Muu maailma Uutiset

Nälkäkuolema joka 48. sekunti

Pixabay

Etiopiassa, Keniassa ja Somaliassa kuolee ihminen nälkään joka 48. sekunti, raportoivat Pelastakaa lapset-järjestö ja Oxfam.

Syynä on Ukrainan sodan takia kohonnut vehnän hinta. Ukrainan viljalla on ruokittu suuri osa alueen asukkaista. Tilannetta pahentaa kuivuus, joka järjestöjen mukaan on pahin 40 vuoteen.

Äärimmäistä nälkää kokevien määrä on kaksinkertaistunut vuodessa.

Pelastakaa lapset-järjestö vaatii kansainvälistä apua Afrikan Sarveen. Järjestön mukaan maailma ei ole tehnyt tarpeeksi alueen asukkaitten hyväksi.

Nälänhätä Afrikassa saattaa saada aikaan uuden turvapaikanhakija-aallon Eurooppaan.

Lähde SVT

34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Kuulkaapa NYT!!!

Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin on luvassA PAHIN nälänhätä sitten WWII:n!

Venäjä, Ukraina ja Kazaktan vastaavat 4*% koko maailman leipäviljatuotannosta!

Arabit eivät saa viljaa eivätkä Afrikan maat. Tuloksena kammottava pakolaisvyöry kuin sopulivuotena Eurooppaan ruuan perässä. Eu luhistuu kuten Rooman valtakuntakin nk. Suurissa kansainvaelluksissa. Macron virittelee jo EU:n seuraajaa eli uutta eurooppalaista valtarakennelmaa.

Läntinen talous on luhistumispisteessä, koska rahan uusi painaminen ja sen syytäminen kansantalouksiin on tiensä päässä ja koko pyramidihuijaus kaatiuu. Nykyinen inflaation nousu lännessä ja maailmassa johtuu tästä. Tämä merkitsee WWI:n jälkeisen Weimarin Tasavallan hyperinflaatiota ja Zimnbawen vastaavaa!!!

Jos yhtään ymmärtää. Olisi aika täytellä ruokakomeroaan kuin orava talvivarastoaan.

juha II

Venäjä, Ukraina ja Kazaktan vastaavat 40% koko maailman leipäviljatuotannosta!

Ilkka Forsten

Ruokakomerooni ei mahdu enää yhtään oravaa, täyttä on.

John Quiman

Afrikassa olisi valtaisa viljantuotanto, ellei poliittinen kykenemättömyys erityisesti Zimbabwessa ja myös kokolailla Etelä-Afrikassakin olisi lähes nollannut maanviljelystuotantoa.

ike

Niinhän se vähän on että pakon allahan se kansakunta muovautuu. Kehitysavun huomioon ottaen Afrikka ei muotoudu eli edisty koskaan, muussa kuin vaatimuksissaan miten eurooppa on velkaa heille. En ole koskaan oikein tuota ymmärtänyt.

Juubi

Nälänhätä tulee pohjolaankin ja talvella lisäksi vilu, Ei tänne kannata tulla.

murre riepunen

Monella konstilla maapallon väkeä karsitaan, ja hyvä niin, tahti vaan turhan hidas. Afrikan kansan tarttuminen äkeeseen ja lapioon ja sitä myötä opetella työtekoa olisi heille itselleen paras keino selviytyä, länsimaat ovat opettaneet kyttyrät loisimaan ja odottamaan ruokaa paikalle tuotuna ja lämmitettynä, Urpilainen tekee kaikkensa, että touhu jatkuu…jatkuu.

John Quiman

Yksi ongelmista Afrikassa on se, että Euroopasta viedään vientitukien avulla viljaa Afrikkaan ja eurooppalainen venhänäpaketti on sen verran halpa, että paikallinen ei kykene kilpailemaan sen hinnan kanssa.

Olisi parempi, jos saisivat hoitaa itse oman ruokatuotantonsa ja yhteiskuntansa kehityksen omissa maissaan. Ei pidä lähetellä tukia, jotka itse asiassa heikentävät afrikkalaisia maita, eivät auta.

