Muu maailma Rikos

New Yorkin juutalaistunneli: juutalaiset palkkasivat siirtolaisia kaivuutöihin

Kuvituskuva. Kuva: Telegram.

Opiskelijat ultraortodoksisesta hasidilaista Chabad-Lubavitch -ryhmästä palkkasivat salaa siirtolaistyöntekijöitä auttamaan heitä rakentamaan kiisteltyä tunnelia lahkon maailmanpäämajassa Crown Heightsissä — kaikki täyttääkseen heidän mielestään uskonnollisen velvollisuutensa laajentaa pyhää paikkaa.

Kuusi Chabad-Lubavitchin hasidilaista liikkeen jäsentä aloitti salaa kaivamaan 1 metrin korkeaa, 6 metriä leveää, 15 metriä pitkää tunnelia itse, käyttäen karkeita työkaluja ja omia käsiään.

Myöhemmin miehet keräsivät kolehdin ja palkkasivat ryhmän siirtolaistyöntekijöitä viimeistelemään työn. Työntekijöitä kuvattiin meksikolaisiksi.

Työntekijät asuivat hylätyssä rakennuksessa, joka sisälsi rituaalikylpylän lähellä Chabadin maailmanpäämajaa osoitteessa 770 Eastern Parkway — tunnetaan yhteisössä yksinkertaisesti nimellä 770 — koko salaisen työn ajan.

”Meksikolaiset asuivat rakennuksessa kolme viikkoa työn aikana,” sanoi lähde, lisäten, että siirtolaiset tekivät työn ”oikein” ja asensivat tukipalkit. ”He nukkuivat ja söivät siellä, koska se oli salainen operaatio.”

Toinen Chabadin jäsen sanoi olevansa järkyttynyt siitä, miten he onnistuivat salaamaan sen.

”Olin yllättynyt kaiken salaamisesta ja salailusta,” sanoi 38-vuotias Chabadin jäsen, joka ei halunnut tulla nimetyksi. ”Minulle on uskomatonta, että he pitivät sen piilossa. Jesivapojat ovat hyvin ihanteellisia, äärimmäisiä.”

Salainen tunneli nousi otsikoihin, kun yhteisön jäsenet ryhtyivät riehumaan viranomaisten tullessa sulkemaan sitä betonilla. NYPD kutsuttiin paikalle sen jälkeen, kun jotkut opiskelijoista yrittivät estää työntekijöitä pääsemästä tunneliin. Yhdeksän miestä, iältään 19-21-vuotiaita, pidätettiin ilkivallasta.

”He ovat fanaattisia,” sanoi Chabadin rabbi. ”He ovat osa pientä äärimmäistä ryhmää. Chabadin käsite on olla ystävällinen kaikille, ja me olemme ystävällisiä heille, mutta emme koskaan ajatelleet hetkeäkään, että he aiheuttaisivat tällaisia ongelmia.”

Chabadin rabbi kertoi Postille, että opiskelijat yrittivät toteuttaa uskonnollisen lupauksen Lubavitcher Rabbi Menachem Mendel Schneersonille, joka lupasi laajentaa lahkon synagogaa vuonna 1988, kuusi vuotta ennen kuolemaansa.

Schneerson nähdään messiaana joidenkin Chabad-yhteisön jäsenten toimesta. Argentiinan presidentiksi valittu Javier Miele vieraili hautapaikalla päiviä marraskuun vaaliensa jälkeen.

Rebbe, kuten häntä kutsutaan Chabad-liikkeen seuraajien keskuudessa, syntyi Ukrainassa ja tuli yhdeksi 20. vuosisadan tärkeimmistä juutalaisjohtajista. Hän pakeni sotaa Euroopassa ja asettui New Yorkiin vuonna 1941 luoden maailmanlaajuisen verkoston, joka koostuu tuhansista kouluista ja yhteisökeskuksista.

Rasistinen Chabad-Lubavitch toimii myös Suomessa. Äärijärjestö vuokraa toimitilojaan suoraan Helsingin kaupungilta. Chabadin perustaja rabbi Shneur Zalmanin mukaan juutalaisten sielut ovat ”jumalallisia” ja ei-juutalaisten sielut ”eläimellisiä”.

Lähde: New York Post

Lue lisää aiheesta: Korkea venäläinen virkamies: Chabad-Lubavitch on uuspakanallinen kultti
4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Maallistunut kristinusko on Suomessakin ajettu täysin alas lähinnä vasemmiston toimesta, nykykirkon hyvällä avustuksella, mutta sitten tilalle tuodaan näitä ääriuskontoja eikä niitä kukaan uskalla arvostella, kun ihan oikeuslaitoskin niitä suojelee.
Viimeiset 10-20-vuotta on maailma mennyt kaikesta kehityksestä huolimatta isoin harppauksin taaksepäin, ja siksipä täällä on taas edessä ne uskonsodat ja se maailmansotakin..

Peter Kreisler

Sodat johtuvat uskonnosta tai rahasta, joskus kummastakin, eli syynä on ahneus tai harhat. Aniharva talousjärjestelmä on perustettu ahneuden periaatteelle ja aniharva uskonto vihan periaatteelle, vaan kuinkas on käynyt kun ihmisen perusluonne on muokannut periaatteita.

John Quiman

Vähänkin suuremmista uskonnoista ainoa, jonka omiin oppeihin kuuluu väkivalta uskonnon levittämiseksi, taitaa olla islam.

Uskontoja on kyllä käytetty hyväksi valloitusten yms. tekemiseksi, mutta ne eivät perustukaan uskontoon, vaan väärennettyyn uskontoon, jolla on johdettu ihmisiä harhaan.

Sodan eivät johdu uskonnosta, vaan vallanhimosta, jonka veli on rahanhimo, koska ne ovat pitkälti sama asia. Monet aatteet johtavat sotaan, mutta silloinkin syy on vallanhimossa.

Vain islamissa itse uskonnon oppeihin kuuluu maailman valloittaminen vaikka sotimalla, mutta islam onkin totalitaristinen poliittinen järjestelmä, jossa uskonto on vain kaapu ja väline ihmisten hallitsemiseksi.

Tällä hetkellä vallitsee suvaitsevaisten pyrkimys totalitarismiin. He tarjoavat sitä jonain hyvyyden asiana ja oikeuttavat sillä toisten alistamisen heidän aatteelleen. Tosiasiassa se on vain kaapu vallanhimolle.

Marko Kristian

No islamissahan ne pahimmat uskon soturit (terroristit) ei edes osaa lukea.
Ne kuuntelee moskeijassa jonkun ”saarnaa” ja ottaa siitä sen oppinsa.
Länsimaissa vaikka ei enää juuri kukaan edes ole uskonnollinen, niin kaikki perusteet on rakennettu kristillisille arvoille.
Sitten voidaankin kysyä miten on länsimaat pärjännyt vaikka maihin verrattuna joissa kaikki on rakennettu islamistisille arvoille?
En ole itsekään koskaan ollut uskonnollinen, mutta kun on ollut elämässä todella paljon vastoinkäymisiä, niin joskus iltaisin oon käteni ristinyt ja rukoillut, ja se on oikeasti auttanut.
Aivot vaikuttaa koko kroppaan, mutta usko pitäisikin olla henkilökohtaista.
Jos joku saa apua siitä että luulee puhuvansa pinkille sammakolle, niin mitäs siinä vikaa? Sen sijaan joukkokultit joita myös terroristijärjestöiksi voi kutsua pitäisi kieltää.