Eurooppa Muu maailma

Putinin sodanjulistus: ”Länsiblokki on valheiden valtakunta”

Kuva: Wikimedia commons, Vladimir Putin

Kansalainen on kääntänyt osia Venäjän presidentti Vladimir Putinin puheesta, jonka hän piti Ukrainan hyökkäyksen yhteydessä 24.helmikuuta.

Tämä Putinin pitämä puhe, joka on sodanjulistus Ukrainalle, osoittaa monet Putinin ja Venäjän ajattelun taustalla olevat vivahteet, jotka johtivat tilanteeseen, jossa Ukraina ja Eurooppa on tänään. On tärkeää tuoda puhe esiin myös suomalaiselle yleisölle, jotta tavalliset kansalaiset voivat analysoida ja ymmärtää kehitystä omin silmin, eikä pelkästään luottaen siihen miten länsimaiden asiantuntijat tulkitsevat Venäjän ja Putinin halua ja mieltä.

 

”Arvoisat Venäjän kansalaiset! Rakkaat ystävät!

Tänään tunnen jälleen tarvetta palata Donbassin traagisiin tapahtumiin ja avainkysymykseen Venäjän turvallisuuden varmistamisesta. Aloitan siitä, mitä sanoin puheessani 21. helmikuuta. Viittaan siihen, mikä on aiheuttanut meissä erityistä huolta ja ahdistusta – maahamme kohdistuvat perustavanlaatuiset uhat, jotka vuosi toisensa jälkeen, askel askeleelta, sekä äkillisesti että loukkaavasti, vastuuttomat lännen poliitikot ovat luoneet.

Tarkoitan Naton laajentumista itään, miten sen sotilaallista infrastruktuuria siirretään yhä lähemmäs Venäjän rajoja. On tunnettua, että yli 30 vuoden ajan olemme odottaneet kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti yrittääksemme päästä sopimukseen johtavien Nato-maiden kanssa tasa-arvoisesta ja vakaasta turvallisuudesta Euroopassa. Vastauksena ehdotuksiimme olemme jatkuvasti kohdanneet joko kyynisiä petoksia ja valheita tai kiristysyrityksiä, kun taas Nato on kaikista protesteistamme ja vastalauseistamme huolimatta jatkanut laajentumistaan. Sotakoneisto liikkuu ja – toistan – yhä lähemmäs rajojamme.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen alkoi maailman uudelleenjärjestyminen. Ja ne kansainväliset lait, jotka kehitettiin – joista tärkeimmät ja perusteellisimmat pantiin täytäntöön toisen maailmansodan jälkimainingeissa ja jotka pitkälti sinetöivät sen lopputuloksen – alkoivat nyt olla kylmän sodan voittajaksi julistautuneiden tiellä.

Oli itsestään selvää, että käytännössä kansainvälisissä suhteissa ja niitä säätelevissä päätöksissä otetaan huomioon maailmassa ja voimasuhteissa tapahtuvat muutokset. Tämä olisi pitänyt hoitaa ammattimaisesti, sujuvasti, kärsivällisesti ja ottaen huomioon ja kunnioittaen kaikkien maiden intressejä sekä jokainen ymmärtäen vastuunsa. Mutta ei, se euforia, joka tuli absoluuttisen ylivallan saavuttamisesta, eräänlaisesta modernista absolutismista, kehityksen puutteesta ja päättäjien ylimielisyydestä johti siihen, että päätöksiä, jotka hyödyttivät vain heitä itseään, valmisteltiin, toteutettiin ja pakotetiin. Tilanne alkoi kehittyä kohti toisenlaista skenaariota.

Esimerkkejä ei tarvitse kauaa etsiä. Ensinnäkin YK:n turvallisuusneuvoston luvalla, Belgradia vastaan toteutettiin verinen sotilasoperaatio, jossa käytettiin hävittäjiä ja ohjuksia keskellä Eurooppaa. He suorittivat useita viikkoja kestäneen jatkuvan pommituksen kaupunkeihin ja kriittiseen infrastruktuuriin. Meidän on muistutettava tästä tosiasiasta, koska jotkut länsimaiset kollegat eivät pidä näiden tapahtumien muistamisesta. Ja kun puhuttelemme heitä, eivät he halua viitata kansainvälisiin lakeihin, vaan olosuhteisiin, joita he tulkitsevat parhaaksi katsomallaan tavalla.

Sitten oli Irakin, Libyan ja Syyrian vuoro. Sotilaallisen voiman laiton käyttö Libyaa vastaan ja kaikkien YK:n turvallisuusneuvoston Libyaa koskevien päätösten vääristäminen johtivat valtion täydelliseen tuhoon, kansainvälisen terrorismin merkittävän kasvualustan syntymiseen, humanitaariseen katastrofiin ja sisällissotaan, joka jatkuu vieläkin. Tragedia, johon he tuomitsivat satoja tuhansia, miljoonia ihmisiä, ei vain Libyassa vaan koko alueella, loi joukkomuuttoaallon Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan.

He sinetöivät samanlaisen kohtalon Syyrialle. Länsiliiton sotilaallinen toiminta tämän maan alueella ilman Syyrian hallituksen hyväksyntää tai suostumusta YK:n turvallisuusneuvostolta on vain aggressiota, väliintuloa.

On kuitenkin olemassa erityinen paikka Irakiin kohdistuvalle hyökkäykselle, joka toteutettiin ilman mitään laillista perustetta. Verukkeena käytettiin Yhdysvalloista saatua uskottavaa tietoa joukkotuhoaseiden olemassaolosta Irakissa. Julkisena todisteena tästä Yhdysvaltain ulkoministeri ravisteli jonkinlaista valkoista jauhekoeputkea koko maailman silmien edessä ja vakuutti hänelle, että kyseessä on Irakissa kehitetty kemiallinen ase. Ja sitten kävi ilmi, että tämä kaikki oli huijausta, Irakissa ei ollut kemiallisia aseita.

Tässä yhteydessä maallemme luvattiin olla laajentamatta Natoa tuumaakaan itään. Toistan – he pettivät meitä, toisin sanoen he yksinkertaisesti huijasivat meitä. Kyllä, voit usein kuulla, että politiikka on likaista bisnestä. Ehkä näin, mutta ei tässä laajuudessa. Loppujen lopuksi tällainen käyttäytyminen ei vain riko kaikkia kansainvälisten suhteiden lakeja, vaan se ylittää myös kaikki yleisesti hyväksytyt moraalinormit. Missä oli oikeus ja totuus? Pelkkää valhetta ja tekopyhyyttä.

Muuten, viime vuosina amerikkalaiset poliitikot, valtiotieteilijät ja toimittajat ovat itse väittäneet, että Yhdysvaltoihin on luotu ”valheiden valtakunta”. Tästä on vaikea olla samaa mieltä, koska se on totta. Mutta älkäämme aliarvioiko: Yhdysvallat on suuri maa, järjestelmän muodostava mahti. Kaikki hänen satelliittivaltionsa eivät ole pelkästään täysin samaa mieltä, laula hänen pillinsä tahtiin, vaan myös kopioivat hänen käyttäytymistään ja hyväksyvät innostuneesti sille määrätyt säännöt. Siksi voimme perustellusti ja varmasti sanoa, että koko ns. länsiblokki, jonka Yhdysvallat on muotoillut omaksi kuvakseen, on kokonaisuudessaan ”valheiden valtakunta”.

Kaikesta tästä huolimatta yritimme joulukuussa 2021 sopia uudelleen Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa Euroopan turvallisuuden varmistamisen periaatteesta ja Naton laajentumatta jättämisestä. Kaikki oli turhaa. Amerikkalaisten kanta ei muuttunut. He eivät pitäneet tarpeellisena neuvotella Venäjän kanssa tästä meille niin tärkeästä asiasta, vaan jatkoivat omien päämääriensä ajamista ja etujemme huomiottajättämistä.

Mitä tulee tämän päivän sotilaalliseen sfääriin, nykyaikainen Venäjä on jopa Neuvostoliiton romahtamisen ja suuren osan kapasiteetistaan menetyksen jälkeen yksi maailman tehokkaimmista ydinvalloista ja sillä on joitain etuja joissakin uusimmissa asemuodoissa. Tätä silmällä pitäen kenelläkään ei pitäisi olla epäilystäkään siitä, että suora hyökkäys maatamme vastaan johtaa tuhoon ja kauheisiin seurauksiin kenelle tahansa mahdolliselle hyökkääjälle.

Naton laajentuessa itään vuosi vuodelta maamme tilanne pahenee ja tulee vaarallisemmaksi. Lisäksi Naton johto on viime päivinä puhunut avoimesti tarpeesta kiihdyttää, pakottaa allianssin infrastruktuurien etenemistä Venäjän rajoille. Toisin sanoen he vahvistavat asemaansa. Emme voi enää vain katsoa, mitä tapahtuu. Se olisi täysin vastuutonta meiltä.

Emme voi hyväksyä Naton infrastruktuurien jatkuvaa laajentamista ja sotilaallisen kehityksen aloittamista Ukrainan alueella. Ongelma ei tietenkään ole Nato itse – se on vain Yhdysvaltain ulkopolitiikan väline. Ongelmana on, että meitä rajoittuvilla alueilla – alueilla, jotka ovat historiallisesti kuuluneet meille – ja korostan: syntyy ”Venäjän vastaista” vihamielisyyttä, joka on asetettu täydellisen ulkoisen valvonnan alle. Ne ovat Nato-maiden aseellisten joukkojen miehittämiä, ja ne on varustettu uusimmilla aseilla.

Yhdysvalloille ja sen liittolaisille tämä on niin sanottua Venäjän myrkytyspolitiikkaa, joka tarjoaa ilmeisiä geopoliittisia etuja. Ja maallemme tämä on viime kädessä elämän ja kuoleman kysymys, kysymys historiallisesta tulevaisuudestamme kansana. Ja tämä ei ole liioittelua, se on totta. Tämä on todellinen uhka, ei vain meidän etujemme kannalta, vaan koko olemassaolollemme valtiona ja sen itsenäisyydelle. Tämä on juuri se punainen viiva, josta on keskusteltu niin monta kertaa. He ovat menneet sen yli.

Mitä tulee Donbassin tilanteeseen. Näemme, että Ukrainassa vuonna 2014 vallankaappauksen suorittaneet ja vallan itselleen ottaneet ja väärennetyillä vaalimenettelyillä sitä hallinnoivat voimat ovat luopuneet ajatuksesta konfliktin rauhanomaisesta ratkaisusta. Kahdeksan vuoden, kahdeksan pitkän vuoden ajan olemme tehneet kaikkemme ratkaistaksemme asian rauhanomaisella, poliittisella tavalla. Kaikki on ollut turhaa.

