Eurooppa Muu maailma Politiikka

Puolustusministeriön mukaan venäläinen sukellusvene iskee Ukrainaan risteilyohjuksilla

Kuva: Wikimedia Commons.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon Kalibr-risteilyohjusten laukaisusta sukellusveneestä.

 

Venäjä käytti Mustallamerellä diesel-sukellusvenettä iskeäkseen Ukrainan sotilaskohteisiin Kalibr-risteilyohjuksilla, mikä on ensimmäinen kerta, kun Moskova on ilmoittanut käyttävänsä sukellusvenelaivastoaan iskeäkseen entiseen neuvostonaapuriinsa.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon, jossa näkyy Kalibr-ohjusten laukaus. Ohjukset nousevat merestä ja kohoavat horisonttiin, Venäjän puolustusministeriön mukaan ukrainalaisiin sotilaskohteisiin.

Venäjän armeija on ilmoittanut käyttävänsä sukellusveneitä ukrainalaisiin kohteisiin, kertoi uutistoimisto Interfax perjantaina.

 

Lähde: Reuters, Ministry of Defence of the Russian Federation

41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Onko nää niitä ”kuolinkouristuksia”….vai jotain muuta?

Juha Sipilä

Olen shokissa

Juha

Tämä on hyökkäys avointa yhteiskuntaa vastaan

Piikkilampaat

Ryssien aika käy vähiin, seniilit leikkii kersan leikkejä ja kohta saavat sen minkä ansaitsevat, maansa täydellisen tuhoutumisen.

Natoon

Taloudessa ainakin tulee olemaan valtava tuho ja sen ne todella ansaitsevat. Tämäkin Kremlin ulostulo merkitsee oikeasti sitä, että niiltä on konventionaaliset puikot lopussa, koska ei ole mitään järkeä muuten käyttää kalliita veden läpi ampumista kestäviä ohjuksia Ukrainan maaleihin. Ukrainan ilmavoimatkin toimivat vielä aivan täysin. Ne ryssien huippuohjukset olivat täyttä valhetta. Näkee selvästi, että ryssien hävittäjät eivät kauan lentelisi jos vastassa on vaikka Hornetien vanhemmat versiot uudemmalla tekniikalla. Ei natolla eikä millään muullakaan länsimaalla ole mitään halua hyökätä ryssien kimppuun. Mitä tuollaisesta hylkiövaltiosta on hyötyä muille kuin Kiinalle. Rypekööt liemissään. Jos ryssät ajattelisivat yhtään oikeaa uhkaa niin se olisi Kiina, joka odottaa vaan välipalan kypsymistä.

Ihmettelijä

Venäläiset eivät halunne Bideen ja kavereittensa alamaisiksi. Bideen hallinto ei ole kyennyt painostamaan Kiinaa tuomitsemaan Venäjää ja liittymään pakotteisiin.
Ukrainan tapahtumat ovat kiristäneet Kiinan ja USAn välejä. Peking syyttää USAa Ukrainan konfliktista ja vaatii rauhaa Ukrainaan. Tällaista satuin lukemaan.

finne igen

Erinomaista saadaan USA:n ja Britannian asevarastot tuhottua! Sota on saatava loppumaan ja siksi on syytä lisätä painetta. Proxy-joukot ulos Ukrainasta!
finne igen

Piikkilampaat

Luiki jiisuksesi putin luo, sinun aika, punikki käy vähiin tässä maassa.

Hh1488

Eiks noi punkit kannata usata nykyään. Ainaki moni kommunistiksi itsensä kuvailema kannattaa

Kata

Ei USAaa vaan Bideen hallitusta ja vasemmistopuoluetta(demsut) jotka ovat siis kommareita tänä päivänä.Woket ja beeälämmät,monet sukupuolet sekä joukko hysteerisiä sekoja nyt kun Musk osti witterin. 😀
Konservatiivit eivät kannata punkkeja.

