Muu maailma Talous Uutiset

Postia Kuuhun

Pixabay, tingyaoh (CC0-lisenssi).

Maailman ensimmäinen yksityinen Kuuhun laskeutuva alus on laukaistu avaruuteen. Hakuto R- M1 lähti kohti Kuuta Space-X-kantoraketin mukana Floridasta varhain sunnuntaiaamuna.

Hakuto-yhtiö aikoo avata reitin toimittamaan Kuuhun postia ja muuta rahtia.

Ispace-yhtiön toimitusjohtaja Takeshi Hakamadan mukaan alkamassa on Kuuhun liittyvän liiketoiminnan aikakausi.

Yhdysvallat aikoo perustaa pysyvän tukikohdan Kuuhun. Avaruuteen liittyvän liiketoiminnan uskotaan muun muassa tämän vuoksi kasvavan merkittävästi.

Myös useat muut yritykset ovat pyrkimässä mukaan avaruusbisnekseen.

Lähde SVT, Nasa

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

Postia kyllä voi viedä, mutta ihmisiä ei kuuhun elävänä saa. Van Allenin säteilyvyöhyke tappaa kaikki jo matkalla. Lisäksi on toistuvia auringon tappavia säedryöpsähdyksiä. Eristeden tulisi ollaniin paksuja, ettei rakettimoottori jaksa viedä sinne. Lisäksi ääriolosuhteet on mahdotin kestää. Astronautit olivat siellä muka päiuvällä, kun on kirkkaasti yli sata astetta lämmintä. Yöllä kai paremmin voisi,m mutta on tosi kylmä ja sitä vastaan pityäisi olla suojat ja lämmitys

ike

On hyvä että ajattelet noita asioita. Olet päässyt pidemmälle kuin monet. Olen itse kulkenut tuon polun. Kyllä noihin asioihin myös selitys löytyy. Lukea täytyy jonkin verran. Ainoa asia joka on mielenkiintoista, milloin siellä on käyty. Se että onko siellä käyty silloin kun sanottiin että se oli ensikerta, vai jossakin muussa vaiheessa, jopa paljon aikaisemmin, tai myöhemmin.

Ilkka Forsten

On kieltämättä ajatuksia herättävää miettiä oltiinko kuussa ensimmäistä kertaa vuonna 1969. Joissakin asiasta kertovissa lähteissä sanotaan että moduulin seinämät eivät olleet juuri tinapaperia paksummat. Mikäli näin olisi ollut, ei tekele olisi koskaan päässyt perille. Toisaalta voidaan kysyä, miksi sen niin sanotun ensimmäisen kerran jälkeen homma toistettiin useaan otteeseen. Sitähän ei voi feikata etteikö kantoraketteja lähetetty matkaan, sitä oli todistamassa ihmiset omin silmin. Jos ne eivät koskaan päätyneet kuuhun, miksi USA olisi kerta toisensa jälkeen tehnyt kalliit laitteet vain näytökseksi. Propaganda-arvohan oli jo saavutettu, joten järjettömän kalliit laukaisut ilman mitään tarkoitusta ei mahdu oikein järkeen. Niitä ei voi perustella edes sillä että homma olisi ollut peiteltyä ohjuskokeilua, koska ohjuskokeita ei tarvitse salata, varsinkaan silloin jos toistuvasti kokeiltaisiin jo olemassa olevaa ja aiemmin testattua tyyppiä. Saturnus kantorakettihan on tosi-asiassa pitkän kantaman ballistinen ohjus.

Teknisesti USA oli jo silloin Neuvostoliittoa edellä, mikä tarkoittaa sitä mahdollisuutta että asia on toteutettu. Sittemmin myöskin itänaapuri on myöntänyt tapahtuman todelliseksi, jolloin on taas kysyttävä miksi he olisivat pelanneet vihollisen päätyyn ellei asia olisi totta ? Nykyajan ihmisille syntyy helposti ajatus ettei teknologia sallinut silloin mitään kuulentoa. Siinä vaiheeessa olisi kuitenkin hyvä muistaa että kaikki teknologia mitä tuodaan julkisuuteen, on ollut jo olemassa paljon aikaisemmin, yleensä sotilaskäytössä. Siitä ei puhuta virallisissa lähteissä mitään, ne ovat salaista tietoa. Se teknologia millä armeija tänäkin päivänä pelittää, on kirjaimellisesti tavisten ulottumattomissa.

Kuun kiertoradalle on sittemmin laukaistu myöskin muiden maiden tuotoksia, eikä niiden tarjoamat kuvat niin sanotuista apollolentojen kohteista poikkea USA:n julkistamista kuvista. Skeptikot ovat yhtenään kertomassa ettei videoitu materiaali kuussa olosta, ole muuta kuin elokuvatrikki..Hmmm, jos kyseessä olisi tämä aika, niin uskoisin väittämään, mutta kuusikymmenluvulla ei mikään studio pystynyt tuottamaan sellaista vääristeltyä todellisuutta. Jos homma olisi feikki alusta loppuun, miksi neuvostoliitossa ei tehty samaa ? Kysymyksiä on paljon, ja vastauksia vähän, mutta uskon että jossakin vaiheessa ihminen on kuussakin käynyt. Ne jotka inttävät vastaan, voisivat selittää miten venäläisten miehitetty avaruuslento oli mahdollinen, vaikka silloiset asiantuntijat, ( venäläiset ) myönsivät että laite oli kuin vanhoista WC putkista kokoon kyhätty pömpeli.

ike

Juuri näin. Ilmeisesti sotilasteknologia oli jo tuolloin vusikymmenien päässä siitä mitä ihmisille kerrottiin. Miten sitten nyt. Mikä sen tila on nyt, voidaan vain arvailla, vai oletteko sitä mieltä että jos tulisi keksintö joka syrjäyttäisi ölypohjaisen talouden niin omistaja saisi sen rauhassa esitellä maailmalle. On ihmisiä tapettu pienemmästäkin syystä, ja tapetaan. Voitte vähän Googlettaa, jos kiinnostaa, jos Google ei kiinnosta on muitakin hakukoneita. Ottakaa tuo vain viitteenä, mutta maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, ja olen vasta seitsemänkymppinen.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Astronautit laukaistiin orbittiin. Kymmeniä vuosiahan noita ”kalliita” avaruuslentoja tehtiin ja tuossa lähellä maapaloa taitaa ihan oikeasti olla ollut miehitetyjä ”avaruusasemia”. Toiset eivät tosin usko niihinkään. Gagarin ainakin vähin äänin poistui juuri ennen laukaisua. Hän oli mannekiini eikä kai koskaan edes orbitissa.
NL ja USa eivät olleet vihollisia. Koko kylmä sota oli feikki. Raketit maksavat murto-osan siitä, mitä Nasa on saanut. Israeliinhan ne kai menee ne fyffet. Kalliin mars-luotaimen sijaan tehdään joku hökötys ja lähetetään ”kuvaa Marsista” muka ja on otettu jossain aavikolla. Tässä yksi esimerkki. Verorahaahan se muutenkin on

ike

No olet vähän hakoteillä, mutta ”syvät rivit” sanovat että Gagarin tapettiin. Älkää kysykö todisteita, tämä on mielipidepalsta.

Runtiti-pou

Kyllä hänet myös lopulta tapettiin. Oli tullut alkoholistiksi ja zombieksi ja oli vaarana, että hän alkaa ”laulamaan”

Maapallo kuu huijaus

Huijausta kuussa käynti kuin myös maapallo kusetus vai onko massat vielä näin tyhmiä että uskovat tälläiseen sontaa??

Piikkilampaat

Maapallo on siis mikä huijaus? Jos väität että littoinen niin tilaappa kuule aika psykiatrille.

Toin sen näisin

Postia kenelle, pienille vihreille miehille, kuunatseille vaiko Kuu-ukolle itselleen? Vai oliko 2001: Avaruusseikkailu dokumenttielokuva, jolta sen tyyli kovasti vaikuttaa?

Pulteri

Kuuhun on tulossa asukkaita ja joulukorttien sekä verolappujen on päästävä perille.

ike

Eiköhän se loppupeleissä tule kaikkien ihmisten hyödyksi. Aika pitkälle on tultu siitä kun isäni kanssa nähtiin Sputnik. Olin muutaman vuoden ikäinen mutta muistan, kun oli aika iso juttu. Joten aika kauas on tuostakin tultu, periaatteessa yhdessä sukupolvessa. Kukaan ei tiedä tuon tekniikan kehittämisen kerrannaisvaikutuksia. Vihreät miehetkin, tai harmaat, voivat osoittautua paljon todellisemmaksi kuin äärimmäiset skeptikot ajattelevat.

Wolfgang Kortzfleisch

No tietysti tänne meille alkaa kohta lappaa turistejakin ottamaan selfieitä. Pitänee muuttaa tukikohta Marsiin.

ike

?

Wolfgang Kortzfleisch
ike

Aika moni meistä täällä puhuu tosissaan, jos ei puhu, niin teemaan on ainakin melko sarkastinen ote. Puhtaasti fantasiaan en ole muistaakseni törmännyt. Toki ymmärrän että sarkastisuus merkitsee ihmisille vähän eri asioita. Joten kiitos kommentista kuitenkin.

Hyvää matkaa vaan

Siinä uusi osoite kemuille ja matupatjoille, paluuta ei ole..

murre riepunen

Sieltä löytyy taatusti pizzerioille hyviä paikkoja, mahtuukohan kyytiin innokkaita yrittäjiä perheineen, myös lähisukua voisi mukaan haalia.

GLGL

Suomen rooli kuun kaupallistamisessa on varmistaa, että LTBQR-vähemmistöjen oikeudet toteutuvat myös siellä.

Kainuunkonkari

Onneksi hallituksemme on jo täysin kuutamolla.

ike

😂

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa