Eurooppa Kotimaa Politiikka Uutiset

Netflix ja saamelaiset yhteistyöhön

Tumisu, Pixabay

Suoratoistopalvelu Netflix ja saamelaista elokuvaa edistävä International Sámi Film Institute ovat sopineet vuoden kestävästä yhteistyöstä.  Yhteistyö on osa Netflixin luovan tasa-arvon rahaston toimintaa.

Rahasto etsii uusia tapoja edistää monimuotoisuutta ja vähemmistöjen edustusta viihdeteollisuudessa.

Yhteistyösopimuksen mukaan saamelaisia elokuvantekijöitä koulutetaan kameran takana tapahtuviin toimiin, ja heille pyritään saamaan mahdollisuus edetä viihdeteollisuudessa.

”Haluamme kertoa saamelaisia tarinoita saamelaisten tekijöitten kertomana”, sanoo saamelaisen elokuvainstituutin toimitusjohtaja Anne Laila Utsi. ”Yhteistyö Netflixin kanssa auttaa meitä tavoittamaan myös kansainvälisen yleisön.”

Netflix tarjoaa saamelaisille elokuvantekijöille työpajamuotoista koulutusta. Ensimmäinen työpaja on 23.-24.9.2022 Ruijan Kautokeinossa. Pajan ohjaa Sherlock Holmes- ja The State- tuotannoista tunnettu Steve Clark-Hall.  Osallistujille opetetaan elokuvatuotantojen suunnittelua ja aikataulutusta, sekä tuotannon toteuttamista.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä saamelaisen elokuvainstituutin kanssa,” kertoo Netflixin Pohjoismaitten johtaja Claire Willats. ”Haluamme kehittää saamelaisten rikasta tarinankerronnan perinnettä. Netflix haluaa tukea yhteisöjä toiminta-alueillamme, mukaan luettuna kehittyvät elokuvantekijät. Annamme uusille äänille mahdollisuuden tulla kuulluksi,” hän jatkaa.

Lähde International Sámi Film Institute

48 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Siitäpä onkin aikaa kun viimeksi on tullut katseltua saamelaisviihdettä, pääosissa oli silloin Naima-Aslakki ja Soikhiapää.

Toivothavashi kerhottaihiin mithä heilhe kuulhuu, menhikö elähmä ihan vithuiksi ja thuliko Norjha valhattua koshun voimalha.

ike

😂

Rudi

Ihan on rikkautta että meillä on omat inkkarimme. Kaikin puolin ovat tulleet paremmin kohdelluiksi kuin inkkarit Amerikassa, ainakin nyt viime vuosikymmeninä. Jos Netflix kykenee saamelaisten kulttuuria ylläpitämään niin ihan fine. Saamelaiset vaan itse ovat mielestäni olleet liiankin kanssa tarkkoja kulttuurinsa tiimoilta ja tullut näitä omimissyytöksiä. Muistamme kuitenkin kaikki että kuinka ovat itse myyneet tienvarsilla jo 50-luvulta lähtien matkamuistokrääsää joissa useimmiten kaikki on pielessä, niin kulttuuri kuin pisnes. Ja kaikesta vuosia jatkuneesta keskustelusta voisi luulla että saamelaisilla ei ole lainkaan huumorintajua, varsinkin jos se koskee heitä itseään. Mutta ei se niin ole, siellä on vaan sellainen pieni äänekäs nipottajaporukka jollaiset on tuttuja ihan valtaväestönkin parista, eipä niille kannata liian suurta painoarvoa antaa.

Kata

https://www.instagram.com/reel/Ch8RosLPQHh/?utm_source=ig_web_copy_link

Tämä on niin voimakas teksti että sopii myös Suomeen!Wake Up!

John Quiman

Hieno puhe.

juha II

J..talainen globalisti LQBTA+, CTR-oppia (kriittinen rotuoppi), BLM, Antifa liikkeitä sekä avointa pedofiliaa kannattava ja kristinuskoa rienaava ”suoratoistopalvelu”!

Mantela

Toivottavasti uusi elokuva on monimuotoinen: joku saamelainen voisi näytellä vaikka Nelson Mandelaa ja toinen Barack Obamaa. Alkuperäiskansan näkemys rodullistettujen rotusorrosta.

Ilkka Forsten

Ehdotan että seuraava James Bondia esittävä sankari, on Inarin kinkeripiiristä poimittu ja jurtan katveesta parrasvaloihin noussut nokinaamainen Ailu Ahkubieru, mikä pelastaa maailman äänisaastelta joikamisellaan perinneasu päällä.. Taustalla soi tunnarina shamaanirumpu, ja uusin bond tyttö voi olla Emmi Nuorgam neljäntuulen hattu päässä ilman rihman kiertämää. Se jos mikä olisi vähemmistöjen kunnioittamista ja uskon, että kolttasaamelaisten porokäräjilläkin unohtuisi tyystin kuka niitä paliskuntia pöllii toinen toisiltaan syyttäen ahmaa vajauksesta.

Elokuvan pahista esittäisi umpisavolainen Korhonen, joka on salaa livahtanut pönttövuoren tunnelista Ailakkkavaaran kupeeeseen perustamaansa salaiseen äänilaboratorioon. Toisin kuin korhonen, ja epäilemättä myöskin erittäin hyvä näyttelijä pahiksen roolissa voisi olla lihava, tanakka, punakka ja hanakka keski-ikäinen suomalainen mies, joka syö punaista lihaa eikä halua soijanakkeja kauramaidon kera aamupalaksi Hänen ympäristövihamielisyys yhdistyneenä äänisaasteeseen olisi uskottava juonikuvio. Ailu joikaisi koko kaksituntia kestävän elokuvan ajan, tai voisi välissä naukailla korpikuusen kyyneliä joilla on tutkitusti resonnanssia vahvistava vaikutus. Lailaaaaa löi leilaa ja leilaaaaa löi lailaa, ja laila löi leilaaaaaa ja leila löi laijaa ja… Tätä rataa. Pahis ei enää jaksaisi yrittää oman tuotteensa ulkoistamista vaan ottaisi ritolat, ja katuisi syntejään poistuen takaisin savon perukoille sulkien pönttövuoren perässään.

