Eurooppa Politiikka

Meloni matkalla Italian pääministeriksi vasemmiston demonisoinnista ja EU:n peitellystä uhkailusta huolimatta

Giorgia Meloni, 2022. Kuva: Wikimedia Commons (CC0 1.0).

Italian konservatiivit ovat valmiita voittamaan tulevat vaalit viikonloppuna, ja vasemmisto on jo kriisitilassa.

Sunnuntaina italialaiset valitsevat vaaleissa uudet jäsenet sekä edustajainhuoneeseen että senaattiin. Viimeisimmissä mielipidemittauksissa, joita voitiin laillisesti julkaista vasta 15 päivää ennen vaaleja, oikeistoblokki sai lähes 50 prosenttia äänistä. Se näyttää saavan absoluuttisen enemmistön molemmissa parlamenteissa ja mahdollisesti jopa perustuslaillisen enemmistön – vasemmiston ajaman vaaliuudistuksen ansiosta.

Tällainen tulos merkitsisi poliittista maanjäristystä Euroopan unionissa.

Mahdollisuus, että oikeistolaisen, liberaalikonservatiivisen Fratelli d’Italia -puolueen johtajasta Giorgia Melonista, tulisi Italian seuraava pääministeri, herättää pelkoa Euroopan vasemmistolaisimmissa pääkaupungeissa ja Länsi-Euroopan enimmäkseen vasemmistolaisissa valtamediassa.

Italiassa on nyt Unkarin kaltainen sekalainen vaalijärjestelmä, jossa 37 prosenttia parlamentin jäsenistä valitaan enemmistövaaleilla vaalipiireissä ja loput parlamentin jäsenet suhteellisella vaalilla puolueiden listojen perusteella. Näin ollen oikeistokoalitiolla voi olla jopa kahden kolmasosan perustuslaillinen enemmistö, kuten Viktor Orbánilla on ollut suurimman osan viimeisestä 12 vuodesta, mikä on ollut erittäin masentavaa vasemmistoliberaalien Brysselin hallintoelinten kannalta.

”Keskustaoikeiston”, jolla nimellä keskustaoikeistolaisten ja oikeistokonservatiivisten puolueiden liitto Italiassa tunnetaan, Melonin Fratelli d’Italia (Italian veljet) on ollut gallupeissa jo monta kuukautta kärjessä 20-25 prosentin äänisaaliilla.

 Matteo Salvinin Lega (Pohjoisen liitto) on jäänyt kauas taakse vain 12-15 prosentin kannatuksella (verrattuna 34 prosentin kannatukseen vuoden 2019 Euroopan parlamentin vaaleissa) ja Silvio Berlusconin keskustaoikeistolainen Forza Italia (Eteenpäin Italia) noin 7-10 prosentin kannatuksella.

Aikoinaan Italian todennäköisimpänä seuraavana pääministerinä pidetty Salvini joutuu näin ollen maksamaan kovan hinnan siitä, että hän osallistui Mario Draghin suureen koalitiohallitukseen, jota vasemmisto hallitsi. Vaikka ei kyse ollutkaan Salvinista vaan vasemmiston sisäisestä hajaannuksesta – Enrico Lettan Demokraattisen puolueen (PD) ja Giuseppe Conten Viiden tähden liikkeen (M5S) välillä – joka johti Draghin eroon ja ennenaikaisten vaalien vaatimiseen.

Euroopan vasemmiston paniikki ja pakokauhu

Euroopan vasemmiston paniikkia kuvaa parhaiten saksalaisen Stern-viikkolehden tällä viikolla julkaisema kansi, jossa Giorgia Meloni kuvataan ”Euroopan vaarallisimpana naisena”.

”Postfasisti Giorgia Meloni voi voittaa vaalit Putinin ystävien avulla. Tällä olisi äärimmäiset seuraukset meille”, Sternin kannessa lukee.

”Italiassa on edessä käänteentekevä vaalitilanne, sillä peräti kolme keskustaoikeistolaisen blokin puoluetta haluaa vähemmän eurooppalaista yhteistyötä”, Stern kertoo.

”Tällä hetkellä tämä leiri johtaa gallupeissa. Jos se voittaa, asiat muuttuisivat, eivätkä vain Italian osalta. Monia huolestuttaa ennen kaikkea äärioikeistolaisen Fratelli d’Italia -puolueen (”Italian veljet”) Meloni, joka johtaa gallupeissa selvästi ja jolla on parhaat mahdollisuudet päästä pääministeriksi. Roomalainen nainen ei pidä EU:sta paljonkaan, raivoaa säännöllisesti ”Brysselin byrokraatteja” vastaan ja ottaa mallia ajatuksilleen sellaisista maista kuin Unkari ja pääministeri Viktor Orbán, joka on hänen ystävänsä.”

