Eurooppa Politiikka Uutiset

Nato: Tutka-asema Färsaarille

Färsaarten pääkaupunki Torshavn. Erik Christiansen, Pixabay

Pitkään jatkuneitten keskustelujen jälkeen emämaa Tanska on saanut hyväksynnän rakentaa tutka-asema Färsaarille.  Pohjoisella Atlantilla sijaitseva itsehallinnollinen saariryhmä piti asemaa uhkana itselleen. Tutka-aseman koettiin tekevän Färsaarista kohde Venäjän mahdolliselle iskulle ja haittaavan kaupankäyntiä Venäjän kanssa. Suuri osa färsaarelaisten kalatuotteista viedään Venäjälle.

Färsaarilla on tällä hetkellä siviilikäyttöön tarkoitettu tutka, joka ei havaitse ilman toisiotutkavastainta liikkuvia ilma-aluksia. Uusi asema rakennetaan Sornfelli- nimiselle alueelle, jossa jo kylmän sodan aikana sijaitsi Naton tutka.

Uusi tutka-asema Färsaarilla helpottaa pohjoisen Atlantin ilma-liikenteen seuraamista. Kylmän sodan aikaisen tutka-aseman sulkemisen jälkeen Färsaarilla oli Naton sokea piste, joka nyt poistetaan.

Färsaarilla asuu noin 50.000 ihmistä. Alueella on vahva itsenäisyysliike, joka pitää itsehallintoalueen hallitusta liian kuuliaisena emämaa Tanskalle.

Lähde SVT

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ainoakaan luoto ja sen ihmiset eivät ole turvassa käytännössä Yhdysvalloilta eikä niinkään NATO:lta, jonka eurooppalaiset jäsenvaltiot ovat vain vasalleja siinä missä Ukraina oli.

Henry Kissingerin sanomaksi pantu totuus: ”To be an enemy of America can be dangerous, but to be a friend is fatal.”

Yrjö

Taitaa olla yhtä ”vapaaehtoinen”, kuin Norjaan perustettavat tukikohdat ja ”meidän haluama” rauhanjärjestö Nato. Ja meille ne Naton vapaaehtoiset ydinaseet.

Jegros...

Miksi färsaarilla ei saisi olla tutka-asemaa? Miksi venäjä voi omalla maaperällään sijoittaa tutka-aseman vaikka moskovan kaatopaikalle. Selitätkö miksi muut maat ei omalla maallaan saa tehdä mitä lystää?

Melina

Niin, Norjalla on ne Natonvarastot jo siellä Jäämeren rannikolla kallioiden suojassa. Ei tarvii kuin tuoda miehet maahan.

Natoon

Hyvä, että Nato varustautuu! Meillä on rikollinen naapuri jonka sanaan voi luottaa yhtä vähän kuin rikollisen sanaan konsanaan.
https://www.verkkouutiset.fi/a/krim-on-ukrainan-oma-asia-ja-muut-vladimir-putinin-kootut-valheet/#92794630

Titta

Hienoa ja erittäin arvokasta että 16v. lapsen kanssa heilasteleva Haavisto on edistämässä suomalaisten turvallisuutta.

ike

Venäjällä politiikassa ( ja bisneksessä) valehteleminen katsotaan oikeutetuksi ja ”ovelaksi” asioiden hoitamiseksi. Sitä kunnioitetaan ja ne jotka eivät näin tee katsotaan vähän tyhmiksi tai naiiveiksi. Yritä tuollaisen maan kanssa nyt sitten toimia kun nuo elämän perusarvot ovat niin erilaiset.

ike

Unohdin tuossa vielä sanoa että tämä todellakin on vedenjakaja myös venäjällä. Sensurointi on niin paljon varioittanut venäjän yhteiskuntaa. No johtajat ovat aina ”oikeassa”. Lähes koko maailma on näyttänyt että tuollainen toiminta ei ole luvallista jos haluaa kuulua siihen yhteisöön joka maailmaa nykyään kannattelee, ja se ei ole joku korrruptoitunut WHO tms. Tällä kaikella kai haluan sanoa että ei tästä kai muuta ulospääsyä ole kuin se miten kansakunnat ovat toimineet jo satoja vuosia. Jos pieni huumori tässä asiassa salitaan tulin tänne uudestaan koska tässä olisi joku uusi taitekohta. Taisin kai olla väärässä. No tuota hymiöitä en voinut laittaa tuonne väliin, no ei se mitään.

Tämä ois jokaisen syytä tajuta

Nato sais suksia v*’ttuun. Se ajaa vain superrikaiden jenkkisiionistien etua ja ne eivät jätä meille taviksille muruakaan.

Nationalisti

Samaa mieltä, Nato on hyvin pitkälti Jenkkien työkalu ja tunnetusti sionisteilla on suuri rooli Jenkkien politiikassa.
Yhdysvallat esiintyy aina ”demokratian puolustajana” ja ”vakauden takaajana”, todellisuus on aina päinvastoin, Lähi-itäänkin viety ”demokratiaa” oikein yllin kyllin, lopputulos on aivan karmeaa katseltavaa.

Jännä ettei Yhdysvallat ole koskaan joutunut pakotteiden kohteeksi, ei edes valheellisin perustein suoritettujen iskujen jälkeen…

Natoon

Teillä on yhteinen huoli ryssien kanssa!

Tämä ois jokaisen syytä tajuta

Se että ei diggaa Natosta, koska se on niin mätä – vai diggaatko ite sateenkaariliikeestä niin kuin Nato?? entä NWO sun muut hankkeet??? ..ei siis tarkoita, että diggaa venäjästä. Suomi on ollut ja olisi hyvin voinut olla myös puolueeton, mutta tämä seikka on tainnut kadota kaltaistesi daijujen päästä kokonaan.

Natoon

Edelleen just se sama huoli on ryssillä kuin teilläkin!

Tämä pitäisi jokaisen tajuta

No siinä tapauksessa ryssät on oikeessa.

Natoon

Just sitä varten Nato on, että demokraattinen enemmistö ei usko enää joulupukkiin.

Jegros...

Vähänks ihq kirjoitus sulla, opix sä noi niinq juhalta.

Nationalisti

”Teillä on yhteinen huoli ryssien kanssa”, ei, vaan sinä globalismikiihkossasi toistat valtamediasta opittua noloa iskulausetta. Osoitat olevasi hyvin yksinkertainen.

Natoon

Sinä olet ”viisas” ja hyödyllinen FSBn idiootti toistamassa ryssien propagandaa!

Jegros...

Kenen etua venäjän armeija ajaa?

Sinun

.

Jegros...

Se on hyvä, että niiden etu on että venäjä ei laajenna rajojaan tähän suuntaan.. Vaikka tekstisi oli keväisin pelloille levitettävää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jegros...