Lopussa emmi jälleen esittäisi tankotanssin lipputangon ympärillä, ja tangon huipulla olisi saamelaisten kansallislippu pridelipun ohessa. (niissä on valmiiksi samoja sävyjä. ) Jos halutaan vielä vakuuttavampi lopputunnari, emmi sanoisi katse kameraan päin käännettynä omalla äidinkielellään Puorre päive, joikathan kun siihen pysthymmä, jo vain pysthymmä. Met olemma pysthyviä jo vain pysthyviä. Saame keel riiki keeleks niin Virolaisetkin käsittää kuinka merkittävästä tekeleestä on kysymys.

Kata

😀 😀 Hitto nyt tuli kyyneleitä mutta naurusta!Voi mahoton jo vain met olema! Mäʹhtt mâânn? 😀

Ilkka Forsten

Sanottakoon ettei minulla ole mitään Saamelaisia vastaan. En vain ymmärrä miksi kantaväestöstä tehdään syyllisiä jossa kaikki kasataan niskoillemme. Olen ilmaissut mielipiteeni huumorilla, en loukatakseni saamelaisia. Olen myöskin todennut että kaikki tämä etnisyyksillä leikkiminen on copy paste juttua yhdysvalloista, jossa on nyt meneillään käsittämätön valkoisten syyllistäminen joka ongelmasta. Kun meillä ei ole intiaaneja, tehtiin saamelaisista niille korvike. Kun meillä ei ole ollut puuvillaplantaaseja, luotiin käsite tervanpolttajista orjuuttajina jne. Meillä on ollut koko maailman mittapuulla tasa-arvon kannalta edistyksellinen maa, mutta sekin on retosteltu näyttämään naisvihamieliseltä ja miesten ylivaltaa korostavalta tekeleeltä. Meillä on uskonvapaus, mutta kristillisestä uskosta puhuminen, tai siihen viitaaminen on kriminalisoitu kuten Päivi Räsäsen tapauksesta nähtiin.

Kaikki tämä laittaa miettimään kannattiko antaa naisille ääni-oikeutta, sillä nyt he ovat tuhoamassa toimivan yhteiskunnan absurdeilla väittämillä ja oletuksilla joihin poltiikka tarjoaa mahdollisuuden. Me olemme feministien mielestä maa jossa nainen ei saa ilmaista itseään ja saman aikaan ylistetään islamilaista kulttuuria joka ei tunne edes käsitettä tasa-arvo. Meillä ei kantaväestöön kuuluvat miehet yritä luoda pukeutumis-standarteja, ( Körttiläiset poislukien ) mutta muslimimaissa se määritellään tarkasti ja miesten näkökulmasta.

” kulttuurilliset ominaisuudet ” jotka ei ole lainkaan sitä vaan miesten ylivaltaan perustuvaa kuten groomaus, halutaan esittää valkoisten aiheuttamana ongelmana vaikka tekijät ovat joka kerta Afrikasta tulleita, tai arabeja. Me olemme rasisteja jos emme suvaitse lastemme raiskauksia, mutta jos teot kääntyisivät muslimeihin niin mitähän mahtaa tapahtua jos heidän tyttäriään nylkytetään ringissä ja nimitellään huo***si ? Tämä kaikki, ja paljon muuta järjenvastaista jota työnnetään iholle joka paikassa alkaa lopulta ärsyttämään, ja ainakin itselläni on mennyt kuppi nurin enkä välitä minkään vertaa mitä laki tai poliitikot sanovat mielipiteistäni. Vihaan heitä kaikkia, eikä se muutu sillä miksikään jos minulle julistetaan ettei saa vihapuhua tai olla agressiivinen. Minä EN pyydä anteeksi käytöstäni, enkä kysy lupaa päättäjiltä joilla ei näytä olevan enää kykyä päättää mistään muusta kuin siitä miten kyykyttää omaa kansaa. Bilettävä pääministeri haistakoon pas****n, hän ei ole silmissäni muuta kuin typerä bimbo joka luulee itsestään liikoja.

Tuomion päivää hekään eivät pysty välttämään, ja se saattaa olla lähempänä kuin lähin puhelin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ike

Oikeassa olet. Puuttuisin vielä tuohon taloudelliseen puoleen. Eivät kaikki maat halua asua länsimaisessa demokratiassa joten annetaan toisin valinneiden maiden elää kuten tahtovat,meillä vaan ei ole minkäänlaisen kehitysavun muodossa mitään velvollisuutta elättää heitä. Esim.kehitysavun tiimoilla pyörii sellainen välistävetäjien ja kaikenlaisten ”johtajien” ja yhdistysten määrä että siivoamista riittäisi, eli kehitysapu tulisi lopettaa. Suomi on ajautumassa energian takia sellaiseen tilanteeseen että kaikki turha pitäisi hallinnosta lopettaa, siellä sitä perkaamista riittää. Onkohan tästä tulossa 90-luvun laman toisinto jossa ihmiset joutuvat pilkkahinnalla myymään sähkölämmitteisiä talojaan kun rahat ei riitä. Sanokaa mitä sanotte mutta pöhöttynyt hallinto ja korruptio ovat suomen todelliset ongelmat.

John Quiman

Jotain kamalaa tästä on tulossa, eikä ns. hallitus ole lainkaan jyvällä siitä, mitä se tekee. Siellä on ulkomaisille voimille kuuliaisia henkilöitä, jotka toteuttavat sitä, mitä käsketään, vailla omaa käsitystä, mihin se johtaa. Ovat voimantunnossaan olevinaan mahtavia, kun mediakin kehuskelee ja luo kansalle kiiltokuvia. Aika oudot ajat. kansaa viedään allikkoon hymyssä suin ja voittajan ilme naamalla.

Kansa puolestaan elää mediahypnoosissa, eikä tajua, että mikä menee pieleen, on hallinnon aiheuttama ongelma. Itse asiassa useamman hallinnon aiheuttama ongelma.

Muutosta tuskin on tulossa ennen kuin kaikki on romahtanut, sillä kansa äänestää samat koijari aina uudestaan eduskuntaan. Äänestetään omaa puoluetta ja omaa miestä, koska eihän ongelmat ole meidän miehen ja meidän puolueemme vika, vaan toisten.

