menee, paitsi ettei hottentotit tule koskaan perimään tätä maata, sillä alamme ohjaamaan ne inariin.

Kata

Kutturassa tuli käytyä aikoinaan.Siksi meistä olikin hauskaa aina odottaa sitä kylttiä hahahaaa siihen maailman aikaan oli elämä aika toisenlaista vaikka Kaamosjatseissa käytiinkin!
Ja tämä emmiguhtur…on tässä itelläkin saamelaisverta suonissa mutta että tuo ”kulttuurin omiminen”on niin wokea niin wokea!Mitä nuo tyypit saavuttaa tuolla läpinällään?Säälittävää sakkia!
No femi-nistillä oli äänestyskuvassaan rastat,se ei ole omimista mutta jos ei-woke-femi-nisti laittaa ne niin kauhee älämölö!
Kunhan saavat rääkyä.Se on niiden elinehto.Suut ammollaan, sekokiilto silmissään…

Ilkka Forsten

Kuten sanoin, ei minulla ole mitään saamelaisia vastaan. Olen vuosien saatossa käynyt monet kerrat pohjoisessa, joko kalassa tai metsästämässä, tai sitten vaan tunturivaelluksilla ilman sen suurempaa päämäärää. Sikäläiset on aina olleet ystävällisiä ja en halua loukata heidän elämäntapaansa. Olen aina kannattanut ajatusta jossa saamelaisilla on oltava oikeus päättää omista asioistaan. Eikä siihen saisi vaikuttaa Helsingin puolessa olevat poliitikot yhtään mitään, koska he eivät tiedä milaista elämää pohjoisessa tulee viettää, ja mikä on ratkaisuna parempi kuin kehäkolmosen sisäpuolella syntyneet aivopie**t.

Joskus olen sanonut että pohjoisessa elää vielä villin lännen henki, mutta toisaalta sinne(kin) on alkanut pesiytymään näitä tiedostavia henkilöitymiä joiden ajatusmalli on kopio USA:n ajattelusta, koskien jotain intiaaniheimoja. Emmi Nuorgam, noin esimerkiksi, käyttäytyy aina kuin joku suuren uhrauksen tehnyt sulkapäähineestään tunnettu päällikkö. Nillityksissä vilisee sanat, joita viljellään yhdysvalloissa vähemmistöistä puhuttaessa ikään kuin sen maan asiat olisivat suoraan verrannollisia suomen menneisyyteen. Enää ei puutu kuin väittämä että etelä-suomessa oli puuvillaplantaaseja joissa hagertit joutuivat paiskimaan töitä alituisessa pelossa. Totta siitä olisi vain se osa, jossa hagertit pelkäisivät, mutta lähinnä työtä. Lapionvarsihiertymää ei suku kunnioita, ei muuten somaleillakaan.

On aika käsittämätöntä ettei tänä aikana kun tietoa on joka paikassa saatavilla, viitsitä edes sen vertaa perehtyä oman maan todelliseen menneisyyteen, että muistettaisiin ketkä pomottivat meitä ennen vuotta 1917. Ennen tuota vuosilukua kaksi oikeasti kolonialismiin taipuvaista suurvaltaa juoksutti tätä kansaa kaikkin mahdollisiin paikkoihin, kuten Krimin sotaan ja hakkapeliittoina eurooppaa raunioittamaan. Missä siinä välissä ehdittiin suomalaisten toimesta vandalisoida saamelaisen elämäntapa, ja ottaa maat väkisin itselle. Jos puhumme ajasta ennen näitä vaiheita, on syytä muistaa ettei saamelaiset koskaan julistaneet suomea omakseen, ei muuten pohjois-amerikan intiaanitkaan niitä mantuja. Ja tämä on kuitenkin se tekijä minkä pohjalta vasta voidaan tarkastella onko tapahtunut vääryys.

Jos ilmoitat olevasi maan alkuperäinen omistaja, ja sen ratifioi muut itsenäiset valtiot, tullaan pisteeseen jossa oikeasti voidaan puhua omistusoikeudesta. Kaikki muu on tyhjää lätinää. Emmillä tuskin on esittää tätä ratifioitua näyttöä, joten puheet suomen omistamisesta voi painaa sinne mihin ei aurinko koskaan paista. Rastatukka päässä kiljuva saamelainen ei taida olla oikea ihminen puhumaan mitään alueiden ja kulttuurin omimisesta ilman lupaa.

Kata

Olen niin samaa mieltä.

John Quiman

Tuli tuosta mieleen ymmärtääkseni pohjanmaalainen sanonta jostain 1500-luvulta tai muuten vain kamalan vanha.

”On meillä vihollisia kolme: ruotti, ryssä ja halla”.

John Quiman

Nykyinen MV on erityisen venäjämielinen ja vaikuttaa suurimmalta osin propagandalta, jota Putkosen venäjärahoitteinen Donetskin tiedotustoimisto tuottaa.

Ilkka Forsten

Niin on ja siksi en enää sinne kirjoita. En edes lue niitä juttuja. Kerran yritin, mutta siihen se lopahti koska siellä jos missä on tätä nykyä todellinen salaliittoteoreettikkojen yhteensulautuma. Vaikka Janitskinin perimässä oli myöskin Venäläistä DNA:ta, hän ei ollut mikään venäjän trolli. Iljan kadottua kuvioista laatu huononi välittömästi, ja nyt se on ihan kuraa.

Ilkka Forsten

Edustan sitä aikakutta kun autoissa oli paksut pellit, paljon kromia ja suuret takasiivet. Näin ollen päädytään 1950 luvun loppupuolelle.

Piikkilampaat

Kuten myös.
Tuolloin myös auton tuulilasit kesti kun ei ollut tätä helvetillistä viherulostusta levitetty, tuulilaseissa kun oli lyijyä millä kesto saatiin lasiin.
Nykyään kun kerran lentää hyttysen kokoinen kivi lasiin niin se repeää laidasta, laitaan, eikä kannata vaihdattaa sillä se kestää tuskin 1-2 viikkoa, sen jälkeen lasi on taas p..kana.

Sami

Te ootte veteraaneja.

Ilkka Forsten

” Jaappanin ” sotaan ei ehditty, mutta kaikissa muissa on oltu.

Ilkka Forsten

Sanoo nimimerkki Lare jolta olemme saaneet vasta yhden kommentin, eikä edes siinä ole järjen häivää. Mutta älä lannistu. Tätä kutsutaan dialogiksi jota käy normaalit ihmiset.

Piikkilampaat

Sinun kommentti haisee mahorkalle kuten kaikilla teillä putinisteilla.
Ryssä on terroristisesti murhannut ja raiskannut tuhansia lapsia ja naisia, lisäksi ottanut lapsia tuhansia orjikseen, ja te saastaiset putinistit nuolette ryssää kuten ryssä jäätelöä.

Hh1488

Jos Suomessa oltais samassa tilanteessa, niin täällähän tunnetusti kansa kantaisi johtajan ulos norsunluutornista. Niinhän Suomessa on tapana, täällä ei johtajat kukkoile ja alista kansaa, suomalaiset eivät ole lampaita niin ku itänaapuri

ville vallaton

Matti Vanhasen ollessa pääministeri totesi hän Eugen Schaumanin olleen terroristi kun päästi päiviltä tuon mainion Bobrikoffin FN m/1900 7,65 mm br.

John Quiman

Vanhasen aivopieru. Varmaan Putinille mieleen.