Kotimaa Rikos

Polttoainevarkauksissa kasvua

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Korkeat polttoaineen hinnat ovat lisänneet polttoaineisiin kohdistuvia varkauksia. Ilmiö on valtakunnallinen ja koskettaa myös Kaakkois-Suomea. Poliisi pyytää tarkastamaan omaisuuden suojaamisen.

 

Polttoainevarkaudet ovat lisääntyneet kevään aikana Kaakkois-Suomen alueella. Tyypillisessä tapauksessa teko kohdistuu syrjäisillä rakennustyömailla ja maa- tai metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin tai polttoainesäiliöihin, mutta polttoainetta on varastettu myös kuorma-autoista. Muualla Suomessa on ollut tapauksia, joissa polttoainetta on varastettu myös kylmäasemien polttoainesäiliöistä.

Varastetut polttoainemäärät ovat vaihdelleet useista kymmenistä litroista aina tuhansiin litroihin. Polttoaineiden hintojen nousun uskotaan vaikuttavan rikosten lisääntymiseen, ja varastetun polttoaineineen epäillään pääsääntöisesti päätyvän uudelleen myyntiin.

Kaakkois-Suomen tapauksissa tekijät ovat rikkoneet polttoainesäiliöiden lukot tai poranneet säiliöihin reikiä, ja imeneet tai valuttaneet polttoainetta omiin säiliöihinsä. Suurien polttoainemäärien pois kuljettaminen vaatii poikkeuksetta vähintään pakettiauton tai perävaunun. Tekojen estämisessä ja selvittämisessä keskeistä on rakenteelliset suojaukset kuten puomitukset ja aidat, joilla estetään säiliöiden ja työkoneiden lähelle pääseminen, kunnolliset lukitukset ja kameravalvonta.

Toivomme matalalla kynnyksellä tietoja ja ilmoituksia polttoainevarkauksiin liittyvistä havainnoista. Havaintoja voi ilmoittaa vihjenumeroomme p. 050 447 9574 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi. Mikäli näet epäillyn varkauden tekohetkellä, soita yleiseen hätänumeroon 112.

 

Poliisi

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Vihreää siirtymää. Vihreästä letkusta tullut litku siirtyy siniseen muovikannuun josta sitä kaupitellaan päivän hintaan. Kiitos vihreät, olette jälleen luoneet mahtavan yritämisen osa-alueen, jota saattaa hyvällä tuurilla pyörittää sama Ahmed mikä kössii parkkipaikalla katalysaattoreita aamuyön tunteina.

Autotallini oveen laitoin kyltin jossa lukee . ” Emme soita hätänumeroon ” ja siinä on mukana pistoolin kuva. Ahmedille tiedoksi, se voi olla vitsi, mutta myöskin ikävä fakta.

Lieväasteinen

Miksi mitä kauemmas vihersiirrytään, sitä enemmän tulos muistuttaa joko ex-Neuvostoliittoa tai kehitysmaata tai molempia? Verhotaanko vihersiirtymällä punasiirtymä?

Kata

Kyllä!

Juha

Tyhmät marinistit ajavat tämän maan kaaokseen.

Suomi on laittomuuden tilassa nukkehallituksen rikkoessa perustuslakia mennen tullen ja palatessa.. ja kansa saa kärsiä.

https://oikeamedia.com/o1-181603

Eka Kettunen

Suurin polttoaineisiin liittyvä varas on valtio.

Se perii energiasisältöveroa, hiilidioksidiveroa, huoltovarmuusmaksua ja arvonlisäveroa, yhteensä ne tekevät n. 55 prosenttia bensiinin kuluttajahinnasta.

Yst. terv. nimim. ” pankkitille ilmestyy rahaa ”

Ilkka Forsten

Kotikaupunkini tämän päivän 98 E litrahinta 2.439 €. Nousua toissapäivästä vaivaiset 0.20 senttiä / litra. Sitä ennen nousua 16 senttiä, ja sitä ennen 18 senttiä. Kaikki tämä noin kahdessa viikossa. Ja sitten poliisit kyselee että oletteko huomanneet miten bensavarkaudet lisääntyvät, ilmoittakaa meille kaikki havainnot. Nyt teen ilmoituksen saman tien. Pidättäkää suomen hallitus, ja erityisen vaarallisina vihreät, sillä he ovat terroristijärjestö.