Ikävää, että pitää kulkea pohjamutien kautta ennen kuin nousee muutoksen halu. Etenkin, kun romahduksen voisi kai vieläkin estää, jos vaan löytyisi tahtoa. Romahdus on sekä taloudellinen että henkinen. Rahat loppuu, mikään ei toimi ja pääkin on ideologisen aivopesun tuotteena sekaisin. Siitä on pitkä matka takaisin ylös. Alashan aina pääsee helposti.

Kata

Samaa mieltä myös sinun kanssa!Some on tyhmentänyt sopivasti ihmisten tarpeet todelliseen elämään ja nyt eletään ihquja unelmia…ai kun ihanaa…ja taustalla häärii ei-niin-kivat bastardit.

ike

Ollaan esimekillisessä tilanteessa siitä kun kenelläkään hallituksessa ei ole edes teoreettista kykyä hoitaa asioita jotka kuuluvat hänen omaan hallinnonalaansa. Jäi mieleen yksi lausahdus jonka joku sanoi jossakin nettivideossa (en todellakaan muista missä, kun kahlaan noita aika paljon): ”Maltilliset on hiljennetty, vaaliliput on väärennetty, vaalit voivat alkaa”. Kuulostaa vihervasemmiston vaaliteemalta. Naurahdin, jäi mieleen kun näinä aikoina naurahdan niin harvoin. Tuon verran luotan nyt systeemiin. Pahoin pelkään että pohjalle mennään ennenkuin on toiveitakaan päästä takaisin. Tämähän on sitä vihreää siirtymää. Vihreä nurmi päälle ja siinähän sitten on vihreästi siirrytty. Vähemmästäkin on ihmisiä erotettu, jopa tapettu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Ja sinäkin olet niin oikeassa.Koko läntinen maailma on kuin paljon parjatut imeldamarcosin kenkävuoret.Täyttä korruptiota.

https://www.thenationalnews.com/world/asia/2022/05/11/who-is-imelda-marcos-and-why-are-her-shoes-famous/

Näin elää ne tiktaattorit rouvineen ja perheineen ja taatusti eivät nytkään tule kärsimään minkään puutteesta.

Ilkka Forsten

Se olisikin jo puoli voittoa kun ei mentäisi joka paikkaan jakamaan ”demokratiaa ” sillä ne maat, kuten Afganistan, on vuosisadat ollut täysin islamilaisen ajattelun kyllästämä. Jos he itse pyrkivät muuttamaan järjestelmäänsä se suotakoon heille, mutta asia ei kuulu muille yhtään mitään. Naisten oikeudet ei toteudu vielä pitkään aikaan, eikä niitä(kään) pitäisi tyrkyttää ihmisarvoon vetoamalla. Se käsite ihmisarvosta on meillä länsimaisen kulttuurin tuomaa, ja on silkkaa tyhmyyttä kuvitella muslimien omaksuvan asiaa. He laittavat jo periaatteesta vastaan koska sanoma ei ole heidän mielestään pyhää profeetan kautta saatua oppia.

Jos ihminen ei halua omaksua jotain, hän ei sitä omaksu, ja jos ihminen ei halua oppia mitään, se ei pakolla onnistu. YK:n näkemyksen mukaan meillä on olevinaan velvoite viedä jokaista artiklaa ympäri maailman. Se on kuin nykyajan lähetys-saarnaajien hommaa. Mennään käännyttämään muita uskontokuntia tai yhteisöjä heille täysin vieraaseen ajatteluun. Minusta on ihmisoikeusrikkomus tyrkyttää arvojamme jonnekin, ja vieläkin pahempaa siitä tulee kun annetaan rahaa asian edistämiseksi. Sieltä löytyy aina se valehteleva klaanipäällikkö mikä esittää omaksuvansa arvot joita tuodaan, mutta todellisuudessa hän haluaa vain rahaa ostaakseen aseita oman klaaninsa valtaa pönkittämään.

John Quiman

Jos jossain halutaan kehittää yhteiskuntaa kohti parempaa, mitä se sitten onkaan, kyllä he kehittävät sitä ihan omin voimin. Mitään ei voi tarjota valmiina pakettina, koska jos muutosta ei tapahdu ihmisissä itsessään, ei sitä tapahdu. Rakentakoon kukin yhteiskuntaansa omalla työllään, siis omilla rahoillaan. Jos eivät saa mitään aikaiseksi, eivät ole siihen kypsiä.

Suvakki kuvittelee, että kunhan joku lähi-idästä tai afrikasta vaan pääsee Suomeen, alkaa hän automaattisesti toimia suomalaisen yhteiskunnan tavoin ja ymmärtää sitä. Ei vaan ole niin todellisuudessa. Todellisuudessa tulija näkee typeryksiä, joilta saa lypsetyksi kaikkea mielin määrin. Totta kai hyväksikäyttäjä hymyilee ystävällisesti, mutta vain saadakseen etuja. Hymy ei tarkoita vieraanvaraisuuden arvostamista, vaan se on väline hyväksikäytön maksimoimiseksi.

Oma lukunsa ovat sitten ne, jotka tekevät rikoksia. Heitä ei haittaa ystävällinen poliisi ja tuomioiden mitättömyydet totuttuun nähden. Lisänä vielä vääräuskoisten halveksunta ja uskonnon suoma oikeus kohdella vääräuskoisia miten hyvänsä.

John Quiman

Niin, nämä syyllistämiskampanjathan ovat todellakin tuontitavaraa ameriikkojen leftisteiltä. Tarkoitus ei mliity mitenkään totuuteen, vaan pelkästään poliittisiin pyrkimyksiin.
Aivan: Suomessa, kun ei ole samoja aineksia, millä kehitellä syyllistämistä, niin niitä pitää sitten korvata millä sattuu edes vähän samankaltaisella, tai puhtaasti keksityillä syillä. Kysehän on vain ja ainoastaan siitä, että pitää syyllistää, ei siitä, että onko aihetta. Eikä edes siitä, että onko väittämissä vähääkään totuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Otamme lohdutuksella vastaan Sanna Marinin tiedotteen siitä että HÄN EI nosta itselleen kuuluvaa lapsilisää, ei ole kuulemma tarvetta. Voi sentään, ja tämä suuri osallistuminen ” yhteisiin talkoisiin ” kun ei todellisuudessa merkitse yhtään mitään. Sanna olisi voinut hoitaa lapsilisästä luopumisen ihan ilmoittamalla siitä virastoon eikä suomen kansalle. Nyyh, hyvä sanna, nyt on aihetta bileisiin meilläkin. Saksa laskee samaan aikaan kaasun hintaa 20 % ja ilmoittaa iloisesti että ollaan lähellä sitä mikä oli normaalia ennen ukrainan sotaa. Mitä tekee suomalainen yhteiskunta, jatkaa turhien maksujen keräämistä ja pääministeri luopuu lapsilisistään. Muu eurooppa pyrkiii tasapainottamaan kansan elämää, täällä sitä pyritään kiristämään ja puhutaan sähkökatkoksista, sähkön säännöstelystä jne. Mitä luulette, sammuttaako marin kaikki lyhdyt, ei käytä lämmintä vettä, eikä biletä sinä aikana kun meillä muilla pitäisi olla pimeää ja mökki kylmänä ? Luuletteko että Petteri Orpo sammutta tunnollisesti ylimääräiset valot, käyttää vain kylmää vettä ja syö H&K:n sinistä lenkkiä näkkileivän päällä ? Mitä luulette, osuuko yksikään sähkökatko yhdenkään ministerin asunnon kohdalle, vai palaako luxit täysillä läpi talven ? Antaako Ohisalo itselleen oikeuden käyttää vain omalla tuulivoimalla toimivaa saunaa, vai ottaako hän sittenkin valtakunnan verkosta tullutta virtaa mutta olemattomalla korvauksella ? Tiedämme että hän tulee linnan juhliin sähköpokulaudalla tai kävellen, oiiiii, olen sanaton tämän uhrautuvaisuuden edessä.

Sammutetaanko katuvalot juuri heidän asuntonsa kohdalta, tai edes siltä kadunpätkältä missä he majailevat ? Minä en usko. Sitten kun tulee joulukuun kuudes päivä, kaikki ” säästötalkoisiin ” osallistuneet kutsutaan linnan juhliin josta mennään jatkoille bilettämään, mutta tuskin pimeään baariin. Koko sirkuksen maksaa suomen kansa ja katselee haltioituneena miten kaunis pääministeri meillä on. Joku homo stylisti selostaa YLE:n lähetyksessä, että kaikkien rakastama pääministerimme saapuu nyt puolisonsa kanssa kättelemään ” suoli ” Niinistöä, joka on myöntänyt sannalle valkoisen ritarikunnan korkeimman ansiomerkin suomelle tekemistään hyvistä päätöksistä, sekä arvojohtamisesta. Ja huomatkaa sannan nuorekas asu, vain nahkarotsi ja stringit sekä maihin-nousukengät. Hänen jäljessään tulee toinen kansamme hyväntekijä Maria Ohisalo kantaen kierrätyspahvista tehtyä jakkua harteillaan, joka on kuin sattuman kautta vihreä sävyltään. Se on stylisti hintti hoppulaisen suunnittelemaa disainia joka maksoi vain 35 000 euroa, uusin kampaus vaivaiset 24 000 euroa jotka ministeri saa vähentää verotuksessa. Kampauksessa ei ole käytetty ympäristömyrkkyjä, joten olkaamme onnellisia.

Kaikki suomen säästäväisimmät henkilöt kokoontuu yhteen, siellä juodaan syödään ja tanssahdellaan, kun tomppeli kansa katselee TV:n välityksellä tapahtumaa ja on sitä mieltä että ” nuorilla ” on oltava oikeus juhlintaan. On ” häpeällistä ” arvostella tilaisuutta ja siihen osallistuvia, sillä me olisimme kaikki kuolleet koronaan jo aikoja sitten, ellei marin olisi pelastanut kansaamme, nyt hän tekee arvokasta työtä pelastaakseen Saksalaisten elintason. Ohisaloa ei saa arvostella, sillä hänen jakeluvelvoitteensa on pelastanut Grönlannin jääkarhut ja hylkeet joukkotuholta. Siinä on venäläisten ukrainassa aiheuttamat savut ja käryt pikku juttu kun laitetaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Eihän modernit hyökkäysvaunu kuluta kuin vaivaiset 400 – 600 litraa ” ekodieseliä ” tunnissa, kun taas saastuttavaa fossiilista polttoainetta käyttävä Ryttyläisen perheen 20 vuotta vanha KIA, muodostaa uhan ja globaali ilmaston lämpeneminen on vakava haitta jo 2100 luvulla.

Niin ja muistakaa nyt että maapallon pyörimisliike on nopeutunut, koska napa-alueiden sulanut jää on keventänyt telluksen painoa. Jostain syystä samat tieteilijät puhuvat merien pinnan noususta, joka ei voi olla mahdollista kun kaikki vesi haihtuu avaruuteen. Jopa aina ajan tasalla oleva tampereen yliopisto on esittänyt että miesten kuukautiskiertokin on häiriintynyt samoista syistä. Se on huolestuttava ilmiö, sillä kansamme potenttiaaliset synnyttäjät ( miehet ) eivät ehkä voikaan tuottaa kaivattua kestävyysvajeen paikkausta. Afrikkalaisten ja Arabialaisten miesten kuukautisiin ilmiön ei ole havaittu tarttuneen, mikä selittyy sillä että he syövät runsaasti kasviksia punaisen lihan sijasta. Parempi DNA ja suurempi ÄO, siinä selitys mikä uppoaa vaalikansaan jo ensi keväänä, ja niin voimmekin aloittaa välimeren ylittäneiden kestit sähköä säästämättä bensasta tinkimättä.

Olimmehan suurin yksittäinen kolonialistinen valtio joka orjuutti afrikkaa ja vei mugabeleheimolta mahdollisuudet vaurastua. Hottentottien hyökkäys mugabelealueelle ei ole ongelma, sillä vähiin käyneet varainnot pakottivat heimosotiin joille ei näy loppua, ja kun blobaali ilmastonmuutos huomioidaan lisänä, on suomalaisten elintasosta tingittävä nyt, sillä ” kunniavelka ” on yhä maksamatta sanoo Erkki Tuomioja. Näin jatkuu kädettömien ja aivottomien pyörittämä karuselli nimeltään kunnianhimoinen ilmastotavoite jo vuodelle 2023. HURRAA !!!

