Eurooppa Politiikka

Puolan armeija harkitsee transsukupuolisten joukkojen sallimista

ISO-BRITANNIA: Vanhemmat upseerit kuninkaallisesta laivastosta, Britannian armeijasta ja kuninkaallisista ilmavoimista ennen Lontoon Pride-tapahtumaa 2015. Kuva: Wikimedia Commons / Open Government License v3.0 / LA(Phot) Simmo Simpson.

Puolan uusi vasemmistoliberaalihallitus aikoo muuttaa paitsi yhteiskuntaa myös armeijaa.

Puolan puolustusministeriö harkitsee transsukupuolisten ja intersukupuolisten henkilöiden integroimista armeijan riveihin, mikä merkitsee mahdollista muutosta politiikassa. Tämä tapahtuu pian sen jälkeen, kun uusi vasemmistoliberaalihallitus Donald Tuskin johdolla tuli valtaan.

Ministeriön virkamiehet totesivat suhtautuvansa vakavasti trans- ja intersukupuolisten henkilöiden rajoitettuun pääsyyn asepalvelukseen ja tutkivat mahdollisuutta tarkistaa tätä alaa koskevia säännöksiä. Tämä on vastaus liberaalin Gazeta Wyborcza -sanomalehden kyselyyn, joka koski armeijan avoimuutta ”sukupuolidysforiaa sairastaville” henkilöille.

Historiallisesti transsukupuolisiksi identifioidut henkilöt on kielletty Puolassa suorittamasta asepalvelusta, ja tähän asti tätä kantaa ei ole kyseenalaistettu. Tuskin ja hänen koalitionsa johdolla tämä politiikka saattaa kuitenkin kokea mullistavia muutoksia.

Johtajanvaihdoksen jälkeen puolustusministeriön nykyinen johto, jota johtaa Władysław Kosiniak-Kamysz, ”analysoi” mahdollisia sääntelymuutoksia, joilla sukupuoli-identiteettihäiriöitä ei enää luokiteltaisi ”sairaudeksi tai viaksi”. Tämä tieto kävi ilmi ministeriön vastauksesta Gazeta Wyborczan kyselyyn.

Ministeriön lehdistötoimisto mainitsi, että transsukupuolisten ja intersukupuolisten henkilöiden asepalveluskelpoisuuden arviointia ja sotilaslääketieteellisten lautakuntien menettelyjä koskevia muutosehdotuksia oli ehdotettu ministeriöiden välisissä neuvotteluissa, mutta puolustusministeriön edellinen konservatiivinen johto ei hyväksynyt niitä.

Ministeriön lehdistötoimisto lisäsi: ”Haluamme vakuuttaa, että suhtaudumme vakavasti transsukupuolisten ja intersukupuolisten henkilöiden rajoitettuun pääsyyn asepalvelukseen ja analysoimme mahdollisuutta muuttaa asetuksia tältä osin.”

Vuonna 2020 kansalaisoikeuksien tiedottaja, nykyinen oikeusministeri Adam Bodnar valitti ministeri Mariusz Błaszczakille osoittamassaan kirjeessä, että transsukupuolisilla henkilöillä ”on rajoitettu pääsy asepalvelukseen”, ja vetosi tilanteen muuttamiseksi.

Lähde: Remix

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Viljamzon _

Kannatan. Transut ja ämmät saa sotia kolmannen MS:n!!!!

Ilkka

Transsuilu ei ole mitään sukupuolijakautumaa, se on vain yksi perversio muiden joukossa.

John Quiman

Lisäksi sukupuolta ei voi vaihtaa, sen voi vain tärvellä.