Eurooppa Kotimaa Maahanmuutto

Rajavartiolaitoksen Jouni Lahtinen: Myös Venäjän erikoisjoukoilla ja sotilailla oikeus hakea turvapaikkaa Suomesta

Kainuun raja-asema. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / de_vald.

Rajavartiolaitoksen rajaturvallisuusasiantuntija Jouni Lahtisen mukaan oikeus hakea turvapaikkaa Suomesta koskee myös Venäjän erikoisjoukkoja.

– Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia täysimääräisesti. Jos henkilö oleskelee Suomen valtion alueella ja hakee kansainvälistä suojelua, hakemus otetaan vastaan.
Suomi on sitoutunut YK:n ja EU:n kautta sopimuksiin, jonka mukaan maahantulijoille on Suomen pakko sallia oikeus hakea turvapaikkaa, Lahtinen kommentoi.

Viime aikoina Venäjän rajan yli on tullut laittomia maahanmuuttajia Suomen puolelle, joka on johtanut osittaiseen raja-asemien sulkuun. Tämä sulku ei silti ole tukkinut rajaa, sillä turvapaikkaa pystyy silti hakemaan Suomesta.

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Eikö olisi helpompaa mainita ne joilla ei ole oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta, niitä kun ei ole ainuttakaan. Venäjä tulee jossain vaiheessa tekemään Gastrot, eli tyhjentämään vankilansa Suomeen, ja täällä sosiaalinatsit silittelevät murhamiesten  päitä aterioinnin yhteydessä, tiedustellen että onko turvapaikanhakijalla mahdollisesti joitakin estoja, joista hän haluaisi avautua, mahdollinen avautuminen tapahtuu melko pian, kun sälli käsittää, että on tekemisessä idiootin kanssa.  

Jarno Tuominen

ihmeempä hiljaa on persut olleet.peltokangas vähän murmattanut,ja muut petterin vahvojen hartioiden takana kuikkimassa.rajavartiolaitos senkun toimii piccolon roolissa,kuten jo aiemmin.täysi vitsi koko hallitus sekä rajavartiolaitos.ainoastaan paperittomat pääsee rajasta läpi,kuumalle kaakaolle ja jaxuhalille.ne joilla on lailliset matkustusasiakirjat,heidän kulkua haitataan ja estetään.myös ruotsin puolelta tulevaa läpsyttely liikennettä ei aisoihin saada.kuukaudessa peräti 800-1500 pökälettä valuu suomen puolelle.jopa tuon arvasi,että taas tämmöinen möttös hallitus.oli viimeinen kerta kun persuja äänestän.

John Quiman

No, persut eivät tee päätöksiä hallituksessa. Ovat tässä asiassa vähemmistö.

Marko Kristian

Vähintäänkin joka ainoa turvapaikanhakija pitäisi sulkea johonkin ”leirille” josta ei pääse pois ennen kuin hakemus on käsitelty. Jos haluaa valittaa hylkäävästä päätöksestä niin jatkaa siellä leirillä, tai sitten poistuu vapaaehtoisesti maasta.
Se että ihan kuka vain josta ei edes tiedetä keitä he oikeasti ovat ja saa liikkua täysin vapaasti Suomessa, se on suuri turvallisuusuhka jokaiselle suomalaiselle.
Kun tämmösiä älyttömiä sopimuksia on, niin niistä pitää irtautua eikä noudattaa niitä.

John Quiman

Niiden vapaus kulkea missä haluavat kaiken jo okoetun jälkeen on sairaanloista suvaitsemista, josta on pelkkää haittaa suomalaisille.

John Quiman

Typerää varmistella oikeutta hakea turvapaikkaa, kun Venäjä juurikin työntää niitä hakijoita yli rajan Suomen kiusaksi.

Niillä on oikeus hakea turvapaikkaa, joo, mutta voivat hakea sitä Venäjällä.

Täysin naurettavaa ottaa yhtä ainutta turvapaikanhakijaa vastaan. Jotka puolustavat niiden oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta, ovat Putinin pussiin pelaavia maanpettureita ja todellinen syöpä Suomen politiikassa.

Toni Lajos

Näistä sopimuksista ei tingitä piiruakaan, päinvastoin ilmoitamme näkyvästi koko maailmalle, että kaikki jotka tavalla tai toisella maamme rajojen läheisyyteen kompuroi otamme hellään huomaan, määrällä ei väliä. Kanssleri Puumalaisen johtaessa maatamme, muiden vikistessä. Kädettömiä, munattomia ovat maamme päättäjät, pelko persuksissa omasta paikasta sekä äänestäjien reaktioista.