Muu maailma Urheilu ja liikunta

Näkökulma: NFL-kausi alkoi! Ketä kiinnostaa?

Washington Football Team vs. Cincinnati Bengals www.allproreels.com — Washington Football Team vs. Cincinnati Bengals from FedEx Field, Landover, MD, August 20, 2021 (All-Pro Reels Photography) cc-by-sa-2.0
Soikeaa palloa kannetaan ja heitetään vastustajan maalialueelle seitsemän kierroksen verran ja runkosarjan jälkeen pudotuspelit huipentuvat megatapahtumaan nimeltään Super Bowl. Kaiken tämän aikana, ennen, jälkeen ja ympärillä urheilukansa saa NFL-tuotteesta irti kaiken olennaisen ja tarpeettoman.

Viime viikolla alkaneen kauden avausottelussa Buffalo Bills voitti hallitsevan mestarin Los Angeles Ramsin. Billsiä pidetään yhtenä vahvimpana mestariehdokkaana, joten voitto ei tullut suurena yllätyksenä. Rams voitti edellisen kauden finaalissa, eli Super Bowlissa, Cincinnati Bengalsin. Bengals taasen hävisi Pittsburgh Steelersille kauden avauksessa. Minnesota Vikings antoi tukkapöllyä Green Bay Packersille ja Seattle Seahawks voitti Denver Broncosin ottelussa, joka kuumensi joukkueiden fanien tunteita dramaattisten pelaajakauppojen ansiosta.

Kautta aikojen NFL-kausi?

Alkava kausi on järjestyksessään 103. Kaudesta on povattu yhtä kautta aikojen tasaväkisintä. Viime vuosina heikosti pelanneet häntäpään Jacksonville Jaguars ja Detroit Lions saattavat pistää vahvasti kampoihin entuudestaan tasokkaimmille joukkueille. Lisäksi Miami Dophins ja Los Angeles Chargers pystyvät ottamaan edelleen askelia kohti liigan kärkipaikkoja. Vuosien ajan liigan vitsinä jaloissa pyörinyt Cincinnati Bengals jatkanee kehitystään, kiitos määrätietoisen joukkueenrakennuspolitiikan. Sarjan kokonaisvaltainen tasaisuus ja laajalla rintamalla kilpailullisen jenkkifutiksen paluu saattaa olla hyvinkin pelkkää silmänlumetta yhdeltä urheilumaailman suurimmalta markkinointikoneistolta.

Missä NFL on vuonna 2030?

NFL palasi kaudella 2021-2022 takaisin vuoden 2015 katsojamääriin. Puolen vuosikymmenen ajan katsojamäärät laskivat tasaisen tappavaan tahtiin, mutta viime kaudella luvut näyttivät yllättäen positiivisilta. Syitä on monia miksi katsojaluvut ovat olleet laskussa ja myös katsojien paluu ruutujen ääreen on monen asian summa. Korona-aikana otteluja pelattiin tyhjille, ja lähes tyhjille, katsomoille. Tunnelma välittyi olohuoneeseen asti ja sattumanvaraiset urheilun katsojat jättivät helposti väliin jopa merkittäviäkin NFL-otteluita. Kun katsomot olivat taas viime kaudella täynnä faneja lisäsi NFL runkosarjaan yhden ottelun. Tämän lisäksi, NFL:n onneksi, useat ottelut olivat todellisia jännitysnäytelmiä loppusekunneille asti. Liigan markkinointitiimille jää tehtäväksi pitää yllä ja jopa kasvattaa NFL:n suosiota. Erilaiset tragediat, rikoksista tuomittujen hyysääminen, tavallista kansaa ärsyttävät diivailut, myrskyt vesilasissa ja urheilun politisoituminen ajavat työssä käyvää ja veroja maksavaa kansaa pois saippuaoopperaurheilun parista. Se sama kansa oppi joskus menneisyydessä viihtymään urheiluviihteen keskellä. Takakireä talouspoliittinen sporttioksennus saattoi olla se tekijä, joka aloitti 2010-luvulla katsojamäärien tasaisen laskun.

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
änäfäl

Ketä suomalaista kiinnostaa tuollainen amerikkalainen roska muutenkaan, oli pelaajat minkä värisiä tahansa. Lajina aivan surkea. Muutama sekuntti rynnätään päin toista, sitten minuutin pelikatko ja päälle mainoskatko, tuota litanjaa sitten toistetaan koko peli.

Juha

Toki tällä lajilla on harrastajia ja seuraajia Suomessa, mutta nyt kun politiikka on taas tuotu urheiluun niin selkeästi punavasemmiston lajihan tämä on.. ja muiden lampaiden

https://www.atlantajewishtimes.com/whos-in-the-owners-box-jews/

lestinheittäjä

Noissa mantelipallopeleissä tapahtuvien taklausten on todettu vaurioittavan aivoista lähteviä hermoja.
Chronic traumatic encephalopathy – NHS (www.nhs.uk)

Lyndon Johnsonin kerrotaan aikoinaan tokaisseen Gerald Fordille ”noin käy kun pelaa liikaa jalkapalloa”, kun jälkimmäinen ei ollut ymmärtänyt jotakin (poliittista) tilannetta.

Rudi

Siellähän polvistuvat, ei jaksa kiinnostaa. Joitain toki vielä täytyy kiinnostaa jos puolen minuutin tv-mainos Super Bowliin maksaa 5.5 milj.dollaria eli 183.000 taalaa/sekunti

nina

turhin laji koskaan tama potku, kasi, jalkapallo. mieluummin seuraisin kapyjen sukukypsyyden kehittymista gobin autiomaassa olevalla ydinjatteiden kaatopaikalla

Tuumailija

Eikös tämä ole vielä World Championship Game, no siihen osallistuu koko maailma USAn rajojen sisäpuolelta.

Tagit