Kotimaa Politiikka Uutiset

Paavo Väyrynen: Mitä Keskusta lauantaina päätti?

Paavo Väyrynen.

Julkisuudessa on yleisesti esitetty se tulkinta, että Keskustan puoluevaltuusto olisi eilisessä kokouksessaan päättänyt kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon.

Paavo Väyrysen mukaan tällaista päätöstä ei tehty, vaikka jotkut jäsenet puheenvuorossaan tätä esittivät.

Puoluevaltuusto päätti:

”Keskusta tukee valtiojohdon toimintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä. Puoluevaltuusto antaa valtuutuksen puoluejohdolle ja keskustan edustajille maan hallituksessa kaikkien Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.”

– Omalta osaltani totesin, että puoluevaltuustolla ei ollut oikeutta tällaista valtuutusta antaa sen vuoksi, että päätösvalta puolueen kannan mahdollisesta muuttamisesta Suomen turvallisuuspoliittiseen perusratkaisuun kuuluu puoluekokoukselle. En ole valtuuston jäsen, toteaa Väyrynen tiedotteessaan. – Puolueen johto ilmeisesti kuitenkin katsoo, että se voi eilisen päätöksen nojalla yhtyä päätökseen Nato-jäsenyyden hakemisesta, jos tällainen ehdotus tulee valtiollisessa päätöksenteossa esille ja jos tämä viisaaksi harkitaan, hän jatkaa.

 

42 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Kyllä Väykkä tietää, kuten 1970-luvulla SAK:n lakimies Tarja Halonen toistuvasti tapasi sanoa: ”Kyllä kenttä tietää!”

Ne henkiset ja fyysiset dinosaurukset joutuvat toteamaan saman kylmän tosi asian kuin varsinaiset vastineensa, että maailma on muuttunut lopullisesti kuin meteoriitin iskeydyttyä.

Mitkään lait ja säännöt eivät merkitse sen enempää kuin puusta putoilevat syksyn lehdet kun päätöksiä tehdään valtiosopimuksista, terveydestä ja hengestä aina Perustuslain häpäisyyn saakka kuten tekivät aasialaiset neuvostosotilaat j..talaisen kommunistisen komissaarin äärivihapuheen sytyttäminä raiskatessaan naiset iästä riippumatta v. 1945 keväällä Berliinissä!

Ja yhtälailla molemmista vaietaan, koska voittajat kirjoittavat historian ja silkka kulloinenkin poliittinen mielivalta määrää sen kuka on hyvä ja kuka paha kuten tuuli kääntää tuuliviirinkin tuulen suunnan mukaan! Tuolle pohjalle ei kukaanb kuolevainen voi rakentaa mitään pysyvää ja kestävää. Ei edes sellaista, että aamu iltaa näkisi!

Vedä päähäsi jo sinäkin

Joo eihän siellä muita ollut kuin aasialaisia neuvostosotilaita 🙂 Ja stalinissakaan ei ollut mitään vikaa j..talaiset kävi yllyttämässä. LOL! Että nyt aloit tuota vääristellä puhtaiden pyhimys venäläis-sotilaiden puolesta.. Että jaksatte. Jos joku on kiero niin juha toinen.

SinimustaFani

Kepu on mennyttä tämän Nato lausunnon takia. Myös Persut petti kansan koronalla ja Natolla. Nyt persuille kelpaa jopa EU.

Jouni karlsten

SinimustaFani olet täysin oikeassa persuilla pyöriitakki niin ettei vuoret mukana pysy Suomesta on tehty EUN ikioma HU..A (EI NATOA JA FIXIT KIITOS)ja loppu myös persujen äänestäminen samanlaisia p..kanpuhujia ku muutki pyritään hillotolppaan kii ja siihen se jääkin ku saavat tahmaset näppinsä tolppaan!!!!!!!!

Bling Bling

Jaha, Väyrynen onkin näemmä jo palsamoitu, mutta suu liikkuu edelleen. Jahka sekin osa on saatu asianmukaiseen kuntoon, voimme siirtyä projektin seuraavaan vaiheeseen: Kremliin lähettämiseen.
Putinistien on turha enää ulista, juna meni jo.

Juha

Jaha, sitten voikin sotilaspassin lähettää pääesikuntaan. Sotikoon innokkaammat globalistien sotia.

Deputinization

Teitä käpykaartilaisia näyttää riittävän jo toisessa ja kolmannessakin polvessa!

