Eurooppa Politiikka Talous

Orbán tapasi maanviljelijöitä Brysselissä – kun muut poliitikot piileskelivät

Viktor Orbán, Bryssel 1.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Kun tuhannet maanviljelijät piirittivät viime torstaina Euroopan parlamenttia, poliitikot piiloutuivat. Unkarin pääministeri Viktor Orbán päätti sen sijaan kävellä ja keskustella mielenosoittajien kanssa.

Orbán saapui Brysseliin osallistuakseen torstain EU-huippukokoukseen ja tapasi kaupungin keskustassa mielenosoittavia maanviljelijöitä.

Orbán keskusteli maanviljelijöiden kanssa siitä, että Euroopan johtajien on kiinnitettävä paljon enemmän huomiota kansan edustamiseen, pääministerin lehdistöpäällikkö Bertalan Havasi kertoi MTI-uutistoimistolle.

”Tarvitsemme uusia johtajia, uutta Euroopan eliittiä, joka todella edustaa kansalaisia. Tällä hetkellä – olipa kyse sitten maahanmuutosta tai Ukrainan sodasta – kadunmiehen ääntä ei oteta vakavasti. Tämä demokratia on pahasti pettänyt”, Orbán sanoi toimittajille tilaisuudessa.

Euroopan parlamentin aukio Brysselissä täyttyi torstaina vihaisista maanviljelijöistä, jotka sytyttivät tulipaloja ja heittivät munia parlamenttirakennusta kohti. Euroopan eliitin vastaiset talonpoikaisprotestit ovat nopeasti levinneet useisiin EU-maihin.

Lähde: Fria Tider

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Seuraava lainaus, joka on peräisin Gladiaattori -elokuvasta, pätee yhtä hyvin myös Orbaniin:
”Now I am not a man of the people, but I try my best to be man FOR the people”.