Te joilla on mahdollisuus talvikuukausina käydä marinin tai ohisalon korteerien luona, kuvatkaapas kännyköillänne päivämäärät mukaan liitettynä montako valotonta vuorokautta saatte tallennettua, veikkaan ettei niitä ole.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Tämä juttu pitäisi luettaa joka suomalaisella ja jos ei lue niin itkee ja lukee!Eli..täyttä asiaa vaikka tapasi mukaan kerronta on hauskaakin.

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-biden-speech-push-partisan-advantage-midterms

Oikea käännetään vääräksi siellä ja täällä…pelottavan hullua.

ike

😂 😂 😂

Kata

Olet niin oikeassa.
En todellakaan vihaa saamelaisia tai muitakaan etnisiä ryhmiä,minulle ihmisen käytös merkkaa eniten.
Onhan minussa, eikä niin kaukaakaan,saamelaisverta itsessänikin ja olen siitä ihan ollut innoissani mutta nämä uhriutujat ja canceloijat ja wokeilijat käy niin päähän!Ja epäoikeudenmukaisuus kuten kerroitkin.Sitä ei voi käsittää että nämä ”liiterimme” ovat niin kiinni juurikin Amerikan mallissa joka on siis aivan järkkyä ja silmiinpistävää syrjintää valkoista ihmistä kohtaan..ja useimmiten se syrjijä on itsekin valkoinen ja moni musta vastustaa tätä erottelua…
Lapsille yhä pakotetaan maskeja mutta maahan marssii tuntematonta porukkaa joka päivä pilvin pimein ilman mitään vaatimuksia!
(Niin tuli meillekin.Aluksi ei edes kyselty nimiä eikä mitään ja eiku busseihin ja juniin…)
Sitten joku urheilija ei pääse maahan kun ei ottanut niitä vatun kokeilupiikkejä!Aivan uskomatonta ja zaaanpierre se vaan pressissä vakuuttaa että ”se on eri asia”,mikä mahtava selvitys hahahaaa WH:n pressissä.Hemmetin Presidentti Snow porukoineen.Ja kaduilla on kaikenlaista kummajaista vapaasti lapsille kaikenlaista seksishowta!
Järkyttävää!!Moraalitonta!
Joku roti on saatava aikaan koska mikään yhteiskunta ei kestä tätä touhua pitkään ja kaiken lisäksi nämä sähköongelmat,hinnat sun muut aiheutetut uhkat..näin uskon.Ja uskon että nuo megalomaanit kaikkialla haaveilevat olevansa ”kukkulan kunkkuja”!

otto suni

Saamelainen käsitteenä on jo aikanaan hyvin kaluttu asia ja tärkeintä on tietää, että nykyinen propaganda saamelaisista on aivan samaa kuin BLM-liike. Alkuperäisistä saamelaisista suurin osa asuu eteläisessä osassa Suomea ja määritelmä nykyään on valheellinen ja sen tarkoitus on suojella lähinnä porojen ylilaiduntamista joka on ongelma koko pohjoisessa osassa Suomea.
Jouni Kitti aikanaan oli Saaplemas-lehden päätoimittaja ja teki myös hyvän virkauran MML:n kalstuksen asiantuntijana joten hänen tietonsa syntyperäisenä saamelaisena ovat hyvin erilaiset kuin näillä nykyisillä propagandisteilla. Porosaamelaiset liikkuivat Norjasta Ruotsiin, sieltä Suomeen ja Suomesta vielä Venäjälle. Kenraali Wallenius oli aikanansa loistavia Lapin ja saamelaisten toiminnan kuvaajia, joten todellista tietoa on saatavissa hänen kirjoistaan.

ike

En ota tosissani mitään väitettä rotusyrjinnästä ennenkuin myönnetään että valkoista tai valtaväestöä voidaan myös syrjiä. Jos tätä ei oteta huomioon edes laki ei toimi, käytännöstä puhumattakaan. On jopa poliisin taholta todettu että valtaväestöä ei voi syrjiä. Kaiken filosofisen tai loogisen ajattelun tiedon taholta en voi tuota väittämää pitää totena. Voihan se vaan olla että olen niin oppimaton, kun ei ole tuota yliopistosivistystä, toisaalta en nyt halua kertoa miten monta kertaa nuo yliopistosivistyneet ihmiset ovat puhuneet itsensä pussiin ilman logiikan häivääkään.

Kata

Täysin samaa mieltä.

Yliopistot uivat syvällä,joka puolella.Kuin suoraan kirjasta Kiinan kulttuurivallankumouksesta.Ehkä ei vielä kakita lattioille kuin kirjassa mutta aika menoa libtardien maailmasta.

Ilkka Forsten

Tässä esimerkki by Eva Biaudet. ” Me EMME TIEDÄ ovatko suomesta syyriaan lähteneet naiset osallistuneet sotarikoksiin, mutta TIEDÄMME että he olivat pyykkäreitä ja hoitivat haavottuneita..” Ei tiedä mutta tietää, tietää mutta ei tiedä, ei tiedä, vaikka tietää.. Yhtä kaikki syyrissa oli vain pyykkäreiden kokoontumisajot, kalifaattia suunniteltiin sattumalta, ja vankileirille Al – Holiin päädyttiin väärän tulkinnan johdosta. Nyt ollaan taas ”suomen kansalaisia ” mitkä pitää pelastaa koska rangaistuksena saattaa olla islamilaiseen lakiin nojaava kuolema..

Emme tuo sieltä kuin yksin jääneitä lapsia, heitä on arviolta kolme tai neljä ( kaikki orvoksi jääneitä joita hoivaa vain äiti.) Näin suurta humanitaarista katastrofia emme voi katsella sivusta. Islamilaisen isän suku on kaikki kuollut, joten älkäämme kovettako sydäntämme tämän syvästi liikuttavan tragedian edessä. Yhy hyyy niisk… ja katso, taivaalle ilmaantui lentokone, suomen tunnukset siivissään tuoden pelastuksen, ja islamille mahdollisuuden aloittaa uudelleen sama öyhötys puhtaalta pöydältä MEIDÄN maksaessa siitä täyden hinnan.

Ilkka Forsten

Sitä minäkin tarkoitin ettei saamelaiset kokonaisuutena ole öyhöttäjiä, sillä he ymmärtävät oikein hyvin miten paljon turismi etelästä tuo rahaa pohjoisiin kuntiin. He elävät osittain vanhalla ja hyväksi havaitulla tavalla, joka on ihan oikein. Mutta kun sekaan tunkee ” tiedostavia ” henkilöitä, joita masinoidaan Helsingistä käsin olemaan jatkuva nillittäjälauma, alkaa miettimään syitä sille miksi saamelaiset antavat muutaman ” kauko-ohjatun ” munata koko sakin maine ?

Ironistahan tässä on juuri se, että esimerkiksi Emmi Nuorgam julistaa kokonaan etelästä kopioitua jargonia omanaan, ja esittää tiedostavaa, toisten määräyksistä irtisanoutuvaa persoonaa. Hän ei joko ymmärrä, tai ei halua ymmärtää kuinka paljon se Woke pelleily on sittenkin muiden kuin saamelaisten itse luomaa. Hän on tosi asiassa etelän propagandan uhri, mutta olettaa toimivansa ilman ulkoista vaikutinta.

Jos hän olisi tiedostava, tulisi eteen vaihe kun emmikin joutuisi kyseenalaistamaan sen mitä tarjoillaan täysin hatusta vedettyinä faktoina. Se ei kuitenkaan kiinnosta, koska ilman nillitystä hän ei olisi mitään. Ei hän ole nytkään mitään eikä mikään, mutta omassa mielikuvamaailmassaan emmi puolustaa vähemmistöä joka ei ole edes pyytänyt itseään puolustettavan.

Se että turistirysät myy neljäntuulen hattuja, todistaa vain sen että sikäläiset ovat haistaneet keinon rahastaa turisteja myöskin heille ominaisilla vaatteilla. Kyse ei ole siitä että etelästä tullut matkaaja omisi kulttuuria saamelaisilta, kyse on vain ja ainoastaan halusta ostaa jotain mikä liittyy sikäläiseen kulttuuriin, ja jolla on sama arvo kuin millä tahansa matkamuistolla. Mitä järkeä olisi ostaa vaikkapa joku asu tai sen osa joka ei liity saamelaisuuteen millään tavalla. Emmi itse käyttää farkkuja ja lenkkareita. Ei hän kulje perinneasu päällään, mutta se ei sitten olekaan toisen kulttuurin omimista. Ja totta, se ei ole kulttuurin omimista, se on toisen kulttuurin luoman vaatemallin käyttämistä. Miksi siis saamelaisten perinneasut olisivat jotain niin pyhää ettei niitä voi ostaa edes muistoksi lapinmatkasta ? Minä syön mielelläni poronlihaa, onko emmin mielestä parempi että lopetan sen syömisen, vai pitäisikö sittenkin kuunnella poromiehiä jotka saavat elantonsa siitä että lihaa myydään etelän kaupoissakin. Aina kun mennään aate edellä, tuppaa järki myöhästymään joka lähdöstä. Jos etelän turistit todella alkaisivat emmin vaatimalla tavalla ” kunnioittamaan ” saamelaisten tapoja, siinä tulisi hyvin pian hätä käteen yrityksillä jotka elävät kokonaan lapin mytologian kannattelemina.

Se ” hauras vähemmistö ” tarvitsee turismia, ja jos turisti ei saa rahoilleen vastinetta se kääntää katseensa muualle. Näin yksinkertaista se on.

Kata

Näin on ja poronkäristystä ja pottumuusia ei voita mikään!

Ilkka Forsten

Sekaan pitää vielä saada puolukkasurvosta, niin nam on hyvää !

ike

No onhan tuo läskisoossi. Keho tarvitsee myös eläinrasva ja sen ovat nuo ääriliikkeet unohtaneet. Jos elät pelkällä kasvisruokavaliolla niin muistan sinua hyvänä ystävänä hautajaisissa. Esimerkkejä on. Ihminen on kaikkiruokainen joten meidän biologiassa on jotakin joka on siihen sopeutunut.

No sitten on tuo Sungatzeining. On aika mielenkiintoinen ilmiö. Nähtäväksi jää. Olisihan se jotenkin hyvä että ihmiset saisivat kaiken energian vain vain aurinkoa hyödyntämällä, ai niin niinhän ne jo nyt saavat.

Kata

Äitini teki niin hitokseen hyvää läskisoosia oivoi!

Tuosta ilmiöstä en ole kuullut mutta aika paha talvella saada energiaa auringosta kohtapuoliin tuonne maaliskuun loppuun…. 😀

Ilkka Forsten

Niin teki meilläkin ja olen kironnut kun en opetellut itse sitä taitoa. Paljon opin ja osaan tehdä hyvää ruokaa, ( ainakin silloin jos ei välitä mausta sanovat ilkeämieliset ) mutta ilman heidän pannetteluaan, voin käsi sydämellä sanoa että osaan todellakin tehdä appeita jotka kelpaa muillekin.

ike

No että nyt saisin lopullisesti hörhön maineen niin tuossa yksi linkki, kun yritän pitää mieleni aika avoinna, Google haulla löytyy aika paljon muutakin. https://www.youtube.com/watch?v=U8ebSpLAO0U

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Omg joooooo…no mie voisin kertoa rumban viime viikolla kun sain toiseenkin silmään uuden mykiön ja no…siinä ei silimäjumpat auttaneet vaan toimenpiteet oli vuorokauden aika rajuja…no näen taas sillä silmällä…ei mitään mennyt pieleen vaan näin käy noin 17%:lle,melkoinen nestemyrsky ja paine aivan järkky….
Mutta seuraajia herralla tuubissa oli tosi paljon joten ihan ihqua… 🙂

ike

Vielä tuosta sungazeing jutusta. Ei ole mikään uusi ilmiö, tuttu jo antiikinajoista tai aikaisemmistakin, oli toki silloin salattua tietoa. Ketkä olisivatkaan tehneet enemmän pahaa ihmisille kuin papisto.