Ovat kaikenlaisten tukipakettien vuoksi passiivisia ja odottavat seuraavaa tukipakettia, eivätkä ota itse vastuuta maistaan. Vaikea ottaa, kun tuet monesti tekevät oman työn kannattamattomaksi.

Paljon vaikuttaa sekin, että siellä monin paikoin soditaan ja siksi mistään viljelystä ei tule mitään. Aseita sinne syydetään aika reilusti ja ulkomailta avustetaan milloin ketäkin valtaan pyrkijää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Ehkä tuohon aktiiviseen karsintaan nyt ei olisi niin tarpeellista ryhtyä, syntyvyyden sääntelyyn kyllä. Voisihan tuota jonkinlaista sterilisaatiotakin ajatella. Taitaa kuitenkin mennä niin että ihmisistä ei ole siihen ja sitten sen tekee luonto. Jossakin vaiheessa kuitenkin on selvää että väkiluku laskee. En tiedä mikä se piste on mutta se on olemassa. Olisi kaikille maapallolla eduksi jos se tehtäisiin hallitusti koska muuten se tapahtuu hallitsemattomasti, kuitenkin se tapahtuu.

John Quiman

Juuri niin. Jos luonto sen hoitaa, ei siitä tule kaunista.

Puolueeton

Kun väestö saa terveysapua kehittyneistä maista, väestö lisääntyy nopeammin kuin oppii huolehtimaan tarvitsemistaan elintarvikkeista. Seurauksena on nälkäkuolemia, jotka vähenevät, kun kehittyneet maat jakavat elintarvikeapua, ja väestö lisääntyy vieläkin nopeammin. Inhimillinen toiminta onkin lopulta hyvin luonnotonta ja johtaa yhä suurempiin inhimillisyyden puutteisiin.

John Quiman

Valtaisa lisääntyminen johtuu juurikin länsimaisesta terveyspalveluista, joita sinne on rahdattu ikiajat. Eivät ole itse kypsyneet kehityksen mukana, koska sitä on tuotu liian valmiina. Olisi pitänyt vain pikkuhiljaa kouluttaa ja tukea terveyspalveluiden kehittämistä. Silloin olisi sekin kehittynyt muun yhteiskunnan mukana. Nythän terveyspalvelut ovat yksi niistä tuista, joita afrikkalaisille syydetään heidän omaksi vahingokseen.

ike

Ja tämä kaikki tehdään humaanisuuden nimissä. Mitä kaikkea voidaankaan väittää kun ei nähdä kokonaiskuvaa. Yksi ongelma on vielä nämä järjestöt jotka ajattelevat enemmän omaa talouttaan mutta perustelevat sen humaanisuudella. Nyt tarvittaisiin jotakin todella uutta, ehkä pakkosterilisaatiota alikehittyneissä maissa. Ei pitäisi olla kenenkään esim muslimin ihmisoikeus synnyttää kymmentä lasta ilman että kykenee niistä huolehtimaan, ilman että yhteiskunta hoitaa valtaosan kustannuksista.

Ilkka Forsten

Koraani sanoo että miehellä saa olla neljä vaimoa, mutta ehtona on että hän kykenee elättämään kaikki neljä jälkikasvuineen. Tämä kohta on luettu ” uuskäännöksenä ” niin, että saa olla neljä vaimoa, ja länsimaiden pitää elättää jälkikasvu. Allah ei laita tätä pahakseen, sillä se tuottaa hänelle uusia jihadisteja joka niemeen notkoon ja saarelmaan.

Eka Kettunen

Eipä näille avustusjärjestöille ole sattunut juolahtamaan mieleen ratkaisuksi vehnän kasvattaminen paikan päällä, sen sijaaan, että sitä kuskataan toiselta puolelta maapalloa sinne aiheuttaen valtavia päästöjä ilmakehään.