Stern viittaa myös Melonin liittolaiseen Salviniin: ”Tällä viikolla huomio kääntyi välittömästi Salviniin ja Legaan, kun Yhdysvalloissa tuli julkisuuteen tiedusteluraportti, joka paljasti Venäjän maksaneen ulkomailla oleville puolueille vuosien ajan. Salvini torjui välittömästi ja sanoi, ettei hän ’koskaan pyytänyt tai saanut mitään varoja, ei ruplia, euroja, dinaareja tai dollareita’.”

Totuus on kuitenkin se, että Salvinia ja hänen Lega-puoluettaan ei mainittu tuossa raportissa. Sen sijaan Italian vasemmisto on yrittänyt kovasti saada italialaiset luulemaan, että sekä Lega että Forza Italia mainitaan raportissa, mukaan lukien Lettan keskusta-vasemmistolainen PD, joka koostuu muun muassa Italian kommunistisen puolueen entisistä jäsenistä, jotka kylläkin Neuvosto-Venäjän aikana vastaanottivat rahaa Moskovasta.

Italian keskustavasemmiston kommunistiset juuret paljastuivat parhaiten vaalitilaisuudessa, jossa Apulian alueen keskustavasemmistolainen kuvernööri Michele Emiliano lupasi PD:n johtajan Enrico Lettan läsnä ollessa, että hänen alueestaan tulisi Italian Stalingrad ja että oikeistoliitto ”ei pääse täällä läpi, tapahtui mitä tahansa”. Emiliano jopa totesi oikeistosta, kun oikeistolaisten ehdokkaisiin ja aktivisteihin kohdistuva sanallinen ja fyysinen väkivalta on lisääntynyt kaikkialla Italiassa, että ”he tulevat vuodattamaan verta, menivätpä nämä vaalit miten tahansa”.

Bernard-Henri Lévyn vertaukset natsien vaalivoittoon Saksassa

Samaan aikaan 19. syyskuuta julkinen yleisradioyhtiö RAI esitti haastattelun, jossa haastateltavana oli ranskalainen mediamyönteinen vasemmistofilosofi Bernard-Henri Lévy. Hän on Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vankka kannattaja. Tuossa haastattelussa ”BHL”, kuten ranskalaiset häntä kutsuvat, ei saanut vastalauseita, kun hän ilmaisi näkemyksensä, jonka mukaan vaalitulosta ei aina pitäisi kunnioittaa. Hän vertasi Italian oikeiston ennustettua voittoa Giorgia Melonin johdolla toisen maailmansodan aikaiseen fasistien vaalivoittoon Italiassa ja natsien vaalivoittoon Saksassa.

Meloni itse reagoi Twitterissä sanomalla: ”Julkinen hallinto isännöi ranskalaista kirjailijaa – joka aiemmin puolusti kommunistiterroristi Cesare Battistia – selittäessään vasemmiston käsitystä demokratiasta ja verratakseen keskustaoikeistojohtoista Italiaa pahimpiin hallintoihin. Eli jos italialaiset äänestävät FdI:tä tai Legaa, heitä ei pidä kunnioittaa.”

Vasta oikeistopoliitikkojen ja suuren yleisön keskuudessa sekä RAI:n toimittajien ammattiliitossa Usigraissa syntyneen kohun jälkeen Bernard-Henri Lévya isännöinyt toimittaja, L’Espresson entinen päätoimittaja Marco Damilano, irtisanoutui vieraansa puheista.

Italian mediaviranomaiselle (Agcom) annettiin asiaa koskeva kehotus. Tarkasteltuaan Damilanon päivittäistä ohjelmaa julkisessa televisiossa RAI 3:ssa vaalikampanjan viimeisen viikon ajalta se tuli siihen tulokseen, että ”oikeudenmukaisuuden ja puolueettomuuden periaatteita oli loukattu” koko viikon ajan. Etenkin syyskuun 19. päivänä ”moniarvoisuutta, objektiivisuutta, täydellisyyttä, oikeudenmukaisuutta, lojaalisuutta ja tietojen puolueettomuutta koskevia periaatteita ei noudatettu”.

Berlusconin keskustaoikeistolainen Forza Italia oli ollut niiden joukossa, jotka kääntyivät Agcomin puoleen senaattori Maurizio Gasparrin, parlamentaarisen valvontakomitean jäsenen kautta. Tämä syytti vasemmistoa siitä, että se pitää RAI:ta ”yhtenä sen riippuvuussuhteista”.

Euroopan komission jäsen ei edes teeskentele olevansa puolueeton

Italian oikeiston ”sosiaalinen ja moraalinen agenda on pelottava”, sanoi Euroopan komission ensimmäinen varapuheenjohtaja, vihreästä sopimuksesta vastaava hollantilainen sosialisti Frans Timmermans La Repubblican haastattelussa 8. syyskuuta. Euroopan komission jäsenen ei pitäisi puuttua jäsenvaltion kansallisiin vaaleihin, koska hänen odotetaan ainakin teeskentelevän olevansa poliittisesti puolueeton asioidessaan jäsenvaltioiden kanssa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta Timmermansille, joka oli jo ilmaissut avoimen tukensa vasemmistoliittolaisilleen vaalikampanjoissa Unkarin Fidesziä ja Puolan PiS:ää vastaan ollessaan Junckerin komission oikeusvaltiosta vastaavana varapuheenjohtajana. Tämä johti siihen, että hänen aiempien oikeusvaltiomenettelyjensä puolueettomuutta näiden kahden Keski-Euroopan maan konservatiivihallituksia vastaan alettiin epäillä.

Huomautukseen, jonka mukaan ”Giorgia Meloni on viime aikoina käyttänyt eri sävyjä vastakkainasetteluissa EU:n kanssa, mutta säilyttää ystävyyden Unkarin Orbánin kanssa”,  Timmermans vastasi: ”En tunne yhtään suverenistia, joka ei vastustaisi EU:n toimielimiä. Joten sillä ei ole merkitystä, mitä he sanovat tänään. Esimerkiksi Puolan Kaczynski on Venäjä-vastainen mutta myös Brysselin ja Euroopan toimielinten vastainen. Suverenistit eivät siedä yhdessä tekemistä.”

”Haastaisiko oikeiston voitto Italiassa EU:n arvot?” vasemmistolaislehti La Repubblica kysyi Euroopan komission ensimmäiseltä varapuheenjohtajalta, johon tämä vastasi:

”Luotan edelleen valtavasti Italian demokratiaan ja sen instituutioihin. Pelkään kuitenkin oikeiston sosiaalista ja moraalista agendaa. Miettikääpä, mitä he sanovat naisista. Näen, että radikaali oikeisto haluaa avata uudelleen keskustelun oikeudesta aborttiin. Sama koskee homoliittoja. Tämä moraalinen ja sosiaalinen agenda veisi meidät ainakin 30 vuotta taaksepäin.”

Vasemmistopuolueen johtaja Enrico Letta oli matkalla Saksassa, jossa hän sai tukea liittokansleri Olaf Scholzin SPD:ltä. Hän teki paljon työtä vakuuttaakseen italialaiset siitä, että jos oikeistoliitto voittaa 25. syyskuuta pidettävät vaalit ja Giorgia Melonista tulee Italian pääministeri, Euroopan komissio saattaa keskeyttää EU:n varojen maksamisen. Näin se on tehnyt Puolan ja Unkarin kanssa.

”Jos oikeisto voittaa, Italiasta voi tulla seuraava Unkari. Meidän on vältettävä sitä”, Letta varoitti. Hän myös viittasi siihen, että ”vahingon maksaisivat italialaiset, kaikista poliittisista suuntauksista riippumatta, taantumalla, asuntolainojen koroilla, velkaantumisella ja palvelujen leikkauksilla”.

Letta ja hänen SPD-ystävänsä yhdessä Euroopan komission ensimmäisen varapuheenjohtajan kanssa ovat näin tehneet jälleen kerran selväksi, että viime vuosina EU:n varojen saaminen ei ole enää edellyttänyt oikeusvaltioperiaatteiden noudattamista vaan Enrico Lettan ja Frans Timmermansin kaltaisten vasemmistolaisten arvojen noudattamista.

Lähde: Remix

50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Toivotaan että Meloni saa hallituksen aikaan, mutta Italia on jo sellaisessa talouskatiskassa että tuskin suuria muutoksia odotettavissa. EU lahjoo Italiaa, sille on luvattu 200mrd rahaa holvattavaksi mikäli hyppii EU:n pillin mukaan. Käsittämättömän iso potti muiden rahoja, ja osoittaa kuinka mätä koko EU on.

Totuus esille

Toivottavasti Italia eroaa eurosta, mieluummin samantien koko EU:sta. Se halvaannuttaisi Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaan tähtäävät globalistirikolliset pieneksi aikaa, niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Juha

Heh. Ursula von Lenin uhkailee italialaisille vaalipäivän aattona, että ’jos äånestätte väårin, EU:lla on keinot puuttua asiaan”

Arvaatte varmaan, että italialaiset nyt takuu varmasti äänestävät huomenna ”väärin” ja oikeisto voittaa vaalit.

Aikamoinen domina-donna tuo io sono Giorgia.. Italian uusi päällikköministeri

https://youtu.be/eD49_vrxhwg

Rudi

On meillä onneksi Euroopassa myös näitä voimakastahtoisia ja asiaansa uskovia tulisieluisia oikeistonaisia. Meloni, Le Pen, ja ei kannata unohtaa myöskään Laura Huhtasaarta joka on osoittanut kestävänsä iskuja ja todistaa voimakkaasti ja uskottavasti asiaansa. Sillä ei ole merkitystä että ihan aina ei ns. osu, mutta hänessä palaa oikea aate ja mikään vasemmistolainen p-skantonginta ei häntäkään kyllä pysäytä.

ristikidutus

Huhtasaaren uskottavuutta syö se, että hän pitää Lähi-Idän erään paimentolaiskansan vanhoja suureellisia tarinoita täytenä totena

juha II

Nyt en jaksa kirjoittaa politiikkaa. Mutta sen sanon, että tällä italialaisella uhmakkaalla sanojaan suustaan virtaavalla kaunottarella on maailman ihanin sukunimi!

