Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ranskan mellakat: Kuudennen väkivaltaisen yön aikana poltettiin kouluja, palomies kuoli ja panssariajoneuvoja lähetettiin paikalle

Kuvakaappaus: Twitter

Palomies menetti henkensä sunnuntai-iltana Ranskan mellakoiden aikana yrittäessään sammuttaa maanalaisen pysäköintihallin tulipaloa.

Sunnuntai-iltana, kuudentena mellakkayönä Ranskassa, poltettiin kouluja, sytytettiin kymmeniä autoja tuleen ja poliisi otti yhteen mellakoitsijoiden kanssa useissa Ranskan kaupungeissa.

Twitterissä julkaistussa kuvamateriaalissa pariisilaisesta koulusta näkyi nousevan ilmaan valtavat liekit.

Kyseessä oli jälleen uusi tulipalo kouluihin, kirjastoihin ja päiväkoteihin kohdistuneiden tulipalojen pitkässä sarjassa. Vaikka Marseillen julkisen kirjaston polttamisesta uutisoitiin laajalti, myös muita pienempiä kirjastoja ja julkisia laitoksia on joutunut tulipalojen kohteeksi. Esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä sytytettiin tuleen ja ryöstettiin lastentarha ja lähiökeskus Clermont-Ferrandissa Croix-de-Neyratin keskustassa.

Mellakoitsijat ovat jatkaneet satojen autojen tuhopolttoja eri puolilla Ranskaa, eikä sunnuntai-iltakaan ollut poikkeus. Myös asuinrakennukset ovat edelleen kohteena, ja kokonaisia rakennuksia syttyy jatkuvasti tuleen.

Ranskalaisen Le Parisien -sanomalehden mukaan myös nuori palomies menetti henkensä sammuttaessaan tuhopolttoa maanalaisessa parkkihallissa Saint-Denisin monikulttuurisella alueella Pariisissa. Raivoavan tulipalon vuoksi paikalle saapui 200 palomiestä, ja alikersantti Dorian Damelincourt kuoli sydänpysähdykseen savun hengittämisen seurauksena sen jälkeen, kun hänet oli kuljetettu Percyn sotilassairaalaan. Palomiehet ovat joutuneet säännöllisesti mellakoiden kohteeksi. Ranskan Mulhousen kaupungissa aloitettiin tutkimus murhan yrityksestä sen jälkeen, kun kuutta palomiestä heitettiin kivillä ja heidän paloautonsa valeltiin bensiinillä ja sytytettiin tuleen, kun he olivat vielä sisällä.

Viime päivinä mielenosoittajia on kuvattu varastamassa aseita ja kohdistamassa niitä kohti poliisijoukkoja. Joissakin tapauksissa poliiseja on ammuttu. Eräs Nimesin poliisi pelastui mellakoiden aikana häntä kohti ammutusta 9 mm:n luodista, koska hän käytti luotiliivejä. Yli 45 000 poliisia on lähetetty tukahduttamaan mellakoita, mukaan lukien eliittiyksiköt, joilla on panssaroidut ajoneuvot.

Poliisit ovat myös joutuneet tuhopolttoiskujen kohteeksi, ja heidän ajoneuvoihinsa ja poliisiasemille on heitetty Molotovin cocktaileja.

Sosiaalista mediaa ovat hallinneet myös kuvat joukkoryöstelyistä, joissa maahanmuuttajataustaiset nuoret ryöstelevät kauppoja ja varastoja eri puolilla maata, myös keskustojen vilkkaissa ostoskeskuksissa keskellä kirkasta päivää.

Ranskassa pidätettiin yli 700 ihmistä lauantai-iltana, viidettä päivää kestäneiden yhteiskunnallisten levottomuuksien aikana.

Maan tiedotusvälineet, mukaan lukien France24:n kaltaiset valtiolliset tiedotusvälineet, yrittävät väittää, että väkivaltaisuudet johtuvat ”köyhyydestä”.

”Köyhyys, työpaikkojen ja mahdollisuuksien puute ovat ongelmia, jotka ovat vaivanneet monia Pariisia ja muita Ranskan kaupunkeja ympäröiviä köyhempiä esikaupunkeja vuosikymmenien ajan, vaikka useat Ranskan presidentit ovat pyrkineet parantamaan oloja”, sanoo France 24:n kansainvälisten asioiden kommentaattori Douglas Herbert.

Mellakat alkoivat sen jälkeen, kun poliisi ampui tiistaiaamuna 17-vuotiaan algerialaissyntyisen Nahel M:n kuoliaaksi Nanterressa Pariisin länsipuolella sen jälkeen, kun hän ei ollut tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa liikennepysäytyksen aikana. Vaikka teini oli vasta 17-vuotias, hänellä oli pitkä rikosrekisteri.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki julkaisi perjantaina videon, jossa hän vertasi Puolan kaupunkien rauhallisuutta Ranskassa käynnissä oleviin mellakoihin ja korosti Euroopan rajojen suojelun tärkeyttä. Ajoitus ei ole sattumaa, sillä EU:n jäsenvaltiot syyttävät Puolaa ja Unkaria siitä, että ne ovat hylänneet uuden siirtolaisuussopimuksen, jonka Unkari ja Puola katsovat helpottavan miljoonien siirtolaisten tuloa Eurooppaan.

Puolan politiikan arvostelijat huomauttavat kuitenkin, että maan konservatiivinen hallitus on tuonut maahan ennätysmäärän kolmannen maailman maahanmuuttajia vuonna 2022 ja mainostanut aktiivisesti Intian ja Nigerian kaltaisissa maissa rekrytoidakseen työntekijöitä maahan.

Lähde: Remix

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Voihan nuo mellakat johtua osaksi köyhyydestäkin, siinä mielessä että maahan on otettu kohtuuttomasti ihmisiä joilla ei ole nykyään vaadittavaa ammattitaitoa. Eli kuten aina, ”kantis” ruokkii omasta (veroista) pussistaan sitä porukkaa joka ei tule toimeen itse.Älkää nyt käsittäkö väärin, myös kantiksissa on tuota porukkaa mutta se on otettu yhteistuumin huomioon kun on noita yhteisiä tekijöitä kuten kansalaisuus, kieli tai parhaassa tapauksessa lähellä oleva geeniperimä. Lopulta, kansalaiset rakentavat itsensä näköisen yhteiskunna, eikä heidän saa antaa rakentaa sitä muualle kuin kotimaihinsa. Ei sitä sen enempää tarvitse miettiä. Katsokaa afrikkaa.

John Quiman

Suomalaiset ovat aikoinaan hyväksyneet sosiaaliturvan, mutta ei sitä hyväksytty koko maailman sosiaaliturvaksi, eikä ulkomaisten elättien keräämiseen.

Suvakkien touhut ovat uskomattoman tyhmiä ja käsittämättömän epärehellisiä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Juuri näin. Jos tänne hyväksytään rajattomasti ulkoa tulevia ihmisiä suomesta yhteiskuntana tulee heidän ”kuvansa” ja en usko että on katiksien mieleen.Koko ajan on olemassa mielettemän suuri mittakaavavirhe. Täytyisi ymmärtää että teki Suomi nyt mitä vaan se ei juurikaan voi maailman menoon vaikuttaa. Omat kansalaiset tulisi aina pitää ykkösenä kun asioita pohditaan ja tehdään Niin pieneen porukkaan vielä voidaan vaikuttaa.Se elää joko hyvin, tai huonosti, eikä sen pitäisi elää huonosti ainakaan sen takia että kehitysapua tai muita avustuksia jaetaan ulkomaille vaikka velkaa ottamalla.

ilkka

Järjenköyhyys on silmiinpistävää, mutta ei yksin tulijoiden suhteen, sitä samaa on potenut Ranskan Presidentti jo pidempään.

ilkka

Jos mellakoiden syy olisi köyhyys ja sillä voisi selittää kaiken, miksi valkoisten köyhyys ei juurikaan tuota samaa tulosta. Totta kai köyhyys on suuri tekijä, mutta oleellisempaa olisi kysyä miksi ne eurooppaan meloneet tulivat väen väkisin ” köyhyyden ” keskelle, olisivat pysyneet omissa maissaan. No sielläkin on köyhää, mutta tasa-arvoisempaa koska naapurit ovat yhtä pennittömiä kun ei kiinnosta työnteko. Palaan siis lähtökuoppaan. Köyhyys ei ole syy vandalismiin, syy on tarve pyrkiä sanelemaan millä tavalla ympäröivän yhteiskunnan pitäisi elää, ja ennen kaikkea, mitä heille pitäisi vastikeettomasti antaa.

John Quiman

Huutelevat Allahin lupaamien rahojen perään, kun vääräuskoiset eivät anna niitä kaikkia luvattuja. Huutelevat myös oikeauskoisten ylemmyyttä ja vaativat vääräuskoisten alistumista oikeauskoisille, koska se on Allahin tahto.

ilkka

Väestönvaihto on vaan ” äärioikeiston ” luoma narratiivi… Rikkaus ja voimavara loistaa teoillaan ja yhteiskuntarauha kukoistaa. Joku sanoi jo vuosia sitten että se mihin tulijoita otetaan, syntyy vain uusi Libanon tai Mogadishu. Hänet leimattiin rasistiksi jolla on paha asennevamma ja islamofobia. Lisäksi korkein oikeus tuomitsi hänet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mutta nyt ei korkeinkaan oikeus puhu mitään vaikka valkoista kansanryhmää ja yhteiskuntaa vastaan hyökätään. Se on se tasa – arvo ja erilaisuuden kunnioitus joka tuo kaiken yhteen, ja nyt lauletaankin yhdessä Gumbayaa ja maksamme velkaa.