John Quiman

Siellä olisi viljavia maita yllin kyllin. Zimbabwe oli ennen Mugaben loistavaa politiikkaa Afrikan vilja-aitta, suuri viejä, mutta Mugabe keksi ottaa maat valkoisilta ja antaa ne mustille. Seurauksena Zimbabwe ei kykene ruokkimaan edes itseään omalla tuotannollaan, vaan on suuri viljan tuoja.

Kata

Näin kävi ja melkoisin menetelmin vaihtui ”viljelijät”viljelijöiden tilalle.😬
Viljely on kovaa työtä…ja niin vilja-aitta Zimbabwe tyhjeni kun ei jaksettu…😩

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
Juha

Nukkehallituksemme taustapirun WEFn mukaan maailmassa on liikaa hyödyttömiä syömäreitä, ”useless eaters”. WEFn Hararilla on ollut missio vähentää maailman väkilukua ja WEFn agentit eri maissa toimii tämän agendan mukaan.

https://miamistandard.news/2022/05/02/world-economic-forum-believes-people-are-useless-eaters-and-views-their-brains-and-bodies-as-product-that-can-be-hacked-contro/

Todellinen syy inflaatiolle on maailmantalouden mädännäisyys. USD dollari on ollut liian pitkään maailmankaupan perusta ja USAn suurin vientituote on ollut inflaatio, joka on kurjistanut kehitysmaita. Dollarin mäårää on lisätty kiihtyvään tahtiin ja kaikki dollaririippuvaiset maat tulevat tuhoutumaan hyperinflaation tulipätsissä.

Dollarin mahdin kyseenalaistajat on pommitettu kivikauteen. Irak yritti muuttaa öljykaupan pois dollarista, Libya pyrki perustamaan yhteisafrikkalaisen kultaan pohjautuvan dinaarin. Tunnetuin seurauksin.. Nyt Venäjä on vetänyt taalan vessanpöntöstä alas ja tämä on kiihdyttänyt dollarin tuhoa. USA on ajettu nurkkaan ja ainoa keino selviytyä tästä on WW3.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Ilkka Forsten

Mitäs jos käännytte nyt sen avunpyyntönne kansa sinne Venäjän suuntaan, sehän tämän ongelman aiheutti, ja samalla voitte sitten päätellä kuinka paljon Putinilta oikeasti löytyy tahtoa välittää muista kansoista. Minä en koe pistoa rinnassani, sillä maksan ostamani banaanit jo kaupassa. Älkää vaan tulko enää mankumaan lisää bensaveroja afrikan avuksi, putinilla on varaa, hän varastaa jo Ukrainankin viljat.

ike

Ja aina vaan unohdetaan pääongelma, eli syntyvyyden säännöstely. Se kun on tosiasia että syntyvyys on sitä luokkaa etttä kenenkään rahat ei sen hoitamiseen riitä. Lyhyesti, jos auttaa 1000 ihmistä on tullut jo10 000autettavaa lisää.

Kata

Niinpä…kehitysapu on auttanut lapsia jäämään henkiin..mutta syntyvyys entisellä mallilla,vaavi ”hankeen ja sänkeen”kuten on sanonta.Miten se yhtälö voi toimia jos nuo immeiset ei ala käyttään järkeään?🤔🤔🤔Onkos järkee vai ei…

John Quiman

Afrikassa ja joissain Aasian maissa syntyvyys on todella korkea. Tiedä Etelä-Amerikasta, mutta eiköhän sielläkin suuri perhe ole tavallinen edelleen.

Tätä ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat koettavat ratkaista tekemällä parhaansa, että Euroopassa lakattaisiin lisääntymästä. Suomessakin syntyvyys on jo kansakunnan itsemurhatasolla, vapaaehtoisen sukupuuttoon kuolemisen suunnilla, vaikka suomalaisia alkaa olla pian liian vähän, ei liian paljon.

