Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ranskalainen ”Black Friday”: Maahanmuuttaja hakkasi raa’asti iäkästä pariskuntaa lihaveitsellä täpötäydessä ostoskeskuksessa

Kuvituskuva. Kuvat: Pixabay / (CC0).

Maahanmuuttaja oli jo ennestään oikeudellisessa valvonnassa entiseen kumppaniinsa kohdistuneiden uhkausten vuoksi.

Seitsemänkymppinen pariskunta loukkaantui vakavasti raa’assa puukkohyökkäyksessä lauantaina ostoskeskuksen ruokaostosten noutopihalla ranskalaisessa Amboisen kaupungissa. Sittemmin 54-vuotias marokkolainen maahanmuuttaja on pidätetty ja häntä syytetään murhayrityksestä.

78-vuotias mies ja 73-vuotias nainen joutuivat väijytyksen kohteeksi ja heitä puukotettiin useita kertoja Leclerc-ostoskeskuksen ruokaostosten noutopihalla kello 15.00. Toursin syyttäjänviraston mukaan lihaveitsellä aseistautunut hyökkääjä nujerrettiin nopeasti väkijoukon toimesta ja pidätettiin, mutta ei ennen kuin hän aiheutti uhreille vakavia ja hengenvaarallisia vammoja.

Toista uhreista puukotettiin päähän ja rintakehään ja toista kaulaan ja rintakehään, mikä johti kauhistuttavaan näytökseen kiireisen jouluostoskauden aikana. Ostoskeskus oli täynnä ihmisiä erityisesti ”Black Fridayn” tarjousten vuoksi.

Hyökkääjän teki vaarattomaksi ensin ravintolan työntekijä ja sitten turvamiehet”, totesi Toursin yleinen syyttäjä Catherine Sorita-Minard.

Syyttäjien mukaan vaikuttaa siltä, että tekijä tunsi uhrit, kertoo ranskalainen Actu 17 -uutistoimisto. Viranomaiset pyrkivät edelleen selvittämään motiivia.

Pelastuslaitos kuljetti uhrit Toursin sairaalaan, jossa mieshenkilö oli vähällä menettää henkensä. Lääkärit leikkasivat molemmat uhrit. Kumpikaan heistä ei ole enää kriittisessä tilassa.

Tekijän tutkintavankeutta jatkettiin. Syyttäjä uskoo, että hän suunnitteli tekonsa etukäteen.

”Vuonna 1969 Marokossa syntynyt ja Marokon kansalainen epäilty tunnustaa tässä vaiheessa tosiasiat, mutta antaa epäselviä selityksiä motiivistaan. Näyttää siltä, että epäillyllä oli riitaa uhrien kanssa”, sanoi tapauksen tuomari.

Viime lokakuussa Toursin syyttäjänvirasto asetti epäillyn oikeudelliseen valvontaan, koska hänen väitettiin uhkailleen entistä kumppaniaan.

Lähde: Actu17, La Nouvelle République