Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Puolustusvoimat ja muut viranomaiset valmistautuvat evakuoimaan itärajan lähellä asuvia ihmisiä sotatilanteessa – kiertävät jopa ovelta ovelle

Suomen ja Venäjän raja (Paljakka), Kuusamo. Kuva: Wikimedia Commons.

Pelastuslaitos, poliisi, rajavartiolaitos ja Puolustusvoimat kertoivat tiistai-iltana Lieksassa Pohjois-Karjalan ja itärajan turvallisuustilanteesta.

Puolustusvoimat ja muut viranomaiset ovat valmistautuneet evakuoimaan itärajan läheisyydessä asuvia ihmisiä sotatilanteessa jopa kiertämällä ovelta ovelle.

Evakuointien käytännön toteutus kiinnosti itärajan tuntumassa asuvia ihmisiä, kun eri viranomaiset kertoivat tiistai-iltana Lieksan turvallisuustilanteesta. Tilaisuuteen osallistui noin 100 henkilöä.

Lieksan kansalaisopiston järjestämässä tilaisuudessa yleisö sai esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Itä-Suomen poliisilta, Pohjois-Karjalan rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta.

Pohjois-Karjalalla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa noin 300 kilometriä.

Viranomaiset rauhoittavat rajan läheisyydessä asuvia lupaamalla, että evakuointitilanteessa tiedonkulku turvattaisiin henkilökohtaisilla käynneillä.

Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja, eversti Marko Turunen ymmärtää, että ihmiset ovat tällä hetkellä kiinnostuneita Pohjois-Karjalan turvallisuustilanteesta.

– Suoraan Ukrainan sotaa koskevat kysymykset eivät olleet siellä painopisteessä, mutta välillisesti jokainen miettii, millainen turvallisuustilanne Pohjois-Karjalassa on. Varmasti monella kansainvälinen tilanne on takaraivossa.

Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jukka Honkanen sanoo, että Venäjän toiminta rajan takana on nyt hyvin rauhallista. Meihin kohdistuu paljon vähemmän uhkaa kuin normaalisti.

– Rajan lähellä asuvat ihmiset kysyivät, mistä saavat tiedon, jos rajan takana oleva tilanne vaikuttaa uhkaavalta. Minä ja rajavartioston komentaja yksissä tuumin todettiin, että henkilökohtaisilla käynneillä käydään tiedottamassa rajan lähellä asuville, että nyt pitäisi siirtyä lännemmäksi.

Lähde: Yle

59 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.instagram.com/reel/CjqzjfzpJoA/?utm_source=ig_web_copy_link

Heräämistä tapahtuu…myös Amerikassa.Mutta onko liian myöhäistä huomata petturiliiterit?

Totuus esiin

Oletteko lukeneet isäntämaa-sopimusta jonka Suomi on allekirjoittanut ? Kehotan lukemaan vaikkakin sopimuksen allekirjoittajat eivät ole kehdanneet kääntää sitä suomenkielelle, ilmeisesti häpeävät sitä niin paljon itsekin.
Sanon vaan että joka tuollaisen sopimuksen allekirjoittaa, ei omaa minkäänlaista ihmisyyttä ja ilmeisesti sielu on jo myyty paholaiselle.

Ilmari

Isäntämaasopimus ei ole sen jälkeen enää voimassa kun Suomesta tulee Naton jäsen.

Totuus esiin

Aika ihmeellistä kun Suomen valtamedia ja päättäjät haluavat ehdottomasti Suomen alkavan sotia Venäjää vastaan.
Telkkarissa NATO:n sotahaukat jatkuvasti valehtelevat silmät ja suut täyteen sotapropakandaa.
Eiköhän nyt olisi aika suomalaisten itse alkaa ottamaan selvää mitä maailmassa oikeasti tapahtuu. Kannattaa katsoa PosiTV:n uutisia, siellä ei vääristellä eikä pimitetä maailman tapahtumia. Tämä on hyvin silmiä avaavaa.
Eräs Australian erikoisjoukkojen entinen komentaja tiivisti nykytilanteen osuvasti: ”Aina kun poliitikkojen ja valtamedian huulet liikkuvat, he valehtelevat.”

John Quiman

Posi-TV ei vääristele venäjämielistä näkökulmaa joksikin muuksi. Venäjämielisen mielestä se on tietysti totuutta, kuten putkosuutimetkin.

