Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii 14-vuotiaan epäiltyä murhan yritystä Vantaalla – epäillytkin alaikäisiä

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Teini-ikäinen poika joutui viikonloppuna vakavan väkivallan uhriksi Vantaalla, poliisi kertoo.

14-vuotiasta uhria puukotettiin lauantaina iltapäivällä Päiväkummun kaupunginosassa. Poliisin mukaan uhri sai vakavia ja sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Poliisi on ottanut kiinni kolme nuorta, joiden osuutta puukotukseen selvitetään. Kiinniotetuista yksi on alle 15-vuotias ja kaksi 15–17-vuotiaita.

– Tätä vakavaa väkivallantekoa tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä murhan yritys. Esitutkinnassa selvitämme muun muassa teon motiivia ja kolmen tekoon epäillyn osallisuutta itse puukotukseen, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lauri Rantalainen poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan väkivallanteon ei tällä tietoa epäillä liittyvän kouluun tai koulunkäyntiin.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Päiväkumpuun lauantaina noin klo 16.45. Partio aloitti ensiavun antamisen uhrille. Paikalle saapui pian myös ensihoidon yksikkö ja uhri toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi.

Poliisin mukaan tapahtuneella oli silminnäkijöitä, joiden mukaan väkivallantekoon oli osallistunut mahdollisesti useampia henkilöitä. Kolme epäiltyä tavoitettiin silminnäkijöiltä saatujen tietojen ja poliisin lähialueella tekemien etsintöjen tuloksena.

Lähde: STT

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

NYT viimeistään haluan tietää asianomaisten etnisen taustan, eikä riitä että on syntynyt Suomessa. Se ei ole etninen tausta.

Ismo Meinander

Sehän on suoranaista razzismia ja vihapuhetta. Luulisin, että jos tekijät olisivat olleet kantasuomalaisia, se olisi jo sisäänkirjoitettu uutisiin periaatteella ”kyllähän ne suomalaisetkin”. Ei sillä että olisin ennakkoluuloinen (paitsi että olen), niin nämä ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä niitä ”helsinkiläisiä nuorukaisia”.