Kotimaa Maahanmuutto

Punaiselta Ristiltä lähtee vastaanottokeskuksia alta – sadoille kenkää

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / MailariX.

Punainen Risti joutuu irtisanomaan jopa 200 henkeä verorahoitteisista suojatyöpaikoistaan, sillä se menettää hallintansa useisiin vastaanottokeskuksiin. Syynä on laki, jonka mukaan keskusten hallinta tulisi kilpailuttaa ja ”hyväntekeväisyysjärjestö” SPR:n kohdalla näin ei ole tehty.

Punaisen Ristin vastaanottotoiminnan asiantuntija Anna Buzaeva sanoo, että irtisanotut vastaanottokeskusten sopimukset koskevat Punaisen Ristin 26 vastaanottoyksikköä. Tämä koskee 400 työntekijää, joista arviolta puolet joutuu hankkimaan nyt uuden, mielellään tuottavan, työpaikan.

Tällä hetkellä Suomen vastaanottojärjestelmässä on noin 33 600 asukasta, josta 41 prosenttia asuu yksityismajoituksessa ja loput vastaanottokeskuksissa.

Lähde: Yle

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Aikoinaan boikotoin VFF:n vaatekeräyslaatikoita, kun luin kuinka rahat käytetään sen johtajien ökyhuviloihin Floridassa.
      Sitten lopetin boikotoinnin, kun ymmärsin, että Afrikan köyhien kannalta on paljon parempi, että rahat todellakin käytetään luksuselämään Floridassa kuin lumppuihin, joita sitten myydään paikallisilla toreilla. Ompelijat myyvät ompelukoneensa pois ja ryhtyvät myymään lumppuja — eiku siis uusinta huippumuotia.
      Nyt boikotoin taas VFF:iä, kun ymmärrän, että järjestö on vain poliittisen korruption väline, jota pyöritetään verovaroilla.