Kata

No nyt löysin tuolla sanalla..ihan hullua no voihan sitä aurinkoa kattoa jos haluaa sokeutua.Noita kultteja on niin sekoja ja monenlaista hörhöä ja aina löytyy kiihkeitä kannattajia.

ike

En oikein tiedä. Kyse on aika hitaasta prosessista, ainakin joidenkin mukaan. Itse lukulaseilla näitä juttuja kirjoitan. Tuossa kuulemma silmää totutetaan, ensin muutama sekunti, seuraavana päivänä lisätään taas muutama sekunti jne. No maailma on kummallisuuksia täynnä.

Kata

Kuitenki luulisin että sama kaava kuin ”Jonestown”,ihmiset lopuksi sekoavat johonkin hulluuteen.
En alkaisi tuijottelemaan aurinkoon ilman kunnon suojalaseja ja silloinkin vain että näkee esim auringonpimennyksen.
Mutta ihailen auringonlaskuja yli kaiken ottamalla kuvan. 🙂

ike

Toisaalta ymmärrän noitakin ihmisiä, tuloksia ovat saaneet. Eikä aurinkoon saa tuijotella kuin tietyllä aikaikkunalla- Kaksi tuntia auringon nousun jälkeen tai kaksi tuntia ennen auringon laskua. Senverran pitkän matkan tuo valo kulkee ilmakehän läpi että on kuulemma turvallinen aikaikkuna, en sitten tiedä. Jonkin verran noita videoita katsonut ja todennut että kyllä siinä jotakin varmasti piilee.

John Quiman

Olen myös nähnyt vastaavia videoita.

Saattaa siinä jotain ollakin. Koska kyse on auringonvalosta, saattaisi se toimia myös kirkkaan sinisen taivaan tuijottamisella, tosin pidemmän aikaa.

En ole kokeillut, joten en tiedä sanoa.

Tuo videon kaveri näkyy keräilevän kaikenlaista ”mystistä” tietoa videoilleen. On aika monia videoita, joista jotkut voivat olla mielenkiintoisiakin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No mie seurasin aiemmassa kodissani horisonttia koska asuin korkealla ja etelään esteetön näkymä ja koska nuo lentsikat on aina kiinnostaneet niin saatoin seurata yli 7 minuuttia partsilla konetta jonka valot tuli horisonttiin ennenkuin se lensi yli.Hitsi siitä mulle tuli hyvä mieli! 😀
Välillä kiikarit käytössä!
Ja toki maisemat läpi vuoden oli huikeita.

Ilkka Forsten

Kun silloin joskus historian alkuhämyssä yksi apinalaji laskeutui puusta ja päätti aloittaa kahdella jalalla taivaltamisen, ei mennyt pitkään kun ruokavalioon tuli liha. Me olemme lihaa syöviä petoja, emme saaliseläimiä joille riittää porkkanan naatit. Tiedätkö mikä erottaa lähes joka tapauksessa saalistajan saalistettavasta ? Se että pedoilla, eli saalistajilla on mahdollisuus stereonäköön koska silmät ovat rinnakkain. Saaliseläimillä ne ovat pään sivuilla. Poikeuksia toki on, mutta näin se suunnilleen on määriteltävissä. Stereonäkö mahdollistaa välimatkojen tarkan arvioinnin, jolloin saalistajasta tulee vielä monta vertaa tehokkaampi pyydystämään saalistettavia.

Lihan käyttö mahdollisti aivojen suuremman kehityksen, joka ajan saatossa jatkojalostui. Sitten tuli kyky puhua ja lopulta piirtää mikä puolestaan muuttui kirjoitukseksi. Keksittiin aseet ja taas tehostui saalistaminen. Jos olisimme yhä banaanilinjalla tuskin olisi yhtään infrastruktuuria syntynyt, sillä ainakaan minä en tiedä että paviaanit olisivat rakentaneet taloja. Nythän kyllä väitetään että Helsingin rakensi juuri niiden kopiot, mutta faktaa siinä ei ole nimeksikään. Rasva ja suola ovat elimistölle välttämättömiä, ja mikä huvittavinta, taannoin terveysintoilijat selittivät ettei he käytä suolaa koska se on vaarallista, mutta sanovat suolaavansa ateriat soijalla.. Heh heh hehhh.. Sopii katsoa mitä siinä soijapullon kyljessä lukee. Pullo sisältää soijaa, vettä ja SUOLAA. Soija itsessään ei ole suolaista.

Mikäli emme käytä rasvoja, loppuu vitamiinien imeytyminen, siinä ei auta vaikka hotkisi kourakaupalla Berokkaa ja kuvittelisi olevansa itse terveys. Elimistömme on sopeutunut sekaruokaan, joten puheet siitä että pelkkä kasvisravinto riittää on täyttä tuubaa. Liha pitää nälän poissa, heinät ei. Jos tuntuu että sepitän mitä sattuu niin miettikääpäs hevosta tai lehmää laitumella. Ne syö koko ajan, mutta leijona ei syö kuin kerran päivässä. Ongelman alkujuuri tässä ituhippien päättömässä kasvisruokahumpassa on ajatus siitä, että kaikki tekevät jotain äärimmäisen kevyttä työtä jossa ei ole kulutusta nimeksikään. Kun suomen metsiä hyödynnettiin tukkijätkien ajalla, montako anorektista metsuria korvesta löytyi ? Ei yhtään,vaikka silloinkin olisi ollut mahdollista latoa reppuun evääksi rehuja. Ihmiset käyttivät järkeään, mutta nykyisin järjen käyttö on rajattu minimiin sillä lahko vaatii uskollisuutta vaikka jäisi työt tekemättä. Läskisoosi antoi voimaa mitä tarvittiin. Ituhipit olisi silloin heitetty koskeen jos ei muuta niin huvin vuoksi.

John Quiman

Lihansyönnin vastustaminen perustuu mielikuviin. Eihän Petteri Punakuonoa voi syödä, tai Aku Ankkaa. Luonnosta etääntynyt ihminen, jolla ei ole tuntumaa elämän todellisuuteen ravinnon suhteen, alkaa kuvitella miten kauheaa on teurastaa eläin ja syödä se. Aletaan uskoa, että elämän kunnioittaminen on lihasta luopumista, mutta sivuutetaan todellisuus, jonka mukaan lihankin syöminen on luonnon järjestykseen kuuluva normaali ja tarkoituksenmukainen asia.