Kuten sanoin viime puheessani, et voi katsoa mitä siellä tapahtuu ilman myötätuntoa. Tätä ei yksinkertaisesti voi enää sietää. On välttämätöntä lopettaa välittömästi tämä painajainen, tämä kansanmurha miljoonia siellä [Donbassissa] asuvia ihmisiä vastaan, jotka luottavat Venäjään ja vain meihin. Tämä pyrkimys, nämä tunteet, tämä ihmisten kipu on tärkein motivaatiomme tunnustaa Donbassin kansantasavallat.

Lisäksi pidän tärkeänä korostaa sitä, että johtavat Nato-maat omien päämääriensä saavuttamiseksi tukevat Ukrainan äärinationalisteja ja uusnatseja, jotka puolestaan eivät koskaan anna Krimin ja Sevastopolin kansalle anteeksi sitä, että nämä valitsivat jälleenyhdistymisen Venäjän kanssa.

Nämä tietysti ryömivät Krimille, aivan kuten Donbassissa tappamaan, aivan kuten silloin, kun ukrainalaiset nationalistiset jengit, Hitlerin kätyrit, tappoivat puolustuskyvyttömiä ihmisiä Suuren isänmaallisen sodan aikana [ Toisen maailmansodan aikana, toimituksen huomio. ]. He vaativat avoimesti useita muita Venäjän alueita.

Tapahtumien kulku ja tiedon virta osoittavat, että Venäjän yhteentörmäys näiden voimien kanssa on väistämätön. Se on vain ajan kysymys, he valmistautuvat, he odottavat oikeaa hetkeä. Nyt he väittävät myös hankkivansa ydinaseita. Emme anna tämän tapahtua.

Meillä ei ole enää muuta vaihtoehtoa puolustaa Venäjää ja kansaamme kuin se, jota meidän on pakko käyttää tänään. Tilanne vaatii meiltä päättäväisiä ja välittömiä toimia. Donbassin kansantasavalta kääntyi Venäjän puoleen pyytääkseen apua.

Tämän vuoksi YK:n peruskirjan artiklan 51 mukaisesti Venäjän federaationeuvoston luvalla sekä duuman 22. helmikuuta yhdessä Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan kanssa tekemien ystävyyssopimusten ja keskinäisen yhteistyön mukaisesti, olen päättänyt aloittaa erityisen sotilasoperaation.

Sen tavoitteena on suojella ihmisiä, jotka ovat olleet Kiovan hallinnon hyväksikäytön ja kansanmurhan kohteeksi kahdeksan vuoden ajan. Ja tätä varten pyrimme Ukrainan demilitarisoimiseen ja denatsifiointiin sekä saattamaan oikeuden eteen kaikki ne, jotka ovat tehneet lukemattomia verisiä rikoksia siviilejä, mukaan lukien Venäjän federaation kansalaisia, vastaan.

Tavoitteisiimme ei kuulu Ukrainan alueiden miehittäminen. Emme pakota kenellekään mitään väkivalloin. Samaan aikaan olemme hiljattain kuulleet lännestä, että puhutaan siitä, että totalitaarisen neuvostohallinnon allekirjoittamia asiakirjoja, jotka turvasivat toisen maailmansodan päättymisen, ei pitäisi enää säilyttää.

No, mikä on vastaus tähän kaikkeen?

Toisen maailmansodan loppu, samoin kuin uhraukset, jotka kansamme teki voitosta natsismin alttareista, ovat pyhiä. Mutta tämä ei ole ristiriidassa ihmisoikeuksien ja vapauksien korkeiden arvojen kanssa, jotka perustuvat nykypäivän sodan jälkeisten vuosikymmenten todellisuuteen. Se ei myöskään mitätöi kansojen itsemääräämisoikeutta, joka kuvataan YK:n peruskirjan ensimmäisessä artiklassa.

Tätä silmällä pitäen vetoan Ukrainan kansalaisiin. Vuonna 2014 Venäjällä oli velvollisuus suojella Krimin ja Sevastopolin ihmisiä niiltä, joita te itse kutsutte ”natseiksi”. Krimiläiset ja Sevastopolin asukkaat tekivät valintansa olla historiallisen kotimaansa, Venäjän kanssa, ja me annoimme tälle tukemme. Toistan: emme voisi tehdä toisin.

Se, mitä tänään tapahtuu, ei johdu halusta loukata Ukrainan tai Ukrainan kansan etuja. Se liittyy Venäjän suojeluun niitä vastaan, jotka ottivat Ukrainan panttivangiksi ja yrittävät käyttää sitä maatamme ja kansaamme vastaan.

Minun on myös käännyttävä Ukrainan armeijan puoleen.

Rakkaat toverit! Isänne, isoisänne ja isoisoisänne eivät taistelleet natseja vastaan eivätkä puolustaneet yhteistä isänmaata, jotta nykypäivän uusnatsit voisivat ottaa vallan Ukrainassa. Olette vannoneet uskollisuusvalan Ukrainan kansalle etkä Ukrainaa ryöstelevälle ja sen kansaa hyväksikäyttävalle epäkansalliselle juntalle.

Älä noudata rikollisten määräyksiä. Kehotan sinua laskemaan aseesi välittömästi ja menemään kotiin. Haluan tehdä hyvin selväksi, että jokainen, joka palvelee Ukrainan armeijaa, voi poistua taistelualueelta vapaasti ja palata perheittensä luo.

Haluan vielä kerran korostaa, että kaikki vastuu verenvuodatuksista on Ukrainan hallitsevan hallituksen omallatunnolla.

Ja nyt muutama tärkeä, erittäin tärkeä sana niille, jotka saattavat tuntea kiusausta osallistua meneillään oleviin tapahtumiin. Jokaisen, joka yrittää pysäyttää meidät tai uhkailla maatamme tai kansaamme, tulee tietää, että Venäjän vastaus on välitön ja johtaa seurauksiin, joihin et ole koskaan törmännyt historiassa.

Olemme valmiita kaikkeen mahdolliseen tapahtumakehitykseen. Kaikki tarvittavat päätökset tähän liittyen on tehty. Toivottavasti minua on ymmärretty.

Rakkaat isänmaalliset toverit!

Olen vakuuttunut siitä, että Venäjän asevoimien sotilaat ja komentajat maalleen uskollisesti suorittavat tehtävänsä ammattitaidolla ja rohkeasti. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että kaikilla hallintomme tasoilla taloudellisesta vakaudestamme, rahoitusjärjestelmästämme ja sosiaalisesta osa-alueestamme vastaavat asiantuntijat, yhtiöidemme ja koko Venäjän kaupan johtajat toimivat koordinoidusti ja tehokkaasti. Odotan isänmaallista yhtenäistä linjaa kaikkien eduskuntapuolueiden ja julkisten liikkeiden kesken.

Kuten historiassamme on aina ollut, Venäjän kohtalo on monietnisen kansan luotettavissa käsissä. Ja tämä tarkoittaa, että tehdyt päätökset pannaan täytäntöön, asetetut tavoitteet saavutetaan ja Isänmaamme turvallisuus taataan.

Uskon tukeenne, voittamattomaan voimaan, jonka rakkautemme Isänmaata kohtaan antaa meille.

64 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
mr.rock and roll

putin puhuu täyttä asiaa.länsimaalainen ihminen on rakentanut korkean baabelin tornin,jonka on nyt tarkoitus sortua.

Arvo

Miten kansanmurhaa tekevä rikollinen voi puhua täyttä asiaa?

John Quiman

Aino amikä tässä tulee sortumaan on Venäjä, tuolla menolla.

Penan anis

mietityttää vaan se että WEF ukkeli klaus schwab on sanonut että putin on myös heidän young global leaders kasvattejaan…

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=VXWb8ZLhULY
Tämä Puopolo kannattaa katsoa.Ja se mitä hän sanoo alussa kannattaa silti kuunnella…Mutta en ole mistään kuullut tästä porukasta…paitsi nyt.

Runtiti-pou

Tuo on sitä suvakkien ja vastaavien löpinää. Esim. Partisaanissa kehutaan Azov-yksikköä. En ole kuunnellut ohjelma aenkä tule kuuntelemaan

Kata

Juu ei kiinnosta mutta oli varmaan puten ”kumileimasin” jolla oikeutti tämän itselleen ja kuten Puopolo sanoi,ei mitään oikeutta hyökätä tästä jengistä huolimatta.
Kuulemma Medvedev käy myös kuumana uhkailuissaan.Sekopäät.

mr.rock and roll

kannatat ilmeisesti,lapsi ja ihmiskauppaa.ei muuta,ku hienoa tulevaisuuta.

Kata

😀 Whatta hell…?

John Quiman

Painajaisensa kullakin. Ei kannata välittää toisten kärsimyksissään kiljahtelemista väittämistä.

anti-putinisti

Kyllä se olisi vaan Putinilla itselläkin p….t housussa jos joutuisi itse taistelemaan, helppo se on bunkkerista uhota kuin Aatu aikanaan.

Tomppa

Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi, vai miten se meni?

Ruupo Kustaa

Mutta onko voi vielä voita jos siinä ryssän paistaa

ike

No vaimo on venäläinen mutta aika paha sanoa vastaan, kun ei hänkään. 😊

Ilkka Forsten

Normaali vai voimakassuolainen, kumpaa suosit ?

mr.rock and roll

sivari ilkka taas kehissä.hieno repliikkii voimakasta tai?onneksi ukraina kaatuu.jes:)

Venäjä=Neuvostoliitto

Todennäköisesti näin, mutta myös Venäjän roistovaltio tulee kärsimään ja siitä tulee Pohjois-Korea II. Saadaan yksi rikollinen Putin lisää listalle, jossa jo on Kim Jong- Ung, Stalin ja Hitler.

Ilkka Forsten

Armeijan kävin 1979, josta kotiuduin alikersanttina, ja sitten kertausharjoitusten kautta reservin kersantiksi muuttuneena. Mikä olikaan vuosi kun sinä kävit intin ?

mr.rock and roll

sä voit arvostella ”ryssiä”.oot varmaan sivari.vitun jutsku.

Venäjä=Neuvostoliitto

Kyllä nyt ryssät olette todella halveksittavia roistoja, jotka olette alentuneet eläinten tasolle. Tämänhän ei pitäisi kyllä tulla yllätyksenä, kun ottaa huomioon bolsevikki juurenne.

Lieväasteinen

Pari totuuden siementä, loput — vahvojen lääkkeiden vaikutuksen, harhojen, (psyykkisten) kompleksien ja KGB-taustan sekoitus.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Timppis

Länsimaat valheiden valtakunta.ei se niin ole täällä puhutaan vain muunneltua totuutta js se on iihaaan eeeriii asia.vsi mitä karvanen setä.

Huru-ukko

Putin näkyy puheidensa perusteella olevan irti reaalimaailmasta kuin muutamat meidän ministerit.

Tyrsky

Putin puhuu itsensä pussiin ja käytännössä todistaa mielettömyytensä.
”Tämä on juuri se punainen viiva, josta on keskusteltu niin monta kertaa. He ovat menneet sen yli.”
Itsenäisten maiden päätökset liittyä tai olla liittymättä mihin hyvänsä järjestöön ei ole pätkääkään Venäjän asia, etenkin kun ne sillä tavoin pyrkivät suojautumaan Venäjän uhalta. Venäjä oli se joka meni sen yli minkä yli sen ei olisi pitänyt mennä; rajan yli – ja aloitti murhaamisen.
Mitä Yhdysvallat on tehnytkään, myös rikoksia, ei ole oleellista jos puhutaan moraalista ja Venäjän moraalista hyökätä itsenäistä maata vastaan. Oleellista on moraalin suhteen se, onko Putinilla moraalia, ja onko Venäjällä moraalia. Venäjän kansan on syytä selvittää suhteensa tosiasioihin ja sitten päättää onko sen syytä tukea Putinia tämän hankkeissa. Venäjän valtio ei ole sama kuin Venäjä. Venäjän valtion toimet uhkaavat koko maailmanrauhaa ja Venäjän kansan olemassaoloa.
Syrjäyttäkää diktaattorinne sillä se on välttämätöntä. Ettekö tajua? Jos Berlusconi oli pelle, Putin on pelottava pelle. Kumpikin sääti lakeja lujittaakseen valtaansa, saadakseen jatkokausia ja pysyäkseen poissa vankilasta, mutta italialainen pelle ei sentään uhannut maailmanrauhaa eikä tällä ollut ydinaseita.
”Haluan vielä kerran korostaa, että kaikki vastuu verenvuodatuksista on Ukrainan hallitsevan hallituksen omallatunnolla”.
Näin sanoo mies, joka hyökkäsi veljeskansan kimppuun.
Lisää älyttömyyksiä:

  • ”Kuten historiassamme on aina ollut, Venäjän kohtalo on monietnisen kansan luotettavissa käsissä.”
  • ”Lisäksi pidän tärkeänä korostaa sitä, että johtavat Nato-maat omien päämääriensä saavuttamiseksi tukevat Ukrainan äärinationalisteja ja uusnatseja”
  • ”Neuvostoliiton hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen katastrofi”.https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansan_Uutiset

Natseiksi kutsuttuja sanotaan äärioikeistoksi, vaikka ovan kansallissosialisteja – siis oman kansan asialla. Putin puhuu sekä Venäjän kansasta ja Venäjän kansan monietnisyydestä, eikä siis voi välttyä ristiriidalta. Retoriikassansa he ovat natseja, jotka haluavat Venäjän ikeestä pois, esim. kansallisvaltion. Hän tarjoaa ajatusta, että vain ollessaan alistettuja, ollessaan osa Venäjää, he ovat oikeutettuja olemassaoloonsa.

Kuin suoraan paholaisen suusta:
”Jokaisen, joka yrittää pysäyttää meidät tai uhkailla maatamme tai kansaamme, tulee tietää, että Venäjän vastaus on välitön ja johtaa seurauksiin, joihin et ole koskaan törmännyt historiassa”
Putin ei ole Venäjän kansa. On totta, ettei ole moraalisesti oikein uhata kansaa taikka maata, mutta miksi Putin tekee sitä paraikaa, paitsi Ukrainaa kohtaan, myös kaikkia muitakin?
Jokaisen velvollisuus on pysäyttää tämä hulluus. Jos se tarkoittaa Putinin syrjäyttämistä, olkoon niin. Jos se tarkoittaa voimakeinoja, sitten niin. Jos se tarkoittaa kaikkia niitä kohtaan käymistä, jotka joko aktiivisesti tai passiivisesti myötävaikuttavat maailman tuleensytyttämiseksi, sitten sen mukaan.
Tiedän, että näin todetessani asetun Putinin mukaan Venäjän maan ja kansan uhkaajaksi, ja että Putinin ukaasin mukaan vastaus tulisi olemaan henkilötasollakin välitön. Mitäpä muutakaan pelottavalta pelleltä voisi odottaa.
Minä olen kuitenkin varsin mitätön kohteeksi. Uskon, että kynä on miekkaa mahtavampi, samoin että asenne ja rakkaus voittavat pelon. Pystytte siis samaan. Kootkaa siis rivinne ja näyttäkää mallia millä tavoin saksalaisten olisi tullut toimia diktatuurin poistamiseksi.
Kun sen olette tehneet, antakaa vinkki valkovenäläisille jotta nämä veisivät sen Putinin rakkikoiran piikille. Tarkoitan tietenkin koronaa.

Lieväasteinen

Ainoana positiivisena puolena on se, että sukupuoli-, transu-, rotu-, BLM-, LBGT-, rasismi-, monikulttuuri-, äärioikeisto-, ilmasto-, korona- ym. hourailu loppui kuin tilausesta ja vanhat kunnon konservatiiviset arvot ovat palaamassa muotiin.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Venäjä=Neuvostoliitto

Tämä on tietenkin vähän karu tapa palauttaa hörhö valtionjohto realiteetteihin, mutta näin se on. Energiewenden nimissä lopetettiin Saksassa kolme ydinvoimalaa ja lopputuloksena päädyttiin ostamaan puolet maakaasusta ja 45% kivihiilestä ja 30 öljystä Venäjältä ja näin rahoittamaan Ukrainan tuhoamista. Sama Suomessa maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan johdosta lopetettiin turpeenpoltto ja päädyttiin pää märkänä rahtaamaan haketta Venäjältä ja näin mekin puolestamme rahoitamme punavihreän aatteen voimalla ukrainalaisten tappamista. Nyt viimeistään pitäisi turvepäätös perua ja palata entiseen myös huoltovarmuuden vuoksi ja ennen kaikkea lopettaa roistovaltion tukeminen osaltamme.

Piikkilampaat

”isänmaallsiset toverit”
Se on tosi isämaallista että mennään itsenäisen maan kimppuun ja hyökätään keskittämällä tulitus hyökkäyskoptereista suoraan asuinalueille, se ei kerro muuta kun suorasta hulluudesta, diktaattoisuudesta, raukkamaisuudesta ja sotilaista joita ei pitäsi enää ihmisiksi enää edes kutsua vaan raivopäisiksi rakeiksi.
Minulle tästä päivästä lähtien yksikään venäläinen ei ole enää ihminen.

ike

Ehkä olet vähän liian jyrkkä. Putin on diktaattori ja toimii sen mukaisesti. Aika paljon on noita mielenosoituksia ollut venäläisissä kaupungeissa, siperiaa myöten, mutta kyllä ne lahjottu poliisi hajoittaa. Putin on hyvin turvannut selustansa. Armeija ja poliisi saa hyvää palkkaa tavalliseen kansaan verrattuna.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
juu

Oottekos muuten kovin paljoa nähnyt uutisia koronasta tai rokotteista viimepäivinä.
Joku skeptisempi voisi jopa aatella, että tää venäjä-ukraina tilanne on tehty peittämään rokotehaitat/kuolemat, ne kun alkoi juuri ihmisille selviämään..
2-vuottahan oli uutiset pelkkää koronaa, ja nyt ei sanaakaan.

Juha

Heh, koronapandemia on niin eilispäiväå..

Kyberpandemia seuraavaksi

Dr Evil tämän jo ennusti (kts video < 1 min)

https://youtu.be/0DKRvS-C04o

Kannattaa pitää käteisenä osa varoista ja ostaa vähän bensaa ja ruokaa varuiksi.. ja tietysti vessapaperia

juu

Sitä oon aina ihmetelly että miten ihmiskunta selvis sillon ku ei vielä ollu vessapaperia hanstrattavaks? Ilmeisesti ihmiset ei sillon paskonnu ollenkaan 😀

Kata

Olet ilmeisesti nuori…silloin hamstrattiin sanomalehtiä…. 😀

juu

Jaa jaa, no ei nillä sanomalehdillä nykyäänkään paljon muuta käyttöä ois 🙂

Kata

TOTTA! 🙂

ike

Ei WEF koskaan ole peitellyt suunnitelmiaan. Kaikki on piilotettu ”näkyville” Siltikään kaikki eivät usko vaan leimataan salaliittoteorioiksi.

John Quiman

Sehän tuossa hullutuksessa onkin niin huvittavaa tai ehkä paremminkin järkyttävää, että ihan julkisesti kerrotut tavoitteet ovat jotain, mitä vihervassumedia ja -poliitikot väittävät salaliittoteorioiksi. Näkyyhän tuo ilmiö myös somessa, kun valtioiden tilastoista kertomisesta voi tulla bannia, jos on väärä aihe ja väärä mielipide. On kuulemme virheellistä tietoa.

Kata

Juu siitä tuli yhtäkkiä niin last season.Uhkaa toki taas,uusi variantti,putiukra on liikkeellä.

Kyllä ihmisten mieliä vellotaan….toiset jäi sekopäiksi jo oomikrouunin jälkeen.

Ilkka Forsten

Putin taitaa olla koronan viimeisin variantti ?

Venäjä=Neuvostoliitto

Huolestuttaa oikeasti EUn viestintä muka yhtenäisestä ja päättäväisestä EUsta. Se on propagandaa jos mikä, kun Saksa ja Italia äänestivät vahvempia pakotteita vastaan. Nyt EUsta rahoitetaan ukrainalaisten tappamista karmeilla summilla jokaisena sodan päivänä!!! Venäjä vaan hyötyy kriisin luomisella kaasun, öljyn ja kivihiilen hintojen noususta ja on kustantanut ja kustantaa sotaretkensä niillä rahoilla. Venäjällä on ainakin Volkkarin, Mesen, Fiatin ja Renaultin tehtaat. Valko-Venäjällä MANin yhteisomistustehdas tekee mm. sotilasajoneuvoja. Nyt pitäisi paljastaa myös EUn kasvot naamion takaa. Eikö nyt pitäisi alkaa boikotoimaan myös Saksan, Italian ja Ranskan tuotteita, jotka tukevat valtavilla summilla Volodjan sotaretkeä?

Römpän ukko

Jää nähtäväksi riittääkö tuo Italian ja Saksan Venäjä-riippuvuus purkamaan EU:n takaisin EEC:n kaltaiseksi kauppajärjestöksi.
Liittovaltio ainakin olisi katastrofi pienille maille.

ike

Ei riitä. EU toimii diktaattorin tavoin, sellaisella tavalla on selvä yhteys siihen mitä Venäjä tekee. Diktaattorit eivät koskaan luovu vapaaehtoisesti vallastaan, siihen tarvitaan aina poikkeusyksilöitä, ei organisaatioita.

ike

Ei me voida alkaa boikotoimaan ainakaan etelä-euroopan tuotteita, siinä käy niin että jos maat ajautuvat huonompaan (ei ne missään huonossa jamassa ole jos otetaan huomioon pimeä talous) jamaan Sanna kaataa sinne lisää veronmaksajien verorahoja ja Tuppurainen on samaa mieltä.

juu

Korjaan vielä sen verran, että vaikka media koittaa viimeiseen asti pitää Bidenistä kuvaa täysipäisenä, niin kyllähän joka ainoa valtionpäämies tietää että se on pskapuhetta.
Putin sen sijaan on rehellisesti hullu, ja voi siis tehdä mitä haluaa.

Ruupo Kustaa

Marssii ne näköjään muuallakin natsit ikkunoiden alla kuin pelkästään Helsingissä. Helsingin natsit tässä taannoin pisti merkille joku kokoomus vaikuttaja. Mutta Tytin pitäisi mennä putinille kertomaan, että oma kansa ensin ajattelu on haitallista.

Ilkka Forsten

Nationalistinen ajatteluhan on äärioikeistoa, ja oman etnisyyden puolustaminen rasismia muita kohtaan. Miksi kukaan ei nosta tätä puheenaiheeksi nyt ?

Puolueeton

Putinilla on eteviä avustajia tai Putin on harvinaisia filosofian neroja. Todennäköisesti Putin on poliitikko, joka osaa valita hyviä avustajia, jotka vaativat hienoa kieltä ja asiallisuutta. Vaikka kyllä on tuskallista lukea sodan julistamista, vaikka se kuvataankin oikeutetuksi.
Venäjä on kovin erilainen kieli ja siitä on vaikea kirjoittaa täysin selkeää käännöstä.

ike

Voidaan tehdä hyviä käännöksiä mutta se on tieteenala. Kenellä on aikaa perehtyä tekemään hyvää käännöstä päivänpolitiikasta. Kirjallisuudesta kyllä.Monasti täytyisi tietää jopa mielenala jossa joku asia on sanottu. Mennään siis yli siitä missä aita on matalin. On myös hyviä kääntäjiä, edellyttää aina pitkää oleskelua maassa jonka kieltä kääntää. En siis lue hyviin kääntäjiin ihmisiä jotka hakevat oleskelulupaa suomesta ja eivät tunne suomenkieltä enempää kuin KELA:ssa tarvitaan mutta osaavat jotakin afrikassa tai aasiassa käytettävää harvinaista murretta ja saavat palkkion kuin ammattikääntäjä. Tuosta viimeisestä en nyt ole aivan varma, mutta eivät ole samalla viivalla kuin suomessa koulutuksen, valan tehneet, ammattikääntäjät. Tuo on harmaa alue ja vihervasemmisto sen sellaisena haluaakin pitää. Tuli vaan mieleen kun kuulemma nuo tulkkaiskustannukset ovat kovasti nousseet.

Ilkka Forsten

Espoo ja Vantaa on täynnä hyviä ” kääntäjiä. ” Ne kääntää kaikki vaastaantulijat jos sattuu olemaan sopivan niminen pomppa päällä.

Pertsa

Eiköhän mullekin EU:n rahoista tulis tonni vuodessa matujen tulkkina kun osaisin kääntää :I don´t know” se sanoo että tonni kuussa pitää tulla ainakin käteen.

juu

Vaikka tietysti suurin syyllinen sotaan on putin, niin silti koko sota on mahdollinen vain koska jenkeissä on täysin seniili valepresidentti

ike

Onko se parempi kuin venäjällä oleva psykopaatti. Aika yhteen käy nuo euroopan ja muidenkin maiden valtaapitävät byrokraatit. No jotenkin tuli mieleen tuo Trump jonka koko suomen media tyrmäsi. Sanoi kuitenkin että jos Venäjä menee Ukrainaan niin hän pommittaa Moskovaa. Uskokoon joka haluaa mutta aika kova pelotevaikutus oli. Tuskin oltaisiin tässä tilanteessa, koska venäläiset tiesivät että oli tosissaan.

John Quiman

Jos Trump olisi pressa, tuskin olisi Putin hyökännyt. Eurooppalaiset sekopää poliitikot eivät kai olisi sittenkään Putinia pelottaneet. Onhan Saksallakin kovin paljon hävittävää, koska on energiansa suhteen riippuvainen Venäjästä. Ei noita mikään kansojen parhaan ajattelu ole ennenkään kiinnostanut, joten tekevät mitä vaan ”omien etujensa” eteen.

Pertsa

Donald Trumphan sanoi jossain haastattelussa että ellei vaalivilpin takia häntä olisi syrjäytetty niin Putin ei olisi uskaltanut tehdä tätä.Donaldhan hakee toista .kautta.saa nähdä paljonko maailmasta on vielä silloin jäljellä,

Antti

Onko Putin suvakki kun hänkin näkee natseja joka paikassa? 🙂

Ilkka Forsten

” Keloapina.”

Käärmeiden paratiisi

Länsi on valeihtelijoiden klubi. Se on fakta. Kuinka moni esim. meidän kansanedustajista kertoo mitä velkoja ja kurjuutta meidä nimiimme allekirjoitetaan? EU MEP:imme vaikeneva sisusti sielä käytävistä asioista. Jos ei olisi Saksan MEP:ejä niin ei tietäisi lainkaan mistä sielä puhutaan tai mitä sielä sovitaan.

Juha

Vaikea sanoa kuka valehtelee, mutta tässä linkissä ihan videomateriaalia (<1 min) kun ohjus osuu siihen kerrostaloon joka oli HSn ja ILn pääuutinen tänä aamuna

https://southfront.org/ukrainian-s-300-missile-destroyed-building-in-kiev-as-zelensky-office-dreams-to-dictate-terms-in-talks-with-moscow/

Niitä riittää

Mitäs sitten? kyllä sielä kerrostaloja ja ihmisiä riittää. Olisivat kohdelleet Donetskia ja Luhanskia ihnhimillisemmin viimeiset kahdeksan vuotta niin tuokin talo olisi ehjä.

Kapelinsalistaja

Vaihdoin taannoin kuulumisia erään Donbassissa asuvan henkilön kanssa. Oli kyllä sitä mieltä, että Venäjä on Ukrainan kriisissä se vihollinen. Kyselin, että onko kyseessä vain hänen oma näkemyksensä vaiko yleisempi mielipide. Totesi, että samaa mieltä ollaan laajemminkin.

En sitä väitä, etteikö Venäjämielisiäkin olisi, mutta olisi kummallista, jos maassa, jonka virallinen kieli on Ukraina, olisi niin läpikotaista venäjämielisyyttä, että juoksivat sankoin joukoin Venäjälle.

Putinilla on jonkinlainen argumentaatio-ongelma. Hän väittää, että Venäjämielisyys olisi Ukrainassa niin yleistä, että kansa mielihyvin äänestää liittymisestä Venäjään. Toisaalta hänellä on pakonomainen tarve väittää suojelevansa vähemmistöä enemmistön painostuksesta. Valheiden valtakunnasta Putin tosin puhuu vaarallisen paljon asiaa.

Venäjä=Neuvostoliitto

Putinko puhuu totta? Lupasi lukuisat kerrat ennen hyökkäystä, että Ukrainaan ei hyökätä. Sitten kehtaa syyttää valheista muita.

John Quiman

Tottahan toki länsipoliitikot valehtelevat, mutta niinpä valehtelee Putinkin, ehkä vielä rajummin. Lännessä on kuitenkin enemmän vapautta arvostella politiikkaa.

Juha

Fakta: Rauhan aika kesti 4 vuotta Ukrainassa, kun Trump oli USAn presidentti.

Fakta: Putinin ja Trumpin tapaamisessa Helsingissä 2018 sopivat, että pyrkivät noudattamaan Minskin sopimusta ja myös kannustamaan Kiovaa noudattamaan sitä.

”While we discussed the internal Ukrainian crisis, we paid special attention to the bonafide implementation of Minsk agreements by Kiev. At the same time, the United States could be more decisive in nudging the Ukrainian leadership and encourage it to work actively on this.”

Jotain muuttui Bidenin tultua presidentiksi..

Kata

Eikös nasset olleet kansallisosialisteja…kunnes hävisivät sodan ja alettiin puhumaan äärioikeistosta…
Kyllä putte osaa mahtipontisuuden..toverit toverit..kuten eräs PM sanoi 2019 …..
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Vpwkdmwui3k

Tässäpä Trump kertoo mikä hitsin yhtälö onkaan tämä rahanjako ja puolustus mutta silti rahaa puttelle ja paljon…ja Stoltenbergillä näyttää olevan kihomatoja. 😀

Nationalisti

Tämä kaikki on kyllä faktaa ja Yhdysvallat on valheiden valtakunta:
” Sitten oli Irakin, Libyan ja Syyrian vuoro. Sotilaallisen voiman laiton käyttö Libyaa vastaan ja kaikkien YK:n turvallisuusneuvoston Libyaa koskevien päätösten vääristäminen johtivat valtion täydelliseen tuhoon, kansainvälisen terrorismin merkittävän kasvualustan syntymiseen, humanitaariseen katastrofiin ja sisällissotaan, joka jatkuu vieläkin. Tragedia, johon he tuomitsivat satoja tuhansia, miljoonia ihmisiä, ei vain Libyassa vaan koko alueella, loi joukkomuuttoaallon Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan.

He sinetöivät samanlaisen kohtalon Syyrialle. Länsiliiton sotilaallinen toiminta tämän maan alueella ilman Syyrian hallituksen hyväksyntää tai suostumusta YK:n turvallisuusneuvostolta on vain aggressiota, väliintuloa.

On kuitenkin olemassa erityinen paikka Irakiin kohdistuvalle hyökkäykselle, joka toteutettiin ilman mitään laillista perustetta. Verukkeena käytettiin Yhdysvalloista saatua uskottavaa tietoa joukkotuhoaseiden olemassaolosta Irakissa. Julkisena todisteena tästä Yhdysvaltain ulkoministeri ravisteli jonkinlaista valkoista jauhekoeputkea koko maailman silmien edessä ja vakuutti hänelle, että kyseessä on Irakissa kehitetty kemiallinen ase. Ja sitten kävi ilmi, että tämä kaikki oli huijausta, Irakissa ei ollut kemiallisia aseita.”

Mutta siinä Putin on väärässä, kun hän mainitsee Hitlerin Saksan.
Niitä puolustuskyvyttömiä tappoivat raa’asti nimenomaan kommunistit, tuo koko maailmahistorian kamalin aate.

Uusimmat uutiset