Kotimaa Politiikka

Paavo Väyrynen: On valmistauduttava ”vapaussotaan”

Paavo Väyrynen.

Tiedotteessaan ex-ministeri, poliitikko Paavo Väyrynen toteaa Euroopan unioniin ja euroalueeseen liittymisten olleen pahoja virheitä.

”Nyt olemme vaarallisella tavalla menettämässä itsenäisyyttämme, mistä viimeisimmät osoitukset ovat elpymispaketti ja sen jälkeen esille tullut ehdotus sosiaalirahastosta. Itsenäisyyttämme uhkaa nyt myös EU:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikka.”

Väyrysen mukaan varttuneen väen tulee palauttaa mieliinsä viime vuosikymmenten tapahtumat ja nuortenkin pitäisi niihin perehtyä. – On tärkeää tietää, kuinka Suomi on nykyiseen ahdinkoonsa joutunut. On tärkeää ymmärtää, että ahdinkomme uhkaa pahentua. On tärkeää keskustella siitä, kuinka voisimme tämän kierteen katkaista ja ryhtyä itsenäisyyttämme taas vahvistamaan.

Suomi kärsii ainoana Pohjoismaana euroalueesta

1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun ”vahvan markan” politiikalla Suomea valmisteltiin EU-jäsenyyteen ja euroaikaan. Se johti historiamme pahimpaan lamaan. Kansantalous romahti ja valtion raskas velkaantuminen käynnistyi. Ero muihin Pohjoismaihin repesi sekä palkkojen, yleisen elintason että julkisen talouden suhteen.

Toinen romahdus koettiin sen jälkeen, kun Suomi liittyi euroalueeseen. Alkoi vuosikymmenen kestänyt nollakasvun aika. Palkat polkivat paikallaan ja valtiontalous velkaantui raskaasti.

Samaan aikaan Ruotsin kansantalous kasvoi neljänneksellä ja sen julkinen talous vahvistui.

Kansan tahtoa ei haluttu toteuttaa

Suomi vietiin unioniin ja euroalueeseen domino- ja mediapelillä. Suomen valtaeliitti ja valtamedia katsoivat tietävänsä, mikä on Suomen etujen mukaista, tiedotteessa todetaan. ”Tosiasioista ei piitattu. Huomioon ei otettu sitä, että Suomi oli EU-jäsenyydestä päätettäessä jo EU:n sisämarkkinoilla. Olimme jo saavuttaneet jäsenyyden suurimmat edut.”

Väyrynen vertaa keskustelua Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä kolmen vuosikymmenen takaisiin tapahtumiin

– Keskustelussa ei tuoda esiin sitä, että Naton jäsenenä Suomelle tulisi velvoitteita osallistua muiden jäsenmaiden, etenkin Baltian maiden, puolustamiseen. Joutuisimme myös osallistumaan sotilaalliseen toimintaan kaukana maamme rajojen ulkopuolella, Värynen sanoo.

”Suomen tulee pyrkiä pysyttäytymään kaikkien sotien ja selkkausten ulkopuolella. Meidän ei tule antaa aluettamme käytettäväksi vihamielisiin tarkoituksiin naapurimaitamme kohtaan. Meillä tulee olla vahva itsenäinen puolustus ja hyvä sitä tukeva yhteistyö muiden maiden kanssa.”

32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sakari

Paaavo sanoo selkosuomella yksinkertaisesti totuuden. Väyrynen siis, ehkä ainoana poliitikkona, sanoo suorat sanat maanpettureista, jotka tuhoavat nenämme edessä Suomen ja meidät kaikki siinä mukana. Eikä kukaan pane hanttiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Sakari
juha II

Väykkä rokkaa siinä missä Kekkonenkin aikoinaan!

Oltakoot tästä miehestä mitä mieltä tahansa, mutta hän pullahtaa aina pintaan kuin telkänpoikanen kaikkien super-viisaiden keskinkertaisuuksien harmiksi, jorka istuvat orrella kuin papukaijat ja toistelevat kaiken kuulemansa Brysselistä!

Ilkka Forsten

Si Vis Pacem Paavo Väyrynen..

Jani

Liityhän Paavo VKK:hon, siinä olisi todellinen sensaatio.

Hh1488

Paavo on liian ”tyypillinen” politiikko vkk:hon. Itse toivoisin et vkk pystyis enemmän epäpoliitikkojen puolueena.

Muisteles nyt Paavo

Aluksi EU ja jopa Euroleuro olivat aika harmittomia, mutta vuodesta 2008 lehtien kovia taakkoja. Toki sitä taakkaa pohjustettiin jo aiemmin.

huivimotoristi

Ei Kekkonen ollut ainoa häikäilemätön. Ennen vanhaa jokainen duunari ja virkamies oli pomonsa orja. Aasiassa vieläkin on. Ajat on täällä muuttuneet.