Juha

Heh. EU-liittovaltio on joidenkin isänmaa jonka kommunistidiktatuuria en itse arvosta enkä puolusta. Minun isänmaa on Suomi, jonka puolesta olen sotilasvalan vannonut.

Realisti

Turhaa sanahelinää. Noloksi tuon tekee se, että itsekin tiedät tuon.

Nykyinen tilanne ei mahdollista enää aiemman kaltaista puolueettomuutta.

Nimetön

Säästetään ne mafialiittoon kaavaillut lisämenomiljardit ja mafiaunionin varastamat miljardit omaan liittoutumattomaan puolustukseen, joka nytkin on Euroopan huippua. Siitä budjetista liikenee myös varat ilmaisiin vaippoihin löysävatsaisille globalistinatottajille.

Bling Bling

Älä Putkonen lässytä.

Rudi

Päätti Kepu mitä hyvänsä niin natoonhan tässä ollaan menossa. Kun kaikki puolueet ovat yksimielisiä niin tavallaan vastuu päätöksestä katoaa. Toivotaan että asiat menee parhain päin

Tolppa

Näin on. Iltalehden vaan ylläpitää tota juupas/eipäs-teatteria hölmöimpien pitämiseksi unessa.

Deputinization

Sitä kutsutaan demokratiaksi!

häkäpönttö

”Ranskan presidenttiehdokkaat lupaavat ’lukita’ bensan hinnan alle kahteen euroon” Tuossapa on hyvä linjanveto, jolla pitäisi herätellä myös meidän päättäjiä (vähintäänkin mielenosoituksella).

Ilkka Forsten

1.99 € on siis lupaus.

juu

Vaikka en ole koskaan varsinaisesti Väyrysestä pitänyt, niin Saarikko on karmea sähläri joka ei herätä luottamusta osaamisella missään asiassa.
Rahaministeri jolle en antaisi edes säästöpossua vahdittavaksi, mutta hän onkin niitä WEF:in ”nuoria johtajia”, kuten esim Marin ja ulkomailta Macron, Trudeu.. ja Klaus Scwabin mukaan jopa Putin kuuluu siihen kerhoon..

Ikivänkyrä

”En minä sitä tarkoittanut vaikka olen niin sanonut”, ”Kyllähän talossa pitää isäntä olla – niin ja emäntä”, ”Sanovat minua vanhaksi, mutta minähän olen vasta 65-vuotias nuorukainen”, ”Kaikilla on omat vahvuutensa. Sattuu vain olemaan niin, että minussa nämä kaikki vahvuudet yhdistyvät”, ”Minä olen Jumalan valittu johtamaan Suomen kansaa”, ”En muista milloin viimeksi olisin ollut väärässä”, ”Mitäpä elämä olisi ilman minua”, Minun ruokavalioni ei kyllä ratkaise ilmastonmuutosta”, ”Olen nuorempi kuin Donald Trump”, Koulutus, politiikka ja minä”, ”Pyrin silloin jo toiselle presidenttikaudelleni”, ”Gallupit ovat yhtä väärässä kuin kuusi vuotta sitten. Näiden gallupien tarkoituksena on varmistaa Saulin valinta ensimmäisellä kierroksella tai keplotella Pekka toiselle kierrokselle”, ”Olen oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota vastaan”, ”Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle elämäntehtävä”, ”Tiedän, että vaatimattomalla persoonallani on suuri huomioarvo”.

Noista, Paavo ”ikivänkyrä” Väyrysen, sanonnoista voi sitten jokainen aina valita sen mikä tilanteeseen sopii parhaiten. Se nostaa myrskyn vesilasissa ihan selvästäkin asiasta. Ja peittelee omia tekosiaan minkä ehtii.

jalmari finne

Suomessa on valitettavasti tullut tavaksi ohittaa todellinen kansan mielipide ja juuri puolueiden osalta on muistettava, että puoluekokous on päättävä elin. Suomessa on hyvin tarkat lait koskien päätöksentekoa yhdistyksissä, osakeyhtiöissä ja jopa tiekunnissa, joten kepua koskee aivan samat lait. Saarikko on pullan tuoksuinen rehevä emäntä jonka painoa ei taida kestää pääministerin saunan lauteet kuten jo tupailloissa on usein todettu.
Natoon liittyminen on aivan eri asia kuin hakemuksen jättäminen, joten päätöksen tekee joku muu kuin Jens Stoltenberg.
Odotellen järjen valon palaamista edes joidenkin suomalaisten päähän!
finne igen

Puolueeton

Kun meidän päällystö panee sopimukseen pakollisia ehtoja, ydinaseettomuus, Suomessa olevat sotilasjoukot jäävät meidän päätettäväksi, hakemusta ei luultavasti Nato hyväksy. Nato haluaa Suomen määräysvaltaansa. Sehän on Naton tarkoitus, miehittää Suomi sopimuksella.
Nuo ehdot ovat välttämättömiä, jotta Venäjän välitön hyökkäys ei alkaisi välittömästi. Miettikää, mille rajoille nyky Venäjä on sallinut vihollisen tunkeutua ja millä rajoilla sopuisa naapuri on saanut olla kaikessa rauhassa?

Piikkilampaat

Älä nyt ala valehtelemaan.
Nato hyväksyy ehdot mitkä sopimuksessa on valittavissa, sinä saivartelet satuja.
Jos on tietämätön niin ei näin elintärkeitä asioita tarvitte alkaa sössimään putinismilla.

jalmari finne

Nato ei ole yksi valtio ja siksi Nato ei hyväksy, vaan jäsenvaltiot. Kannattaa katsoa jäleen iltapulujen valheet natoon liittymisestä. Ei tarvita kuin Turkin sulttaani Erdogan ja Unkarin loistava Orban, niin siihen päättyi Suomen tuskien tie!
finne igen

Piikkilampaat

Sairasta on kieltämättä tuo miten te putinistit aina väitätte että Nato myöteiset ammentaa valheet valtamediasta, jne.
Tuo tekee vain aina enemmän selväksi että Natokielteiset on kaikki putinisteja.
Sinä niitä valtamedioita seuraat näköjään. Minä lukaisin paperisen ”valtamedian lehden” viimeksi yli 30 vuotta sitten, sen jälkeen en ole lukenut yhtäkään lausetta valtamedioista.

jalmari finne

Ei realisti ole putinisti, joten kannattaa pysyä tosiasioissa. Nato ilman USA:ta olisi todella Euroopan turva, mutta mitä tekemistä eurooppalaisilla oli Libyassa, Irakissa ja Afganistanissa, ei muuta kuin suojella ”Suuren ja Mahtavan USA:n” intressiä.
Luepa De Gaullen muistelmat ja selvitä itsellesi miksi viimeinen eurooppalainen De Gaulle pisti USA:n dollarin kultakannnan kumoon?
finne igen

Piikkilampaat

Mitäs tekemistä ryssillä on euroopassa?
Kyseleppäs sitä iteltäs, natoon kuuluminen kun pitäsi nuo rotat pois.
Usa sitä, usa tätä.

GLGL

Mitäs tekemistä Suomella on Euroopassa? Periferiaan sijoittuva sinisilmäisten hölmöjen maa. Jos Suomi haluaa sieltä päättävien pöytien alta pois muruja keräämästä, varmaan kannattaisi vihdoinkin itsenäistyä. 100 vuotta harjoiteltu ja vieläkin lapsen tasolla.

Tolppa

Nyt on puhe natosta, wall streetin pankkiirien työkalusta ja heidän juoksupoikina toimimisesta.

Sami

Bryssä ei kuulu Eurooppaan, eikä Bryssän kätyrit! FIXIT.

Sami

Mitäs vikaa Putinissa on?

Puolueeton

Naton tarkoitus on miehittää Suomi, koska muuten Nato ei hyödy sopimuksesta mitään. Ymmärrät kai, että miehitys ei onnistu ilman miehiä ja transuja, joita Naton porukassa lienee mukana.
Vain idiootti kuvittelee, Nato on hyväntahtoinen järjestö, jonka inhimillinen tarkoitus olisi suojella Suomea Venäjän vastaiselta hyökkäykseltä. Takana on suurien länsimaiden tarkoitus supistaa Venäjän valtaa ja pyrkiä rosvoamaan Venäjän kansalliset luonnonvarat. Tietenkin tavoite on hyvä globalistien pyrkimyksille, mutta homo sapiensille se on tuhoava tavoite.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Deputinization

Kirjoituksesi ei juurikaa eroa Kremlin propagandasta.

Ilkka Forsten

Ryssän trolli.

Sami

Oletko Bryssän trolli?