Kysyn kuitenkin näin rasistina ja äärioikeistolaisena, eikö vieläkään herää mitään tarveta pohtia sitä, onko rasismia puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ja pyrkiä vähentämään ongelmia, koska rikkaus ja voimavara on ihan muuta kuin se mitä nyt nähdään.

John Quiman

Vihervassuille totuus on myrkkyä, koska totuus ei noudata ideologiaa. Siksipä totuudenpuhujia vainotaan.

On kyllä kumma, jos tämän jälkeen Ranskassa ei ala nousta kapina tuota haittamaahamuuttopolitiikkaa vastaan. Luulisi sen vaikuttavan muissakin Euroopan maissa herättävällä tavalla.

Vihervassut toki tekevät parhaansa selittämällä ilmiön syyksi vaikka rakenteellista rasismia, syrjäytyneisyyttä ja mitä vaan muuta kuin todellista syytä eli noiden kulttuurin ja uskonnon luonnetta. Pääosin saapuneetkin ovat tulleet vain etujen perässä, ilmaoisten etujen perässä. Ovat tyypillinen pummilauma, joka ei koskaan opi, eikä halua oppia euroopalaisille tavoille. Sen sijaan ovat valmiit raunioittamaan Euroopan.

Suomessakin vihervassut haluavat lisää noita pummeja kasapäin, koska he haluavat luoda monikulttuurista Suomea. Ei ole onnistunut monikulttuurisuudessa muu kuin monokulttuuriset slummit.

EU:n johdossa halutaan miljoonia lisää, olipa todellisuus osoittanut sen tien turmion vaikka kuinka moneen kertaan. Niitä ei kiinnosta pätkääkään kanta-asukaiden hyvinvointi, koska tavoite on tuhota kanta-asukkaiden kulttuuri ja yhtenäisyys. Tietävät johdossa itsekin, että monikultuurisuus on silkkaa sontaa, eikä mikään rikkaus. Historia tulee tuomitsemaan suvakit alimpaan kastiin Euroopan historian politiikassa.

ilkka

Olisin mielelläni luomassa sitä historiaa jossa tuomitaan suvakit. En tunne että isovanhempani olisivat suuremmin pahoillaan koska he eivät olleet tervanpolttajia, heillä ei ollut puuvilla plantaaseja eikä heidän elinkeinonsa koostunut orjakaupasta.

John Quiman

Jos kerran suvakkien mukaan olemme vastuussa esi-isiemme toimista, vaikka niissä ei ollutkaan mitään tuomittavaa, tulee meidän tonkia heidän esi-isiensä toimia ja viedä heidät oikeuteen, mistä tahansa, vaikka maidon läikyttämisestä, mikä on vaarantanut kansakunnan ravinnon saannin.

Marko Kyllönen

Ihan Suomen mediassakin on taas näkynyt sama mädännäisyys kun mitä oli BLM ”pääosin rauhallisten mielenosoitusten” aikaan.
Kyllähän nyt jokainen näkee ettei tällä ole enää mitään tekemistä sen poliisin ampuman pojan kanssa. Syitä etsitään jostain osattomuudesta, köyhyydestä jne..
Kun ne toimittelijat on niin kovia löytämään rasismia joka paikasta, niin kummasti eivät koskaan näe että nämä kolmansista maista tulleet ja heidän jälkeläisensä myös kasvatuksen takia vihaavat valkoihoisia. Veikkaanpa että toimittelijoilla on siinä oma osansa, kun vuodesta toiseen toitottavat miten joka asiassa valkoiset ovat kaikki rasisteja ja syyllisiä kaikkeen pahaan maailmassa.

ilkka

Se on myöskin yksi ongelman ydin, että valkoiset on jo saatu uskomaan siihen ajatukseen jossa esivanhempiemme teot ovat jotenkin tuottaneet velan mikä maksatetaan nykyisillä sukupolvilla. Muistathan että mekin poltimme tervaa, sitä päätyi kuulemma orjalaivojen tervaukseen ja tämän takia on suvaittava jengiytyminen, huumekauppa, raiskaukset, ryöstöt ja tietysti kaikki se mikä kohdistuu valkoiseen kansan osaan tavalla tai toisella. RKP:n Eva Biaudet on näet sitä mieltä ettei tule suvaita ”minkäänlaista ” epätasa – arvoa. Hän tosin ymmärtää erittäin hyvin sen ettei valkoisten tasa – arvosta ole syytä huolehtia, sillä olemme hyvinvointipyramidin huipulla, ja pääsimme sinne vain ryöstämällä, raiskaamalla, jengiytymällä ja tietysti huumekaupalla. Kaikki suomen musta väestön – osa oli tuolloin rasismin runtelema, ja kyllä heille on nyt annettava omaa tilaa ja rikkautta, muuten voisi näyttää siltä että olemme maailman rasistisin kansa. Toisaalta hän väittää asian jo olevan niin, mitä on ehkä hankala uskoa todeksi mutta kun vihreät, demarit tai RKP jotain sanoo, se on kiveen hakattua totuutta.

John Quiman

Jotenkin käsittämättömän lahjakkaita todellisuuden kieltäjiä ja historian vääristelijöitä.

Eivät voi olla niin tietämättömiä orjuuden historiasta, että pitäisivät valkoisia erityisen pahoina siinä. Valkoisethan sen orjakaupan lakkauttivat ja tuhosivat merkittävimmän orjakauppakeskuksen Afrikassa sekä vapauttivat sen kauppakeskuksen orjat. Eivät myöskään voi olla tietämättömiä siitä, että ei suomalaisilla ole ollut mitään osaa orjakaupassa, paitsi orjaksi joutuminen.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
ilkka

Suvaitsevaisten olisi erittäin hyvä tutustua Liberian historiaan. Sen valtion perusti alunperin USA:sta afrikkaan palanneet mustat, siis entiset orjat. Heistä ne oppineimmat tietenkin nostettiin maan johtoon, jolloin mahdollistui samalla lakien kirjoittaminen. Ja tuloksena ei ollutkaan vapaiden ihmisten ihanneyhteiskunta, vaan mustien diktaattorien ylivaltaan perustuva yhteisö jossa sorrettiin toisia mustia. Liberia on yhä se sama korruption ja mädännäisyyden kehto, eli mitään ei ole opittu eikä haluttu oppia. Nyt siis on aiheellista kysyä, jos heidät otetaan eurooppan, tai suomeen, osaavatko he demokratian alkeet vai mennäänkö taas kohti savimajakulttuuria ?

John Quiman

Aivan, juuri noin tekivät. Loivat itsestään yläluokan hallitsemaan muita.

Somalienkin hostoriaa olisi hyvä niiden tutustua. Somalit eivät ole olleet orjia, mutta somalit pitivät bantuja orjinaan aina kunnes suunnilleen 30-luvulla italialaiset lakkauttivat orjuuden Somaliassa. Silti suvakien mielestä somaleja tulee ottaa, koska olemme velkaa.

Mitä lienevät suvakkien opetukset olleet somalitytölle, joka Helsingissä kertoi, kuinka heillä on oikeus rikkoa keskustan vanhat ja hienot talot, koska he ovat orjina ne rakentaneet ilmaiseksi.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
ilkka

Seuraan mielenkiinnolla kun SDP jaksaa marmattaa päivästä toiseen siitä kuka nyt saisi olla nykyisen hallituksen ministeri ja kuka ei. Saman aikaan media vinkuu että toimittajia maalitetaan, joten eikö tässä ala pikku hiljaa olemaan hyvän komedian ainekset kasassa. On käsittämätöntä että demokratiasta puhuvat tahot julistavat toistuvasti ettei saisi hyväksyä demokraattisen vaalituloksen tuomaa valtajakoa. Yksikään PS:n puoluekirjaa kantava ei saisi olla missään, ja silti uhotaan kuinka jokaisen oikeudet pitää huomioida. Nyt kaivellaan täysin merkityksettömiä nettikirjoituksia päivänvaloon, ja kauhistellaan jos Orpo ei heti poista ministerilistalta henkilöä mikä demarien mielestä ei sinne kuulu. Miten vi****n vaikeaa se on käsittää että punavihreä pullamössö on nyt syöty eikä sitä enää haluta. PS:n puolesta äänesti noin 620 000 äänioikeutettua, mutta demarien mielestä sillä ei ole merkitystä. Mielestäni sillä on aika iso merkitys, sillä se äänimäärä tuotti toisen sijan, ja demokratiaan nojaten. Ei PS ole hallituspuolue ilman kansan mandaattia. Olisiko hyvä muistaa että Sanna Marinia ei kukaan äänestänyt pääministeriksi, hän sai sen paikan lahjaksi, kun Antti Rinne ” ulostettiin ” virasta. 620 000 äänestäjää ei siis koskaan valinnut sannaa pääministerin paikalle, mutta se sama määrä äänestäjiä hyväksyi PS:n ajatusmallin.

Uusimmat uutiset