Juha

Ostin viime syksynä eri melonilajikkeita Lidlistä ja otin siemenet talteen ja pistin ne keväällä multaan. Nyt syksyllä korjasin satoa.. kaikki lajikkeet tuottivat ok hedelmää. Tykkään Melonista.. myös tästä italialaisesta Belladonna lajikkeesta👍.

Earl Stone

Aivan sama kuka tuota käenpoika italiaa johtaa, nokka ammollaan odotetaan ilmaista rahaa. Hyvin se kuvio toimii, kun lapsilisää maksetaan 21 ikävuoteen saakka.

Ilkka Forsten

Italiassa ” meloni ” saavuttaa mainetta pitämällä oman kansan puolia, meillä ”arbuusi ” bilettää ja haluaa lisäpisteitä EU:lta. Tasan ei käy onnen lahjat.

Jussiboy

Ja herra Putin hieroo käsiään ja taputtaa, taputtaa sitä innokkaammin mitä hajanaisemmaksi EU käy. Tehtävä suoritettu.

Kata

EU:a hajoitetaan ihan sisältäpäin.Varsinkin tuo ”oikeusvaltioperiaate”pasha joka on just samaa puhuvien päiden jargonia kuin meilläkin.
Vasureilla ei ole vissiin muuta keinoa kuin valehdella ja väärennellä asioita.Se on heidän tapansa ja sitä viljelee myös meidän meppisemme kaulat kiljuen(puolueesta riippumatta) koska yrzylä sanoo niin ja vonleyhytysti leyhyttää vaikka valittiin hommiinsa ihan sisäpiirissä.Kehno EU ei voi muuta sanoa!
Samaa maata olivat merkkelin mummeli,Itä-Saksan helmi ja zaaaaanclood ,steppaillen siellä sun täällä.Pöhnää riitti.
Putte voi odottaa silti tilaisuutta koska näkee mikä sekasotku on EU:kin ja sen maiden hulluus esim että Suomi,pikku maa,antaa Italialle ja Espanjalle ”avustusta” rahan muodossa ai hellanlettas sentään!
EU-puolustus,just joo turvaa siitä ei ole!
Jos se rahan jako ei ala jossain vaiheessa kyrsimään jotain tahoa niin bääääääää voi sanoa päättäjillemme joille emme merkitse mitään.

Jussiboy

Sanopa nyt milloin Suomi alkaa maksamaan selvää rahaa Espanjalla ja Italialle ja paljonko sitä rahaa annetaan? Ja Suomiko se kustantaa yksin koko touhun? Minä olen ihan varma, että vaikka Melonista tulisi pääministeri niin Italia ei eroa EU:sta. Eikä liioin Unkari eroa. Kyllä niille rahan kelpaa, Unkari on ollut koko jäsenyysajan nettosaaja ja mitä sillä rahalla on saatu aikaan? Ainakin Orbanin lähipiiri on kartuttanut ihan mukavasti omia. Italiassa Meloni lupaa yhtä ja toista hyvää kansalaisille, samoin teki Salvini aikaisemmin mutta ei sitten lunastanutkaan lupauksiaan, eikä lunasta Melonikaan. Kysyisin vain kuinka paljon EU rajoittaa sinun elämääsi ja sananvapauttasi? Vastaan: ei mitenkään.

Kata

Voi sie höpsäntuuteli viherpeikko…en edes ala selittämään koska luvut ovat tiedossa ja mitä siitä loppujen lopuksi jäi Suomelle ”avustusta” eli omaa lainaa takaisin hahahaa.Täyttä petkuhuiputusta koko velka ja siksi että EU pysyisi pystyssä ja siksi ne ei ikinä päästä maita lähtemään kun britit lähti eli iso maksaja.
Kysäisenpä että oletko nähnyt Orbanin ”lähipiirien”pankkitilit vai soititko vaan kysyäksesi paljonko ovat saaneet rahaa?Lukuja sinäkin penäsit no kerro mulle! 😀
Velkakello Suomelle kertoo sulle missä mennään.http://www.velkakello.fi/

Kainuunkonkari

Tieteelliseen väärennökseen ja vasemnistolaiseen ideologiaan pohjautuva ”päästökauppa” kurjistaa jokaista suomalaista, sekä vääristää julkista keskustelua, että sivistystointa. Myös EU:n ajamalla maahanmuuttopolitiikalla on kiistatta negatiivinen vaikutus, niin taloudellisesti, kuin sananvapaudenkin kannalta.