Et kai ymmärtänyt, että tuon komentajan sanat koskevat myös venäläisiä poliitikoita ja venäläistä mediaa.

juha II

Suomi hyökkää kohta Venäjälle, koska täällä epä-itsenäisessä USA:N ja NATO:n vasallissa on hyvinkin paljon edm. sota-järjestön sotakalustoa ja tunnuksettomia sotilaita sekä komentajia.

Proxy-sota ON ilmiselvää, sillä hallitus on valmistellut kriisiaikojen erinäisiä lakeja hiljaa hissutellen ja ”Suomen” armeija tehnyt hankintoja.

Suomi on sinetöinyt kohtalonsa ajopuuna tietoisesti toisen kerran sitten jatkosodan, jolloin perusteena oli edes käsitettävä Talvisodan menetysten saaminen takaisin Neuvostoliitolta,

Presidentti Sauli Niinistö pelaa pokeria kokonaisella Suomen valtiolla ja sen kansalla, jolta EI ole kysytty mitään sitten v. 1994 EU liittymisäänestyksen. Joka sekin oli elinkeinoelämän ja poliittisen eliitin JUNTTAAMISTA ”KYLLÄ” vaihtoehdon puolesta silkoilla valheilla ja harhauttamalla (kusettamalla) kansalaisia euron suhteen!!!

Presidentti Sauli Niinistö on sitoutunut NATO:n ja USA:n ”Arktiseen Strategiaan”, jossa Venäjä on tarkoitus karkottaa Pohjoisilta jäämeriltä ja jopa Murmanskista, joka on suora hyökkäys eli intervertio Venäjän valtion alueelle!

Suomi maana EI ole sitounut, sillä muoviämpäri vässyköiltä ei ole mielipidettä kysytty kuin ”Taloustutkimuksen” kyselyllä, joka on niin reppipaperia kuin olla vain voi. Yhtä hyvin lapamato-kansaaoli voitu aivan aikuisen oikeesti kusta päin naamaa. Eikä siitäkään kukaan olisi pahakseen ottanut kun ”kynnysmaton” virka on kynnysmaton virka!

Kaikki mitä tulevasta ULJAASTA SOPASTA seuraa 5-vuoden proxy-sotana tai ydinkärkiohjusten sateena ”idän kulmalta”.

Se on tilaustavaraa, joka WEF:n Sanna ”Suuren” Marinin hallitukselle kelpaa muttei Venäjän tarjoama korona apu kelvannut tälle itseriitoiselle ja töykeälle sotahullulle. Joka EI edes tunne Suomen historiaa sen vertaa. Ettei Suomi ole koskaan ”voittanut” Venäjää saatika sitten Neuvostoliittoa. Mutta kuitenkin vm. kuluttanut sen verran tarpeeksi, että sotilaallista voimaa kaikkein eniten kunnioittanut diktaattori Josif Stalin sanoi Liittoutuneiden kokouksessa. Että sellaisen sotilaallisen taidon ja sitkeyden osoittanutta valtiota kuin Suomea. EI voi olla arvostamatta ja sellainen maa on itsenäisyytensä ansainnut. Länsiliittoutuneet eivät nakanneet p–kaakaan Suoµesta, Baltian maista eikä muista itä-euroopan maista, jotka jäivät *”Rautaesiripun” taakse WWII päätyttryä.
*Winston Churchill.

John Quiman

Kriisiaikojen lakeja saakin jatkuvasti muutella muuttuvassa maailmassa.

Suomen armeija on aina tehnyt hankintoja, eikä se ole ennenkään tarkoittanut, että valmistaudutaan hyökkäämään tai oletetaan sodan olevan ovella.

Jatkosotaan ei olisi ryhdytty, ellei Neuvostoliitto olisi hyökännyt. Suomi oli varautunut sodan varalta, sillä ei voinut toista kertaa olla suojaton ja tiedossa oli, että Neuvostoliitto valmisteli hyökkäystä.

Villillä mielikuvituksella voi kaikenlaisista seikoista kyhätä kokoon halumansa romaanin.

Kolmossivun tyttö

Onhan se ihan kiva, että edes jotakin turvataan. Yli 20 v ajan Venäjän on annettu pystyttää sotilastukikohtia joka niemennotkoon saarelmaan ja soluttaa tänne kymmeniätuhansia desantteja peitetehtävissä siivoojasta taksisuhariin, viimeiset taidettiin toivottaa tervetulleeksi vielä vastikään. Kun yritin 2010-luvun alussa varoittaa Venäjän toimista Ilta-Sanomien kommenttiosuudessa, niin minut sensuroitiin. Tekisi mieli sanoa, kuinka nyt suu pannaan.

Bellatrix

Kyllähän noissa ip-lehdissä kuten muissakin valtamedian lehdissä ja Ylellä ON vain yksi totuus,VALE.
Moderointi on valmistettu blokkaamaan kaikki ne mielipiteet,jotka ovat vastustavia.
Itselleni on myös noin käynyt.

otto suni

Olet ilmeisen tietämätön siitä, että Saksaa miehittää edelleen USA! Mitä tekemistä USA:lla on Syyriassa, Irakissa ja Etelä-Koreassa, puhumattakaan Japanissa? On syytä kysyä oletko mahdollisesti UPI:n tyttöjä?

Ilmari

USA ei miehitä Saksaa.

otto suni

Voi voi Ilmari parka, et ilmeisesti vieläkään tiedä, että Helmut Kohl kuvitteli vuonna 1991 neukkujen lähdettyä DDR:stä myös USA:n lähtevän Saksasta, mutta pettyi pahan kerran. Historian tuntemus on sinulla varsin heikko tai olet UPI:n asialla, tosiasiat pitää tunnustaa muutoin elät täysin kuvitelmiesi kanssa!

Kolmossivun tyttö

Tulee mieleen sananlasku ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa…”. Pitipä ihan miettiä, mistä tuon USA:n tähän tempaisit. Eli kun USA häärii vähän joka puolella maailmaa, niin se oikeuttaa Venäjän soluttautua omille rajamailleen? Ja meidän pikku tsuhnuraisten pitäisi tämä hyväksyä tuohivirsun kärkiä karvahattu kourassa tuijotellen? Vai pitäisikö minun mennä nuhtelemaan joka kommentissa ensin USA:ta niin kuuluvasti, että se nöyränä poikana vetää kalustonsa eri puolilta maailmaa, niin venäläisetkin lähtevät kuin veneerinen sairaus Töölöstä? Joka tapauksessa se, mitä Suomessa tapahtuu on lähinnä omien päättäjiemme epäkypsän politiikan seurausta. Aitoon isänmaan rakkauteen kuuluu kuitenkin se, että omaa maaperää varjellaan kaikilta tunkeutujilta, tulivatpa nämä idästä TAI lännestä. Ei toisen tekojen oikeutettaminen ja puolusteleminen toisen teoilla. Mitä viimeiseen lauseeseen tulee, jätän sen omaan arvoonsa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kolmossivun tyttö
otto suni

Sanoin 70-luvulla amerikkalaiselle ystävälleni sotilashenkilölle, minulla on patruunat valmiina sekä teille, että ryssille, tämä maa vapautettiin ryssistä 1918 ja 1939-44 estimme myös Neuvostoliiton ”Uncle Joe” Josef Stalin kaikki valtausyritykset. Ystäväni ymmärsi asian mikä seikka on useimmille täällä kommentoiville mahdoton asia ymmärtää. Neuvostoliiton liittolaisia olivat USA ja Britannia tärkeimpinä, siis miksi minä luottaisin kumpaankaan, kuten sinä ”Kolmossivun tyttö”?

Kolmossivun tyttö

Millä tavalla olen luottanut, kerrotko vähän tarkemmin. Menee vähän absurdiksi. No minä en pidä itseäni kovinkaan tärkeänä ihmisenä, enkä omaa ”ystäviä” kummastakaan leiristä. En yleensä hyökkää ketään vastaan, joten vihollisiakaan ei pitäisi olla, toisaalta vihollisen ystäväthän ne ovat kaikkein myrkyllisimpiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kolmossivun tyttö
ike

Katselin tuossa aika mielenkiintoisen Podcastin, Levelin. Aika kovaa kritiikkiä ydinvoimaa kohtaan, no on tullut ulos jo jonkin aikaa sitten. No tuo turvevoima tuntuu aika hyvältä, katsokaa, olisin aika kiinnostunut mielipiteistänne. Kun tuntee poliitikkojen tason tosiasioiden hallinnassa ei oikein tiedä mihin luottaa. Olen noin yleisesti kannattanut ydinvoimaa mutta kun en ole ydinfyysikko saattaahan jotakin unohtua. Kun vielä vedettiin mukaan Michio Kaku ei väitteitä voi täysin ohittaa. Kun en niin paljoa esivaltaan luota niin olisihan tuostakin mielenkiintoista saada joku vähän puolueettomampi mielipide, vaikka täältä. Valitan, vähän pitkä juttu .Kuunnelkaa vaikka siivotessanne, niin minä teen, yhdistyy kaksi hyvää asiaa.
ttps://www.youtube.com/watch?v=eSqu-Axu2S8

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Minä siivoan kerran vuodessa, joten ei paljon mahdu siihen videoita 🙂

ike

Samoin. No kun oli eilen se päivä.

Kata

Mie en jotenkin kestä tuota porukkaa ja varsinkin kun kerran ainakin näin siellä erään jaffan…sen joka nyt peukuttaa alas oikeudessa.

Ja ydinvoimaa kannatan niin kauan kuin jotain parempaa tulee…siis todella sellaista josta on hyötyä ei tuulimyllyjä.Tänään istuin junassa ja myllyt oli tanassa….yksi pyöri hissukseen ja tuulesta ei ollut pulaa.Miksi saako sitä kysyä?

Ja turvetta kannatan.Jäädään sitten hankeen jäätymään jos nuo saa ”ilmaston piloille lopullisesti”.

ike

Olen paljolti samaa mieltä kanssasi. Kyseessä oli paljolti vieras Arto Lauri, En oikein usko että puheita voi aivan täysin ohittaa. Tuossa vaihtoehtoinen linkki. https://www.youtube.com/watch?v=enWvRxk0h-4 kun olen tuollainen median suurkuluttaja 😊.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Olen nähnyt tuon A Laurin juttuja. Vaikea sanoa, että onko tietäjä vai hörhö.

ike

Raja on hiuksen hieno, kuten aina. Kumpiakin mahtuu kaikkiin suomessa oleviin instituutioihin. Aika näyttää.

Kata

Ehkä kuuntelen myöhemmin kun on noin pitkä…mutta Kemppe on yleensä hyvä aina!

Oy gewalt 6 million gassed

V–un vapaamuurari rotat röhkeydellä ei ole rajaa!!! J–talaisten räkänokat!!

Ilkka Forsten

Niin että kun ei muulla tavalla osata tehdä itsestään tärkeitä, niin luodaan illuusio sodasta itärajalla johon poliitikot ovat kaukokatseisesti varautuneet, peräti seitsemän kuukautta. Ennen kuin tuli 24.2 – 2022 kirjattu päivämäärä, meillä ei ollut muuta uhkaa kuin ilmastohätätila, joka sekin on feikki kuten nyt vouhkattu mahdollinen sota.

John Quiman

Sodan mahdollisuus on kyllä hyvin pieni, etenkin lähitulevaisuudessa. On kuitenkin hyvä rajaseudulla tiedottaa ihmisille, että mitä tehdään, jos… Jos kaikesta huolimatta tulisi jokin tarve evakuointiin, ei mene homma mönkään, jos asiaa on ajateltu etukäteen.

Ilkka Forsten

Joditablettien ostamiseen kehottaminen, viranomaisten evakuointisuunnitelmat, kansalaisten opastaminen ostamaan paljon ruokaa ja vettä varastoon, tai varaamaan käteistä rahaa kotiin, EI MIKÄÄN liity Ukrainan sotaan, mutta sähkön hinta, elintarvikkeiden hinta, polttoaineiden hinta ja KAIKKI muu liittyy.. Outo yhteensattuma eikö vaan. Pysykää rauhallisina, ei syytä huoleen kaikki on kartoitettu ja sekin jo nyt tiedetään mihin pääministeri ja hallitus siirretään turvaan. Sekin on varmaan jo sovittu ettei eduskuntavaaleja pidetä seuraavaan neljään vuoteen, olisi vastuutonta antaa kansalle mahdollisuus muuttaa näin hyväksi havaittua hallitusta, sillä kansa ei osaa äänestää. Tämäkään EI LIITY ukrainan sotaan, tämä liittyy kipapäisten suunnitelmiin nopeuttaa väestönvaihtoa.

Minäkin annan nyt turvaohjeen teille. Ostakaa paljon patruunoita, aseitakin jos mahdollista, opetelkaa tekemään kaikkea millä voitte aiheuttaa maksimoitua vahinkoa, ja harjoitelkaa joka päivä. Putleri ei tule rajan yli, mutta tällä puolella rajaa voi poliitikoilla nousta urea hattuun normaalia enemmän, ja he ovat uhka. Niin, ja ottakaa nyt suosiolla se viides koronapiikki, siihen lisäpiikki ja vielä yksi lisäpiikki, sekä apinarokkoa vastaan suunnitelty töhkä niin teidän ei tarvitse kohdata tervettä päivää. Huolet pois, verottaja tietää koska taskunne on tyhjä vaikka ei lopetakaan omaa riistoaan vielä siinä vaiheessa. 🙈🙉🙊

otto suni

Olen suositellut myös patruunoiden hankintaa ja kuivamuonaa riittävästi jotta pystytään pysäyttämään kaikki vieraat joukot!

murre riepunen

Ministreiden vakuutteluista huojentuneena kansalainen voipi pörröisen päänsä rauhaisin mielin pielukselleen laske, maahamme ei kohditu mitään uhkaan…varatkaa käteistä kotiin joditablettaja, ruokaa ja vettä viikoiksi, patteriradiot ovat kaupoista loppuneet, samoin taskulamput jne, ei meitä mikään uhkaa…jaa ei.

Ilkka Forsten

Muista ilmastohätätila..

John Quiman

… ja vessapaperi.

Ilkka Forsten

Niinpä, uusi koronavariantti onkin taas tulossa jo Italian tasalla. Ministeri väläyttelee samoja keinoja kuin kaksi vuotta sitten, eli taas ihmiset istumaan pirttiin, ja rätti naamalle vaikka olisi yksi koko kämpässä. Viides tehosterokotus voi kuulemma tuottaa tuloksen jota toivotaan.. Niin riippuu siitä MITÄ toivotaan ? Jos yhä toivotaan euroopalaisten kansojen tuhoutumista kehitysmaista tulleiden hyväksi, olen ihan vakuuttunut että tulosta syntyy, muussa tapauksessa tarvitaan kuudes rokotuskierros ja kenties seitsemäskin mutta sitten pitää siirtyä viemärinpuhdistusaineisiin.

Kata

Ja taikaviitat,luotan niihin ehdottomasti.

Ilkka Forsten

Onkohan Norjassa meneillään samanlainen pelottelukamppanja, sekin on niin lähellä Venäjää, ja NATO:n jäsen. Tämä kaikki on ihan samanlaista pelottelua kuin koronabuumi. Kaksi vuotta kansalle syötettiin väittämää että nyt on maailmaloppu ovella, ja oliko se ?

Mitä tulee tähän nykyiseen vouhotukseen, siitä kertoo paljon se ettei ne viranomaisetkaan ymmärrrä mistään mitään. Ensin sanotaan jotenkin näin. Varatkaa ruokaa kotiinne, pitäkää pakastimessa vähintään viikon muonat, ja perään julistetaan, älkää ostako pakastimeen suurta määrää ruokaa, se kuluttaa enemmän sähköä. Ja taas, ostakaan kotiin joditabletteja, mutta älkää ottako niitä, ei ole mitään syytä ottaa jodia, se VOI OLLA haitallista. Välttäkää sähkön ylikulutusta sammuttamalla kaikki sähkölaitteet, ja sitten kun sähköt on saatu pois tulee lasku jossa on helve****in suuri summa maksettavana, koska sähkönsiirto on kuulemma niin kallista. Jos kysyt mistä hinta muodostuu, sanotaan että sähköverkon huoltokuluista, miten ne huoltokulut kasvoivat muutamassa kuukaudessa kuusinkertaisiksi ? ja vielä, ostakaa ruokaa ja juotavaa kotiin, siis hamstratkaa, mutta älkää hamstratko sillä ruokaa riittää kyllä kaikille. Kynttilät ovat mainio valontuoja, käyttäkää niitä, mutta älkää käyttäkö kynttilöitä siihen sisältyy tulipaloriski. Älkää varatko bensiiniä kotiin, mutta pitäkää kotona bensiiniä siltä varalta että siihen voi tulla jakelukatkoksia. Ladatkaa kännykkänne akku täyteen, voitte seurata uutisia ja viranomaistiedotuksia, mutta välttäkää kännykkänne akun täyteen lataamista, se kuormittaa valtakunnan sähköverkkoa tänä kriittisenä aikana. Olkaa rauhallisia, mitään tavallisuudesta poikkeavaa ei ole tapahtumassa, mutta on vaarana yleinen konflikti. Nostakaa käteistä rahaa mutta älkää nostako käteistä rahaa ellei siihen ole tarvetta…

Kuulostaako siltä että viranomaiset ovat ajan tasalla, vai onko meneillään maailmanluokan huijaus ja omaisuuden uusjako ?

Kata

Nuo kaksi viimeistä on menossa….

ike

👍 👍 👍

Eka Kettunen

Tuskin sitä nyt ihan oikeasti riittää porukkaa joka torpan oven takana käymään, kunhan vain valehtelevat lämpimikseen kuten meillä täällä Suomessa on tapana.

Rudi

Jospa delegoivat peltikattomyyjät ja viemärikartoittajat hommiin. Niitä tuolla oven takana ravaa harva se viikko.

Tietäjä tietää

Entä kompostintarkastajat, onko näkynyt? Ne vois jännästi samalla varoitella, että pitäisi siirtyä lännemmäksi..

ike

Älkää nyt kuitenkaan ylireagoiko. Ei tässä mitään hätää ole. Miten tuo ajatustapa on saatu jo suomeen. Jos sota on Ukrainassa niin se on vähän toinen juttu kuin suomessa. Eiköhän nyt oteta jäitä hattuun. Ei Suomi ole edes seuraava kohde jos ongelmia tulee. Olisikohan ollut parasta opettaa lapsille että jos joku kiusaa niin on parasta vain tuutata nokkaan eikä koululaitoksen tulisi aina rangaista syytöntä vaikka olisi syyllistynyt pieneen väkivaltaan. No varautuminen on aina hyvä, etenkin jos naapurina on psykopaatti, luokassa tai politiikassa.

Sensuroimaton Totuus

ukrainalaisiako sieltä on taas tulossa kuten vuonna 1939? Tällä kertaa ne eivät tule idästä vaan etelästä ja lännestä TÄYTEEN YLLÄPITOON maahamme.

Ja käskyttäjänä on tasantarkkaan sama (((kansanryhmä))) mitä oli 80 vuotta sitten.

Suomea miehitetään yhä kiihtyvällä tahdilla eikä näiden mihinkään perustuvien ”evakuointisuunnitelmien” tarkoituksena ole mikään muu kuin saada TODELLISEN historiansa unohtaneet Suomalaiset katsomaan väärään ilmansuuntaan.

#väestönvaihto

Rudi

Kyllä ne itä-rajan asujaimistot taitaa olla ihan turvallisia, mikäli nyt ei sitten Suomi suunnittele jonkinlaista erikoisoperaatiota idän suuntaan. Näin eilen Ylen aluelähetyksen jossa totuus paljastui että mistä tulijoita voi ootella. Siinä Bangladeshistä tänne tullut nainen kertoi muuttaneensa ensin Tanskaan kun siellä on hyvinvoinivaltio ja paljon tukia, ja muuttaneensa sitten Australiaan joksikin aikaa mutta se oli paha paikka kun siellä ei ollut mitään tukia, ja päättänytkin tulla sitten Suomeen kun täällä on hyvinvointivaltio joka antaa paljon tukia. Pohjolan maat ovat kuulemma hyviä kun ajattelevat muitakin kuin vai itseään…

Hh1488

evakoidasn pride h–vettiin,ei kiitos älkää vaivautukoot.minä elän ja kuolen kotonani

eetee

Eikö nyt kannetakaan tulijoiden kasseja luksushotliin?

juu

Jos tässä sota jatkuu ja leviää, niin kun näyttää läntiset poliitikot haluavan, niin ei siinä mitään evakuoimaan kerkiä kun ohjukset tulee.
Mutta eiköhän ne ohjukset kuitenkin suuntaudu kaupunkeihin.

Lucky Luke

Voi olla että vain harva lähtee.

ike

Pitäisiköhän jo tuota vihervasemmiston tapaa kerätä aseita kansalaisilta vähän muuttaa. Ei niitä kerätä sen takia että suojellaan ihmisiä, niitä kerätään sen takia että suojellaan valtaa pitäviä. Amerikassa tuo ymmärretään, kuinkahan kauan menee että suomessa.

John Quiman

Euroopassa on sen suuntainen ajattelu vallinnut aina, että kansalle ei pidä antaa paljon aseita. Haluavat, että kansaa voidaan hallita väkivaltakoneistolla.

Yhdysvalloissa founding Fathers ymmärsi, että kansan pitää voida puolustautua tyranniaa vastaan ja hallitusten tulee pelätä kansaa, eikä päinvastoin.

Taas NATO

Jos Suomi ärsyttää Venäjän sotaan kanssamme niin mitenkäs siinä sitten muuta lännemmäs? Mitä ottaa tavaroista mukaan ja mihin pakata muut pakkasessa tuhoutuvat? Paljon on ihmisillä nykyään tavaraa ja ihan taloustavaroiden raijaaminen on työn ja tuskan takana. Petivaatteista ja liinavaatteista puhumattakaan.

Eiköhän kaikkein paras olisi että lopetetaan ne NAto-höpötykset niin säilyy rauha maassa. Vielä paremmin se säilyisi jos sannamme ja muutama muu politikko perheineen poistuisi maastamme. Politikot voi aina vaihtaa mutta kansaa ei voi.

juu

Politikot voi aina vaihtaa mutta kansaa ei voi.”

Sehän on nykyään toisinpäin, vaihdetaan väestö kun äänestävät väärin..

Mitä puolustettavaa Suomessa enää on?

Niin matutuksen myötä väestö vaihtuu.

Hh1488

toistaseks noita politiikkoja ei tunnu saavan edes kantamalla pois arkadianmäeltä

ike

Ei venäläiset tänne hyökkää, siitä heillä on liian karvaita kokemuksia, kiitos isiemme, nykyään heillä on liian paljon hyviä kokemuksia. Varautuminen on kuitenkin viisasta, sillä on eri asia mitä venäjän kansalaiset haluavat ja mitä valtaapitävät haluavat. Vähän sama kuin suomessa. Rationaalisuus kun ei ole kummassakaan maassa kovin suuressa huudossa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
todella rajatonta

Tuolla verukkeella eurohöyryllä käyvät viranomaiset saavat tyhjiä asuntoja minne asuttaa rajan yli tulleet ASEETTOMAT lättäpääslaavit, setsuurikemut sekä sompunoloiset paimenpojat.

otto suni

Sotaa pukkaa ja vihreä ulkoministeri jatkaa samaan soppaan omia ajatuksiaan. Paimenpojille hyviä taloja kuten totesit ja kaikki alkuperäasukkaat vaan stadin lähiöihin palelemaan! Hyvin menee ”Suomipoika” saadaan vihdoin taas hyökätä!

Losanteri

Niin, eikö ne jo uhkaa diplomaattisuhteiden katkaisemisella Venäjää ja Haavisto kehui käytettävän vieläkin kovempia toimia, jos Venäjä ei vetäydy koko itä-Ukrainasta, sekä Krimiltä. Historia on osoittanut, että nämä askeleet päätyvät aina sotilaalliseen konfliktiin.

Toisen rintaman avaamisesta Venäjää vastaan on puhuttu jo pitkään ja mikäs sen parempi paikka kuin meidän yhteinen 1000 kilometrin itäraja ja Suomella, kun on miehetkin valmiita kuolemaan Naton puolesta, kunhan saadaan vain aseet heiltä. Ei muuta kuin taas hakkaamaan päätä Karjalan mäntyyn.

ike

On se kummallista että ei mene perille, NATO on puolustusliitto. Sitä ei muuta se että sen piirissä olevat yksittäiset maat käyvät sotaa jossakin muualla, ei Nato. Ymmärrän että esim. Venäjä näkee asian toisin. En tosin ymmärrä onko se tahallista vai jotakin muuta. Jos sinua esim. jatkuvasti hakataan niin tekeekö se sinusta hyökkääjän jos palkkaat jonkun ”körilään” auttamaan itseäsi. Asetu Venäjän miehittämien alueiden asemaan, myös historiassa. Aika monta aluetta löytyy jotka eivät halua olla osa Venäjää. Venäläiset ovat ottaneet oppinsa jostakin kaukaa menneisyydestä, siitä myös tuo sodankäyntitapa: Siviileillä ei ole väliä, tärkeää on murtaa henkinen vastustus (Byrokraattien unelma) Ovat aina jäljessä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
otto suni

Ilman USA:ta ei olisi Natoa ja Nato olisi pitänyt lopettaa samaan aikaan kuin Varsovan Liitto! USA tarvitsee tyhmiä liittolaisia joita voi ostaa dollareilla ja lupauksilla!