Jos joku puhuu afrikkalaisten superlisääntymisestä, heilahtaa heti rasisti-leimakirves. Kuten monessa muussakin asiassa, totuutta ongelmista ei saa puhua, vaan pitää toistaa papukaijamaisesti ideologista retoriikkaa.

ike

Hän varastaa jo Ukrainankin viljat ja on jo käytännössä varastanut venäjän kansan varat. Luonnonvaroiltaan rikkaimpiin kuuluva maa ja kansalaiset elää siihen nähden aika kurjasti. Kyllä se jossakin vaiheessa kostautuu. Voihan se olla niin että tuo Venäjän mieltymys vallankumuokseen on jotenkin tuon seurausta.

Ilkka Forsten

Yhtä monta kertaa kun olen sanonut että Putin on ongelman ydin, sekä Venäjällä että lännessä, olen kuullut että NATO synnyttää vaikeudet. Nato on siis vienyt venäjän kansalta tulevaisuuden, ja vie nyt afrikkalaistenkin. Uskoo ken tahtoo.

trösentuh

Siellä olisi hiekkaa ja hiekka on hyvä kasvualusta moneen. Tosin siellä oli valkoisia jotka tuottivat maille ruokaa ja rikkautta, mutta nuo tappoivat käsittääkseni nuo valkoiset kateuksissaan ja ryösti heidän omaisuudet. Eikö se juuri ollut eteläafrikkaa missä tuollaista on ollut. Vieläkin vainoavat valkoisia.

Ilkka Forsten

Belgian Kongo on myöskin hyvä esimerkki. Siellä oli toimiva infrastruktuuri, oli asfalttikadut ja kauppa kukoisti. Sitten piti saada itsenäisyys, jolloin belgialaiset lähtivät kongosta jättäen taakseen valmiin paketin. Mikä oli tulos, Savuava tunkio ennätysajassa ja loputon ruikutus ettei ole sitä eikä tätä, auttakaa nyt valkoiset meitä.

Kun DNA ketjusta ei löydy osaamista edes valmiin pyörittämiseen, niin olkoon minun puolestani niin pihalla kuin lumiukot, kunhan eivät tule suomeen eikä huuda rahaa tyhmyyttä paikkaamaan. Jos rasismi vei kaiken käsistä, mutta jätti kuitenkin pullat uuniin ja uunin päälle, niin normaalijärkiset olisi osanneet jatkaa siitä omillaan. Nuijat ei siihen pystyneet, ja siksi vihaan niitä siitä riippumatta mikä on lähtömaan nimi. Luitte oikein, minä vihaan niitä, koska en tunne syllisyyttä mistään mihin en ole vaikuttanut elämäni aikana.

Hutisalo

Lähettäkää sinne afrikkaan kortsuja ja e-pillereitä. Ja maailma ja paikalliset naiset kiittää.

ike

👍 Nyt tuli pelkkää asiaa.

Piikkilampaat

Tuonne voisi lähettää Suomen kaikki p..kajätteet, syökööt niitä, kukaan ei noita kikkareita tähän maahan halua, paitsi tietenkin ilman aivoja kulkevat suvaitsevaiset.

eetee

Olen aivan murtunut. N..kerietä kuolee. Miten jaksan tästä eteenpäin, maailman kalleimman ruokakorin äärellä.

Ilkka Forsten

Koville se ottaa kun pitää kaiken aikaa tuntea syyllisyyttä vaikka elää maassa joka verottaa oman kansan afrikan tasolle.

abc

Länsimaihin odotettu ruokapula saadaan pahennettua, lähettämällä loputkin ruuat Afrikkaan?

Ilkka Forsten

Sanoin vuosia sitten että en ole koskaan käsittänyt sitä ajatusmallia, jossa länsimaiden pitäisi viedä ruokansa afrikkaan, sillä tuloksena ei ole onnellinen kansa kummassakaan päässä ketjua. Ja sen lisäksi, jos meiltä otetaan pohjattomaan kaivoon kaikki täyte, se pohjaton kaivo syntyy tänne. Jos siinä kokee olevan jotain järkeä, niin taskusta löytyy vihreiden puoluekirja muu sitä ei selitä.

Kata

Joe lähetti jo vauvanruoat Meksikon rajalle…😬👎Plan toimii…

Kansalaisen verkkokauppa