Ilkka Forsten

Ja Putin tuo rauhaa ja rakkautta, joskin oudolla tavalla mutta toki heille ominaisesti. Venäläiset on aina ajaneet tankilla tuomaan veljeyttä ja tasa-arvoa, joka kumuloituu jostain syystä Kremlin vallan alle. Jos olet eri mieltä, saat kuulan lanttuuun kotiovellasi, kuten muuan Politkovskaja ja ihan Putinin syntymäpäivänä. Varmaan muistat ettei sitä rikosta koskaan selvitetty, mutta valeselvitys tehtiin ja syylliseksi löydettiin kaksi uiguuria, jotka olivat muuten vaan misogyynejä ja holtittomia, alikansaa kun ovat venäläisiin verrattuna.

Ilkka Forsten

Mistä sinä revit noita satuja ? Mitkä sotilasjoukot jäävät muka meidän päätettäväksi. Et kai vaan tarkoita että joku punaniskajenkkien divisioona sijoitetaan suomeen, ja jos he eivät saa hyökätä itään, niin homma lirittää alleen. Mille rajoille venäjä on sallinut vihollisen tunkeutua, miten niin sallinut. Ei suvereenien valtioiden tarvitse kysyä Putinilta lupaa sille mikä on sallittua. Sopuisa naapuri, arvatenkin suomi on ollut natoyhtenäinen siitä lähtien kun ostimme Hornetit, ja sen jälkeen on kaikki muukin yhtenäistetty länsivaltojen kanssa, jota tälläkin hetkellä jatketaan. Nyt vaan mennään natoon, sillä putinin kanssa ei neuvotella, eikä hän sanele mitä teemme.

Miten paljon nato ja jenkit ovat sanelleet Norjalle ehtoja, ja norja on ollut natomaa kymmenet vuodet. Siellä ei ole ydinaseita, ei jenkkien tukikohtia eikä mitään rykmenttiä reppu selässä odottamassa koska päästään alkamaan sota. Nato ei miehitä mitään, mutta katso ukrainaan niin huomaat jotain outoa, Igor soittaa balalaikkaa T – 72:n kannella ja ampuilee mihin sattuu, väitäen että denatsifikaatio sallii mitä tahansa. Ne vi****n ryssät on ongelma, ei suinkaan amerikka.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Katsojan silmässä

Ei Saarikko ole pullantuoksuinen rehevä emäntä, Kulmunin Katri on pulantuoksuinen rehevä emäntä.

Juha

Saarikko kuuluu samaan WEF uskonlahkoon kuin Putin. Omituisia nuo globalistilahkolaiset.

Yrjö T.Mckara

Tämä nykyinen Nato-touhu vaikuttaa selvästi pienen porukan kutomalta valtiopetokselta tai vallankaappaukselta.

jalmari finne

Olet oikeassa sillä Natoon liittymisajankohta oli vuonna 1992, silloin aikaikkuna oli auki ja Suomi olisi saanut Karjalan takaisin ellei meillä olisi ollut ”Bernstainilaista” eli Leon Trotskin sosialistia Suomen presidenttinä. Mauno ”suuri” ajoi Suomen EU:hun ja sitä tulemme katumaan vielä sukupolvien ajan. Nato-kiima on erityisesti kokoomuksen isänmaattomien rahoittajien elämän täyttymys ja siksi Etelärannasta aina tulee kommentteja työvoimapulasta vaikka maa notkuu jo vierastaistelijoita. Muistakaa USA:n lahja Suomelle, mukavat irakilaisveljekset joiden paras kyky oli ammuskella Klashnikov-aseillaan aseettomia vankeja tulevassa haudassaan. Tälläistä väkeä saamme odottaa myös Ukrainasta sillä joku kumma on niitä sinne tuonut kymmeniä tuhansia muka pakolaisina.
Totuus Natosta on se, että kun Nato pommittaa, niin kaikki kotona ja puutarhassa tuhoutuu aivan kuin Raidin jäljiltä!
finne igen

Ilkka Forsten

Tritonal on hyvä ja tehokas räjähde, mitä sitä moittimaan. Sillä irtoaa sitkeinkin lika, kuten putinismi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Jupi

Suurella todennäköisyydellä joku nato maa hylkää suomen hakemuksen veto oikeudellaan

Ilkka Forsten

Yksi listasta unohtui. Te olette sanoneet olevanne aina oikeassa. Ei, en minä niin ole sanonut,minä olen sanonut etten ole koskaan väärässä.