Ilkka Forsten

Asian ydin ei ole se mitä putin haluaa, tai yrittää, vaan se ettei EU kykene toimimaan kansalaistensa hyväksi, ja siitä seuraa väistämätön asia. EU:n päättäjät pelaavat putinin pussiin, ei kansat. Päättäjät määrittelevät täysin mielivaltaisia direktiivejä jne. He aliarvioivat kansojen kyvyn ymmärtää koska on menty liian pitkälle, ja kun siihen kyllästytään alkaa huuto siitä miten ihmiset ei muka käsitä mitä tarkoittaa demokratia, ja viimeisimpanä keinona estää oma ajattelu tuodaan juuri se putinkortti pöytään. ” Olette putinin trolleja, haluatte suvaita putinia ja hänen toimintaansa, olette ” äärioikeistoa ” mikä haluaa putinista johtajan yms yms. Ei Unkarinkaan hallitus, tai kansa halua putinia päättäjäksi vaikka he ovat EU vastaisia.

Eihän venäjä määrittänyt euroopan kansallisia intressejä ennen EU:n syntyäkään, joten mikä saa ihmiset luulemaan että siitä tulisi totta mikäli EU lakkautettaisiin. Ei EU lopettanut kommunistihallintoa itäblokin maista, sen teki ne maat itse olematta missään EU:n määrittelemässä karsinassa.

Tuumailija

Tämä on juuri se sapluuna. Ex- itäblokin maat saivat tuta punaisen diktatuurin, joten heillä on muutamien vuosikymmenten kokemus mitä sellainen on ja eu on mennyt (tarkoituksellisesti) aivan samoja jalanjälkiä vaikka väittää punaista siniseksi.

ike

Demokratiahan tarkoittaa sitä että kukaan ei kanna vastuuta, jos et usko katso vaikka hallituksen kyselytuntia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Tippurinen Tytti vouhkaa nyt olevansa kovan linjan tekijä. Hän aikoo irtisanoa Fortumin johtoa syyttäen ” energiakriisistä ” vain sitä puolta, muistamatta että poliitikot ovat ihan yhtä syyllisiä, itse he ovat ajaneet euroopan tilaan jossa nyt ollaan. Ei Fortumin johto ole huutanut Brysselin käytävillä suomen olevan ” sodassa ” kuten pääministerimme. Ei fortumin johdolla ole mitään tekemistä sen kanssa että POLIITTISET päättäjät, siis saksan vihreät ajoivat maan venäjästästä riippuvaiseksi, ja sitä oltiin tukemassa myöskin suomesta.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta laskee koko ajan, Brent laadun arvo on nyt noin 90 $ barrelilta, kun se käväisi 140 $ huippulukemassa sodan alkupäivinä. Onko meillä nyt ohisalo tippurinen tai marin puolustamassa kansallista etua. Ei, he ovat rakentamassa tuulivoimaloita jotka ei tuota mitään muuta kuin omistajille muhkeita osinkoja valtion kassasta, koska sitä(kin) pitää tukea meidän vaikka kyseessä pitäisi olla yksityiset firmat ja tuottajat.

Suomesta ollaan nyt tekemässä tuulivoimapuistoa, joka on yhtä pystyyn kuollut idea kuin venäjältä loputtomasti virtaava kaasu, ja siihen ei sen suuremmin ole putin kuin fortumikaan syyllinen, siihen on tämä perk****en kädetön akkalauma vain ja ainoastaan syyllisiä, siis poliitikot. Joten tippurinen tytti, hoidata tippurisi ja painu vit***n en jaksa enää kuunnella jeesusteluitasi. Pesette kätenne kaikesta, ja luulette että tämä kansa antaa anteeksi. Kokkelinokkainen johtajanne on sössinyt kaiken mihin on puuttunut, ja mikä pahinta, senkin mihin ei ole puuttunut millään tavalla. Kun piti vääntää kättä Uniperin asiasta, oli sannalla kiire lomailemaan, HÄN EI OLE KANTANUT VASTUUTA MISTÄÄN, tämä sopisi jo painaa mieleen ja muistaa se siellä äänestyskopissa ensivuoden keväällä.

Kata

Kunpa vain mutta pahoin pelkään…mutta sentään kohta kaikilla on ihan uniqueperperi-sukupuoli,se on tärkeintä ettei kukaan kärsi …ketään.Missään.Ihmisoikeus.

seant

Se tässä kaikkein oudointa on se, Brysselin vasemmistoenemmistö, johon kuuluu myös keskustaa ja ns oikeistoa, voi sanella, mikä maa ei ole demokraattinen, kuten Unkarin suhteen, jossa on todettu täysin laillisilla valittu parlamentti on epädemokraattinen. Eli Bryssel voi päättää, jos vaalit voittaa ei vasemmistolaiset puolueet, niin voidaan heidän saamia oikeutettuja rahojen saaminen estää.