Juha

^Aivan. Kyllä näyttäisi siltä että Suomen punavihervasemmisto kannattaisi natsiaatetta ja äärioikeiston terroria. Tämä Ukrainan natsiongelma oli yksi perussyy Venäjän hyökkäykseen, jotta naisiterrori loppuisi. Suomessa antifa, kommunistit ja äårivasemmisto sekä näiden edustama punavihreä nukkehallintomme tuntee suurta yhteenkuuluvuutta natsien kanssa ja kannattavat rasistista natsiterrorismia. EU kommunismin taustavaikuttaja Soros onkin tukenut isolla rahalla tätä uusnatsitouhua Ukrainassa ja siksi kai Suomen vasemmisto housut märkinä ovat natsiaatteen edessä kaatuneet selälleen. Täälläkin tämä natsivasemmisto nyyhkyttää Ukrainan uusnatsien puolesta kun ne nyt on ahdistettu maakuoppiin ja kaninkoloihin.

Vasemmistolle ja puna-aatteen sumentamille tiedoksi, että rasismi on väårin. Ihmisen syrjiminen uskonnon, ihonvärin, kulttuurin tai etnisen taustan vuoksi on rikos ihmisyyttä vastaan eikä kuulu sivistyneen ihmisen käytöstapoihin.

jegros vekkuli

Täytyy sanoa, että voisi kansalainen näitä sensuroida kun samat valheet käytte jokaisessa uutisessa kirjoittamassa. Sarjahukuttamisesta teidät pitäisi tuomita. On se kummat, että edes venäläiset miehitetyllä alueella ei halua lähtemään tappamaan natseja naisten ja lasten sukupuolielimistä joukolla.
https://www.suomenuutiset.fi/he-elavat-oisin-asekuntoiset-miehet-pakenevat-putinistien-pakko-ottoja-donetskissa/

Zardex

Ei tartte Putinistin luikkia mihinkään, jos NATOttajat saa tahtonsa läpi, niin Suomi julistaa Venäjälle sodan ja Putin tulee tänne ihan itse.

finne igen

On jälleen todettava, että Hybriidiosaamiskeskuksen trollit kuten pikkilampaat todella edustavat näitä ”älyn jättiläisiä” ei mitään asiallisia perusteluja. Leimaamien putinistiksi ja punikiksi on sellaista johon ainaostaan ”juutinraumalaiset” pystyvät! Taitaa olla useimpien täällä Venäjää mollaavien omat isovanhemmat olleet punikkeja ja Venäjään asiallisesti suhtautuvien valkoisia. Bidenin hallinto on täynnä punikkeja ja tälläisten kanssa halutaan toimia.
finne igen

Zardex

Niimpä, Putin vastaiset on pääasiassa nykyisen kulttuurimaksismin aivopesemiä ja niiden käsitykset nyky-Venäjästä käytännössä kokonaan median ja mielikuvien varassa. Venäjä kuulemma monikulttuurinen ja hirveä hirmuhallinto ja he itse, ennakkolulojaan esitellen ovat edustavinaan lnsimaista sivistystä. Siihen sivistykseen kun pitäisi kuulua väitteiden todistustaakka.

Natoon

Mitä monikulttuurisuuteen tulee niin esim. Moskovahan on Euroopan islamistisin kaupunki. Newsru:n mukaan ramadanin päättymisen juhlinta sai yli miljoonan muslimia liikkeelle kesäkuussa Moskovassa. 10,9milj asukaan Moskovassa on venäläisiä vain 31%. Jos slaavien (venäläisten valheellinen tulkinta slaaveista) määrään lisätään ukrainalaiset 8% ja valkovenäläiset 3% niin sittenkin vasta 42%. Eli tuohan se vasta on oikea etninen tilkkutäkki.

Zardex

Määrittele Islamisti. Se on vähän eri asia olla monta kulttuuria samassa maassa, ja katukuva kuin Moskovassa, tai ”monikulttuuri” ja katukuva kuin jossain Malmössä.

Natoon

Tämä kuvaa aika hyvin putinistin ”henkistä ryysyläisyyttä” jos pitää alkaa vääntämään peruskoulun termejä rautalangasta.

Rudi

Semmoinen sinunkin pitää yhtenä avoimena vaihtoehtona että jäljelle jääneet suhnat kuskataan sinne volgan mutkaan missä jo ovat sukulaisemme mansit, hatsit, marit vai mitä perhanan nareja ne on. Siellä sitten silitetään kansallispukuja juhlia varten ja hypitään kansantanhuja ja lauletaan Kari Tapion biisejä. Olis se aika karua.

Natoon

Hui kauheeta, vähän näyttää kalliiksi käyvän ryssille ja huonosti onnistuvan tuo ukrainalaistenkin kuskaus. Moskovan sirkus voisi yhtä hyvin järjestää voitonpäivän paraatin ja olisi yhtä vakuuttava kuin puna-armeijan surkimusten järjestämä.

Rudi

Ai sinä olitkin nainen. Aina sitä välillä yllättyy.

jegros vekkuli

LOL

Natoon

Sinunkin huolesi ovat suurin piirtein 1:1 Kremlin propagandan kanssa ja niissä ei ole mitään asiallisia perusteita.

luke

Kuvien mukaan tuo sukelluspurtilo ladattiin ohjuksilla Sevastopolissa Ukrainan tulisi iskeä paikka paskaksi Lisäksi kutsua Krimille ulkomaisia joukkoja ovat laillisesti kutsuttuna Ukrainan maaperällä toisinkuin laittomasti tunkeutunut Putlerin kaarti.

Natoon

Finne igen Kremlin propagandasta voi päätellä, että ryssä on pahasti häviöllä. Sillä on tavalliset ohjukset lopussa, kun on alettava käyttää noita kalliita ohjuksia, jotka kestävät veden läpi ampumisen. Toinen selvä Kremlin kanssa yhteinen huoli finnellä on, että Proxyt ovat liian kova pala ryssille. Voitonpäiväänkään ei ilmeisesti tällä kertaa kutsuttu vieraita. Ei edes Lukaa. Paraati täynnä paskoja aseita ja valtavat tappiot, joita on enää vaikea peitellä valehtelemalla.

finne igen

Tietosi ovat varsin hataralla pohjalla mikäli tukeudut Mika Aaltolan tai muiden UPI:n Natottajien tietoihin. Kalibr-ohjukset ovat käytännösä mahdottomia torjua samoin Iskanderit ja niiden käytön avulla pystytään todella ottamaan ne pistemaalit joiden summittainen pommittaminen johtaisi tarpeettomiin siviiliuhreihin. Mikälo Nato-kiimassa pystyt avaaman Magneettimedian sivut, niin lukaisepa viimesin juttu Naton aiheuttamista siviiliuhreista vuoden 1949 jälkeen. Aina kun katselet kuvia mukavasta pienestä rakettimiehestä ”Top Gun” Pohjois Koreassa, niin muista kenraalin Curtis Le Mayn pommittajien aiheuttamat tuhot Pohjois-Korealle. Kannattaa myös muistaa USA:n hyviksien kylvämät myrkyt Vietnamiin ja mainiot kuvat napalmin vaikutuksista siviileihin! On mukavaa popsia perunalastuja ja juoda cokista kun suoltaa suoranaista USA:n propagandaa!
finne igen

Natoon

Ei ole tarvetta tukeutua Aaltolaan eikä ole tarvetta tutkia USAnkaan tekemisiä kun ryssät sotivat Ukrainassa vaikka levittelevät valheitaan, että eivät sodi eivätkä tapa siellä siviilejä. Sen sijaan oli mielenkiintoista lukea kommunismin mustan kirjan venäjänkieliseen laitokseen esipuheen kirjoittaneen politbyroon jäsenen Aleksandr Jakovlevin mielipide, että neukkulan järjestelmä perustui valheelle ja ”henkiselle ryysyläisyydelle”, jonka ihmishalveksunta oli pohjatonta eikä sen suorittamiin rikoksiin edes löydy yksiselitteistä nimeä ja kun vertaa sitä ryssien nykypäivään niin eihän siinä ole mitään eroa.

finne igen

Kun on yhtä sokea USA:n sotarikoksille kuin sinä, niin et näe mitään olevan väärin niissä toimissa mitä sinun ”hyvät” tekivät. Korealaiset eivät olleet sinulle ihmisiä, eivät vietnamilaiset, eivät japanilaiset, eivät serbit, eivät saksalaiset, puhumattakaan irakilaisista ja afgaaneista.
On vaikea nähdä jos tähtilippu on ainoa oikea lippu sinulle, minulle se ainoa oikea on Suomen lippu ja sotilasvalani velvoittavuus loppui perustuslain vastaiseen EU:n jäseneksi liittymiseen!
Näillä mennään!
finne igen

Natoon

Kerro lisää arvailuja antipatioistani? Ukrainaan hyökkäsi ainoastaan ryssät ja tekevät kansanmurhaa siellä. Surkea sotilaallinen menestys on yllättänyt kaikki länsimaat joka suhteessa. Sotilaalliset saavutukset ovat jääneet olemattomiksi paitsi sotarikoksissa ovat ylittäneet kaikki rajat. Aseet ovat osoittautuneet todella surkeiksi. Ohjuksien pistemaalien pisteellä näyttävät ymmärtävän 100 ha pistettä. Uusia Armata panssareita ei ole edes nähty rintamalla. Ryssien antama kuva sotilaallisesta ylivoimastaan oli iso feikki ja kun ukrainalaiset eivät uskoneet siihen niin nyt ryssien sotilaallinen maine on romahtanut. Jopa Intia peruutti aseostonsa sieltä.

Zardex

Parhaillaan Ukrainan terroristit on miinoittaneet padon Nikolaevin lähettyvillä ja asettaneet 45 tuhannen ihmisen alueen suureen vaaraan.

Natoon

Ryssät miinoittivat lähtiessään siviilien asumuksia Kiovassa ja esim. viime viikolla Ukrainan pioneerit räjäyttivät melkein 500 miinaa, joita olivat purkaneet siviilirakennuksista. Noiden miinoitusten lisäksi roistovaltion rikolliset sotilaat tunkeutuivat siviilien koteihin ja hajottivat kaiken ja ryöstivät irtaimistoa. Siis oikeasti, kyllä on kommariputinistien ihanne roistovaltiossa asiat mallillaan kun pitää alkaa ryöstämään käytettyjä kodinkoneita!

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
finne igen

Edelleen jatkat samaa narratiivia, kaikesta huomaa sinun elävän todella Mika Aaltolan ja UPI:n tiedotuksen varassa! Varmasti pidät myös Joe Bidenia kompetenttina presidenttinä ja Donald Trumpia pellenä. Tietääkseni ”ryssät” olivat viimeksi Kiovassa vuonna 1992, joten tietosi miinoituksista ovat pahasti virheellisiä. Jatka vain CNN:n ja BBC:n uutisten sekä Ylen annon seuraamista niin voin todeta kuten eräs uskovainen.: ”uskossa on niin hyä elää”!
finne igen

Natoon

Edelleen jatkat arvailujasi, jotka eivät perustu mihinkään. Ja tietosi ryssien Kiovassa olosta on taas yksi yhteen Kremlin ”tiedon” kanssa. Ei me olla sodassa Ukrainan kanssa eikä hyökätty sinne.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
finne igen

Olemmeko me jo sodassa Venäjän kanssa mikä tuntuu olevan sinulle tärkein toiveesi! Yleensä toiveet toteutuvat ja pääset uhraamaan henkesi USA:n puolesta!
Sodan toivominen onnistui Zelenskylla, joten saattaa onnistua teiltä Nato-trolleilta myös.
Sotaa odotellessa näin työväen ilon päivänä!
finne igen

Natoon

Kerro lisää tuulesta temmattuja arvailuja ja kerro lisää itsestäsi?

finne igen

Taidat olla niitä ”päivystäviä dosentteja”eli niitä ”aasiantuntijoita”. Jatka päivystämistä, minä vien dobermanini vappulounaalle!
finne igen

Natoon

Sinuakin näkee ”aika harvoin” täällä, mutta ei se mitään käyhän ulkoiluttamassa sitä älykkäämpää perheen jäsentäsi.

jegros vekkuli

Eikös tuo luvannut lopettaa tänne kirjoittelun viikoja sitten?

jegros vekkuli

Niin siis rehelliset ei roistot vaan pyhimys venäläiset hyökkäisi suomeen jos suomi päättää käyttää luotiliivejä.. Miten toi nyt sopii siihen natsien tappamiseen..

jegros vekkuli

Niin koska venäjän mukaan kaikki ukrainalaiset(etenkin naisten ja lasten sukupuolielimet) ovat natseja ja natsit pitää tappaa.

jegros vekkuli

Ajattele mikä voitto suomelle olisi kun te lähtisitte venäjälle niin keskimääräinen älykkyysosamäärä suomessa kasvaisi, sillä on sukupolvien päästä merkitystä.

Uusimmat uutiset