Eurooppa Kulttuuri

Mona Lisan kimppuun hyökättiin Pariisissa

Ilmastoaktivistit hyökkäsivät Mona Lisan kimppuun Louvre-museossa Pariisissa. Kuvakaappaus: X (Twitter).

Sunnuntai-aamuna, jo toisen kerran neljän vuoden sisällä, ilmastoaktivistit yrittivät tuhota vuoden 1503 ainutlaatuisen taideteoksen elintarvikkeiden avulla. Tällä kertaa vuonna 2005 asennettuun turvalasiin osui keittoa, viimeksi kermakakkua.

Ranskalainen sanomalehti Le Parisien kertoo, että ilmastoaktivistit hyökkäsivät sunnuntaiaamuna 1500-luvun taiteilijan Leonardo da Vincin kuuluisan Mona Lisa-maalauksen  kimppuun Pariisin Louvre-museossa. Museon turvakameran tallenteella nähdään kaksi naisvierailijaa heittämässä maalausta jonkinlaisella nestemäisellä ruualla (myöhemmän analyysin mukaan kuumalla keitolla) ja seisomassa sen jälkeen selkä maalaukseen päin kritisoiden Ranskan nykyistä maatalousjärjestelmää. Aktivistit eivät näytä tienneen ennen tekoaan, että taideteos on ollut näkymättömän panssarilasin suojassa jo 18 vuoden ajan.

Museon turvamiehet pidättivät kaksi naista heidän lyhyen puheenvuoronsa jälkeen. Vielä vuonna 2022 ilmastoaktivistit yrittivät levitellä kermakakkua samaan maalaukseen, mutta pettyivät huomatessaan turvalasin, jonka he kuitenkin päättivät sotkea. Yhdessäkään näistä tapauksista ei ilmene, että miten aktivistien mielestä ruoan levittäminen maalauksen päälle voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Lähde: Nordfront

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Olisiko syynä Mona Lisan viettelevä hymy, joka tulkitaan positiiviseksi elämänasenteeksi. Tämä lienee ollut liikaa ilmaston tilasta huolestuneille henkilöille, joiden elämänasenteen tulee olla synkkä ja lohduton. Tämä tietenkin on johdonmukaista, sillä ahdistus ja masennus tietenkin auttavat ratkaisemaan ympäristö ongelmia ja keksimään ratkaisuja ongelmiin (kuten keiton heittely).

Miksu

Jos nyt ihmisellä oikeasti olisi vaikutusta ilmastoon, niin tuo ilmastoaktivistien temppu silloin ihan oikeasti vaikuttaisi aavistuksen tuhoavasti siihen heidän ”ilmastoonsa”. Ilmastohörhötykset tosin 99% roskaa joten ainoa mihin toi vaikutti on ruokahävikkiin. Mutta touhuilu taas niin vihervasemmistolaista kuin olla ja voi. Eli törkeää ja tuhoavaa. Nyt tuhoutui muutama ruoka-annos. Ja siivoojien sekä poliisien aikaa kun hörhöjen kolttosia joutuvat puhdistamaan ja tutkimaan.

Ismo Meinander

Ymmärrän itse hyvin heidän huolensa oikeudenmukaisesta ruuantuotannosta – ruuan tuottajathan ovat globaalin kapitalismin maaorjia – mutta tuo ilmastosekoilu on taas sitä itseään. Mona Lisa lienee valittu sen vuoksi, että sillä saa paljon huomiota.

Suosittelen jokaiselle tutustumaan ruokaketjuumme tuotannon alkupäässä, jos vain mahdollista. Vierailu ja työskentely esim. kananmunafarmilla tai kanojen häkittämisessä saattaisi laittaa monen ajattelemaan sekä elukoita että ruuantuottajia hieman laajemmasta ja myötätuntoisemmasta näkökulmasta. Myös inho kaupunkien ylimielisiä suursyömäreitä sekä pikaruuan mättäjiä ja sitä tuottavia suur-firmoja kohtaan saattaa hyvinkin kasvaa.