Ilkka Forsten

Niinhän kommunismi toimii, ja EU on kommunistinen tekele, kaukana siitä mitä sen luvattiin olevan.

Peter Kreisler

Nyt Ilkka Forsten kertoi koko ongelman ja kusetuksen yhdessä lauseessa, ”EU on kommunistinen tekele, kaukana siitä mitä sen luvattiin olevan.” Totuus on yleensä kerrottavissa varsin lyhyesti ja selkeästi ja näin on EU:n kohdalla.

Rudi

Just näin. Ei riitä että sen rakennekin on saman kaltainen kuin NL:ssa, se myös toimii niin. Tulee vielä päivä että nämä komissaarit nähdään jollain parvekkeella rivissä heiluttelemassa samaan tapaan kuten Stalin ja Bresnev kumppaneineen aikoinaan voitonpäivänä, miksipä se jätettäisiin pois vanhasta hyväksi todetusta systeemistä..

Ilkka Forsten

Miettikääs jo pelkästään termistöä jota EU käyttää. ” Afrikkakomissaari.” Muuan itäisessä naapurissamme oli näitä komissaareja joka lähtöön. Stalin piti puheen, ja kaikkien piti taputtaa, Ursula pitää puheen, ja koko sali nousee taputtamaan seisaaltaan. Me emme ole EU:le edes kansalaisia, me olemme subjekteja, toisin sanoen esineitä joita voi mielensä mukaan määräillä ja käskyttää. EU:n johtajasta ei koskaan äänestetä, se valitaan kerhon sisältä noin vaan. Itsenäisten maiden luonnonvarat otetaan EU:n varainnoksi, kuten nyt yritetään tehdä metsiemme suhteen. Sekö ei ole kommunismia, tai vähintään sosialismia. Subjektien on sammutettava valoja, syötävä jos sattuu ruokaa olemaan ja loput ajasta velvoitetaan volgan lautturiksi, kiskomaan EU nimistä lotjaa ylös suosta mihin se on uppoamassa, kun muutamille jäsenmaille ei riitä mikään. Saksa kansallisti Uniperin, haloo, tuntuuko että muuan USSR nimisessä tekeleessä tapahtui samaa kansallistamista. Poliittisesti saa olla vain vihreä tai demari / kommunisti, poliisille kaavaillaan oikeuttaa seurata subjektien elämää, urkkia tietoonsa yksityisasiota ja pidätää jos EPÄILLÄÄN ettei subjekti olekaan kuuliainen vaan suosii muuta puoluekantaa. On uskottava vihreään siirtymään, joka on pelkkä poliittinen tekele eikä perustu millään tavalla ihmisten hyvinvoinin edistämiseen. Joko riittää, vai luettelenko lisää ?

Rudi

Eipä tarvi luetella. EU on rakentunut vuosikymmenten aikana sellaiseksi monoliitiksi että sitä on mahdotonta enää poliittisesti muuttaa. EU:n kannattajilta kuulee usein argumentin että mikäli Suomi eroaisi EU:sta niin vientimme kärsisi. Voi olla että jonkinlainen notkahdus ensin syntyisi,mutta ei missään nimessä niin suuri että se olisi taloudellisesti verrattavissa niihin panostuksiin joita teemme pysyäksemme sen jäsenenä osallistumalla mm. tukipaketteihin joista seuraava on täällä tuotapikaa.
Niiden lisäksi tulemme menettämään pian oikeuden omiin kansallisomaisuuksiimme mm. metsiin ja pohjavesiin, ja ylipäänsä oikeuden päättää omista meille tärkeistä asioista.
Jälkiviisaus on kornia, mutta fixit saman aikaisesti brexitin kanssa oli loistava tilaisuus joka menetettiin. Nyt tarvisimme jonkun muun suuren/suuret kaveriksi, voisiko olla visegrad-maat? Jos niitä aletaan kyykyttää ja joutuvat maksajien kaartiin niin saattaa alkaa ero maittamaan.

Ilmari

Hyvä että kansallisti. Meilläkin voisi kansallistaa kaikki sähköyhtiöt symbolista korvausta vastaan.

Jussiboy

Jassoo, EU on siis kansallistanut yritykset ja estää kansalaisia liikkumasta vapaasti ja jos arvostelet päättäjiä niin linna heilahtaa. Sitähän se kommunismi oli aikoinaan. Äärikansallismieliset ne ovat kaikista lähinnä kommunisteja, kaikkialla missä he ovat päässeet valtaa, ei kansalaisten mielipiteillä enää ole merkitystä. Ja valtaan päästyään he ovat muokanneet lakeja ja estäneet opposition toimintaa tavalla, että sen ääni ei enää pääse kuuluviin. Esimerkkeinä venäjä ja unkari.

