Eurooppa Rikos

Mellakassa loukkaantuneet poliisit joutuvat maksamaan tekijän oikeudenkäyntikulut

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / Sundsvall.

Viisi poliisia, jotka loukkaantuivat mellakoivan toimesta pääsiäismellakoissa Örebrossa vuonna 2022, joutuvat maksamaan tekijän oikeudenkäyntikulut. Tämä siitä huolimatta, että tekijä on tuomittu rikoksesta poliiseja vastaan.

– En aio maksaa yhtään kruunua. Mieluummin he saavat ulosmitata minut, sanoo Johan Westberg, yksi loukkaantuneista poliiseista.

Poliisit hakevat vahingonkorvauksia kärsimyksestään erillisessä tapauksessa, mutta ennen kuin asiasta tehtiin päätös, korkein oikeus totesi, että yksittäiset poliisit eivät voi saada korvauksia.

Örebron poliisit vetivät sitten takaisin vahingonkorvaushakemuksensa. Kun he tekivät niin, se merkitsi juridisesti, että poliisit ”hävisivät jutun”, ja sen vuoksi heidän on maksettava vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Lähde: Omni

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ruotsissa Ingrid Carlquist kutsuikin Ruotsia osuvasti Absurdistaniksi.

Marko Kristian

Eivät sentään saaneet tuomiota kivityskulttuurin vastustamisesta ja pahoinpitelystä.
Syyrialainenhan loukkaantui kun heitti nyrkin kokoisella kivellä poliisiautoa, kivi kuitenkin kimposi autosta takaisin suoraan syyrian sankaria nuppiin.
Syyrialainen taisi jäädä kiinni kun meni tekemään rikosilmoituksen siitä että heitti itseään kivellä päähän. Ja löytyi sitten monilta videoilta kivittämässä poliiseita.
Karkoittaa ei voinut koska hänellä on lapsi, ja kuka sitten opettaisi lapsoselle kivityskulttuuria?

Jukka Severinkangas

Oikeusvaltio Ruotsi ”kukoistaa” ja voi hyvin!