X

Eikö työn teko ilman palkkaa ole orjuutta, samoin kuin se ettei palkallaan elä. Suomessa pyritään polkemaan palkkoja ja laivaamaan tänne halvempia tekijöitä. Suomen päättäjät höpöttävät jostain Suomen vauraudesta, sillä sumutetaan että voidaan nyhtää lisää veroja jotka sitten lahjoitetaan lähi itään ja afrikkaan. Verorahat on kerätty Suomalaisilta Suomen yhteiskunnan pyörittämiseen. Ei niin että ne lahjoitetaan pois ja Suomen yhteiskuntaa sekä terveydenhuoltoa pyöritetään velkarahalla ja leikataan koko ajan lisää. Suomen poliittisille päättäjille pitää saada vastuu Suomen kansalaisten asioiden asettamisesta etusijalle päätöksenteossa. Nyt vastuuta ei ole ja se näkyy päätöksenteossa.

Pertsa

Eiköhän tässä ala valtiopetossyyte olemaan lähellä kun virkoihinsa valitut poliitikot ja virkamiehet syytävät rahaa Afrikan kommunistineekereille.Ja jos eivät pysty niitä ruokkimaan paikan päälle niin rahtaavat ne tänne pohjoisen lämpimään kertomaan meille suomalaisjunteille kuinka oikein eletään.

X

Minusta ainakin nykykäytäntö on hieman omituinen, annettujen valtuuksien väärinkäyttöä. Horistaan että ollaan vauraita, ei kaikki ole Suomessakaan. Verovarat lahjoitetaan muiden hyödyksi että täällä päästään keksimään lisää säästöjä ja veroja. Sitten jahdataan asioista toista mieltä olevia että ne terroristeja. Rahankylväjät ja omaa etua ajavat kansanedustuslaitoksen edustajat niitä terroristeja on. Eivät aja edustamansa kansan etua vaan ihan jotain muuta.

FIXIT

Kun länsimaiden konkurssi alkaa häämöttää, sytytetään sotia ja talot palamaan kaikkialla, niin poliitikot pääsevät pälkähästä ja syytteistä siis. Onneksi on dementikko USA:ssa varjelemassa tätä kehitystä, kuutamolla ja sätkynukkena valtaa pitävien pomputeltavana. Uusi maailmanpalo on tavoitteena ja kuvitelma lie, että näin saadaan valtavat luonnonvarat sosialisoitua ja hengähdysaikaa lännen lopulliselle kaatumiselle kehitysmaiden syliin.

joodejoode

Paavo on todella järkevä mies ja etenkin tässä eu.asiassa täysin oikeassa. Käsittämätöntä millaista lokaa saanut niskaansa aina. Pressavaalitenteissä olisi tukkinut Niinistön suun kunnolla muttei saanut puheaikaa niissä juurikaan. Usa.ssa Trump sai samaan tyyliin lokaa mm.Suomen medialtakin, ihan kuin sillä olis jotain merkitystä ollut mutta piti vaan. Nyt tietty alkaa ikää jo olla Paavolla mutta vieläkin voittaisi järjenjuoksussa nykyhallituksen tyypit mennen tullen.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Paavo on ollut alusta asti oikeassa vastustajansaan EUta. Toki myös moni muistaa ”jalasmökin”.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

..vastustaessaan…😅

ike

Jalasmökki ei sentään kupannut meiltä miljarditolkulla rahaa ulkomaille. Kyllä Paavo on ollut koko ajan oikeassa.

Vai vielä Urkin kaveri

Mikäli oikein muistan niin Paavo k***tti muita puoleita mennen tullen jo ennen EU:ta. Se harrasti politiikkaa jossa se itse loi hirvittävät härdellin ja sopan johon sillä ensimmäisenä oli ratkaisu. No, se oli niin läpinkyvää että eihän se kansaan mennyt.

Paavo nykyään myös mielellään kuvauttaa itseään Kekkosen kuvan kanssa eikä halua muistella että Urkki potki sen pihalle jokaisesta kokouksesta jonne se koitti tunkea. Kerran jopa itse raahasi sen niskasta pihalle. Eikä se Paavo ollut Sorsankaan kavereita. Vaikka niin esitti.

Ja kun tuli aika liittyä EU:hun, niin Paavo piti maratonipuheita niin puoliin öihin vastustaessaan EU:hun liittymistä, että muut puolueet luuovuttivat ja antoivat Paavolle paikan EU:ssa. Ja välitttömästi Paavo käänsi takkinsa ja käski Kepulaisten äänestää EU:n puolesta. Suomessa kuviteltiin että kun Paavo sinne EU:hun lähtee, niin on edes poissa Suomesta sähläämästä. Mutta Paavopa ilmoitti että eipä se eroakkaan eduskunnan hommista vaan pitää kaksi paikkaa. Ja niin se Sirkan kanssa perusti sellaien sirkuksen ettei paremmasta väliä. Kerkesipä perustaa oman viinimarjatilankin ja hakea EU:lta sinne tukiaisia niin nopsaan että muut jäivät näppejään nuolemaan.

Ja kuka muistaa kaikki ne Paavon puoluehankkeet jossa se riitaantui oman väkensäkkin kanssa?

