Kotimaa Politiikka

Paavo Väyrynen: Esiinnyin televisiossa!

Paavo Väyrysen tiedote:
Esiinnyin eilen televisiossa. En toki valtakunnallisessa TV-lähetyksessä, vaan Haapala-TV -nimisessä Ilta-Sanomien nettiohjelmassa.

Se on katsottavissa jälkikäteen linkistä.

Timo Haapalan haastattelu on virkistävä poikkeus siitä julkisuudesta, joka on hallinnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä.

Väsymiseen saakka on jouduttu kaikilta TV-kanavilta seuraamaan uutislähetyksiä ja otsikko-ohjelmia, joissa samat naamat esittävät samoja kysymyksiä ja samat naamat niihin samalla tavalla vastaavat.

Haapalankin kysymykset olivat pääasiassa samoja kuin TV-kanavilla esitetyt, mutta vastakset olivat erilaisia.

Onhan se erikoista, että TV-kanavat eivät ole minua lainkaan haastatelleet.

Onhan minulla sentään pitkä ura ulkoministerinä ja muissa ministerin tehtävissä, kansanedustajana ja europarlamentaarikkona. Olen kansainvälisten suhteiden dosentti Lapin yliopistossa ja tehnyt akateemiset opinnäytteeni Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Rohkenen väittää, että tunnen Ukrainan kriisin taustat ja vaiheet paremmin kuin useimmat TV-ohjelmissa haastatellut. Olen perehtynyt myös siihen, mitä mahdollinen Nato-jäsenyys Suomelle merkitsisi.

Tätä asiantuntemusta ei ole haluttu käyttää.

 

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
SinimustaFani

Ja minä juon nyt kahvia. Terveisin: Harri Holkeri. Jos teillä ei ole rahaa niin syökää silakkaa.

SinimustaFani

Kepu päätti tänään kannattaa Nato jäsennyttä. Niin Väyrynen on väärässä puolueessa. Ääni kepulle on ääni Natolle. Äänestetään Natottajat pois eduskunnasta.

Lieväasteinen

Pitäisi tehdä kansalaisaloite, että Paavolle rakennetaan ikioma mausoleumi. Kun tietty hetki koittaa, Paavon ruumis palsamoidaan, laitetaan mausoleumiin, tuodaan sitten opiskelijoita katsomaan Suomen pitkäaikaisinta poliitikkoa, kansalaiset jonottavat… Tai vielä parempana ratkaisuna Paavosta voisi tehdä Suomen kuningas.

Kiitos Paavo

Ei mulla muuta

Jeps

NATO:n pääsihteeri valitaan Bilderberg-kokouksessa. Jokainen valveutunut tietää mikä tämä salaseura on. Tämän tiedon myötä NATO:n kasvot muuttuivat silmänräpäyksessä.

Ruupo Kustaa

Kukaan ei tiedä mitä mahdollinen NATO jäsenyys merkitsisi. Mutta se jäsennyys näyttäisi nyt olevan paras vaihtoehto Suomen kannalta. Hyvä vaihtoehto se ei ole. Mutta paras se on, omasta mielestäni. Ihmisten pitäisi olla kuten kihomatoparvi joka totesi: eläkäämme Rauhassa

ike

Jos suurin osa eurooppalaisista maista kuuluu Natoon niin onko vastustajilla jotakin sellaista tietoa miksi Suomen ei pitäisi siihen kuulua, vähän epäilen. Meillä ei ole Natolle antaa juuri muuta kuin suomettuminen, no aika hyvä puolustuskyky jopa ennen natoa. Kiitos siitä että jollakin tapaa on tuo puolustuskyky turvattu. Kyllä me pärjätään, siksi myös Nato ei meitä juurikaan riskinä pidä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Itsenäisyys ja oma raha

Nyt ei Paavo halua enää muistaa kenen äänillä mentiin EU:hun.
Nimittäin, Paavohan piti maratonipuheita eduskunnassa jotta ei ollut aikaa äänestää EU:hun liittymisestä. No, muut puolueet ajatteli että ”ostetan Paavo ja luvataan sille paikka EU:ssa jotta siitä päästään eroon”. Niimpä Paavo kepulaiseen tapaan käänsi takkinsa ja kertoi kepulaisille että ”nyt pitääkin äänestää EU:hun liittymisen puolesta, sieltä tulee niin paljon tukirahoja maatalouteen”. Ja niinhän kepulaiset äänesti.
Suomi littyi EU:hun Paavon äänestäjien äänillä. Paavo sai paikan EU-MEP:inä mutta se ei eronnutkaan eduskunnan tehtävistä. Vaan se ilmoitti että se jatkaa eduskunnassa. Että on sen verran nopealiikkeinen että pystyy kyllä hoitamaan kaksi virkaa. Silloin muut puolueet tiesivät haukaneensa hapanta.

Ja nyt paavo kosiskelee äänestäjiä ”itsenäsiyydellä ja omalla rahalla”. Huonoksi on muisti mennyt.

Piikkilampaat

Siinä tallotaan taas ryssän lähettilään sonnassa.
Ryssät on kaikki terroristeja jotka pitäsi hävittää maapallolta kokonaan kuten myös kaltaisesi putinistit.

Puolueeton

Vihapuheella muuten paljastaa omat taitonsa ja luonteensa!

Sami

Hyvin tämä vastakkainasettelu näyttää toimivan. Kannattaa nyt muistaa että se on tarkoituskin saada ihmiset vihan valtaan ja toisiaan vastaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Toivottavasti otat neljännen piikin ja rauhoitut. Vihanhallintakurssi voisi myös tehdä hyvää. Guusfrabaa.

ike

Tässä taas esimerkki siitä kuinka jotkut eivät ole tehtäviensä tasalla. Tuollaisten näyttelyesineiden saaminen muualle esille on jo muutenkin aikamoinen homma. Kyse ei ole mistään luksusjahdista tai muusta kertakäyttötavarasta. Esineet kuuluvat museoidensa omistukseen ja niitä pitäisi kunnioittaa jo historiallisen arvonsa johdosta. Ei tuossa juuri ole sijaa politiikalle. Kai se on liikaa vaadittu ihmisiltä jotka rajalla ovat vain tottuneet katsomaan onko rekisterikilpi väärennetty.

Lieväasteinen

Epäilen likaista peliä. Juuri nyt, kun Suomen pitää liittyä mahdollisimman nopeasti ja hiljaisesti NATO:on, koska Venäjän asevoimat ja huomio on kiinni Ukrainassa, jokin (viherkommunistinen?) taho järjestää taideteosten takavarikointiprovokaation tarkoituksena ärsyttää Venäjää ja vetää sen huomio tänne.

Rudi

Näinhän sen tietysti pitäisi olla mutta Suomihan on taloussodassa Venäjää vastaan, EU-pakotteiden myötä. Mm. Nokian renkaat ei saa niitä renkaita tuotua Venäjältä EU:n itseaiheutetuin päätöksin. Ja ei sieltä mitään muutakaan enää tuoda sen kummemmin kuin viedäkään, omin päätöksin. Mahtaakohan suomalaiset ymmärtää kuinka kalliiksi tämä touhu lopulta meille tulee? Kyllä valtionvarainministeri on asiasta ainakin varoittanut ja viimeksi eilen Lintilä, joten soditaan nyt sitten, ainakin aluksi näin taloussotaa. Uho on ainakin kova joten muistetaan tämä sitten myös myöhemmin kun vaikutukset on ns. reisillä.

Lieväasteinen

Ensimmäisten EU-pakotteiden myötä vuodesta 2008 tai 2014 alkaen Viro (ja muut Baltian maat) ovat esittäneet EU:lle laskut Venäjä-pakotteiden ko. maille aiheuttamista tappioista. EU on joka vuosi kiltisti maksanut nuo miljardilaskut. Mutta Suomi taas…

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Rudi

Uskon että kaikilla suomalaisilla on ajatuksissaan sama päämäärä joka on pitää Suomi erossa sodasta. Osa on sitä mieltä että ratkaisu on Nato, osa sitä mieltä että se on sotilaallinen liittoutumattomuus. Minusta Väyrynen on oikeassa siinä että paras tae Suomen turvallisuudelle on jälkimmäinen vaihtoehto. Väyrysellä on kompetenssia muodostaa käsityksensä, sillä uskon että tästä maasta löytyy hyvin vähän samanlaisella kokemuksella ja lähihistorian tuntemuksella varustettuja poliitikkoja.
Kuulee sanottavan että Venäjä pitää jo Suomea natomaana mutta tosiasiassa siitä ei ole mitään näyttöä. Se ei näy rajalla, eikä myöskään merellä. Suomi on Venäjän silmissä puolueeton maa niin kauan kuin se ei ole liittynyt Natoon.

Piikkilampaat

Ryssä ei ole hyökännyt yhteenkään natomaahan ikinä, ei vaikka ryssää kiihottavia maita on sen lähellä, ainoa esto hyökätä on natoon kuuluminen.
Ryssä hyökkää suomeen 100 varmasti mikäli ei natossa olla, te tuon kieltävät olette jokainen putinisteja.

Kainuunkonkari

Käyhän nyt vetäsemässä se vaippa naamallesi kunnon Marinistina ja muista tehdä kunniaa EU:n ja S-marketin lipuille ohi kävellessäsi.

Rudi

Jutuistasi päätellen olet kyllä niin pihalla niiden putinistiesi kanssa että veikkaan sua kätyriksi. Mutta sellaseksi joka tekee sitä yksiskseen pimeässä veskissä.

Ali

”Ryssä hyökkää suomeen 100 varmasti mikäli ei natossa olla, te tuon kieltävät olette jokainen putinisteja.”
Entäs jos oot väärässä,,,mikä sinä sitten olet?

Toisinsanoen

Ja Venäjää ei ole valloitettu ikinä. Ei ikinä!

John Quiman

Puolueettomuus ei suojele kuin Venäjän etuja. Venäjä todella haluaa Suomen olevan yksinäinen ja siksi helppo suupala, kun tulee aika napsaista suupala.

Puolueeton

Venäjällä on ollut jo 77 vuotta aikaa napata suupalansa, jostain syystä ei ole maistunut. Taitaa olla mukavampi katsella ja nauttia näystä välittämättä isosta joukosta ryssävihaajia. Tosin aika oli erilainen ja maa vaihtui vähitellen 1900 alkaen kommunistisesta kansallismieliseksi. Mutta hyvin aika on mennyt varsinkin alkuaikoina, kun kaupat sujuivat ilman EU-pakotteita. Sotavelat maksettiin 25 vuodessa. Nyt USA:n politiikka panee asioita väärille urille, jotka johtavat kivikkoiselle polulle.

Bling Bling

Venäjän silmissä Suomi on ollut puhdasverinen länsimaa jo neljännesvuosisadan ajan ja de facto NATO-maana on itänaapuri pitänyt Suomea jo yli kymmenen vuotta. Suomen de jure NATO-jäsenyyteen Venäjä on valmistautunut koko tämän ajan aktiivisesti ja se näkyy niin joukkojen sijoittelussa, sotilaallisen voiman kasvattamisessa ja tukikohtien rakentelussa aivan Suomen rajan tuntumassa samoin kuin se näkyy vakoilua, sabotaasia ja mahdollista miehitystä tukevan verkoston rakentamisessa Suomen maaperälle.
Toisin sanoen: Suomi on jo pitkää ollut Venäjän silmissä vihollinen, jolta on kuitenkin puuttunut puoustusliitto NATOn jäsenmaiden yhteiset turvatakuut NATOn perustamissopimuksen 5. artiklan mukaan, joten Venäjän ulkopoliittisen kehityksen suunnan ja taustat huomioiden, on vain ajan kysymys, milloin Venäjän aggressio yltää Suomeen asti. Todennäköisesti Suomen vuoro tulisi Transnistrian ja Moldovan jälkeen, ellemme olisi jo siinä vaiheessa liittytnyt NATOon myös juridisesti.
Mutta onneksemme olemme, joten asia ei Venäjän kannalta muutu miksikään entiseen verrattuna, mutta Suomen kannalta tilanne on täysin oleellisesti toinen; voidaan sanoa, että kyse on maamme elinehdosta nykytilanteessa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Bling Bling
Paavo kyllä muistetaan

Ehkä se ongelma onkin juuri Paavossa itsessään. Sen venkoluja ja kieroilija on katseltu aina -80 luvun alusta lähtien. Sen toimista saa sellaisen käsityksen että sen ainoa tehtävä olisi luoda ongelmia ongelmien jälkeen. Aiheuttaa sisäistä eripuraa ja pettää muita parhaansa mukaan. Ja ylinuukana henkilönä se ei laita omaa rahaa mihinkään vaan odottaa että kaikki muut maksaa senkin viulut.
Paavon taktiikka oli luoda ongelma joka kaatui aina muiden syliin ja koska se oli sen luonut, oli sillä siihen itselleen sopiva ratkaisu. Ja jos se ei sopinut muille, niin ne jäivät sitten sen ongelman kanssa painimaan pitkä aikaa. Sen vuoksi Kekkonenkin potki sen ulos aina kaikista kokouksista mihin se koitti tunkea sisään. Ja nyt Paavo esiintuu Kekkosen kuvan kanssa tyyliin”Minä ja Urkki”, vaikka olivat eri puolueen miehiä. Ja ihan eri tason valtiomiehiä.

Voi kumpa Kiinalaiset olisivat aikoinaan pistäneet Paavon vankilaan siitä että se ratsasti sillä kivi-hevosella. Se olisi pysynyt poissa Suomen poltiiikasta pitkän aikaan.

otto suni

Paavo Väyrynen on liian paljon asioiden taustoista tietävä politiikko ja siksi häntä pelätään. Hänet syrjäytettiin presidentin vaaleissa ainoastaan sillä tempulla, että jopa omat kepussa jättivät tukematta Paavoa. Koskaan ei Paavo Väyrystä ole päästetty vastakkain vaaliväittelyyn Niinistön kanssa ja sen ymmärtää.
Etyj ja muuta ns. turvajärjestöt eivät ole pystyneet puolueettomasti toimimaan koska Nato on aina ollut joidenkin asiantuntijoiden takapiruna. Yksi asia on kuitenkin varma Helsingin henki 1975 ei koskaan palaa Suomeen ja siitä pitää huolen Niinistö ja Sanna Marin hallituksineen!
Pitäisi olla useita tietolähteitä jotta kansalaiset saisivat oikeaa tietoa. Katsokaa Fox News Tucker Carlson tänä aamuna!
otto s.

Kata

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-media-russia-ukraine-reckless-biden

Tätäkö meinaat?Katsomisen arvoista todellakin.

Rudi

Kyllä se selvä on että hämmentäjiä riittää joka suunnalla, eipä näistä enää ylläty