Kääpä

Ihminen nyt on sekaravintoa käyttävä nisäkäs jonka täytyy saada lihassa ainostaan olevia hivenaineita, joten pitääkö alkaa katkomaan oksaa jalkojen alta? Tiedän kyllä minkä laisissa oloissa kanat tiloilla ovat, mutta kun ihmisen on syötävä kanaa ja munia pysyäkseen elossa. Pelkällä kasvisruualla ihminen ei selviä vaikka sitä joku kovasti toista väittää.

Ismo Meinander

Söin juuri kananmunia ja lihaa, joten ei ollut eläinravinnon kritiikkiä vaan sen kuinka ihmisiä JA eläimiä kohdellaan tuotannon alkupäässä. Edelleen: suosittelen työrupeamaa alkutuotannossa.

Jos ihminen ei tee raskasta fyysistä työtä tai harrasta esim. voimailua aktiivisesti niin lihaa ei välttämättä tarvitse mihinkään ravitsemuksellisesti, jos kohta pitää hieman enemmän miettiä ja nähdä vaivaa. Kanmunat ja meijerituotteet riittävät hyvin proteiinin ja hivenaineiden saantiin. Huom. tämä ei ole ideologista vaan tieteellistä pohdintaa. Eettiset kysymykset sitten erikseen niille ketä ne kiinnostaa.

Ilkka

ilmastoahdistuksessa tehdään nykyään ihan mitä tahansa mikä ei liity itse asiaan. Se kertoo paljon ituhippien hätätilasta, kun pitää yrittää tuhota taideaarteita joilla ei ole mitään tekemistä ilmaston kanssa. Ja mikä aina pistää silmään siitä riippumatta missä hörhöt kulloinkin intoilevat, on femakoiden läsnäolo. Jostain syystä nykyajan muijat on käsittämättömän tyhmiä. Onhan siellä tietysti mukana niitä alhaisen testosteronin omaavia miesoletettujakin, mutta naiset on hurahtaneet tähän kommunismin ilmenemismuotoon uskonnollisella hurmoksella. Jos millään muulla tavalla ei voi päteä, mennään huutamaan kurkku käheänä kadulle, josta jää lopulta se vaikutelma että MT – potilaat on karanneet hoitajiltaan.

Ismo Meinander

Would the modern world end
and a new one begin
With a blast or a whimper, who knows
The Regal presence of the Saturnian sphere
Shall still rise from the ashes
Of the current world age

Ahdistuneet maailman hulluudesta hulluiksi tulleet ovat tässä sanoituspätkässä tuo whimper, eli tämä lopunaikojen loputon ulina kaikesta. Saturnuksen tämän maailmanajan tuhkista on puolestaan tuo tulevan ajan suhteellinen Kulta-Aika nousevalla henkisellä kaarella.

Itse olen huoleti.

Ilkka

Ashes to ashes, dust to dust, lifted trucks and beer is must.

Ismo Meinander

Harmillista ettei muokkaustoiminto oikein toimi. Viallinen wordpress -asetus mahdollisesti kyseessä. Jaan nyt sinulle Ilkka ja muut lukijat koko sanoitukset, ehkäpä ne herättävät jotain ajatuksia.
Emanations from the Saturnian Sphere
It was a dying wish of an old man
That the wisdom of the ancients would not vanish
In the follies and vanities of the modern age

A king, a seer, a priest
A wizard cloaked in grey
Tirelessly seeking wisdom
Not to be found from the world in ruins

The ancient knowledge still lives
In the oases of the desert
Where the stagnant multitudes
See only folly and madness

We all have to die daily
To ourselves and to this world
So we may yet again truly live
In the true light of the wise

Lux affulget dabat locum ita Dominus Saturnum
Luceat lux vestra nobis clementer et benigne illuminantis
Illuminantes gressus nostros et custodiamus nos a malo

Would the world end and a new one begin
With a blast or a whimper, who knows
The regal presence of the Saturnian sphere
Shall still rise from the ashes of the current world age    

Peter Kreisler

Hyvä sanonta, tämä pitää muistaa, aika Texasilaista fiilistelyä.

Kääpä

Empä tiennyt että Mona oli niin kova saastuttaja aikoinaan että nyt piti tuolleen käyttäytyä..