Lohtuna pidettäköön sitä että jos autoni bensatankista löytyy reikä, sen vierestä löytyy myöskin joku jolla on päässään reikä, ja takuulla suurempi sellainen.

Eka Kettunen

Ajokortin sain vuonna 1990 ja silloin palkansaajien keskipalkka oli 108 000 markkaa vuodessa. Bensan hinta oli 3,50 markkaa litra eli vuosipalkalla sitä sai n. 31 000 litraa.

Nyt palkansaajien keskipalkka 38 400 euroa vuodessa ja bensan hinta 2,4 euroa litra ja vuosipalkalla saa 16 000 litraa bensaa.

Autot ovat hörppineet bensaa suurinpiirtein saman verran vuosikymmenien aikana. Moottoreiden taloudellisuus on parantunut, mutta saatu hyöty on sulanut lisääntyneen tekniikan ja kasvaneen painon mukana pois.

Poliittisesti värittyneiden selvitysten vastaisesti käyttämällä maalaisjärkeä ja Ojalan laskuopppia voimme todeta bensan haukkaavan ihmisten tuloista liki kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 1990. Enää ei kannata lähteä töihinkään kauemmas, menee helposti parin tunnin palkka pelkkään bensaan ja eihän siinä ole sitten enää mitään järkeä.

Ilkka Forsten

Ei tarvitse mennä noinkaan pitkälle menneisyyteen, kun alkaa mittarit hehkua punaisella. Vuosi sitten 98 E maksoi noin 1.70 € / litra. Tuolloin moni sanoi että kipuraja ylittyi, ja että on varmaan vaihdettava heimoa kanttilahkeisiin, jotka ovat koko olemassaolonsa ajan maksattaneet muilla elinkustannuksensa. Kartanovolvolla pyyhälletään tuuman kultakääty kaulassa, ja nillitetään että rasistit ei anna mitään kun sortavat vähemmistöjen oikeuksia.

Viimeksi tänään juttelin naapurin rouvan kanssa, ja hän kiroili kuin aikamiehet kertoessaan että on tämä jum*****ta pas*****amaa. Työssä pitää käydä joka päivä, ja kun menee mittarille tankatakseen kotteronsa niin ei riitä enää edes 90 euroa yhteen tankillisee, vi***u… Ja ruoka on kallista, sähkö, vesi, tai mikä tahansa jota ilman muuta tarvitaan huushollin pyörittämiseen, maksaa maltaita.. Kuuntelin luovaa kielenkäyttöä, ja sanoin että kenties voisimme seuraavissa vaaleissa vähän ryhdistäytyä ja jättää ne ilmastohörhöilyt vähemmälle, siitä ei kukaan saisi mitään haittaa, mutta hyödyt olisivat huomattavan suuret.

Eikö olekin ihmellistä kun tässä on kaksi vuotta jankutettu koronaviruksesta, joka oli muuttavinaan myöskin ilmaston tilaa HUOMATTAVASTI parempaan suuntaan, kun ei ihmiset liikkuneet juuri missään, ja tänään uutisissa julistetaan että kaikki ilmastobarometrit ovat nyt aivan kriittisessä pisteessä, maailmanloppu on tulossa jos ei länsimaiset ihmiset ala elämään kivikautta. Kukaan, siis kukaan ei sano että Afrikan ja kehitysmaiden noin yleisemminkin tuottama väestön räjähdysmäinen kasvu vaikuttaisi mihinkään. Vain ME tuhoamme kaiken, joten veroja lisää, lisää, lisää, lisää hottentotit ei ole vielä saaneet riitävästi avustuksia. Avustuksia mihin ? Siihenkö että mukulamonistamot pitäisi vielä triplata ?