Ilkka Forsten

Eläinten oikeuksia vahtivat henkilöt tekevät lähtökohtaisesti oikein, sillä en minäkään hyväksy sitä että eläimiä kohdellaan huonosti. Surkuhupaisaa koko jutussa on kuitenkin sen eri osa-alueet. Eläinten oikeuksia puolustavat tahot näkevät vääränä metsästyksen. Se koetaan julmaksi koska siinä saaliseläin inhimillistetään, eli se luokitellaan ihmisen kaltaiseksi olennoksi joka elää samoilla metodeilla kuin mekin. Luonnossa eläimet ei tunne mitään sääliä. Heikompi, hitaampi tai voimatttomampi syödään. Syötyä ei jää suremaan ”sukulaiset ” eikä siinä koetan mitään emotionaalista kuohua miksi näin tapahtui ? Syyllisyyttä ei ole olemassakaan, sekin on ihmisten kehittämä toinen toisilleen tarkoitettu juttu. Metsästäjä ei syyllisty minkäänlaiseen rikokseen, ei juridiseen eikä moraaliseen kun toimitaan lain sallimissa puitteissa.

Oma lukunsa on se ihmisryhmä jolta kuullaan toistuvasti puhetta ettei saa teurastaa eläimiä syötäväksi, mutta samat tahot on auliisti kertomassa kuinka he suosivat hyöteisistä valmistettua ravintoa. Jostain syystä ei tajuta että eläin se on heinäsirkkakin, ja jos moraalista haluaa pitää kiinni, ei pitäisi syödä niitäkään. Jo aikapäiviä sitten on huomattu mielenkiintoinen seikka ihmismielestä. Me säälimme eläimiä mitkä koetaan sympaattiseksi, mutta tunnetta on vähemmän jos eläin ei vastaa näkemystämme lutuisesta pikku koijarista. Orava oli ennen paitsi turkiseläin niin myökin ruokapöytään päätynyt tapaus. Jos nyt sanoisi ampuneensa oravan ja syöneensä sen, itkisi eräs ryhmä kuukauden koska niin suloinen ja viaton pikku olento on menty surmaamaan. Jos samaan aikaan toinen sanoisi että tallasin kasan torakoita liiskaksi ja laitoin ne paistinpannulle, niin kukaan ei koe liikutuksen tunnetta.

Orava, niin lutuinen kuin onkin, on myöskin melkoinen tekijä esimerkiksi linnunpesien kohdalla. Se varastaa pesästä munat, tai jos siellä on poikasia se saattaa syödä ne, Orava ei ole pelkkä siemensyöjä sille kelpaa myöskin liha. Vaikka tämän kertoisi ja antaisi vielä linkin josta voi tarkistaa tiedon, jäisi oravan syöneelle stigma kauheana ihmisenä. Torakoita liiskannut olisi maailman hyväntekijä, ja edistyksellinen ajatuksissaan vaikka siinä kuolee aivan samalla tavalla eläviä olentoja. Ituhipit kantaa huolta siitä paljonko kalalajit vähenee, mutta kertovat avoimesti syövänsä mielellään kalaa punaisen lihan sijasta. Eikö se ole ristiriitaista kun ollaan valmiita vähentämään lajia josta ollaan huolissaan. Se on sitä samaa idiotismia kuin väite ettei ihminen ole lihansyöjä koska meillä ei ole voimakkaita kulmahampaita. Ihan tavallisen ihmisen purukalustosta voi havaita että ne suuret kulmahampaat on olleet olemassa. ( A, Stubb:n hampaisiin en ota kantaa, hän muistuttaa rämemajavaa vaikka polkeekin pyörää selfiekeppi kourassa. )

Tähän loppuun sopii ikivanha vitsi. Ympäristötietoiset nostivat kaikki kalat pois likaisesta koskesta, ja rannalle nostetut kalat olivat niin onnellisia että suorastaan haukkoivat henkeään…

Kata

Hyvä kirjoitus ja tuo loppulause pitää painaa mieleen! 😀

John Quiman

Todella hauska ja ytimekäs kirjoitus.

Hh1488

mikä on kantaväestö.kuitenki suomalaiset koostuu lukuisista heimoista saamelaiset on vaan yksi monista ,ovat vielä etuoikeutettuja ,kun saavat harjoittaa omaa kultturiaan,puhua omaa kieltään.meillä karjalaisilla ei ole asiat samoin.

John Quiman

Kuinkakohan karjalaisten oman kulttuurin harjoittaminen olisi estynyt? Karjala kielenä on suomen murre, vaikka sitä jotkut omana kielenään pitävätkin. Eräs Itä-Karjalan merkittävistä kielentuntijoista totesikin, että kyllä heille suomen kirjakieli kirjakieleksi kävisi.

Äitini oli Laatokan Karjalasta, joten on jotain tuntumaan karjalaisiin. Hän koki evakot ja muut sodan haitat. En siis kirjoita väheksyen.

Saamelaiset ovat sen verran etäällä suomalaisista, että on niin ja näin, että voiko saamelaisia pitää yhtenä suomalaisista heimoista. Saamen kielen juuret ovat kyllä samoilla seuduilla, mutta etääntynyt aika paljon. Jotkin sanat ovat samoja kyllä, vaan tietääkseni aika harva.

On savolaisia ja hämäläisiä, on pohjanmaalaisia jne. Ei heillä ole esteitä elää kulttuurinsa mukaisesti. En ainakaan ole kuullut sellaisesta.

Ainoa mikä tulee mieleen, olisi kalastusoikeudet ja muut vastaavat, joissa ei ehkä ole yhtä paljon oikeuksia kuin saamelaisilla alueillaan.

Suurin osa aidoista saamelaisista kuulemma asuu etelässä, jossa heillä ei ole enempää oikeuksia kuin muillakaan. Saattaa olla pohjoisen saamelaisina pidettyjen oikeudet yms. perustua enemmänkin poliittisiin syihin kuin todelliseen tarpeeseen.

Saamelaisten kulttuurin suosiminen pohjoisessa on kyllä hyvä turismille. Jos saamelaiset sulautuisivat Lapin suomalaisiin, eivät he enää olisi Suomen ”intiaaneja”, joten yksi erikoisuus katoaisi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman