Kotimaa Politiikka

Purra: Hallituksen nollattava pakolaiskiintiö

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vaatii, että Ukrainan sodan vuoksi valtio nollaa niin sanotun pakolaiskiintiön, jonka kautta Suomeen saapuisi tänäkin vuonna toista tuhatta pakolaista kolmansista maista. Purra perustelee vaatimusta valtiontaloudellisilla syillä ja sillä, että perinteisesti pakolaisstatuksella Suomeen saapuvien ja Ukrainasta sotaa pakoon lähtevien välillä on eroa.

– Ukrainasta pakenee sodan jaloista naisia ja lapsia. Miehet jäävät puolustamaan maataan. Myös Suomi on tarjonnut pakeneville suojaa. Heitä saapuu sekä tilapäisen suojelun kanavaa pitkin että muilla statuksilla.

– Ukrainalaisten auttaminen on tärkeää. Useimmille on selvää, miksi tällainen humanitaarisuus on täysin eri kategoriassa kuin se, mitä Suomi yleensä vastaanottaa – tuhansien kilometrien takaa saapuvia kohdemaansa valikoivia nuoria miehiä, jotka jäävät maahan riippumatta päätöksestä turvapaikkahakemukseensa. Eivätkä he koskaan poistu kuin korkeintaan lomailemaan kotimaahansa, Purra perustelee.

Purra huomauttaa, että myös Suomen resurssit auttamiseen ovat rajalliset ja siksi niitä tulee kohdentaa eniten apua tarvitseville.

– Valtiontalous on jo ennestään rapakunnossa ja tulee sitä Ukrainan sodan vaikutusten takia olemaan vielä enemmän. Siksikin on tärkeää, että ukrainalaisten turvaa hakevien saapuminen nollaa pakolaiskiintiön ainakin tältä ja seuraavalta vuodelta. Seuraava hallitus tarkastelee tilannetta uudelleen.

– Tämä on parasta auttamista ja juuri sitä, mihin pakolaiskiintiötä kannattaa käyttää.

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
marko

Samoja vitun ählämeitä tulee ukrainastakin. Sama juttu mikä tapahtui syyrian kanssa..

Ilkka Forsten

Nostetaan bensalitran hinta saman tien viiteen euroon niin on taas mistä antaa Mugabelelle harrastusrahaa.. Ei saa toiseuttaa pakolaisia, vaikka välimeren ylittäneet ei ole pakolaisia mutta Ukrainalaiset on.

Jarno Lehmussalo

Morjesta vaan… nysse uutinen tuli. Arvaa orotinko?
18-vuotias ukrainalaispakolainen raiskattu Saksassa (iltalehti.fi)
Rikoksesta epäillään 37- ja 26-vuotiaita miehiä, joista toinen on kotoisin Irakista ja toinen Nigeriasta.

Ali

Niin,niin mutta kun,,,,”ne muut pakolaiset ei osaa laittaa niin hyvää sapuskaa, eikä niiden kansa oon niin kivoja pelihetkiä”
Se olisi ihan sama kun väittäisin, että kaikki Ukrainan pakolaiset, on kaikki miehijä. Niin kuin 2015, kukkahattu-tädit väitti, että kaikki tuliat ovat naisia ja alaikäisiä lapsia! Laitettiin 30-40 kympisille äijille nallet käteen ja vietiin leikkipaikoille leikkimään.

ike

Tuon ”hyvää sapuskaa” lauseen keksijä täytyisi laittaa vähän kokkailemaan noiden tulijoiden kanssa, ja ei niiden rauhallisimpien, tiedän että niitäkin on. Tiedän myös kuka tuon lentäväksi lauseeksi muodostuneen älynväläyksen on keksinyt, kukapa ei.Täytyy kuitenkin ymmärtää että raja täytyy aina vetää pahimman skenaarion mukaan, muuten kukaan ei ole edes kohtuullisesti turvassa. Tietysti turva on suhteellista mutta vertaan nyt aikaan ennen ”invaasiota”.

Tuumailija

Olisi hyvä olla vastaanottajien päässä niitä, jotka taitavat ukrainan kielen.

Sieltä pukkaa myös sellaista porukkaa, jotka samalla tavalla valittavat että puuro on pahaa ja joutuu majoittumaan kaupungin laitamille.
Nämä tulevat korvat ja ranteet kultaa täynnä, valittavat myös siitä että eivät saa hotellimajoitusta sviitissä saatika rahaa näppiin kuin sen 270€ (SPR apu). Mihin he parkkeeraavat uuden audi A8:n vm.2021 tai WV Tuaregin vm.2021?

Finnair lupasi pakolaisille (dokumenttia vastaan) puolasta 95% alennuksen lennosta suomeen, se vain että lento pitää varata netin kautta ja maksaa luottokortilla.
Puolan lentokentillä ei tiedetä mitään moisesta saati kenellä olisi nettipankkia/luottokorttia muilla kuin hyvin menestyvillä (suurkaupunkilaisilla). Periferiasta kotoisin olevilla on vain käteistä ja sillä ei kuulema voi lentoa maksaa.

Että epäkohdissa olisi hiukka petraamisen varaa, vaikka onkin ihan oikea ajatus auttamisesta taustalla.

Matuloiset eli elintasoturistit voisi laittaa menemään takaisin lähtömaihinsa ,siellähän ei ole enää ”kriisiä” ja näin ollen uudelleenrakentamista olisi tiedossa ”oman” maansa eteen eri aloilla, insinöörejä kun kerran ovat.

ike

Tiedämme että Ukrainalla ei rajat ole sitä mitä niiden tulisi olla. Korruptio on ollut aika kova sana jo ennen tätä sotaa. Ei ole nyt syytä heittäytyä naiiviksi. Kyllä sieltä kaikenlaista porukkaa pyrkii jos annetaan tällainen pääsy ilman mitään kontrollia niin taas ollaan ojassa. Aika paljon täytyy nyt laittaa toivoa (vastoin aikaisempia kokemuksia) rajavalvontaviranomaisiin. Noita ”partalapsia” ei tänne tarvita tulivatpa he mistä maasta tahansa. Kyllä sen ainakin jo normaali ihminen näkee onko kyse sotaa pakenevistaa lapsista, vanhuksista tai äideistä, vai puurosta valittajista.Jos laki ei anna tuota valintaa tehdä niin täytyy muuttaa lakia, ai niin siellähän on vihervasemmistohallitus jonka mielestä mikään ei saa estää ajamasta Suomea konkurssiin joten en pidättäisi henkeä lain muuttamisen puolesta.