Mina ei kayta spädäri, vaimo suku naura jos käytä, ei ola viraali ja oikea heimopäälikö, jos ei ola kaksitosta suuta YK:n ruokalistala. Te ola rasissti, jos vaati minu spädäri.. Ja Emma Kari hymyilee autuaana, kertoen että hallitus on juuri päättänyt seuraavien vuosien ajaksi sitoutua olemaan yhtä idiootteja kuin tähänkin asti. 3 miljardia lisää kehitysapuun, ja sitten seuraavana vuonna 6 miljardia lisää, rahat tulee siitä että nostetaan bensiinin hintaa vastaamaan ilmastohätätilan vaatimuksia.

Eka Kettunen

Korona tosiaankin katosi hetkessä kuin pieru Saharaan, kävisipä vihreille samoin seuraavissa vaaleissa.

sensuuri on demokratiaa

tavallaan rikos uutinen
Suomen hallitus on kuin yksipuolue järjestelmän diktatuuri 
ja nämä idiootit vielä kehuvat sitä kehitystä
Historiaa tehdään, nyt. Yhtenäisyys eduskunnassa on hätkähdyttävää ja tunnelma rentoutunut, kun Natosta keskustellaan. Yhtenäisyys on varmasti suurempaa kuin vielä edes ymmärrämme.
Jouni Kotiaho, Leena Meri ja Lulu Ranne kertovat
suomi voetiin natoon pohjois korean median ja poliitikkojen järjestelmän tyyliin 
jos pohjois koreassa tehdään jotain nälkä kiditus kuolema poliitikaa
he väittävät että kansalaisethan tätä haluisivat
vaikka yhdeltäkään kansalaiselta ei kysytty mitään
jos pohjois koreassa järjestetään media gallubeja
 niihin gallubeihin haastatellaan ainoastaan
 kim jong unin fanatisimpia puolueen jäseniä
kuten ehkä juuri YLE ja Hesari teki Suomessa nato gallubinsa
Samaan tyyliin kieli syvällä kokoomuksen PS än SDP anuksessa
sitten joku idiootti YLE demla ehkä itse kommunisti profesori
 väittää että demokratia toteutui 
VAIKKA NATO JUNAILU ON FAKTANA 
KUIN POHJOIS KOREAN POLIITISEN JÄRJESTELMÄN 
MEDIAN DIKTATUURIN MATKIMISTA
SUOMEN UUTISET
Slunga-Poutsalo: Meillä on jo pitkään ollut vähintään toinen jalka Natossa
ÖÖÖÖ
Kommentointi vain kirjautuneille käyttäjille.
VOI KEVÄT
 Hyvä esimerkki kun PS ei halua kuulla nato kritiikkiä 
kuten ei myöskään kin jong un itseensä kohdistuvaa kritiikkiä
 ne pitää sensuroida kielloin 
Slunga-Poutsalo: Meillä on jo pitkään ollut vähintään toinen jalka Natossa
Kommentointi vain kirjautuneille käyttäjille.
ja 2 kommenttia 12 tunnissa juttuun
 kun 98 prosenttia mielipiteistä on deletoitu
sama tyyli miten juuri pohjois koreassa toimitaan ja päätökset juntataan maaliin 
suomessa tätä toimintaa väitetään kuitenkin pokkana demokratiaksi
PS:n Riikka Purra: Kansalaiset vievät Suomen Natoon
huh huh Purra rakastelee kim jong unia himokkaasti 
ja toimintaa **yhtyy* kiinan diktaattori pressa
 purra jalat levällään nauttien muka 
 läntien arvomaailman muka koko kansansa hyväksymän perversion demokraattisesta anaali panosta

sensuuri on demokratiaa

purra jalat levällään nauttien muka 
 läntisen arvomaailman
koko kansansa hyväksymän perversion
aidon demokratian anaali panosta

edessä muutto demokraattiseen pohjois koreaan

HS vieraili Eskilstunan teollisuuskaupungissa, jossa Ruotsin nopea Nato-päätös jakaa mielipiteet: ”Tuntuu siltä, että Ruotsi on pakotettu mukaan johonkin
miksi suomessa tämä asia ei olisi faktaa
ai niin 2000 ihmisen nato myönteiset gallubit HS YLE
Päättäjät ovat uskaltaneet muuttaa mielipidettään tosiasioiden
ja kansan** vahvan** tahtotilan myötä. ELI HS YLE Gallubien SIIVITÄMÄNÄ
Nato-kannatus nousi ennätykselliseen 73 prosenttiinNato-jäsenyyden kannatus on noussut kahdessa viikossa kahdeksan prosenttiyksikköä.

  • Kantar TNS toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta.
  • Tutkimusaineisto on koottu Gallup Forum -internetpaneelissa 9.–10.5.2022.
  • Vastaajien kokonaismäärä oli 1 002.

PURALLE
1002 ihmistä on koko kansan** vahvan** tahtotila
tai
Ylen kysely: Nato-jäsenyyden kannatus vahvistuu – 62 prosenttia haluaa nyt Natoon

  • Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely toteutettiin internetpaneelissa 9.–11.3.2022.
  • Kyselyyn vastasi 1378 vastaajaa. 

2380 ihmisen mielipide on koko kansan mielipide
okei selvä
meitä joilta ei kysytä mitään on reippaasti yli 5 miljoonaa
kuten minä todellisessa nato demokratian huumassa
onko demokratiaa kukaan ei kysy eikä halua tietää mielipidettäni
+5 miljoonaa muuta anonyymiä Nato mielipide mitätöityä kansalaista
ja he väittävät vielä puolestani että olen nato kiimainen enemmistö
vaikka he eivät sitä tiedä sitä asiaa oikeasti
eivätkä halua tietää +5 MILJOONAA IHMISTÄ Samassa
NATO KIIMA SENSUURIN demokraattisessa tilassa

edessä muutto demokraattiseen pohjois koreaan

sori vaan mutta herätkää
suomessa ei ole enää aitoa demokratiaa

URA PUTKI JA KUNNIOITUS

Mie haluan lisää sotia koska niiden varjolla voi
edetä urallaan
T -Petteri Orpo

ike

Voihan sitä noinkin ajatella. Voi tosin ajatella että kyseessä on vain typerys. Ei ymmärrä taloudesta mitään vaikka Kokoomuksen pitäisi olla jonkinlainen taloudesta ja vapaasta kilpailusta huolehtiva puolue.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
ike

P.S. Orpon puolesta voin kertoa että hän nyt ei ole poikkeus. Typeryyksien löytyminen politiikasta on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Ilkka Forsten

Onhan sekin koko kansan mielipide kun vihreät kysyy vihreiltä pitääkö autoilu lopettaa suomessa, ja vastaus on kyllä. Nämä ” satunnaiset ” vastaantulijat ovat aina niitä mitkä tiedetään jo ennakolta joo joo mielisiksi.

Kata

Sulla näyttää olevan unelmia…. 😀

Siis alkeellista ja ala-arvoista on kirjoitella mitä kirjoitit mutta varmaan olet nyt itseesi tyytyväinen.

Ilkka Forsten

SETA betalare, vai mistä johtuu tuo yletön pervoilusi ?

Ilkka Forsten

NATO ei varasta sinulta löpöä, älä nyt sotke asioita keskenään.

epäkorrekti

”Pahoinpitelyitä, ilkivaltaa, teräaseita ja ryöstöjä. Nuorten järkyttävät väkivallanteot kuohuttavat Imatralla.”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b68e1ba-f2f9-4f3b-86e1-64544a207b3f

”…Niinpä hän arvelee niiden kantamisen liittyvän roadman-kulttuuriin. Se on Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva ilmiö, jossa ihannoidaan rikollista elämää.”
Ettäkö lähtöisin Isosta Britanniasta. Liekö Oxfordista vai Cambridgestä ?
Vaiko Afrikan perslävistä ?

Kata

Valkopesu toimii..jopa ehkäpä lipeällä liotettuja tarinoita,niin puhtaat lakanat…
Miksi pitää hurskastella?Kertoisko vaikka Mariiiiiiiiiiiiiiia??

Uusimmat uutiset