Yksi asia yhdistää kaikkia Paavon hankkeita ja puolueita. Se että Paavo ei laita omaa rahaa niihin pennin jeniä. Se maksattaa ne aina jäsenillään tai veronmaksajien veroista. Joko Suomen tai EU:n kautta. Tai sitten se kerää rahaa yrityksiltä.

Paavo on paavo vaikka sen voissa paistais. Mutta aina sille vaan löytyy seuraajia. Mitä se kertoo niistä?

Juha Manninen

> Ja kuka muistaa kaikki ne Paavon puoluehankkeet jossa se riitaantui oman väkensäkkin kanssa?

Ainakin Kansalaispuolue kaapattiin ammattimaisesti. Ilmeisesti jotkut tahot pitivät sitä oikeasti uhkana. Ilmeisesti vastaavaa on tapahtunut muillekin ns. pienpuolueille Paavosta riippumatta. Esim. mitä tapahtui Itsenäisyyspuolueelle? En tiedä, mutta VKK on ennakoinut hyvin mahdolliset kaappausyritykset. Uudet jäsenet eivät liity puolueeseen vaan kannatusyhdistykseen. Itsekin kuulun siihen. Luotettavat henkilöt varmaan sitten myöhemmin hyväksytään itse puolueeseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha Manninen
juu

En ole koskaan oikeen Väyrysestä pitänyt, mutta kyllä se aina väliin totuuden siemenen löytää.

Tuumailija

Samaa mieltä, kyllä ainakin tuottaa ja puhuu välillä ihan tolkun tekstiä. Paavolla on kuitenkin vuosikymmenten kokemus politiikasta ja jonkun verran sitä nähnyt, joten voi olla joku sana sanottavana tästä nykymenosta.
Samoin löytyy asian siemen Esko Seppäsen kirjoituksista, vaikka olikin vasemmistolainen (SKDL).

ike

Paavo oli presidentinvaaleissakin ainoa joka väittelyssä laukoi totuuksia.

FIXIT

Huhtasaari myös puhui toden sanoja ja päihitti paavon lisäksi monia ehdokkaita, kuten pitääkin.

Pertsa

Lauraa äänestin minäkin viimeksi presidentiksi,mut katotaas seuraavan kerran.Ei tämä kansa voi olla niin dorka ettei herää.

Puolueeton

Kuinka voisi joku pitää poliitikosta, joka on useimmiten median irvistelemänä? Pitäisi olla itsenäinen ääriajattelija, jotta näkisi Väyrysen kansallismielisenä korkeasti kououtettuna poliitikkona vähän Kekkosen tyyliin.

ike

Olisikohan tuo Kekkonenkin jo aika laskea jalustalta johon hänet on nostettu. Todella häikäilemätön. Ei mikään demokratian ystävä, mutta niin kai voi sanoa aika monesta nykyäänkin huipulla olevasta poliitikosta.

FIXIT

Paasikiven-Kekkosen linjalla sentään saatiin olla rauhassa turvassa, suurvaltojen pyrkimysten välimaastosta poissa.

ike

Taitaa olla yksi niitä hokemia jossa oli ainakin yhtä paljon sisäpolitiikkaa.

Puolueeton

Ei Kekkonen ollut millään jalustalla, vaan kohotti itse itsensä valtaan omilla ominaisuuksillaan. Diktaattoreita tarvitaan aina nostamaan maa ylös montusta oli maa läntistä kultuuria tai mistä maan osasta tahansa.
Kumpa nyt löytyisi Suomesta yksi ainoa auktoriteetti, joka nostaisi kansamme jälleen omavaltaisesti kehittyneeksi valtioksi kansalaisten hyödyksi.

Lieväasteinen

Joo, valistunut diktaattori ja (poliittisesti) sitoutumattomien asiantuntijahallitus (toimivina esimerkkeinä vaikka Singapore ja Park Chung-heen Etelä-Korea) olisi parempi vaihtoehto kuin loputon kompromissisuo, poliittiset nimitykset muine puoluekorruptioineen ja valtion ulkomailta käsin johtaminen sätkynukkehallituksen kautta kuten nyky-Suomessa.

Pertsa

Ehkä Kekkonen oli omana aikanaan hyödyksi Suomelle.Mutta hänessä oli mielestäni diktaattorin piirteitä jotka joissain toisissa olosuhteissa olisivat voineet olla vaarallisia.

Pertsa

Kun puhuit Kekkosen ”jalustasta” minulle tuli mieleeni linnanvouti Arimo Raesteen kirjoittama kirja,jossa hän kertoi kahden presidentin ajastaan. Hän sanoi kirjassaan,että Kekkonen oli raaka ja sivistymätön jätkä mutta sensijaan Koivisto oli henkilö jolla oli sydämen sivistystä.En ole koskaan ollut demari joten sympatiani eivät johdu siitä.

FIXIT

eikä ole vaikea arvata, oliko raeste syrämessään sossu…. Koiviston ajasta tullaan vielä tekemään tutkimuksia, joiden tulokset eivät mairittele tätä talouden tuholaista.

Pertsa

Ei välttämättä ole kysymys Paavo Väyrysestä henkilönä,vaan vastavirran kulkijasta,jota nykyinen EU-Suomi kaipaa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa