Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Puolan hallitus järjestää lokakuun vaaleissa kansanäänestyksen laittomasta maahanmuutosta ja 3 muusta kysymyksestä

Puola 1.5.2014. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / Silar.

Puolan hallitsevat konservatiivit esittävät neljä kysymystä, jotka kysytään puolalaisilta 15. lokakuuta järjestettävässä kansanäänestyksessä samana päivänä parlamenttivaalien kanssa.

Laki ja oikeus -puolueen (PiS) johtavat poliitikot ovat perjantaista lähtien esitelleet sosiaalisessa mediassa kansanäänestyksen kysymyksiä, joista yksi keskittyy laittomaan laajamittaiseen maahanmuuttoon ja muihin maan tulevaisuuden kannalta keskeisiin kysymyksiin.

Ensimmäisen kysymyksen esitteli PiS:n johtaja Jarosław Kaczyński, ja se koskee puolalaisten yritysten yksityistämistä: ”Kannatatko valtionyhtiöiden myyntiä?”.

Toisen kysymyksen välitti lauantaiaamuna entinen pääministeri Beata Szydło. Se liittyy eläkeiän nostamiseen, joka on tällä hetkellä 60 vuotta naisille ja 65 vuotta miehille: ”Kannatatko naisten eläkeiän nostamista yli 60 vuoteen ja miesten eläkeiän nostamista yli 65 vuoteen?”.

Kolmannen, laittomaan maahanmuuttoon liittyvän kysymyksen ilmoitti sunnuntaina pääministeri Mateusz Morawiecki: ”Kannatatko tuhansien Lähi-idästä ja Afrikasta tulevien laittomien maahanmuuttajien vastaanottamista eurooppalaisen byrokratian määräämän pakollisen uudelleensijoitusmekanismin mukaisesti?”.

Maanantaiaamuna PiS:n sosiaalisen median kanavat paljastivat neljännen kansanäänestyskysymyksen. Sen esitti maanpuolustusministeri Mariusz Błaszczak, joka kuuluu seuraavasti: ”Kannatatko Puolan ja Valko-Venäjän tasavallan rajalla olevan esteen poistamista?”.

Tulevassa parlamentin istunnossa, joka on määrä pitää 16. ja 17. elokuuta, PiS aikoo esittää päätöslauselman, joka sisältää nämä neljä kysymystä. Istunnon viimeisenä päivänä parlamentin odotetaan keskustelevan esityksestä, joka koskee valtakunnallisen kansanäänestyksen järjestämistä 15. lokakuuta pidettävien parlamenttivaalien yhteydessä.

PiS:n puheenjohtaja, varapääministeri Jarosław Kaczyński ilmoitti ensimmäisen kerran koko maan kattavan kansanäänestyksen järjestämisestä kesäkuussa. Tuolloin PiS ehdotti, että kansanäänestyksessä keskityttäisiin maahanmuuttajien uudelleensijoittamista koskevaan kysymykseen.

Myöhemmin hallituspuolue päätti, että kansanäänestykseen sisällytettäisiin myös muita kysymyksiä.

Lähde: Remix

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Demarien Lidtman taas loisti viisaudellaan. Nyt hän kertoi naama vakavana että ” uusi naisvaltainen hallitus ” on kääntämässä ihmisarvon pois pohjoismaisesta traditiosta. Ihanko totta ? Muistaako lindtman että edellinen hallitus oli vielä enemmän naisvaltainen ja käänsikö se mitään muuta kuin suomalaisten rahat taskuista ilmastohätätilaan vetoamalla, ja lisäsiko se matujen paapominen jollakin tavalla pohjoismaista tasa – arvoa ? Minun muistaakseni me velkaannuimme tolkuttomasti sen naisvaltaisen joukon toimesta, naisten tasa – arvoa ei edistänyt kukaan koska suvaittiin lisääntyvä islamin vaikutus. Suojeltiinko sen hallituksen aikana yhtään kantaväestöön kuuluvaa, sateenkaariväki poislukien, tehtiinkö lakeja joissa ulkomaalaisten tekemät rikokset käsiteltäisiin niiden oikeilla nimillä ? Edistettiinkö silloin pohjoismaisia arvoja vai oltiinko koko ajan EU:n lakeijoita… ?

Se tietokonenörtiltä näyttävä lindtman voisi nyt alkaa olemaan hiljaa, koska puheet on täyttä tuubaa ja PS:n maalittamista. Hän julistaa että suomi on nyt menettämässä vuosikymmenten aikana saatutetun työn tulokset. Niin kuin mitä, jos saan kysyä. Mitä me olemme menettämässä jos kerrankin joku haluaa pitää kiinni suomalaisten oikeuksista ja puolustaa niitä. Lindtman jopa esittää että luopuminen kuolemanrangaistuksesta on ollut suuri osoitus humaaniudestamme.. Minä en muista että suomessa olisi ollut kuolemanrangaistusta käytäntönä enää sataan vuoteen. Vuonna 1918 niitä vielä taidettiin jakaa, mutta sitä teki myöskin silloinen SDP. Näillä puheilla lindtman koittaa siis todistaa että jopa kuolemanrangaistus ollaan ottamassa käyttövalikoimaan jos uusi hallitus saa mahdollisuuden oman politiikkansa tekemiseen. Lindtman muistuttaa myöskin kansaa, että nyt vihdoinkin on nähty ettei PS ole työväenpuolue, se ei aja työläisten etuja. Onko PS joskus sanonut olevansa vasemmistolainen kyhäelmä, ja kuinka SDP auttoi suomalaisia työttömiä hallituskautensa aikana. Minä vastaan ettei mitenkään, ja niiltäkin joilla vielä oli työtä oltiin valmiita ottamaan omilla ansioilla hankitut varat pois. Kuukerien elättämiseen ja kuviteltuiun ilmastohätätilaan vetoamalla oltiin viemässä tuhkatkin pesästä.

Ilkka Manttari

Sitten vielä. Muistaakohan kukaan enää että RKP (koko tämän nykyisen rasismikohun takana) on ehkä suomen rasistisin puolue. Tuskin monikaan. Sen rasismi vain kohdistuu valkoiseen heteromieheen, ja naiseen, eli se osuu jotenkin ihmisten silmän sokeaan pisteeseen, vai oletteko sitä mieltä että Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on sitä mihin pitäisi pyrkiä. Ruotsissa ehkä taloudessa menee paremmin (vielä) mutta se ei johdu maahanmuuttopolitiikasta kuten halutaan antaa ymmärtää, vaan siitä että siellä on aina ollut enemmän ryöstettyjä pääomia kuin Suomessa. Suomi on verotuksellaan pitänyt huolen että pääomia ei edes kerry. Pakko myydä. Siinä mielessä vihervasemmistilainen politiikka on vähän kuin lintuinfluenssa. Kyllä se jollakin tavalla aina uusiutuu, ehkä noin yhteiskunnallisesti uudella nimellä, mutta globaaliin kuvaan se ei vaikuta. Kuka enää uskoo että kaiken taloudellisen menestyksellisen toiminnan takana on työntekijöiden ”orjuuttaminen”.

ilkka

Kyseisen puolueen kenties ärsyttävin henkilö on Eva Biaudet. Hän ei ole lainkaan sitä mitä esittää. Muistan kun takavuosina joku toimittaja haastatteli häntä ja kyseli muun ohessa myöskin perheasioista, kuten siitä kumpaa kieltä heillä puhutaan kotona. ( Suomea vai ruotsia. ) Siihen vastasi rouva että ehdottomasti ruotsia. Toimittaja kysyi miksi pelkästään sitä, ja vastaus oli, ” olisi äärettömän vaikeaa ylläpitää perhesuhteita KAKSIKIELISENÄ, joten hän on opettanut lapsilleen vain ruotsia.”

Ja tämä sama eukko sitten vaatii että suomalaisten olisi oltava kaksikielisiä, koska on sivistynyttä osata kumpaakin ” kotimaista ” kieltä ja kyllähän kaksikielisenä pärjää paremmin myöskin koulumaailmassa.. Niin missä koulussa, sitä hän ei ole vieläkään kertonut. Minä en ole ollut kuin pakolla ruotsinkielen tunneilla, koska vihasin sitä lässytystä jo penskana, ja olen mielestäni käynyt ihan samat koulut kuin ne muutkin. En ole tarvinut sitä kalastajaslangia missään, enkä tule tarvitsemaan.

Biaudet siis antoi ymmärtää, vaikkakin epäsuorasti että hänenen mielestään ruotsin kieli on tärkeämpää osata kuin suomi, vaikka sitä ei puhu kuin länsinaapurin kalifaatti, eikä sitäkään enää pitkään kun arabia ohittaa ” bättre folk:n ” virallisena kielenä. Jos jostain pitäisi henkilöstä pitäisi sanoa yhdellä sanalla mitä hän on, tietäisin vastauksen jo nyt. Olkoon vielä sanomatta, mutta kun aika koittaa niin sanon sen varsin kuuluvasti.

Ilkka Manttari

Ei ihmisten nimillä saisi koskaan leikkiä, eivät he ole niistä vastuussa. Olen kuitenkin tuollainen rajojen rikkoja. Kenellä ei olisi käynyt mielessä mitä bidee todella tarkoittaa. Ehkä elämä kerää asioita muuttaakseen asioita. Noin se kai menee No katsellaan. 😊

Peter Kreisler

Ei ihmisten nimillä useinkaan leikitä jos henkilö on arvostettu ja kova tekijä. Esimerkkinä vaikka Gay Ehrnrooth. Mutta taidanpa heittäytyä leikkiin ja ehdottaa tälle bideelle etunimeen lisäksi r-kirjainta ensimmäiseksi kirjaimeksi.

John Quiman
Ilkka Manttari

Tuo hyvä linkki. Kannattaa katsoa loppuun asti. Itse ei aina kaikkea löydä, siksi näitä linkkejä ainakin minä arvostan.

John Quiman

Niipä. Tietoa on poskettomasti, eikä ole edes mahdollista etsiä ja löytää kaikkia herkkupaloja.

John Quiman

Muistakaamme RKP:n synkkä historia ja Freudenthal, joka kertoi suomalaisten olevan alempaa rotua ja ruotsinkielisten olevan hallitsijakansaa. Hänen mukaansa suomalaiset eivät omin neuvoin pysty minkäänlaiseen rakentavaan toimintaan, vaan he tarvitsevat ruotsinkielisiä hallitsemaan, jotta kykenisivät mihinkään. RKP on jakanut Freudenthal-mitaleja palkintona ruotsinkielisten ja ruotsin kielen aseman auttamisesta. Nyt on ollut pieni tauko mitaleissa, jollainen on jaettu mm. Paavo Lipposelle.

Noita likapyykkejä ei RKP ole koskaan pessyt, eikä pyydellyt anteeksi. Tosiasiassa edelleen ruotsinkielisen eliitin joukossa on ihmisiä, jotka ajattelevat edelleen noin.

RKP:n pitäisi olla vain hiljaa nurkassa kunnes ovat pesseet omat likapyykkinsä ja tehneet tilit selviksi menneisyyden kanssa. Ei ole todellakaan varaa arvostella toisia mistään, vielä vähemmän rasismista. RKP on tekopyhyydessään ihan ylempää luokkaa.

John Quiman

Ehkä vasemmiston mielestä naisten tasa-arvo syntyy, kun kaikki naiset ovat islamilaisen mallin mukaan tasa-arvoisia keskenään. Ajatus tasa-arvosta on vähän muuttunut näemmä, mutta koska vasurit sitä kohti yrittävät työstää asiaa, noinhan sen täytyy olla.

Peter Kreisler

Tämähän kuullostaa aivan demokratialta.

John Quiman

Sekös suvakkeja sapettaa. Kun on kansanäänestyksen tulos, että ei kaivata lähi-itäläisiä, eikä afrikkalaisia maahan, on EU:nkin vaikea vaatia muuta.

Uusimmat uutiset