Kata

😀 Hellanduudelis sentään…ei sua jaksaa opastaa olet ihan aivopesty juurikin vihervasemman lahkon valheilla aivan kuten USAssa ja EU:ssa.
Mun elinaikanani ei ole milloinkaan ollut tällaista sensuuria kuin nyt vihervasemmiston ja siipeilijöiden tuottamana.Ja sitä elinaikaa on jo aika pitkälti mutta toivottavasti näen vielä että viherkomukat saa siipeensä ja eiku oppositioon huutamaan ja ulisemaan.Se sopii niille…
Täyttä potaskaporukkaa eikä pitäisi yhdenkään valtion päästää näitä johtamaan tai käy Pohjois-Koreat.
Solisalirattitouhua a la Puntarpää.

otto suni

Melonin nousu pääministeriksi olisi parasta mitä Euroopalle voi tässä tilanteessa tapahtua!
Kansan tahto ei ole sama kuin EU:n komission ja Ursulan, joten on aika vaihtaa pois Fixit!

lestinheittäjä

Ihmisiä, ongelmia ja rahoja levittelevä maailmanhalaus tuntuu olevan nimenomaan vasemmiston agendalla.

Siitähän seuraa väistämättä oikeiston menestys eri maiden kansallisissa vaaleissa.

Tapio

Eihän Eu saisi olla tulonsiirtounoini . Miksi näin on kuitenkin?

Ilkka Forsten

EU:n omissa säännöissä sanotaan jotakuinkin näin. Kaikkien jäsenmaiden tulee huolehtia taloutensa niin ettei muiden jäsenmaiden tarvitse ylläpitää toista EU maata. Tämä on kielletty siinä virallisessa proopuskassa, mutta eipä sillä ole mitään merkitystä. Nyt kavaillaan jotain Albaniaa uudeksi EU maaksi, siis maata joka ei ole lähelläkään omavaraisuutta ja jota ei siis muidenkaan pitäisi joutua tukemaan, Arvatkaapa kuinka siinä käy. EU:n loputon halu laajentua, ja ottaa kaikki maailman banaanivaltiot sen hellään huomaan toteutetaan. Sanna ottaa vaika miljarditolkulla uutta lainaa entisten jatkoksi, jos Ursula niin vaatii. Sitten meillä juhlitaan albanialaisten tuloa suureen yhteiseen kolhoosiin vaikka yhdelläkään suomalaisella ei olisi kattoa pään päällä. ME jälleenrakennamme Ukrainan, vaikka se kuuluisi venäläisille sotakorvauksien maksuna. Sekin tehdään vain siksi, että ukrainasta saataisiin uusi EU maa rahanjakoa odottamaan.

Kata

No bail-out….ei merkitystä….Schengen…ei merkitystä…Dublin….ei merkitystä…ja tuota loppaleukojen touhua pitäs kunnioittaa?

Miten tämä vaan jatkuu…no moni menettäis sen komissaariviran ja sitten ei sannukka saisi ihanasti astella rysselin valtiaskäytäviä hymyillen oikealle ja vasemmalle ja ah rock on girl huudahtelee siellä parvi alamaisia…tää on niin Hunger Games hommaa asusteita myöten.

Claus S. siellä kulissin takana myhäillen,hyvin menee ohjelma!

ike

Lisäisin tuohon kommenttisi alun listaan: EU, ei merkitystä. Joskus aikaisemmin sanonut että erota pitää. Mitä kauemmin siihen menee sitä kalliimmaksi se tulee, joten nopeasti.

Kata

Kyllä,se sopii alkuun!

Hyvät melonit

Oispa meilläkin tällainen/tällaiset melonit pääministerinä..

Puolueeton

Orpon petturista ei sellaiseksi ole eikä ole persuistakaan, joten Suomi voi vielä odotella seuraavat 4 vuotta, ellei VKK saa rankkaa muutosta aikaan. Muutosta on vaikea kuvitella, koska suomalaiset seuraavat yleä ja hesaria. Kaiken lisäksi Suomi valtiona voi kadota kartalta ydinenergiamelskeessä.

Tuumailija

Muutos poliittisessa ilmapiirissä ei tapahdu kaudessa eikä välttämättä kolmessakaan, se tie on pitkä ja kivinen.
Kansallismieliset puolueet joutuvat tekemään pitkän päivän, ennen kuin muutos on huomattavissa, sen verran kuralla ja korruptoitunut koko systeemi on ruohonjuuritasolta lähtien.
Nyt kuitenkin on saatu pieni mutta merkityksellinen voitto ja maltilla sitä pitää vuosi toisensa jälkeen kasvattaa.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=y1txflUvlPs

Ano Turtiainen ja rajakysymys ei kyllä minua vakuuttanut.Hämmästytti kyllä!Ja myös tuo toisten nimittely on suoraan kuin vasureilta….VKK on auttamatta jäämässä Sinimustien jalkoihin.
Puhumattakaan persuista joita tuossa nimitteli.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Se oli floppi

VKK ei tule lyömään läpi. Liian keskusjohtoinen ja huono puoluerakenne. Lisäksi keskusjohto ovat liian kuumapäisiä, huonokäytöksisiä ja liian hihhuleita myös avarakatseisille ihmisille.
Jos heillä olisi vähän älykkyyttä niin solmisivat vaaliliittoja. Niin eivät tee. Keskusjohto tietää kaiken ja aina parhaiten.

Eka Kettunen

Giorgia Meloni vaikuttaa vallan mainiolta naiselta pääministeriksi. En löytänyt netistä hänestä yhtään känniörvellysvideota tai tviittauksia kirpparirytkyjen esittelyistä.

Hän ajaa politiikkaa ” italialaiset ensin” periaatteella, aivan kuten Suomessakin tehtiin eeuun tukipaketin aikaan, joten luulisi hänen olevan meidän hallituksenkin ehdoton suosikki Italian johtoon.

Kapa

Mitä olen viimeaikoina asioita seurannut, niin feministeihin ei pidä luottaa. Tuostakaan ei tiedä mitä mieltä se on pohjimmiltaan, saattaa olla ja todennäköisesti onkin vain vallanhimoinen voimaantunut narttu ja käyttää kaikki konstit päästäkseen päämääräänsä.

Tarkastelija

Tuota sinun kommenttisi on kyllä ihan oikeaa naisvihaa.

Kaupan kassa ja jauhonokka

On paljon järkeviä ja monessa asiassa miehiä osaavampia naisia. Mutta valitettava tosiasia näyttää olevan, että mitä enemmän naisia on päättämässä asioista, sitä enemmän asiat menevät päin p–että.
Johtuuko kenties siitä, että mies perustaa päätöksensä järkeen ja tosiasioihin. Nainen sitävastoin tunteeseen.

Leipää ja sirkushuveja eli päihteitä ja viihdettä

Mark Twain. ”Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, ei meidän annettaisi äänestää”.
Stalin: ”Ei ole väliä kuka saa eniten ääniä, vaan sillä on väliä kuka äänet laskee”.
Ei ole olemassa mitään oikeaa demokratiaa missään. Vaalit on on vilpilliset kaikkialla ja on olleet aina. Suomessakin Tieto Oyj muuttaa softallaan koko maan vaalituloksen halutun kaltaiseksi. Ja ennen vaaleja julkaistut valheelliset gallup-tulokset takaavat vilpin läpi menon.
Demokratia Suomessa on sitä, että saat kerran neljässä vuodessa käydä piirtämässä lyijykynällä numeron lappuun. Ja sananvapaus on sitä, että saat vapaasti olla asioista samaa mieltä kuin valtaa pitävät globalisti-viherkommari-perverssit.
Demokratia = plutokratia = viherkommunismi-fasismi.

Kata

Tuo La Repubblica….:D Voi luoja tuota jargonia mitä nuo komukat päästää ja kaikki on puten kavereita ja äääääääärioikeistoa mutta puten kaveri jne jne ja hyiiiiii Orbanin ystävä…Ja miten naisia kohdellaan hyiiiiiiiii jaahas…kattokaas vaan omia päämääriänne vatun vasurit…ja woket.

Niin sattanan sairasta hiekkalaatikkoleikkiä!

https://www.foxnews.com/politics/air-force-academy-promotes-fellowship-bans-cisgender-men-this-program-isnt-for-you

Tervetuloa ilmavoimiin mutta cismiehet ei saa tulla….miten tämä päättyy?Taiston tuoksinassa ”Ilona” ja toisella koneella voikin olla ihan cisgenger vieraan maan….Ei tätä usko erkkikään mihin hulluuteen ollaan tultu, ihan viime vuosina mennyt täysin pakka sekaisin!

Ilkka Forsten

Tyhmyydellä on tapana tiivistyä kun sille annetaan tilaa.

Jussiboy

Niin tahtoo käydä ja kun lukee sinimustien ohjelmaa, niin siellä se näkyy tiivestytisti.

Mr. Komea

Vasemmistohörhöilijät aina kitisevät että oikeistokansallismielisissä on vain ”äijiä”… Nyt kun myös naisia on puolueiden johdossa niin sekös vasemmiston antifantteja suututtaa. Kyllä minusta ainakin on hienoa ja voimaannuttavaa jos Italiaan saadaan naispääministeri 😉
Asia on muuten näin että vasemmistolaiset suuttuvat nähden misogyniaa ja seksismiä jos pääministeriksi valitaan konservatiivinen ja oikeasti kaunis nainen. Mutta jos johtajaksi valittaisiinkin globalismia edustava ruma-lihava-tummaihoinen-nainen niin vasemmistolaiset uskottelisivat itselleen ja muille kuinka on kaunis ja fiksu, tässä he eivät kumma kyllä näkisikään misogyniaa tai seksismiä.

Ilkka Forsten

Jostain sekin kertoo kun Miss Helsingiksi valittiin toppahuuli joka ei olisi näöllään hurmannut ketään, mutta väritys takasi voiton.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten